De G-Klasse.

De G-Klasse.

Kampioen op alle wegen.

Kampioen op alle wegen.

Na de productie van de content kunnen aan dit product nog wijzigingen zijn aangebracht.

Voertuigconcept


Voertuigconcept.

Pionier op alle wegen.

Voertuigconcept


Voertuigconcept.

Pionier op alle wegen.

Helaas ondersteunt uw apparaat deze functie niet.

Helaas ondersteunt uw apparaat deze functie niet.

Probeer het apparaat te draaien om de modus Liggend te activeren. Of gebruik een apparaat met een hogere resolutie.

Grondig op Schöckl getest.

De plek waar de G-Klasse leert lopen – al meer dan 37 jaar. Op een testbaan zo uitzonderlijk is als het voertuig zelf: de Schöckl in Graz.
De Mercedes-Benz G-Klasse op weg op de nabijgelegen berg Schöckl in het Stiermarkse Graz.
Sluiten
De video toont de verplichte testrit op de Schöckl voor de G-Klasse van Mercedes-Benz.
Play
De video toont de verplichte testrit op de Schöckl voor de G-Klasse van Mercedes-Benz.
Opnieuw bekijken
Daar moet elke G-Klasse op en over.
5,6 km extreem zwaar terrein. Beklimmingen tot 100%. Overhellingen tot 54°. Rotsblokken die een meter hoog uit de piste steken. Machtige boomwortels die door het tracé lopen. Terrein waarop elk ander voertuig zou blijven steken – met diepe sporen, stenen, losse keien en grondophopingen. Dat is de 1 445 m hoge berg bij Graz – de Schöckl. Meerdere duizenden kilometers moet een G-Klasse op de testbaan van het bedrijf doorstaan. En met elke verdere ontwikkeling weer die berg op. Pas als assen, frame, koetswerk, aandrijflijn en aggregaten het langer uithouden dan de bestuurder, verdient de G-Klasse het predicaat “Schöckl-getest en klaar voor serieproductie”.

Onverstoorbaar naar het wereldrecord.

De Mercedes-Benz 300 GD van Gunther Holtorf toont op spectaculaire wijze de compromisloze terreincapaciteiten van de G-Klasse.
De foto toont de Mercedes-Benz 300 GD van Gunther Holtorf voor de spectaculaire bergkammen van de Himalaya.
Sluiten
Waar een G is, is een weg.
Voor de Mercedes-Benz 300 GD van Gunther Holtorf loopt deze weg rondom de wereldbol – niet minder dan 22 maal, in totaal bijna 900 000 km. Ruim 250 000 daarvan, zoals het hem betaamt, ver van de verharde wegen: op wegen vol steenslag of golfplaten, door slijk, op met kuilen bezaaide stukken of rotsige bergpassen in het hooggebergte. Voor ophanging en chassis komt deze belasting overeen met ongeveer 2 500 000 km in normale Centraal-Europese omstandigheden. Dat alles met maar één motor! Ook de volledige aandrijflijn, de transmissie en de assen zijn origineel. Frame noch koetswerk vertonen ook maar de minste vorm van vermoeidheidsverschijnselen. En afgezien van versterkte veren en schokdempers speciaal voor slechte wegen voor de permanent overladen G-Klasse verschilt het voertuig tot nu toe in niets van het seriemodel.
De foto toont Gunther Holtorf met zijn Mercedes-Benz 300 GD in Tibet.
Hier is onverzettelijkheid vereist.
En een blind vertrouwen in de capaciteiten van een G-Klasse. Olieverversing om de 5 000 km Slijtageonderdelen vervangen voordat ze kapot gaan. De rest doet de G-Klasse met stoïcijnse kalmte. Zelfs als u met expeditie- en klimmateriaal, levensmiddelen, extra jerrycans en reservewielen, werkmiddelen, gereedschap en reserve-onderdelen ruim 3,3 ton op de weegschaal brengt – toch 500 kilogram meer dan toegelaten. Geen probleem voor de dieselmotor van 3 liter en 65 kW (88 pk). Het spreekt eigenlijk vanzelf dat ook de uitdagingen van het klimaat wereldwijd – verzengende hitte in diverse woestijnen, dampende jungles of felle vrieskou in poolgebieden – de G-Klasse nauwelijks uit zijn evenwicht kunnen brengen.

