De nieuwe CLA Shooting Brake Plug-in Hybrid.

CLA Shooting Brake

Klaar voor de Electric Experience?

Ontdek de CLA Shooting Brake Plug-in Hybrid.
Ontdek de CLA Shooting Brake Plug-in Hybrid.

Specificaties


Wat zijn de specificaties van de CLA Shooting Brake Plug-in Hybrid?

Specificaties


Wat zijn de specificaties van de CLA Shooting Brake Plug-in Hybrid?

Max elektrisch bereik (EAER) 62 -71 km

Batterijcapaciteit 15,6 kWh

Systeemvermogen 218 pk - systeemkoppel 450 nm

Verbruik 1,1-1,4 l/100 km, CO2 25-32 g /100 km (WLTP)<p>De vermelde waarden werden gemeten volgens de voorgeschreven meetmethode. Het betreft ‘WLTP-CO<sub>2</sub>-waarden’ conform Art. 2 Nr. 3 van de doorvoerverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik werden op basis van deze waarden bepaald. Het stroomverbruik werd berekend op basis van VO 683/2008/EG. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig, ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van verschillende voertuigen onderling. De waarden variëren al naargelang de gekozen opties.</p>

AC laden 7,4 kW, DC laden 24 kW (optioneel)

Batterij garantie: 6 jaar/100.000 km

Voordelen


Waarom kiezen voor een Mercedes-Benz Plug-in Hybrid?

Voordelen


Waarom kiezen voor een Mercedes-Benz Plug-in Hybrid?

  • Duurzaam en zuinig

   Duurzaam en zuinig.

   Door hun lage CO2-uitstoot hebben de Mercedes-Benz Plug-In Hybrids een kleine ecologische voetafdruk.

   De mogelijkheid om met een Plug-in Hybrid in 100% elektrische modus te rijden stelt u ook in staat om dagelijks aanzienlijk veel brandstof te besparen.

   #
  • Geconnecteerd en slim

   Geconnecteerd en slim.

   De app maakt ook de pre-klimatisatie van de auto mogelijk zodat u meteen kunt genieten van een aangepaste temperatuur. U hoeft enkel vooraf de tijd en de gewenste temperatuur in te stellen. In geval dat het interieur tijdens het laden wordt verwarmd of gekoeld, blijven de prestaties van de batterij behouden. U kunt via de app of MBUX ook de route en de laadprocessen voorprogrammeren.

   Dankzij de geavanceerde technologie in de Mercedes Plug-in Hybrid modellen maakt het voertuig gebruik van navigatiegegevens, snelheidslimieten en topografie om de actieradius te vergroten.

   #
  • Prestaties en gebruiksgemak

   Prestaties en gebruiksgemak.

   De inbreng van de elektromotor maakt dagelijks compromisloos rijplezier mogelijk. Het gecombineerde vermogen en het hoge gecombineerde koppel zorgt voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts luttele seconden.

   Alle Plug-in Hybrids zijn uitgerust met nieuwe rijmodi om het brandstofverbruik te verminderen en een optimale werking van de batterij te garanderen. Van de Eco-modus, die de gelijktijdige werking van beide motoren optimaliseert, over de Elektrische modus, die het mogelijk maakt om emissievrij te rijden tot 140 km/u, tot de Sport-modus die zorgt voor een verbeterd boost-effect: een Plug-in Hybrid past zich in alle omstandigheden aan al uw behoeften aan.

   #
  • Soepelheid en rijcomfort

   Soepelheid en rijcomfort.

   Ervaar al het comfort van een brandstofaangedreven auto en nog veel meer. Het hoge gecombineerde koppel en de soepele automatische transmissie zorgen voor een ongeëvenaard zacht rijgedrag bij lage toerentallen. Ontdek met een Plug-in Hybrid het plezier van elektrisch rijden tot 140 km/u en geniet van een nooit eerder geziene actieradius in dit segment.

   Wanneer u de verbrandingsmotor en de elektromotor tegelijkertijd wilt gebruiken, geniet u meer rijcomfort als gevolg van minder trillingen tijdens het vertrekken en accelereren.

   #

  Karakteristieken


  Hoe werkt mijn Plug-in Hybrid?

  • Het is de combinatie van een verbrandingsmotor met een elektromotor, gekoppeld aan een herlaadbare batterij.

  • Dankzij de accu kan uw Plug-in Hybrid vele kilometers afleggen in 100% elektrische modus, zonder uitstoot en in optimaal comfort.

  Karakteristieken


  Hoe werkt mijn Plug-in Hybrid?

  • Het is de combinatie van een verbrandingsmotor met een elektromotor, gekoppeld aan een herlaadbare batterij.

  • Dankzij de accu kan uw Plug-in Hybrid vele kilometers afleggen in 100% elektrische modus, zonder uitstoot en in optimaal comfort.

  Systeem voor de terugwinning van remenergie

  Een extra op vlak van autonomie: de verhoogde energierecuperatie in de aandrijf- en remfase biedt een enorm potentieel om het verbruik terug te dringen.

  Dit wordt bereikt door middel van een intelligente en opbrengstgeoptimaliseerde verdeling van de vertragingskoppels. Daarom neemt de elektromotor bij het intrappen van het rempedaal als eerste de vertraging over en werkt hij als een dynamo.

  #

  Hybride versnellingsbak met elektromotor

  De elektromotor en een aanvullende koppeling tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor zijn volledig geïntegreerd in de standaard automatische versnellingsbak.

  #

  Hoogspanningslithium-ionbatterij

  Een hoogspanningslithium-ionbatterij gemonteerd achterin het voertuig maakt het mogelijk om 100% elektrisch te rijden, bijvoorbeeld in de stad.

  De accu kan worden opgeladen via een wallbox, maar ook door middel van recuperatie en via de verbrandingsmotor tijdens het gebruik.

  #
  Opladen

  De hoogspanningslithium-ionbatterij kan zowel regeneratief als extern worden opgeladen via een oplaadpunt.

  Dankzij een intelligent oplaadsysteem aan boord kan de batterij worden opgeladen via een wallbox, een contactdoos of aan één van de openbare oplaadstations.

  #

  Verbrandingsmotor

  Afhankelijk van het model worden vier- of zescilinder benzine- of dieselmotoren gecombineerd met hybride modules en accu’s van uiteenlopende vermogens.

  Indien nodig ondersteunt de elektromotor de verbrandingsmotor, wat resulteert in een toename van de dynamiek tijdens de acceleratie. Uiteindelijk gaan prestaties, rijplezier en comfort hand in hand met een lager brandstofverbruik en een lage uitstoot.

  #

  Oplaadmogelijkheden


  Plug-in Hybrid oplaadmogelijkheden

  Oplaadmogelijkheden


  Plug-in Hybrid oplaadmogelijkheden

  Uw Plug-in Hybrid is uitgerust met twee kabels van 4m:

  #

  Uw Plug-in Hybrid is uitgerust met twee kabels van 4m:

  • Een kabel voor netstroom om thuis of op het werk op te laden,
  • Een laadkabel voor een wallbox en openbare laadstations.

  Eenvoudige oplossingen voor het opladen van uw Mercedes.

  #

  Eenvoudige oplossingen voor het opladen van uw Mercedes.

  Mercedes biedt u een eenvoudige manier om een laadstation te installeren. Of het nu gaat om een eengezinswoning, een mede-eigendom of een bedrijf, er is zeker ook een oplossing voor u. Onze adviseurs staan klaar om u een oplossing te bieden die het best bij uw behoeften past. Zo kunt u optimaal genieten van uw Mercedes-Benz Plug-in Hybrid.