Voor een uitstekende rijbeleving: de Citan Tourer.

Vanaf € 19.880 (excl. BTW)
Vanaf € 249 per maand*

Configurator

De Citan Tourer: stadsheld.

Sterk, flexibel, efficiënt en perfect afgestemd op de vele uitdagingen in de stad: de Citan Tourer, uw compacte Van voor maximaal vijf personen.

Wat zijn rentabiliteit betreft, bewijst de Citan in elk geval zijn nut: zijn efficiënte motoren met BlueEFFICIENCY1- en SCR-technologie alsook gunstige verbruikswaarden sparen uw budget, net als de grote beschikbaarheid met lange onderhoudsintervallen2 en aantrekkelijke voorwaarden en diensten3. En om ervoor te zorgen dat u veilig aankomt, hebben we de Citan de ADAPTIVE ESP® voorzien van waardevolle extra functies, rondom krachtig bijtende schijfremmen en tot 6 airbags. 

Dankzij de comfortabele zetels en het fijn afgestelde chassis met onafhankelijke wielophanging rijdt de Citan zeer comfortabel, soepel en wendbaar. Voorbeeldig is ook zijn flexibiliteit, bijvoorbeeld met de neerklapbare leuningen achterin waarmee u in een handomdraai een grote laadruimte kunt creëren. En voor een individuele look heeft u onder meer de keuze tussen het Design-pakket RED en het Night-pakket.

De Citan heeft alles in huis wat u van een compacte Van met de Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn voordelen tijdens een testrit.

1

Het BlueEFFICIENCY-pakket behoort tot de standaarduitrusting voor alle types van motoren en lengtes.

2

Onderhoudsintervallen tot 30.000 km.

3

Bijvoorbeeld Mercedes-Benz MobiloVan, de levenslange mobiliteitsgarantie van Mercedes-Benz. Dit geldt tot maximaal 30 jaar bij regelmatig onderhoud bij een erkende Mercedes-Benz Service Partner. Geldig voor voertuigen met eerste inschrijving vanaf 01/10/2012.

Highlights.

  1. Comfort
  2. Rijplezier
  3. Rendabiliteit
  4. Flexibiliteit
  5. Veiligheid
Hij weet waar het op aan komt.

De Citan koppelt het aangename aan het nuttige: in zijn vriendelijk interieur is het fijn om te werken. Functionaliteit en comfort blijven overtuigen vanaf het moment dat u instapt tot u weer uitstapt – van de aangenaam hogere zitpositie tijdens het rijden tot de lage deurdrempels, die het instappen vergemakkelijken.

De comfortabele bestuurderszetel met rugsparende zijsteun is luchtdoorlatend en slijtvast, en kan manueel naar wens van de bestuurder worden ingesteld, net als het in de hoogte verstelbare stuurwiel. Alle bedieningselementen zijn overzichtelijk geplaatst en gemakkelijk te bedienen. Het gemakkelijk afleesbare combi-instrument geeft het interieur een extra meerwaarde. Verder dragen het praktische opbergconcept met veel gemakkelijk bereikbare laadruimte en het standaard verwarmings- en verluchtingssysteem bij aan een comfortabele werksfeer.

Nog aantrekkelijker wordt het interieur met de als optie verkrijgbare uitrustingen Chroom-pakket Interieur, Design-pakket Interieur Chroom of Design-pakket Interieur Color.

Werk moet ook aangenaam zijn.

Dankzij de sterke punten van de Citan wordt elke opdracht perfect uitgevoerd: in het krappe stadsverkeer profiteert u van zijn compacte wendbaarheid, op het platteland of de autosnelweg, kunt u volop van zijn trekkracht genieten.

Een van de koppelrijke motoren past zeker bij uw vereistenprofiel. De innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie verlaagt het verbruik en kan zo bijdragen tot de rendabiliteit van uw bedrijf. De uitlaatgasreiniging met selectieve katalytische reductie (SCR) vermindert de uitstoot van stikstofoxide.

Alle technische componenten zijn precies op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging over manuele 6-versnellingsbak en de veer-demperconstructie van het chassis met onafhankelijke wielophanging tot de krachtig bijtende schijfremmen op de vooras en achteras. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Zijn gebruik rendeert. Over kort en lang.

Het merk Mercedes-Benz is het aan zichzelf verplicht om ook met de Citan Tourer de toekomst van de mobiliteit op een verantwoorde en duurzame manier vorm te geven. Vooral in het stadsverkeer maakt de Citan deze ambitie waar.