Offroad-capaciteiten van het zuiverste water.

De G 350 d Professional van Mercedes-Benz – het pure plezier voor iedereen die ver wil geraken.
De foto toont de Mercedes-Benz G-Klasse G 350 d Professional in de speciale lak Chinablauw.
Sluiten
De speciale lak Chinablauw van de G 350 d Professional is een verwijzing naar de “Otto” van Gunther Holtorf.

In het spoor van Gunther Holtorf: de G 350 d Professional in Chinablauw.

Puur amusement.
De G 350 d Professional is zuivere G-Klasse – met alle genen, die van een G-Klasse een G-Klasse maken. Voor het icoon onder de terreinwagens betekent dat vooral: onverstoorbare aandrijving in werkelijk elke situatie. Nog meer vrije hoogte voor alle ontoegankelijke terreinen. Allterrain-banden met perfecte tractie zelfs op het zwaarste terrein. Grotere oploophoek voor/achter voor al wat hij voor de wielen kan krijgen. Meer laadvermogen voor ambitieuze doelstellingen. En met het Professional Offroad-pakket nog meer praktische details – bijvoorbeeld de steenslagroosters voor de koplampen (als optie ook voor de richtingaanwijzers), laadruimte met houten vloer en de absolute klassieker in de G-Klasse: de dakbagagedrager met ladder.
Met de steenslagslagroosters is de Mercedes-Benz G 350 d Professional op alles voorbereid.
De doener voor doeners.
De sterke punten van de G-Klasse waren altijd al zijn absolute functionaliteit en praktische kwaliteiten. Ontworpen voor de meest onherbergzame terreinen overtuigt de G door zijn betrouwbaarheid, robuustheid en zijn vrijwel onbeperkte terreincapaciteiten – altijd en overal. De G-Klasse werpt zich daarmee ook op als onmisbare partner voor leger, hulporganisaties, industrie en gemeenten.

The high society is in town.

De G-Klasse toont op de weg al wat hij op het terrein kan.
In de diepe krochten van de grootstad is de Mercedes-AMG G 63 in zijn element.
Sluiten
Machtig postuur. Superieure performance.
De krachtontplooiing in de Mercedes-AMG G 63 is ambitieus. Twee uitlaatgasturbo’s met laadluchtkoeling en het ontzettend hoge koppel van 760 Nm katapulteren hem naar een andere vermogensklasse. Zoveel vermogen houdt alleen de AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC met schakelhendels aan het stuurwiel in bedwang. Consequente aandrijving, perfect op gang gezet door het AMG Sport-uitlaatsysteem. Voor nog meer vermogen, nog meer koppel en nog meer natuurgeweld op de weg zorgt alleen de Mercedes-AMG G 65 met zijn alom inzetbare V12-biturbomotor. Met 1 000 Nm en 463 kW (630 pk) is de Über-G in elk geval een van de krachtigste in serie gebouwde terreinwagens.
De Mercedes-AMG G 63 overtuigt in alle omstandigheden met zijn forse V8-biturbomotor.
Dwingt respect af. En aandacht.
Ziet eruit als een terreinwagen. Rijdt als een terreinwagen. Klinkt als een topsporter. Unieke V8-sound zelfs standaard al in de G 500 – dankzij de V8-biturbomotor van 4,0 liter met een indrukwekkende krachtontplooiing en een ongeëvenaarde sound. Nog zelfbewuster komt de Mercedes-AMG G 63 voor de dag. De beproefde AMG V8-biturbomotor van 5,5 liter en de AMG sportuitlaat ontlokken de G 63 de AMG-typische kippenvelklank – met de twee verchroomde dubbele uitlaatpijpen aan de beide zijden van het voertuig als visueel uitroepteken. Alleen die ene legt nog meer accenten: de Mercedes-AMG G 65 met zijn krachtige V12-biturbomotor doorbreekt grenzen en tilt het niveau zelfs in de koningsdiscipline van de motorenbouw naar nieuwe hoogten.
Het Sport-uitlaatsysteem van de Mercedes-AMG G 63 is met twee verchroomde dubbele uitlaatpijpen aan elke zijde ook visueel een blikvanger.
In de diepe krochten van de grootstad is de Mercedes-AMG G 63 in zijn element.
Afspelen
Opnieuw bekijken

Imposante verschijning. Maximaal comfort.

