Citan Tourer | Mercedes-Benz bestelwagens

De Citan Tourer.

De Citan Tourer.

Wilt u een compacte bedrijfswagen met een ruime passagiersruimte, die soepel en comfortabel rijdt en goed door krappe verkeerssituaties komt? Moet uw bedrijfswagen uw werk makkelijker maken, het visitekaartje van uw bedrijf zijn en bij de veiligheidsuitrusting geen compromissen sluiten? Dan is de Citan Tourer beslist iets voor u. De nieuwste Citan Tourer werd gelanceerd in augustus 2021 en is inmiddels verkozen tot Van of the Year 2022.

De Citan Tourer is beschikbaar vanaf € 21.575,- (ex. BTW). De zeer complete Citan Tourer PRO is beschikbaar vanaf € 22.635 (ex. BTW).

Wilt u de Citan Tourer eerst van dichtbij ervaren? Boek direct een testrit bij een concessiehouder bij u in de buurt.

Highlights.

  1. Van of the Year
  2. Kwaliteit
  3. Functionaliteit
  4. Veiligheid
  5. Betrouwbaarheid
De nieuwe Citan: Van of the Year 2022.

Tijdens de 2021-editie van de Solutrans vakbeurs in Lyon is de nieuwe Mercedes-Benz Citan gekroond tot ‘International Van of the Year 2022’. De leden en vakjournalisten uit bijna alle Europese landen hebben 14 nieuwe modellen in het segment van de lichte bestelwagens getest en beoordeeld. De jury sprak met name haar waardering uit voor het innovatieve MBUX infotainmentsysteem en het uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen. Het unanieme oordeel: plaats één voor de nieuwe Citan. 

Kwaliteit die typisch is voor het merk en die u kunt zien en voelen.

Aantrekkelijk uiterlijk en maximaal comfort gaan bij de Citan hand in hand. Zijn karakteristieke vormen onderscheiden hem duidelijk van de massa. Wanneer u instapt, wordt u onthaald in een ruim vormgegeven interieur. Ook de vele typische comfortuitrustingen van het merk, die al bekend zijn van andere bouwreeksen, maken van de Citan een echte Mercedes-Benz bedrijfswagen.

Maakt uw dagelijkse werkdag makkelijker.

De Citan Tourer is er om uw werk makkelijker te maken: van de ruime, flexibel bruikbare passagiersruimte met de comfortabele achterbank Fold & Load tot de ergonomisch vormgegeven bestuurderszetel. Hier wachten u aangename zetels, een eenvoudige bediening en vele goed bereikbare opbergvakken, bijvoorbeeld op het dashboard.

Uitgebreide veiligheidsuitrusting reeds standaard.

In de Citan Tourer zijn u en uw passagiers veilig goed onderweg. Een uitgebreide bescherming van de inzittenden met zeven airbags, is standaard aanwezig, evenals vier hulpsystemen. Zo is de Citan Tourer optimaal voorbereid om u zoals elke andere Mercedes-Benz actief te kunnen ondersteunen in het verkeer en bij een ongeval uitgebreid te kunnen beschermen.

Dag en nacht voor u in de weer.

Voor de Citan Tourer bij u komt, heeft hij zijn robuustheid reeds bewezen in veeleisende Mercedes-Benz zomer- en wintertests en in zware corrosietests. Daarom is hij zo betrouwbaar als u van een Mercedes-Benz bedrijfswagen mag verwachten.

Ruim van binnen, compact van buiten.

In de Citan Tourer voelen uw passagiers zich vanaf het begin goed: ze kunnen namelijk comfortabel instappen via de twee standaard schuifdeuren waarvan de ventilatieruiten voor een goede verluchting zorgen. Alle zetels zijn bekleed met slijtvaste stof. De leuningen kunnen indien nodig in de verhouding 1/3 - 2/3 tot een vlakke laadvloer worden neergeklapt.
Plaatsen passagiersruimte
Laadvolume
Max. laadvolume
Max. laadvermogen

3

 

517 l
2.390 l
539 kg

Brengt de digitale wereld in het voertuig.

Wilt u dat uw werkdagen makkelijk en productief verlopen én ook onderweg bereikbaar blijven? De modulair op elkaar afgestemde infotainmentuitrustingen in de Citan Tourer ondersteunen u daarbij precies met de functies die u belangrijk vindt. Het hoogtepunt is het multimediasysteem MBUX met navigatie en smartphone-integratie.

Mercedes-Benz User Experience

MBUX laat u multimedia in het voertuig opnieuw beleven. Dat geldt zowel voor de uitgebreide functies en verbindingsmogelijkheden als voor de talrijke manieren om uw multimediasysteem te bedienen.

Touchscreen

Via het aanraakscherm met hoge resolutie van 17,8 cm (7") kan u het multimediasysteem bedienen zoals u dat van uw mobiele toestellen gewend bent. Een andere invoermogelijkheid: de toetsen aan het multifunctionele stuurwiel.

“Hey Mercedes”

“Hey Mercedes” uitspreken volstaat om de uitgebreide spraakbediening op te starten en zo het multimediasysteem op comfortabele wijze te bedienen.

Productiever werken met intelligente connectiviteit.

De infotainment-uitrustingen in de Citan hebben voor bijna alles een oplossing: u wilt onderweg met behulp van de actuele verkeersgegevens sneller op uw bestemming aankomen en uw mobiel toestel draadloos opladen? Of wilt u uw als optie verkrijgbare multimediasysteem MBUX via het aanraakscherm met hoge resolutie, de toetsen op het multifunctionele stuurwiel of via spraaksturing bedienen? Alles is mogelijk. Nieuw zijn ook de connectiviteitsdiensten van Mercedes me, die bijna onbeperkte mogelijkheden aan informatie en entertainment en extra veiligheid in uw Citan Tourer brengen.

Citan Gesloten Bestelwagen

MBUX multimediasysteem

Citan Gesloten Bestelwagen

Mercedes me connect diensten1

Citan Gesloten Bestelwagen

Draadloos oplaadsysteem voor mobiele apparaten

1

Om de diensten te kunnen gebruiken, moet u zich aanmelden op het Mercedes me Portal en moet u akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me-diensten. Bovendien moet het desbetreffende voertuig gekoppeld zijn aan het gebruikersaccount. Na het verstrijken van de initiële termijn kunnen de diensten tegen betaling worden verlengd. De eerste activering van de diensten is mogelijk binnen 1 jaar na de eerste inschrijving of de ingebruikname door de klant, afhankelijk van wat eerst gebeurt.

Ontdek nu de Citan Tourer.

Icoon testrit boeken

Testrit boeken.

Nu aanmelden en wegrijden
Boek nu
Icoon Concessiehouder zoeken

Concessiehouder zoeken.

En in je buurt vinden
Zoek uw concessiehouder
Icoon voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Configureer nu