Mercedes-AMG E-Klasse Break.

Koppel

520 Nm tot 850 Nm<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de huidige versie.</p>

Acceleratie

4,5 sec. tot 3,5 s.

van 0 naar 100 km/h

Vermogen

320 kW tot 450 kW<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de huidige versie.</p>

Highlights model


Rule On.

Bij AMG zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. We zijn nooit tevreden met de status quo, en proberen de grenzen steeds opnieuw te verleggen – ook die van onszelf. Alleen zo ontstaat iets nieuws. En alleen op deze manier kunnen we onze belofte van Driving Performance waarmaken. Met als resultaat de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+, E 63 en de E 63 S 4MATIC+ Break. Drie modellen die wederom nieuwe maatstaven aanleggen.

Highlights model


Rule On.

Bij AMG zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. We zijn nooit tevreden met de status quo, en proberen de grenzen steeds opnieuw te verleggen – ook die van onszelf. Alleen zo ontstaat iets nieuws. En alleen op deze manier kunnen we onze belofte van Driving Performance waarmaken. Met als resultaat de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+, E 63 en de E 63 S 4MATIC+ Break. Drie modellen die wederom nieuwe maatstaven aanleggen.

De afbeelding toont de Mercedes-AMG E 53 Estate schuin van achteren.

Exterieur

De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

Interieur

De afbeelding toont de aerodynamica van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

Performance

Exterieurdesign


Een eerste indruk krijgt geen tweede kans.

Exterieurdesign


Een eerste indruk krijgt geen tweede kans.

 • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

  Vanwege de opvallende voorzijde met diamond grille en grote luchtinlaten is al bij de eerste aanblik direct duidelijk dat de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ lid van de AMG-familie is. Twee elegante dwarsvinnen op de buitenste luchtinlaten benadrukken het krachtig ogende uiterlijk. De zwarte, glansgedraaide 48,3 cm (19 inch) vijfspaaks lichtmetalen AMG-velgen zijn prominente kenmerken van het zijaanzicht.

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ schuin van voren.

  Mercedes-AMG exterieur

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ schuin van achteren.

  Het exclusieve Mercedes-AMG exterieur kenmerkt zich door dynamische designelementen. Daartoe behoren onder andere de geprononceerde AMG-styling met speciale AMG-voor- en achterskirt, en de 48,3 cm (19 inch) lichtmetalen AMG-velgen met verschillende banden voor en achter.

  Lichtmetalen AMG-velgen

  De afbeelding toont een schuin vooraanzicht van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  50,8 cm (20 inch) vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, zwart, glansgedraaid, met banden 245/35 R20 op 8J x 20 ET43 voor en 275/30 R20 op 9J x 20 ET49 achter.

  AMG-nightpakket

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ met nightpakket.

  De zwarte accenten van het AMG-nightpakket maken het exterieur nóg sportiever en sprekender. De sierdelen van de voor- en achterskirt en de dubbele uitlaatsierstukken zijn in zwart uitgevoerd. Het warmtewerende glas vanaf de B-stijl zorgt eveneens voor een opvallend accent van het exterieur.

 • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG 63 S 4MATIC+

  Het kenmerkende van het exterieur van een Mercedes-AMG is dat markant design gecombineerd wordt met Driving Performance. De Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ voldoen daaraan in alle opzichten. De powerdomes op de, van de Mercedes-AMG GT bekende, verzonken motorkap en de verbrede spatschermen benadrukken de kracht die in de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ verscholen is. De diepe luchtinlaten zonder roosters ogen niet alleen imposant maar zorgen primair voor een gerichte luchttoevoer om ons doel te kunnen bereiken: maximale Driving Performance.

  De afbeelding toont een schuin vooraanzicht van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Mercedes-AMG exterieur

  De afbeelding toont een schuin vooraanzicht van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Het exclusieve Mercedes-AMG exterieur kenmerkt zich door dynamische designelementen. De geprononceerde pijlvorm van de voorzijde kenmerkt zich door de verzonken AMG-motorkap met powerdomes, de AMG-voorskirt in 'jet wing'-design en de AMG-grille met dubbele lamel in zilverchroom, verticale zwarte spijlen en opschrift 'AMG'. De AMG-grille en AMG-voorskirt zijn voorzien van roosterloze luchtinlaten, waardoor de achterliggende, geavanceerde koeltechniek zichtbaar is.