Wanneer u met de G-Klasse voorrijdt, zit u niet alleen hoger. U zit op de meest exclusieve plaatsen met de wereldsteden aan uw voeten.
De Mercedes-AMG G 63 is thuis in de meest exclusieve wereldsteden.
Sluiten
Een ster vooraan. Vijf achteraan.
Een exclusieve sfeer maakt duidelijk dat u er thuis bent. Enkel omgeven door de meest exquise materialen, ambachtelijk veredeld in ultiem comfort. Wanneer u dan de versnellingspook met het ingeperste “AMG” embleem aanraakt, verandert exclusiviteit in high-performance.
De hogere zitpositie in de Mercedes-AMG 63 biedt een uitstekend overzicht.
Uitzicht inbegrepen.
Het perfecte uitzicht rondom dankzij de hogere zitpositie in de G-Klasse en het samenspel van de meest geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen zijn ongeëvenaard. Ver van de verharde wegen heeft de G-Klasse nauwelijks meer nodig dan zijn beresterke motor, wat vrije hoogte en zijn differentiëlen. Op asfalt is hij dankzij Mercedes-Benz Intelligent Drive echter minstens even zelfverzekerd – de verheven zitpositie bezorgt u daarbij op alle wegen een goed gevoel. De G-Klasse heeft de weg steeds in het oog en in bedwang – zowel op grind en in slijk als op asfalt.
De foto toont de exclusieve sfeer van de Mercedes-Benz G-Klasse.

In zijn element.

Zelfverzekerd in elke situatie – de daadkracht van de G-Klasse is boven elke twijfel verheven.
De Mercedes-AMG G 63 is onderweg in zijn natuurlijke omgeving – de jungle van de grootstad.
Sluiten
Comfort op een nieuw niveau.
Een G-Klasse past zich aan niets en niemand aan – behalve aan de ondergrond. Nog meer stabiliteit en veiligheid brengt het ESP® van de nieuwe generatie. Het geperfectioneerde ASR en ABS optimaliseert ook de tractie en maakt de remwegen korter. De verstelbare schokdempers (optie enkel voor de G 500) zorgen in de Sport-modus voor een duidelijk wendbaarder rijgedrag onroad en beperkt de voor een terreinwagen typische neiging tot overhellen in bochten. Geruststellend rijcomfort, dat in combinatie met het elektronisch tractiesysteem 4ETS een hoger niveau bereikt.
De foto toont de versnellingspook van de G-Klasse met het ingeperste “AMG”-embleem.
Schokdemperverstelling van de Mercedes-Benz G-Klasse

Wendbaar rijgedrag in de G 500 dankzij de als optie verkrijgbare verstelbare schokdempers.

Waarmaken. Niet alleen beloven.

De houdgreep boven het handschoenkastje is een herinnering aan meer dan 37 jaar G-Klasse – en op ruw terrein bijzonder praktisch.
De houdgreep in de Mercedes-Benz G-Klasse is karakteristiek en praktisch.
Sluiten
De toetsen voor de differentieelsloten vormen een centraal element in de G-Klasse van Mercedes-Benz.

Ook een blikvanger – het differentieelslot centraal in de middenconsole.

De houdgreep boven het handschoenenkastje was altijd al een vast onderdeel van de Mercedes-Benz G-Klasse.

Niet weg te denken – de houdgreep is sinds 1979 een praktisch onderdeel van elke G-Klasse.

Een pure klassieker
Maar weinig is zo stevig als de opvallende hoeken en de betrouwbare kanten van de G-Klasse. Maar het zijn net ook die kleine details die de grote klassieker zo uniek maken. De deurgrepen, die een vaste hand nodig hebben en heel bewust met de designtaal van moderne voertuigen breken. De sobere, haast klassieke deurpinnen – die bij het bedienen van de centrale vergrendeling met een onmiskenbaar geluid het vastklikken van de sluitgrendel aangeven. Alleen dit markante geluid al geeft een gevoel van vertrouwdheid, veiligheid en geborgenheid in de G-Klasse. En dat al meer dan 37 jaar lang.
De klassieke deurpinnen in de G-Klasse van Mercedes-Benz passen bij de opmerkelijke vormgeving van de terreinwagen.

Tegen de stroom in.

