Veiligheid


Elektrisch rijden met de veiligheid van Mercedes-Benz.

Veiligheid


Elektrisch rijden met de veiligheid van Mercedes-Benz.

De afbeelding toont een schuin vooraanzicht van de Mercedes-Benz EQC.

De rijassistentiesystemen van de nieuwste generatie zorgen ook in de EQC voor een uiterst ontspannen en veilige rijbeleving. In noodgevallen kunnen deze automatisch reageren, zodat de bestuurder duidelijk minder wordt belast.

Geselecteerde highlights:

  • Rijassistentiepakket
  • Parkeerpakket met 360°-camera
  • MULTIBEAM LED

Duurzame mobiliteit


Milieuvriendelijkheid van de EQC.

Duurzame mobiliteit


Milieuvriendelijkheid van de EQC.

De afbeelding toont een schuin achteraanzicht van de Mercedes-Benz EQC.

De EQC staat voor een moderne, verantwoordelijke levensstijl. Omdat de EQC geen geluid produceert, is hij een weldaad voor degenen die zich in zijn omgeving bevinden. Bovendien rijdt de EQC lokaal emissievrij en worden er voor de constructie 100 onderdelen gebruikt die uit milieuvriendelijke materialen zijn samengesteld.

Uiteraard heeft de EQC met succes de 360°-milieucheck doorstaan. Het resultaat daarvan werd uitgebreid gecontroleerd door TÜV Süd. De milieucheck bestaat uit een uitgebreide analyse waarbij de impact van een personenwagenmodel op het milieu tijdens de gehele levenscyclus tot in detail wordt onderzocht, vanaf de winning van grondstoffen, de productie, het gebruik, tot aan het uiteindelijke levenseinde.

EQC : brandstofverbruik gecombineerd: 22,6 -24,9 kWh/100km, CO₂-emissie gecombineerd: 0 - 0 g/km (WLTP)<p>De vermelde waarden werden gemeten volgens de voorgeschreven meetmethode. Het betreft ‘WLTP-CO<sub>2</sub>-waarden’ conform Art. 2 Nr. 3 van de doorvoerverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik werden op basis van deze waarden bepaald. Het stroomverbruik werd berekend op basis van VO 683/2008/EG. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig, ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van verschillende voertuigen onderling. De waarden variëren al naargelang de gekozen opties.</p>