Veiligheids- en assistentiesystemen


Altijd een behulpzame assistent aan boord.

Het is een genot om met de V-Klasse onderweg te zijn. Maar in sommige verkeerssituaties kan ondersteuning welkom zijn. Daarom kan de V-Klasse met een groot aantal assistentiesystemen worden uitgerust die de bestuurder in kritieke situaties ondersteunen.

Veiligheids- en assistentiesystemen


Altijd een behulpzame assistent aan boord.

Het is een genot om met de V-Klasse onderweg te zijn. Maar in sommige verkeerssituaties kan ondersteuning welkom zijn. Daarom kan de V-Klasse met een groot aantal assistentiesystemen worden uitgerust die de bestuurder in kritieke situaties ondersteunen.

Rijassistentiepakket
Het rijassistentiepakket ondersteunt de veiligheid met intelligente systemen en kan helpen ongevallen te voorkomen en de gevolgen ervan te verminderen.

 

Componenten:


– Actieve remassistent
– Dodehoekassistent
– Spoorassistent
– PRE-SAFE®

 

Het rijassistentiepakket is als optie leverbaar voor de V-Klasse, de V-Klasse AVANTGARDE en de V-Klasse EXCLUSIVE.

LED Intelligent Light System
Het LED Intelligent Light System verbetert het zicht van de bestuurder en daarmee de rijveiligheid, aangezien dit de verlichting van het wegdek automatisch aan verschillende rijsituaties kan aanpassen.

 

Het LED Intelligent Light System is als optie leverbaar voor de V-Klasse en behoort bij de V-Klasse AVANTGARDE en V-Klasse EXCLUSIVE tot de standaarduitrusting.

Actieve parkeerassistent met 360°-camera

De actieve parkeerassistent met 360°-camera kan uitgebreide ondersteuning bieden bij het vinden van een parkeerplek, parkeren en manoeuvreren.

De actieve parkeerassistent met 360°-camera is als optie leverbaar voor de V-Klasse en de V-Klasse AVANTGARDE en is standaard bij de V-Klasse EXCLUSIVE.

Actieve afstandsassistent DISTRONIC

De actieve afstandsassistent DISTRONIC kan zelfstandig de geselecteerde afstand ten opzichte van voorliggers aanhouden.

De actieve afstandsassistent DISTRONIC is als optie leverbaar voor de V-Klasse, V-Klasse AVANTGARDE en V-Klasse EXCLUSIVE.

Actieve remassistent
De actieve remassistent helpt ongevallen met voorliggers en overstekende voetgangers te voorkomen of de gevolgen daarvan te verminderen.

 

De actieve remassistent is als optie leverbaar voor de V-Klasse, V-Klasse AVANTGARDE en V-Klasse EXCLUSIVE.

Spoorpakket

Het spoorpakket kan de bestuurder ondersteunen bij het volgen van de rijstrook en bij het wisselen van rijstrook op meerbaanswegen.

 

Componenten:

 

– Dodehoekassistent

– Spoorassistent

 

Het spoorpakket is als optie leverbaar voor de V-Klasse, V-Klasse AVANTGARDE en V-Klasse EXCLUSIVE.

V-Klasse: brandstofverbruik gecombineerd: 5,9 – 6,8 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd: 154 - 179 g/km (NEDC)<p>De opgegeven waarden zijn vastgesteld in overeenstemming met de voorgeschreven meetprocedure. Het gaat hier om de “NEDC-CO2-waarden” in de zin van art. 2 nr. 1 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De waarden met betrekking tot het brandstofverbruik zijn berekend op basis van deze waarden. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek. Ze dienen slechts ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen. Afhankelijk van de gekozen opties kunnen de waarden afwijken.</p>
V-klasse: brandstofverbruik gecombineerd: 7,3 - 8,7 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd: 191 - 227 g/km (WLTP)<p>De opgegeven waarden zijn vastgesteld in overeenstemming met de voorgeschreven meetprocedure. Het gaat hier om “WLTP-CO2-waarden” in de zin van art. 2 nr. 3 Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De waarden met betrekking tot het brandstofverbruik zijn berekend op basis van deze waarden. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig en maken geen deel uit van de offerte. Ze dienen slechts ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen. Afhankelijk van de gekozen opties kunnen de waarden afwijken.</p>