Stoere vormen, hoeken en kanten, grote en platte vlakken – al meer dan 37 jaar toont de G-Klasse karakter en verzet hij zich met succes tegen elk designdictaat.
Al meer dan 37 jaar is de G-Klasse van Mercedes-Benz trouw aan zijn lijn.
Sluiten
De lijnvoering van de Mercedes-Benz G-Klasse bleef al meer dan 37 jaar onveranderd.
Afspelen
Opnieuw bekijken
De typerende richtingaanwijzers op de wielkasten prijken behalve op de Mercedes-AMG G 63 ook op alle andere modellen van de G-Klasse.

Stijlvast anachronisme – de typerende richtingaanwijzers van de G-Klasse.

De karakteristieke deurgrepen deelt de Mercedes-AMG G 63 met alle modellen van de G-Klasse.

Hand erop – de G-Klasse blijft trouw aan zichzelf! Ook met de kenmerkende deurgreep.

Wanneer hij verandert, blijft hij trouw aan zijn waarden.

Vanop de Grote Markt tot bij het chalet in de bergen – de G-Klasse kent geen limiet. Ook de designo uitrustingsmogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.
De foto toont de Mercedes-AMG G 63 in de exclusieve designo manufaktur koetswerkkleur mauritiusblauw metallic.
Sluiten
De foto toont de Mercedes-AMG G 63 in de exclusieve designo manufaktur koetswerkkleur olijfgeel magno.

Nog unieker – twee van de negen exclusieve designo manufaktur speciale koetswerkkleuren.

De kunst van innerlijke schoonheid.
designo manufaktur biedt een exclusieve selectie van verschillende fijne leders aan: het aanbod gaat van designo leder zadelbruin over zijdebeige tot diepzeeblauw. De kleurtonen van de siernaden passen er perfect bij. Het tweekleurige designo interieur is erg bijzonder. Het kenmerkt bijv. de zetels, het dashboard en het stuurwiel. Voor een volkomen harmonieus en stijlvol interieur, dat u tot in het detail naar eigen smaak kunt vormgeven.
Voor een volkomen harmonieus en stijlvolle binnenruimte – het tweekleurige designo manufaktur interieur in de Mercedes-AMG G 63.
Krachtig en stemmig ziet de Mercedes-AMG G 63 er uit in designo mauritiusblauw metallic met Night-pakket.

Krachtig en stemmig – met het Night-pakket is de G-Klasse de koningin van de nacht.

Mercedes-Benz G 350 d Professional: brandstofverbruik in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 11,1/9,1/9,9 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 261 g/km<p>De opgegeven waarden zijn de "gemeten NEFZ-CO2-waarden" als bedoeld in art. 2 nr. 2 toepassingsverordening (EU) 2017/1153, die in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) Nr. 692/2008 gemeten werden. Het brandstofverbruik werd op basis van deze waarden berekend. Om wettelijke wijzigingen van de beslissende testprocedures kunnen er hogere waarden genoteerd zijn op het certificaat van overeenstemming, met het oog op inschrijving en wegenbelastingen. De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

Mercedes-AMG G 63: brandstofverbruik in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 17,2/11,8/13,8 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 322 g/km<p>De opgegeven waarden zijn de "gemeten NEFZ-CO2-waarden" als bedoeld in art. 2 nr. 2 toepassingsverordening (EU) 2017/1153, die in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) Nr. 692/2008 gemeten werden. Het brandstofverbruik werd op basis van deze waarden berekend. Om wettelijke wijzigingen van de beslissende testprocedures kunnen er hogere waarden genoteerd zijn op het certificaat van overeenstemming, met het oog op inschrijving en wegenbelastingen. De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

Mercedes-AMG G 65: brandstofverbruik in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 22,7/13,7/17,0 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 397 g/km<p>De opgegeven waarden zijn de "gemeten NEFZ-CO2-waarden" als bedoeld in art. 2 nr. 2 toepassingsverordening (EU) 2017/1153, die in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) Nr. 692/2008 gemeten werden. Het brandstofverbruik werd op basis van deze waarden berekend. Om wettelijke wijzigingen van de beslissende testprocedures kunnen er hogere waarden genoteerd zijn op het certificaat van overeenstemming, met het oog op inschrijving en wegenbelastingen. De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

Heritage


Heritage.

Een sterk karakter sinds 1979. Ontdek de unieke geschiedenis van de G-Klasse van Mercedes-Benz.

Heritage


Heritage.

Een sterk karakter sinds 1979. Ontdek de unieke geschiedenis van de G-Klasse van Mercedes-Benz.

De G-Klasse van Mercedes-Benz is in de meer dan 36 jaar lange geschiedenis van het model nauwelijks veranderd.
Afspelen
Opnieuw bekijken

Meer over de geschiedenis van de G-Klasse:

Treed binnen in de fascinerende geschiedenis van de G-Klasse en kom meer te weten over het spannende samenspel van traditie en vernieuwing.


Meer over de geschiedenis van de G-Klasse:

Treed binnen in de fascinerende geschiedenis van de G-Klasse en kom meer te weten over het spannende samenspel van traditie en vernieuwing.

Productie in Graz


Elke G-Klasse is uniek. Productie in Graz.

Al meer dan 35 jaar wordt de G-Klasse in ons atelier in het Oostenrijkse Graz met de hand vervaardigd. Inmiddels hebben al meer dan een kwart miljoen modellen de fabriek verlaten.

Productie in Graz


Elke G-Klasse is uniek. Productie in Graz.

Al meer dan 35 jaar wordt de G-Klasse in ons atelier in het Oostenrijkse Graz met de hand vervaardigd. Inmiddels hebben al meer dan een kwart miljoen modellen de fabriek verlaten.

De G-Klasse van Mercedes-Benz wordt in het atelier in Graz met de hand gelast.

Voor het ladderchassis van de G-Klasse alleen al zijn ongeveer 5 000 laspunten nodig.

In het atelier in Graz worden koetswerk en motor van de G-Klasse samengevoegd.

In het atelier in Graz worden chassis en motor met elkaar verbonden.

Montage van de aandrijflijn van de G-Klasse van Mercedes-Benz in het atelier in Graz.

Montage van de aandrijflijn van de Mercedes-Benz G-Klasse in het atelier in Graz.

De kale carrosserie van de G-Klasse wordt in het atelier in Graz voorbereid op het aanbrengen van de laklagen.

Voor het lakspuiten wordt vuil en oxide grondig verwijderd.

Na het kathodisch dompelbad wordt de opbouw van de G-Klasse voor de volgende stappen klaargemaakt.

De opbouw van de G-Klasse na het kathodisch dompelbad.

Een carrosseriewerker corrigeert de kleinste oneffenheden bij elke G-Klasse al voor het lakspuiten in het atelier in Graz.

Een carrosseriewerker corrigeert de kleinste oneffenheden voor het lakspuiten.

In de lichttunnel wordt elke G-Klasse voor aflevering nauwlettend op fouten in de lak en de carrosserie onderzocht.

Elke G-Klasse wordt in de lichttunnel nauwlettend op de kleinste foutjes gecontroleerd.

Voor de laatste inspectie in de lichttunnel worden de metallic-lakken van de G-Klasse tot hoogglans gepolijst, voordat het voertuig wordt afgeleverd.

Voor de laatste inspectie wordt de G-Klasse hoogglanzend gepolijst.

De kleinste onvolkomenheden – in de lichttunnel ontdekt en gemarkeerd – worden voor aflevering van de G-Klasse natuurlijk weggewerkt.

In de lichttunnel er worden zelfs minieme oneffenheden zichtbaar.

Elke G-Klasse van Mercedes-Benz wordt in Graz uit ongeveer 3 000 afzonderlijke onderdelen met de hand geproduceerd.

Pas na meer dan 100 manuren verlaat een G-Klasse het atelier.

Door de verscheidenheid van modellen van de G-Klasse is tot nu toe manuele productie op slechts één productielijn vereist. Daarom kiezen ervaren monteurs uit in totaal 10 000 afzonderlijke onderdelen de ongeveer 3 000 passende onderdelen om ze dan met de grootste zorgvuldigheid tot een nieuwe G-Klasse samen te voegen. Pas na meer dan 100 manuren – bijna driemaal zo veel als bij machinaal vervaardigde voertuigen – verlaat een G-Klasse haar ontstaansplek.

MERCEDES-BENZ INTELLIGENT DRIVE


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Comfort dat betere prestaties mogelijk maakt, en een voorbeeldige veiligheid.