Dankzij een moderne motor en het standaard BlueEFFICIENCY-pakket liggen de CO2-uitstoot en het verbruik laag. Daarvoor zorgen onder andere de ECO start/stop-functie, het dynamo- en batterijbeheer en de banden met geoptimaliseerde rolweerstand. Andere kenmerken zoals elektrisch ondersteunde stuurbekrachtiging en weergave van het schakelmoment verhogen de efficiëntie van uw voertuig nog verder. En de uitlaatgasreiniging met selectieve katalytische reductie (SCR) vermindert de uitstoot van stikstofoxide.

Ook economisch gezien is de Citan een aanwinst. Enerzijds door zijn aantrekkelijke prijsniveau, anderzijds door de lage bedrijfskosten, mogelijk gemaakt door het lage brandstofverbruik en de onderhoudsintervallen tot 30.000 km.

Een optimale beschikbaarheid is even belangrijk voor Mercedes-Benz Vans als voor u. Dit benadrukken wij met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVan, . De Citan levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een duurzame rentabiliteit op lange termijn. Rit na rit.

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

De Citan Tourer fascineert op alle zitplaatsen. Met uitnodigend comfortabele zetels en voldoende ruimte voor de bagage schept hij de beste voorwaarden voor een aangename en veilige rit – of u nu uw passagiers een aangename rit wil bieden of de motivatie van uw personeel wenst op te krikken op weg naar de volgende klus.

Op de comfortabele zetels met zijsteun die de rug spaart en met luchtdoorlatende en slijtvaste stoffen bekleding voelt u zich zoals u van een bestelwagen van Mercedes-Benz bestelwagen mag verwachten: fantastisch. Het hoogwaardige en functionele interieur garandeert met veel praktische opbergmogelijkheden dat ook langere ritten ontspannen verlopen. Naast zijn uitstekend rijcomfort overtuigt de Citan ook met de driepuntsveiligheidsgordels met krachtbegrenzer op alle zitplaatsen.

Groot in veiligheid.

Ook op het gebied van veiligheid staat de Citan aan de top: met ADAPTIVE ESP®, remhulpsysteem en antiblokkeerremsysteem ABS alsook goed bijtende schijfremmen op de voor- en de achteras blijft de remweg overtuigend kort - ook in natte omstandigheden. Het chassis met onafhankelijke wielophanging houdt betrouwbaar contact met de rijweg. Als u eens door sneeuw, slijk of zand moet, kunt u de aandrijfslipregeling ASR uitschakelen.

Als het erop aankomt, bieden in de hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers een uitstekende steun. Bij een noodstop worden de waarschuwingsknipperlichten automatisch ingeschakeld.

Standaard is de Citan uitgerust met dagrijlichten, Hill Hold Assist en tot 6 airbags. De bestuurdersairbag, de begeleidersairbag, maar ook windowbags en thoraxbags, kunnen het gevaar voor verwondingen bij een ongeval beperken. Hulpsystemen zoals licht- en regensensor, bandenspanningscontrole en een achteruitrijcamera die de omgeving achter het voertuig in de binnenspiegel weergeeft, zijn als optie verkrijgbaar.

Mercedes-Benz zitcomfort – ook in de passagiersruimte.

Ook in de passagiersruimte van de Citan Tourer is het aangenaam rijden: de 3-persoons zitbank overtuigt met 3 in de hoogte verstelbare hoofdsteunen en driepuntsveiligheidsgordels voor alle zitplaatsen. Als er bijkomende laadruimte nodig is voor het transport van grotere objecten, kunnen de zetels in de verhouding ⅓ : ⅔ neergeklapt worden. Zo gebruikt de Citan Tourer zijn flexibele laadmogelijkheden ten volle.

Comfortabel en wendbaar onderweg.

Ruime Tourer combi.

De Citan Tourer is een comfortabele combi met maximaal vijf zitplaatsen. Bovendien biedt de Citan Tourer met zijn vele praktische opbergmogelijkheden met een totaalvolume van maximaal 77 l.

De belangrijkste voordelen van de Citan Tourer:

  • Comfortabele combi voor maximaal vijf personen (inclusief bestuurder) 
  • Op de behoefte afgestemde uitbreiding van de laadruimte door de flexibele 1/3 tot 2/3 neerklapbare driepersoonszitbank op de 1ste rij
  • Veel handige opbergmogelijkheden met in totaal maximaal 77 l volume, bijv. optionele opbergruimte in het dak van de passagiersruimte met drie vakken of opbergvakken in de vloer van de passagiersruimte

Opties Interieur-pakketten.

Design-pakket Interieur Color

Siernaad-pakket Interieur rood

Color-pakket Interieur

*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen (Citan, Vito, Sprinter, X-klasse, V-klasse en Marco Polo) vanaf 1 juli tot en met 30 september 2020. Geldig voor renting bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum