Voor een uitstekende rijbeleving: de Citan Tourer.

Vanaf € 19.880,- (excl. BTW)

De Citan Tourer: stadsheld.

Sterk, flexibel, zuinig en perfect afgestemd op de vele uitdagingen in de stad: de Citan Tourer, uw compacte Tourer voor maximaal 5 personen.

En om u veilig te laten rijden, hebben we de Citan het ADAPTIVE ESP® meegegeven, met waardevolle extra functies, rondom krachtig bijtende schijfremmen en tot 6 airbags.

Dankzij comfortabele zetels en fijn afgesteld chassis met onafhankelijke wielophanging rijdt de Citan zeer comfortabel, soepel en wendbaar. Of de neerklapbare leuningen achterin waarmee u in een handomdraai een grote laadruimte kunt creëren.

De Citan heeft alles in huis wat u van een compacte Van met de Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn voordelen tijdens een testrit. Mercedes-Benz Vans Born to run.

Highlights.

  1. Comfort
  2. Rijplezier
  3. Rendabiliteit
  4. Flexibiliteit
  5. Veiligheid
Hij weet waar het op aan komt.

Het vriendelijke interieur paart het nuttige aan het aangename: functionaliteit en comfort overtuigen van de aangenaam hoge zitpositie bij het rijden tot de lage deurranden die het instappen vergemakkelijken.

De comfortabele bestuurderszetel met rugsparende zijsteun is luchtdoorlatend en slijtvast, en kan manueel naar uw wensen worden ingesteld, net als het in de hoogte verstelbare stuurwiel. Alle bedieningselementen zijn overzichtelijk geplaatst en gemakkelijk te bedienen. Het gemakkelijk afleesbare combi-instrument geeft het interieur een extra meerwaarde. Het standaard verwarmings- en verluchtingssysteem en de optionele elektrisch bediende ruiten in de schuifdeuren dragen bij tot een aangename sfeer.

Het praktische opbergconcept biedt heel wat functionele, makkelijk toegankelijke opbergruimte: het handschoenkastje heeft een volume van 8,5 l, het standaard opbergvak boven de voorruit 12,6 l, de opbergvakken in de deuren hebben een volume van 2 keer 4,1 l en in het opbergvak onder de armleuning is plaats voor 8,9 l.

Nog aantrekkelijker wordt het interieur met de als optie verkrijgbare uitrustingen Chroom-pakket Interieur, Design-pakket Interieur Chroom of Design-pakket Interieur Color.

Werk moet ook aangenaam zijn.

De Citan garandeert echt rijplezier: in het krappe stadsverkeer profiteert u van zijn compacte wendbaarheid, op het platteland of de autosnelweg, kunt u volop van zijn trekkracht genieten.

Alle technische componenten zijn precies op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging over de veer-demperconstructie van het chassis met onafhankelijke wielophanging tot de rondom krachtig bijtende schijfremmen op de voor- en achteras. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Zijn gebruik rendeert. Over kort en lang.

Een optimale beschikbaarheid is even belangrijk voor Mercedes-Benz Vans als voor u. Dit benadrukken wij met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVan1, 2. De Citan levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een duurzame rentabiliteit op lange termijn. Rit na rit.

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

Alle plekken in de Citan maken indruk. Met vijf uitnodigende comfortabele stoelen en voldoende opbergruimte voor de bagage creëert hij de optimale omstandigheden voor een aangename en veilige rit – met het hele gezin of om groot in te slaan bij de bouwmarkt

Op de comfortabele zetels met zijsteun die de rug spaart en met luchtdoorlatende en slijtvaste stoffen bekleding voelt u zich zoals u van een bestelwagen van Mercedes-Benz Van mag verwachten: fantastisch. Het hoogwaardige en functionele interieur garandeert met veel praktische opbergmogelijkheden dat ook langere ritten ontspannen verlopen. En met het als optie verkrijgbare panoramisch dak met 2 uitklapbare dakvensters ontstaat in het interieur een bijzonder aangename heldere sfeer. Naast zijn uitstekend rijcomfort overtuigt de Citan ook met de driepuntsveiligheidsgordels met krachtbegrenzer op alle zitplaatsen.

Groot in veiligheid.

Ook op het gebied van veiligheid staat de Citan aan de top: met ADAPTIVE ESP®, remhulpsysteem en antiblokkeerremsysteem ABS alsook goed bijtende schijfremmen op de voor- en de achteras blijft de remweg overtuigend kort - ook in natte omstandigheden. Het chassis met onafhankelijke wielophanging houdt betrouwbaar contact met de rijweg. Als u eens door sneeuw, slijk of zand moet, kunt u de aandrijfslipregeling ASR uitschakelen.

Als het erop aankomt, bieden in de hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers een uitstekende steun. Bij een noodstop worden de waarschuwingsknipperlichten automatisch ingeschakeld.

Standaard is de Citan uitgerust met dagrijlichten, Hill Hold Assist en tot 6 airbags. Bestuurdersairbag, begeleidersairbag3 alsook Windowbags3 en thoraxbags3,4 kunnen het gevaar voor verwondingen bij een ongeval beperken. Hulpsystemen zoals licht- en regensensor, bandenspanningscontrole3 en een achteruitrijcamera die de omgeving achter het voertuig in de binnenspiegel weergeeft, zijn als optie verkrijgbaar.

 

Opties Interieur-pakketten.

Design-pakket Interieur Color

Design-pakket Interieur Chroom

Siernaad-pakket Interieur rood

1. Tot maximaal 30 jaar bij regelmatig onderhoud in een erkende Mercedes-Benz Service Partner.
2. Geldig voor voertuigen met eerste inschrijving vanaf 01/10/2012.
3. Standaarduitrusting bij de Citan Tourer met inschrijving als personenwagen (M1).
4. Voor de begeleider enkel in combinatie met thoraxbags voor de bestuurder en de begeleider.