MERCEDES-BENZ INTELLIGENT DRIVE


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Comfort dat betere prestaties mogelijk maakt, en een voorbeeldige veiligheid.

In het spitsuur, tijdens lange nachtelijke ritten of op onbekende wegen – de G-Klasse ontlast u merkbaar in stressvolle situaties. Dat is te danken aan een concept dat in al onze voertuigen aanwezig is en elke rit in een Mercedes uniek maakt: Intelligent Drive. Want de tijd die u achter het stuur zit, is uw tijd. Tijd voor ontspanning. Tijd om energie te tanken. Opdat u uw bestemming in de eerste plaats veilig, maar ook altijd ontspannen zou bereiken.

Afstandsassistent DISTRONIC.

Het innovatieve rijassistentiesysteem helpt de bestuurder automatisch bij het aanhouden van een veilige afstand tot de voorligger, en ondersteunt op lange trajecten en in de file.

Het systeem waarschuwt optisch bij het niet respecteren van de veiligheidsafstand en akoestisch bij aanrijdingsgevaar. Wanneer een langzamer voertuig wordt genaderd, wordt er door ingrepen in de motor, rem en transmissie voor gezorgd dat de normafstand wordt aangehouden.

Uw zenuwcentrum voor de hoogste eisen.

Navigatie, telefoon, audio, video of internet - met het bedienings- en weergavesysteem COMAND Online hebt u alle media onder ogen en binnen handbereik. De bediening is eenvoudig en intuïtief.

De navigatie op basis van een harde schijf en met realistische topografische kaarten houdt rekening met de actuele verkeersinformatie. Met een geschikte gsm is het mogelijk om tijdens het rijden Mercedes-Benz vrij gebruik te maken van apps zoals het zoeken naar speciale bestemmingen, het weer of internetradio.

In- en uitparkeren veiliger gemaakt.

De elektronische parkeerhulp houdt bij het parkeren de zone voor en achter het voertuig in het oog volgens het principe van een sonar en waarschuwt de bestuurder als gevaar voor een botsing wordt gedetecteerd.

Via ultrasone signalen bepaalt de elektronische regeleenheid de afstand tussen het obstakel en het voertuig. Zodra binnen deze zones een obstakel wordt waargenomen, worden eerst de optische en dan akoestische waarschuwingssignalen aangestuurd.

Dodehoekassistent:

De dodehoekassistent maakt gebruik van omgevingssensoren. Wanneer het systeem een voertuig in de "dode hoek" opmerkt, wordt dit voor de bestuurder aangegeven door een rode driehoek in de betreffende buitenspiegel.

Inhalende voertuigen die worden gedetecteerd, worden meteen weergegeven zodra ze zich in het controlegebied bevinden, ongeveer vanaf de B-stijl ca. 3,5 m rechts en links en 3 m voorbij de achterkant van het voertuig. Het systeem is actief in een snelheidsbereik van 30 tot 250 km/u.

Brandstofverbruik van de Mercedes-AMG G 63 in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 17,2/11,8/13,8 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 322 g/km<p>De opgegeven waarden zijn de "gemeten NEFZ-CO2-waarden" als bedoeld in art. 2 nr. 2 toepassingsverordening (EU) 2017/1153, die in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) Nr. 692/2008 gemeten werden. Het brandstofverbruik werd op basis van deze waarden berekend. Om wettelijke wijzigingen van de beslissende testprocedures kunnen er hogere waarden genoteerd zijn op het certificaat van overeenstemming, met het oog op inschrijving en wegenbelastingen. De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

Connectiviteit


Connectiviteit.

Uw toegang tot de digitale wereld van Mercedes-Benz.

Connectiviteit


Connectiviteit.

Uw toegang tot de digitale wereld van Mercedes-Benz.

Beleef de online verbinding van auto en buitenwereld.

De beste verbinding naar uw voertuig – Mercedes me connect.

De beste verbinding naar uw voertuig – Mercedes me connect.

De beste verbinding naar uw voertuig – Mercedes me connect.

De beste verbinding naar uw voertuig – Mercedes me connect.

Met Mercedes me connect gaan u, uw smartphone en uw Mercedes-Benz een fascinerende connectie aan. Of u nu onderweg of thuis bent – met Mercedes me connect kan u in het Mercedes me portaal of in de Mercedes me app belangrijke voertuiggegevens, zoals kilometerstand, bandendruk en tankpeil controleren. Telediagnose, ongeval-, onderhouds- en pechmanagement, alsook het Mercedes-Benz noodoproepsysteem bieden u een geconnecteerde veiligheid. Uw reisbestemmingen stuurt u zeer eenvoudig van uw smartphone naar uw Mercedes-Benz. Met Live Traffic Information ontvangt u realtime verkeersinformatie. De prognose van de rijtijd waarschuwt u voor files en stelt u een optimaal tijdstip van vertrek voor.

Meld u aan en maak gebruik van onze andere diensten die uw mobiele dagelijkse leven verrijken en comfortabeler maken.

Zo activeert u uw Mercedes me connect diensten.

Zo activeert u uw Mercedes me connect diensten.

Zo activeert u uw Mercedes me connect diensten.

Zo activeert u uw Mercedes me connect diensten.

Niemand moet inboeten aan digitaal comfort. U ook niet. Registreer u daarom simpelweg op het Mercedes me portaal. Zodra u aangemeld bent, koppelt uw Mercedes-Benz Partner uw Mercedes me account aan uw voertuig. Vanaf dan kan u uw gewenste instellingen, apps en diensten activeren en ook steeds weer deactiveren. Uiterst flexibel, uiterst persoonlijk. Altijd en overal.

Offroad-technologieën


Offroad-technologieën.

De G-Klasse beschikt over compromisloze terreincapaciteiten. Haast niets brengt hem uit zijn evenwicht. Zijn stabiliteit, vrije hoogte en robuuste terreincapaciteiten zijn legendarisch.

Offroad-technologieën


Offroad-technologieën.

De G-Klasse beschikt over compromisloze terreincapaciteiten. Haast niets brengt hem uit zijn evenwicht. Zijn stabiliteit, vrije hoogte en robuuste terreincapaciteiten zijn legendarisch.

Een duivel-doet-al.

Drie 100% sperdifferentiëlen – offroad het enige echte hulpsysteem.

Basis van elke G-Klasse is het torsiestijve ladderchassis van plaatstaal.

Ladderframe

De foto toont de toetsen voor de drie 100% sperdifferentiëlen van de G-Klasse van Mercedes-Benz.

Differentieelsloten

Belangrijkste onderdeel: ruggengraat.

Laat zich niet verbuigen: de G-Klasse met ladderchassis van 3–4 mm dik staal.

Extra power met een druk op de knop.

Terreinreductie voor een optimale overbrenging van het motorkoppel.

De foto toont een close-up van de Low-Range-schakelaar in de Mercedes-Benz G-Klasse.

Low-Range-schakelaar

Offroad-eigenschappen


Offroad-eigenschappen.

De G-Klasse heeft geen wegen nodig. Hij baant zich altijd een weg, want waar anderen afhaken, begint zijn terrein.

Offroad-eigenschappen


Offroad-eigenschappen.

De G-Klasse heeft geen wegen nodig. Hij baant zich altijd een weg, want waar anderen afhaken, begint zijn terrein.

 • Steile helling

  Het 100% klimvermogen van de Mercedes-Benz G-Klasse.

  100 %

  Klimvermogen.Klimvermogen van de Mercedes-AMG modellen: tot 80%.

  Komt overeen met een

  45°

  steile helling.

 • Kantelhoek

  De Mercedes-Benz G-Klasse kan 54% schuin liggen.

  54 %

  Schuine ligging.

  En daarbij voor

  100 %

  stabiel.

 • Waaddiepte

  De Mercedes-Benz G-Klasse rijdt zelfs door water tot 60 cm diep.

  Tot

  60 cm

  Waaddiepte.

  Voor

  100 %

  droge voeten.

 • Hellingshoek

  Hoge vrije ruimte en ideale wielbasis bezorgen de G-Klasse van Mercedes-Benz een hellingshoek tot 24°.

  Tot

  24°

  Hellingshoek.

  Dankzij een

  2 850 mm

  wielbasis.

 • Oploop-/afloophoek

  Oploophoeken tot 30° voor en achter zijn voor de G-Klasse van Mercedes-Benz geen probleem

  Tot

  30°

  Oploophoek voor en achter.

  Tot

  27°

  is het bij de Mercedes-AMG modellen.

 • Bodemspeling

  Het laagste punt van de Mercedes-Benz G-Klasse is 23,5 cm van de grond verwijderd.

  Bodemvrijheid van

  23,5 cm

  Eveneens indrukwekkende

  22 cm

  bij de Mercedes-AMG modellen.

Brandstofverbruik Mercedes-Benz G 500 in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 14,5/11,0/12,3 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 289 g/km<p>De opgegeven waarden zijn de "gemeten NEFZ-CO2-waarden" als bedoeld in art. 2 nr. 2 toepassingsverordening (EU) 2017/1153, die in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) Nr. 692/2008 gemeten werden. Het brandstofverbruik werd op basis van deze waarden berekend. Om wettelijke wijzigingen van de beslissende testprocedures kunnen er hogere waarden genoteerd zijn op het certificaat van overeenstemming, met het oog op inschrijving en wegenbelastingen. De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

MERCEDES-AMG


Mercedes-AMG.

Gebalde kracht. Opvallend verpakt. Voor een fascinerende Driving Performance.

MERCEDES-AMG


Mercedes-AMG.

Gebalde kracht. Opvallend verpakt. Voor een fascinerende Driving Performance.

 • Mercedes-AMG G 63

  De afbeelding toont het extravagante exterieur van de Mercedes-AMG G 63.

  De gebalde kracht van de Mercedes-AMG G 63 komt in de typische AMG styling volledig tot haar recht. Door het exclusieve en extravagante karakter kan het prestatievermogen van de performance-terreinwagen ook in het interieur worden beleefd. Een indrukwekkende terreinwagen, die charmeert met zijn enorme kracht en precies afgestelde details. Meer details over Mercedes-AMG vindt u op: voertuig individualiseren.

  In

  5,4 s

  van 0 naar 100 km/u

  AMG 5,5-liter-V8-biturbomotor

  420 kW

  (571 pk)

 • Mercedes-AMG G 65

  De afbeelding toont het exclusieve design van de Mercedes-AMG G 65.

  De Mercedes-AMG G 65 is de twaalfcilinder high-performance terreinwagen van het G-Klasse model en biedt een compromisloze aandrijfkracht – zowel offroad als op de weg. Het voor AMG typische extravagante design, zijn indrukwekkende prestaties en de uitgelezen voorzieningen in het interieur kenmerken de alleskunner en zorgen steeds voor een exclusieve sfeer – op elk terrein. Meer details over Mercedes-AMG vindt u op: voertuig individualiseren.

  In

  5,3 S

  van 0 naar 100 km/u

  AMG 6,0-liter V12-biturbomotor

  463 kW

  (630 pk)

Foto's en video's


Foto’s en films.

Foto's en video's


Foto’s en films.

De iconische lijnvoering van de Mercedes-Benz G-Klasse bleef al sinds 1979 onveranderd.
Met zijn enorme vrije hoogte en volumineuze banden trekt de Mercedes-Benz G 500 4x4² alle blikken naar zich toe - zowel onroad als offroad.
Het tweekleurige designo leder porselein / zwart met siernaden in porselein maakt de Mercedes-AMG modellen nog aparter.
Mercedes-Benz G-Klasse: speciaal model Mercedes-Maybach G 650 Landaulet
“Otto”, de chinablauwe Mercedes-Benz 300 GD van Gunther Holtorf, poseert voor de spectaculaire bergkammen van de Himalaya.
De foto toont een Mercedes-Benz G-Klasse bij zijn verplichte testrit op de Schöckl in het Stiermarkse Graz.
Het kleurenpakket Aliengreen voor de Mercedes-AMG modellen is al even spectaculair als de voertuigen zelf.
De Mercedes-AMG G 63 6x6 bedwingt met zijn zes wielen, 400 kW sterke V8-biturbomotor en het boven alle twijfel verheven chassis elke topografische uitdaging.
Play
De Mercedes-AMG G 63 6x6 bedwingt met zijn zes wielen, 400 kW sterke V8-biturbomotor en het boven alle twijfel verheven chassis elke topografische uitdaging.
Opnieuw bekijken
In zijn element - zowel onroad als offroad. De G 500 4x4² van Mercedes-Benz domineert overal waar hij opduikt.
Play
In zijn element - zowel onroad als offroad. De G 500 4x4² van Mercedes-Benz domineert overal waar hij opduikt.
Opnieuw bekijken