  Markante achterzijde

  De afbeelding toont de achterzijde van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Het geheel wordt bekroond door de aantrekkelijke achterzijde met de speciaal voor het S-model ontworpen AMG-sportuitlaat met twee verchroomde dubbele uitlaatsierstukken en de AMG-achterskirt met diffusorelement in zwart hoogglanzend, drie vinnen en sierlijst in zilverchroom.

  Individualiseringspakketten

  De afbeelding toont een schuin vooraanzicht van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Het als optie leverbare AMG-nightpakket exterieur met markante designelementen in zwart benadrukt het sportieve en sprekende karakter van het model nóg sterker. Het pakket bestaat uit een frontsplitter in de AMG-voorskirt in zwart hoogglanzend, accenten in de AMG-dorpelverbreders in zwart hoogglanzend, sierdeel in de voorspatschermen in zwart hoogglanzend met opschrift 'V8 BITURBO 4MATIC+', buitenspiegels in zwart hoogglanzend, bovenzijde portieren en ruitframes in zwart hoogglanzend, warmtewerend, donkergetint glas vanaf de B-stijl en AMG-sportuitlaat met twee zwart verchroomde dubbele uitlaatsierstukken.

Interieurdesign


Sprekend interieur.

Interieurdesign


Sprekend interieur.

 • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

  In het volledig in zwart uitgevoerde interieur verwijzen de rode siernaden en veiligheidsgordels naar het dynamische karakter van het model. Het aan de onderzijde afgevlakte, multifunctionele sportstuur is een absolute must voor sportieve rijders.
  Op het AMG-combi-instrument is de weergave van alle relevante gegevens eveneens afgestemd op dynamiek. De RACETIMER en snelheidsmeter met een schaalverdeling tot 280 km/h, uitgevoerd in finishvlagdesign, verwijzen naar de genen uit de autosport.

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Mercedes-AMG interieur

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Het sportieve en hoogwaardige interieur omvat onder andere AMG-sportstoelen met speciaal dessin en een bekleding in lederlook ARTICO/microvezel DINAMICA met rode contrastsiernaden, het multifunctionele sportstuur en AMG-sportpedalen van geborsteld rvs.

  AMG Performance-stuurwiel in nappaleder

  De afbeelding toont het AMG Performance-stuurwiel van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Voor uitstekende controle is het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder aan de onderzijde afgevlakt en op het greepgedeelte geperforeerd. Het sportieve design wordt perfect afgerond door zilverkleurige aluminium schakelpaddles en de 12-uur-markering.

  AMG DYNAMIC SELECT

  De afbeelding toont de AMG DYNAMIC SELECT-schakelaar in de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.

  Met behulp van de AMG DYNAMIC SELECT-controller kan met een comfortabele, sportieve, uiterst sportieve of individuele instelling van het onderstel worden gereden. Met het gekozen rijprogramma kunnen de parameters voor de karakteristieken voor de motor, transmissie en besturing worden gewijzigd.

 • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Alles in het oog; alles onder controle. Op de grenzen van het fysiek mogelijke is opperste concentratie vereist. Het interieur van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ is dan ook zo ingedeeld dat alle componenten een uiterst dynamische rijervaring mogelijk maken. De widescreen cockpit, het AMG Performance-stuurwiel en de AMG-sportstoelen met geoptimaliseerde zijdelingse ondersteuning zorgen voor een exclusieve, sportieve uitstraling. Kortom, dit model heeft alles om Driving Performance nóg intenser te kunnen beleven.

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Mercedes-AMG interieur

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Het hoogwaardige, sportieve interieur is uitgerust met sportstoelen met geoptimaliseerde zijdelingse ondersteuning en AMG-logo in de rugleuning, een driespaaks, aan de onderzijde afgevlakt AMG Performance-stuurwiel en een AMG-combi-instrument met AMG-hoofdmenu, inclusief RACETIMER en AMG-opstartscherm. Het inspirerende AMG-design en de weergave van waardevolle informatie is een lust voor het oog voor sportieve autorijders. Met de RACETIMER kunnen rondetijden worden gemeten. Sierdelen in fraai aluminium en AMG-sportpedalen van geborsteld rvs met rubbernoppen zorgen in het interieur voor individuele accenten.

  AMG Performance-stoelen

  De afbeelding toont de AMG Performance-stoelen van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  De als optie leverbare AMG Performance-stoelen bieden dankzij de uitgekiende vormgeving van de zijkanten van de zitting en de rugleuning uitstekende ondersteuning. Visueel zorgen ze voor een opvallende en sportieve uitstraling van het interieur.

  AMG Performance-stuurwiel

  De afbeelding toont het AMG Performance-stuurwiel van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

  Voor uitstekende controle is het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA aan de onderzijde afgevlakt en op het greepgedeelte bekleed met microvezel DINAMICA. Het sportieve design wordt perfect afgerond door zilverkleurige aluminium schakelpaddles en de 12-uur-markering.
  Met de AMG-stuurwieltoetsen kunt u een aantal rijdynamische functies snel en doelgericht bedienen. Voor een geconcentreerd en op prestaties gericht rijgevoel, en voor de authentieke atmosfeer van een racewagen in de cockpit.

AMG-uitrustingen


Stel uw Mercedes-AMG E-Klasse samen.

AMG-uitrustingen


Stel uw Mercedes-AMG E-Klasse samen.

  AMG-nightpakket

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG E-Klasse Estate met AMG-nightpakket.

  Bij het AMG-nightpakket zijn geselecteerde elementen voor het exterieur uitgevoerd in zwart hoogglanzend. Afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur ontstaan daardoor sterke contrasten of vloeiende overgangen, die het individuele en dynamisch design verder benadrukken.

  AMG-carbonpakket exterieur I en II

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG E-Klasse Estate met carbonpakket exterieur.

  Een Performance-model verdient een afwerking met supermaterialen. De elementen in carbon voor het exterieur benadrukken het Performance-karakter van uw Mercedes-AMG en zorgen ervoor dat uw model nóg sportiever oogt. De aard en het effect van carbon sluiten perfect aan op de AMG-filosofie.

  Het AMG-carbonpakket exterieur II vormt de perfecte afronding van het sportieve hightech uiterlijk. De extra sierdelen van carbon vallen direct op en zorgen in alle opzichten voor een ultramoderne en ultradynamische indruk.

  AMG Performance-stoelen

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG E-Klasse Estate met AMG Performance-stoelen.

  De AMG Performance-stoelen voor de bestuurder en voorpassagier vertegenwoordigen de essentie van de AMG-filosofie met een sportieve zitpositie die perfect is afgestemd op het onovertroffen rijgedrag van het model. De perfecte zijdelingse ondersteuning komt vooral goed tot zijn recht wanneer er heel dynamisch wordt gereden.

  AMG TRACK PACE

  De afbeelding toont AMG TRACK PACE in het mediadisplay van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

  AMG TRACK PACE verandert uw AMG-model in een virtuele race-ingenieur. Met behulp van ronde-, sector- en acceleratietijden, alsmede telemetrische gegevens, kunt u uw rijvaardigheden op afgezette trajecten doelgericht analyseren en verbeteren.

  High-performance keramisch AMG-composietremsysteem

  De afbeelding toont het high-performance keramisch AMG-composietremsysteem van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

  Een systeem waarop u kunt vertrouwen, ook nadat er kort achter elkaar heel hard is afgeremd. Het high-performance keramisch AMG-composietremsysteem beschikt over een remvermogen waarop u ook in extreme situaties kunt vertrouwen. Bovendien is dit systeem lichter dan conventionele remsystemen, wat voor minder ongeveerde massa zorgt, met als gevolg meer rijdynamiek en wendbaarheid.

  De afbeelding toont het exterieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.
  De afbeelding toont het exterieur van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.
  De afbeelding toont het exterieur van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.
  De afbeelding toont het exterieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.
  De afbeelding toont het exterieur van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 63 4MATIC+.
  De afbeelding toont het exterieur van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.
  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.
  • Exterieur
  • Interieur

  Keuze niet beschikbaar.

  De gekozen uitrustingslijn bevat uitsluitend uitrustingen voor het exterieur of interieur van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Keuze niet beschikbaar.

  De gekozen uitrustingslijn bevat uitsluitend uitrustingen voor het exterieur of interieur van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Klikken en schuiven

  Kies twee uitrustingslijnen en beweeg de slider om deze met elkaar te vergelijken.

  Uitrusting wijzigen
  Uitrusting kiezen

  Kies twee uitrustingen om deze met elkaar te vergelijken.

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC
  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+
  • Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

  Ervaar nu de Mercedes-AMG E-Klasse Break.

  Concessiehouder zoeken

  Zoek een concessiehouder bij u in de buurt.

  Performance


  Geconcentreerde energie.

  Performance


  Geconcentreerde energie.

  • Mercedes-AMG E 53 4MATIC+

   De afbeelding toont de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ schuin van achteren.

   3,0-liter zescilinder lijnmotor met turbocompressor

   De afbeelding toont de 3,0-liter zescilinder AMG-lijnmotor met turbocompressor van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

   De 3,0-liter zescilinder lijnmotor met turbocompressor, kortere schakeltijden en het nieuw afgestemde, op luchtvering AIR BODY CONTROL gebaseerde AMG RIDE CONTROL+-sportonderstel zijn slechts enkele technische highlights. Voor emotionele rijervaringen kan het onderstel met behulp van AMG DYNAMIC SELECT worden ingesteld van comfortabel tot extreem sportief.

   AMG Performance 4MATIC+

   De afbeelding toont de vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

   De op performance gerichte vierwielaandrijving van Mercedes-AMG met volledig variabele koppelverdeling combineert de voordelen van vierwielaandrijving met die van achterwielaandrijving. Dat betekent een uitstekende tractie, optimale rijveiligheid en heel veel rijplezier.

   AMG RIDE CONTROL+

   De afbeelding toont AMG RIDE CONTROL+ van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

   Bij het sportief afgestemde AMG RIDE CONTROL+-onderstel zijn de voordelen van meerdere onderstellen in één onderstel gecombineerd. De meerkamerluchtvering zorgt voor een grote spreiding tussen een bijzonder comfortabele en uiterst sportieve setup, en past zich bovendien aan de feitelijke lading aan. Voor sterke performance in elke rijsituatie. Precies zoals u dat wilt.

  • Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ en Mercedes-AMG 63 S 4MATIC+

   De afbeelding toont een schuin vooraanzicht van de Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

   4,0-liter AMG-V8-biturbomotor

   De afbeelding toont de 4,0-liter AMG-V8-biturbomotor van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

   De 4,0-liter V8-motor van Mercedes-AMG imponeert met een explosieve krachtsontplooiing die echter ook heel subtiel kan worden gedoseerd. De twinscroll turbocompressors zijn voor een beter reactievermogen aan de hete binnenzijde van de 'V' aangebracht. Omdat de cilinders bij lagere belasting kunnen worden uitgeschakeld, neemt het brandstofverbruik af.

   AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps automatische transmissie

   De afbeelding toont de AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps automatische transmissie van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

   De AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps automatische transmissie biedt optimale ondersteuning bij een dynamische rijstijl en zorgt bovendien voor een onvervalst autosportgevoel bij elke rit. Afhankelijk van de rijstand kan er zowel snel en sportief of nauwelijks merkbaar worden geschakeld. Dankzij de negen versnellingen wordt er veelvuldig met optimale toerentallen gereden.

   AMG RIDE CONTROL+

   De afbeelding toont het AMG RIDE CONTROL+-onderstel van de Mercedes-AMG E-Klasse Estate.

   Bij het sportief afgestemde AMG RIDE CONTROL+-onderstel zijn de voordelen van meerdere onderstellen in één onderstel gecombineerd. De meerkamerluchtvering zorgt voor een grote spreiding tussen een bijzonder comfortabele en uiterst sportieve setup, en past zich bovendien aan de feitelijke lading aan. Voor sterke performance in elke rijsituatie. Precies zoals u dat wilt.

  E-Klasse Break: brandstofverbruik gecombineerd: 1,3 - 12,5 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 35 - 283 g/km (WLTP)<p>De vermelde waarden werden gemeten volgens de voorgeschreven meetmethode. Het betreft ‘WLTP-CO<sub>2</sub>-waarden’ conform Art. 2 Nr. 3 van de doorvoerverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik werden op basis van deze waarden bepaald. Het stroomverbruik werd berekend op basis van VO 683/2008/EG. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig, ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van verschillende voertuigen onderling. De waarden variëren al naargelang de gekozen opties.</p>