Opladen en services.

Kom meer te weten over de oplaadmogelijkheden en services van Mercedes-Benz.

Oplaadmogelijkheden


Waar en hoe kan ik mijn voertuig opladen?

Oplaadmogelijkheden


Waar en hoe kan ik mijn voertuig opladen?

Elektrisch rijden en laden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar laden hoeft daarom geen zorg te zijn. U kan uw voertuig opladen op verschillende locaties: thuis, op kantoor of bij een publiek laadpunt. Meestal zal u uw laadsessies inplannen op de plek waar uw voertuig het vaakst of langst stilstaat. Bijgevolg is het raadzaam om op deze plaats(en) over een passende laadoplossing te beschikken. Maar welke laadoplossingen bestaan er allemaal? En welke is nu de meest geschikte? De markt telt tal van leveranciers en oplossingen. Om het gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz alvast de juiste selectie voor u gemaakt!

Thuis laden.

Thuis laden.

Indien u beschikt over een eigen parkeerplaats, in of rond uw woning, kan u uw voertuig eenvoudig thuis opladen. Aangezien uw voertuig hier tijdens de avond en de nacht verschillende uren stilstaat, leent deze locatie zich prima tot het opladen van uw voertuig.

U kan thuis laden op 4 manieren:

1. Standaard laadkabel “Mode 2” (Mercedes-Benz).

 Standaard laadkabel “Mode 2” (Mercedes-Benz).

1. Standaard laadkabel “Mode 2” (Mercedes-Benz).

Voor deze kabel is  geen installatie vereist en u kan deze kabel eenvoudig aansluiten op een gewoon stopcontact. Het laadvermogen bedraagt 2.3 kW. Voor onze plug-in hybrides volstaat deze kabel prima en is uw voertuig in minder dan 6 uur weer helemaal opgeladen (met uitzondering van de GLE). De volledig elektrische wagens hebben een veel grotere batterij waardoor de laadtijd met deze kabel aanzienlijk zal oplopen en er betere alternatieven bestaan. Let op: deze laadkabel behoort niet tot de standaard uitrusting van een Plug-in Hybrid/Mercedes-EQ voertuig.

2. Intelligente laadkabel "Nexxtender Mobile Black” (Powerdale).

Intelligente laadkabel "Nexxtender Mobile Black” (Powerdale).

2. Intelligente laadkabel "Nexxtender Mobile Black” (Powerdale).

De intelligente laadkabel is vergelijkbaar met de standaard laadkabel. Ook hier is er geen installatie vereist en kan u deze kabel eenvoudig aansluiten op een gewoon stopcontact. Het laadvermogen bedraagt 2.3 kW. Hierdoor zijn onze plug-in hybrides in minder dan 6 uur weer helemaal opgeladen (met uitzondering van de GLE). De intelligente laadkabel onderscheidt zich van een standaard laadkabel door een geïntegreerde communicatietool die de laadsessies naar een online platform en applicatie stuurt, waar deze geraadpleegd kunnen worden. Op deze basis kan de energie van de laadsessies thuis bij de werknemer, vergoed worden door de werkgever (split billing).

3. Intelligente laadkabel  "Nexxtender Mobile Red” (Powerdale).

 Intelligente laadkabel  "Nexxtender Mobile Red” (Powerdale).

3. Intelligente laadkabel  "Nexxtender Mobile Red” (Powerdale).

Voor klanten die thuis of op het werk beschikken over een industrieel stopcontact, is er ook een krachtigere variant van de intelligente laadkabel beschikbaar. Het laadvermogen van deze kabel bedraagt 11 kW. Hierdoor beperkt u de laadtijd tot een derde en zijn onze plug-in hybrides in minder dan 2 uur weer helemaal opgeladen (met uitzondering van de GLE). Vanwege het hogere laadvermogen is deze kabel tevens geschikt voor het laden van volledig elektrische wagens. Vanzelfsprekend beschikt deze kabel tevens over de ‘split billing’- functionaliteit voor professionele klanten.

4. Wallbox Alfen Pro-line (Eneco eMobility).

Wallbox Alfen

4. Wallbox Alfen Pro-line (Eneco eMobility).

In tegenstelling tot oplaadkabels moet de Wallbox bij u thuis worden geïnstalleerd. Het maximale draagvermogen van de wallbox is 22 kW. Door zijn hoge laadcapaciteit is de Wallbox de ideale oplossing voor het opladen van volledig elektrische auto's. De Wallbox is ook erg populair bij professionele klanten, omdat je hiermee in realtime de kosten van laadsessies kent en ‘split billing’ mogelijk maakt, de terugbetaling van laadsessies thuis door je bedrijf.

Ook op het gebied van elektrisch rijden heeft Mercedes-Benz het beste met u voor. Om veilig te kunnen laden heeft Mercedes-Benz gekozen voor een bevoorrechte samenwerking met Eneco eMobility, een gerenommeerde dienstverlener op het gebied van thuis-, kantoor- en openbare laadoplossingen. Onze laadpartner Eneco eMobility neemt het gehele traject van het installeren van een optimale laadoplossing voor uw elektrische voertuig uit handen.
 

Thuis zal Eneco eMobility heel vaak een slimme lader aanbieden in combinatie met een load-balancing module. Deze module zal het laadvermogen van het voertuig aanpassen aan de elektriciteitsvraag van het huishouden en zal het voertuig langzamer opladen als de vraag van het huishouden hoog is. Een load-balancing module is een veel goedkoper alternatief voor het verhogen van het vermogen van uw elektrische installatie, zeker als u een digitale elektriciteitsmeter heeft.
 

Eneco eMobility adviseert u graag over de meest geschikte oplossing zodat uw Mercedes-EQ/Plug-in Hybrid zo snel mogelijk weer optimaal kan worden opgeladen.

Samenvatting:

  Standaard laadkabel Intelligente laadkabel (black) Intelligente laadkabel (red) Wallbox
Producent  Mercedes-Benz Powerdale Powerdale Alfen
Product Mode 2 Nexxtender
Mobile Black
Nexxtender
Mobile Red
Pro-line
Max
laadvermogen [1]
2,3 kW 2,3 kW 11 kW 22 kW
Gebruiksgemak✓✓
Laden
op verschillende locatiesX
Geconnecteerd XSplit billing  XInstallatie X X X

Aanbevolen catalogusprijs[2] 0 € 690 € 969 € 1 850 €
Maandelijks
abonnement Privé-gebruik
0 € 0 € 0 € 0 €
Maandelijks
abonnement Professioneel gebruik [2]
0 € 6 € 6 € 4 €
Maandelijks
abonnement Terugbetaaldienst (Split Billing) [2]
0 € 7 € 7 € 0 €
[1] Opgelet: Het laadvermogen van uw voertuig en uw elektrische installatie zijn mogelijk een beperkende factor 

[2] Prijzen exclusief BTW

 

       

Op kantoor laden.

Op kantoor laden.

Wanneer u op kantoor beschikt over een eigen parking is het interessant voor uw werkgever om ook hier de nodige oplaadinfrastructuur te voorzien. Op kantoor staan de voertuigen van werknemers vaak een hele dag stil waardoor deze prima opgeladen kunnen worden, vaak zelfs aan een voordeliger energietarief dan thuis. Op kantoor wordt uit duurzaamheidsoverweging de wallbox vaak vervangen door een laadpaal. De functionaliteiten zijn immers identiek. Uiteraard kan u aan de hand van een stopcontact, net zoals thuis, ook op kantoor laden met de verschillende laadkabels.

Publiek laden.

Mercedes me Charge

Publiek laden.

Indien u niet de mogelijkheid hebt om thuis of op het werk te laden of wanneer u onderweg wenst bij te laden, kunt u terecht bij de publieke laadpalen. Deze staan verspreid over heel Europa. Langs de snelwegen en op strategische punten staan tevens snelladers die beschikken over een laadvermogen van 50 tot 350 kW. Op deze manier is uw voertuig in 20 tot 40 minuten weer helemaal opgeladen (10-80%). Om toegang te krijgen tot dit netwerk heeft u een laadpas nodig. Ook hier zijn er tal van aanbieders op de markt met verschillende Apps, tarieven en dekkingen. Voor een optimale transparantie en koppeling met uw voertuig, kan u beroep doen op de laadpas van Mercedes me Charge.

1. Mercedes me Charge.

Mercedes me charge card

1. Mercedes me Charge.

Met behulp van Mercedes me Charge krijgt u toegang tot het grootste laadnetwerk van Europa. Zo kan u zorgeloos beroep doen op meer dan 170.000 publieke laadpunten, verspreid over 17 landen. Adres, beschikbaarheid, laadvermogen en tarief van het laadpunt kan u allemaal raadplegen via de App of het navigatiesysteem van uw voertuig. Bovendien kan u steeds uw laadsessies raadplegen en u ontvangt deze overzichtelijk op een maandelijkse factuur die u privé ontvangt of rechtstreeks aan uw werkgever kan laten richten (nog niet beschikbaar voor C-Klasse Plug-in Hybrid).

2. Ionity.

Ionity
Ionity

2. Ionity.

Met uw Mercedes me Charge laadpas krijgt u tevens toegang tot het netwerk van Ionity. Ionity is een samenwerkingsverband tussen verschillende automerken en Mercedes-Benz, dat werd opgericht om tegen eind van dit jaar een pan-Europees netwerk van 1500 snelladers uit te bouwen. Deze laders met een vermogen tot maar liefst 350kW staan verspreid over 400 strategische locaties doorheen heel Europa en zullen u ontzorgen met het zeer snel opladen van uw voertuig op weg naar uw vakantiebestemming. Voor onze elektrische voertuigen (EQC en EQV) geniet u het eerste jaar bovendien van een uitzonderlijk tarief bij Ionity van €0.29 / kWh!

Oplaadtijd


Hoe lang duurt het om mijn voertuig op te laden?

Oplaadtijd


Hoe lang duurt het om mijn voertuig op te laden?
Charging

De laadtijd van uw voertuig is onderhevig aan verschillende factoren. Een indicatie van de laadtijd van uw voertuig verkrijgt u door de batterijcapaciteit van uw voertuig te delen door het laadvermogen. Het laadvermogen wordt bepaald door de volgende elementen:

  • Boordlader van het voertuig
  • Elektrische installatie van de woning
  • De laadoplossing
  • De laadkabel


Hierbij zal de zwakste schakel in deze keten uiteindelijk uw laadvermogen bepalen. Het is dus mogelijk dat uw wallbox een laadvermogen heeft van 22 kW maar dat de boordlader van uw voertuig beperkt is tot 7.4 kW. Dit resulteert in een laadvermogen van 7.4 kW.

Mercedes-Benz mag zich gerust voorloper noemen als het aankomt op laadvermogens. In tegenstelling tot andere merken beschikken al onze Plug-in Hybrids immers over een boordlader van 7.4 kW waardoor u uw voertuig vaak dubbel zo snel kan opladen als een plug-in hybride van een ander merk! Tevens is Mercedes-Benz het enige merk dat een (optionele) snellaadfunctionaliteit aanbiedt op de meerderheid van zijn plug-ins waardoor u het voertuig in 20 - 40 min weer kan opladen (niet beschikbaar op C, E, GLC en S)!

Een voorbeeld met de GLE 350 de 4M:

  Opladen met wallbox thuis
Opladen met publieke snellader
Batterijcapaciteit: 31.2 kWh 31.2 kWh
Laadvermogen laadoplossing: 22 kW 50 kW
Laadvermogen voertuig: 7.4 kW 60 kW
Uw laadvermogen: 7.4 kW 50 kW
Indicatieve laadtijd: 31.2 kWh / 7.4 kW = +/- 4.2 h 31.2 kWh / 50 kW = +/- 0.6 h

Digitale services


Op elk willekeurig moment een overzicht voor optimale planning.

Digitale services


Op elk willekeurig moment een overzicht voor optimale planning.

De afbeelding toont de Mercedes me Charge-app op een smartphone.

Bij de remote- en navigatieservices is een aantal praktische services in één pakket gebundeld. Dankzij de voor de EQC geoptimaliseerde navigatie hebt u bijvoorbeeld meer zekerheid over de actieradius en kunt u de nodige pauzes om op te laden optimaal plannen. Met de Mercedes me-app kunt u bijvoorbeeld tijdens het opladen al de interieurvoorverwarming voor uw auto instellen, zodat er tijdens de rit minder energie wordt verbruikt. Ook kunt u op elk willekeurig tijdstip de oplaadinstellingen bewerken. Veel informatie, zoals de oplaadtoestand van de accu of de resterende actieradius, kunt u eenvoudig met behulp van de Mercedes me-app onderweg opvragen. U bent altijd perfect op de hoogte, zodat u ook langere ritten ontspannen kunt uitvoeren.

  • Navigatie en actieradiusweergave
  • Weergave oplaadpunten
  • Oplaadinstellingen en interieurvoorverwarming

Accept the challenge


Accept the challenge.

Accept the challenge


Accept the challenge.
Accept the challenge
Accept the challenge.
Opnieuw bekijken

Routecalculator


Uw eerste virtuele proefrit.

Test met de calculator hoe ver u elektrisch kunt rijden op een door u gekozen traject.

De calculator berekent aan de hand van algemene gemiddelde waarden hoe ver u kunt rijden in een auto met een alternatieve aandrijving.

Hebben we uw interesse gewekt?

Dan kunt u het beste de gratis EQ Ready app downloaden vanuit de App Store. Met deze app kunt u niet alleen ontdekken of u nu al klaar bent voor elektrische mobiliteit maar ook welk model het beste bij u past.

Routecalculator


Uw eerste virtuele proefrit.

Test met de calculator hoe ver u elektrisch kunt rijden op een door u gekozen traject.

De calculator berekent aan de hand van algemene gemiddelde waarden hoe ver u kunt rijden in een auto met een alternatieve aandrijving.

Hebben we uw interesse gewekt?

Dan kunt u het beste de gratis EQ Ready app downloaden vanuit de App Store. Met deze app kunt u niet alleen ontdekken of u nu al klaar bent voor elektrische mobiliteit maar ook welk model het beste bij u past.

EQC: elektrisch verbruik gecombineerd: 22,4 – 24,9 kWh/100km, CO₂-emissie gecombineerd: 0 - 0 g/km (WLTP)<p>De vermelde waarden werden gemeten volgens de voorgeschreven meetmethode. Het betreft ‘WLTP-CO<sub>2</sub>-waarden’ conform Art. 2 Nr. 3 van de doorvoerverordening (EU) 2017/1153. De waarden van het brandstofverbruik werden op basis van deze waarden bepaald. Het stroomverbruik werd berekend op basis van VO 683/2008/EG. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig, ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van verschillende voertuigen onderling. De waarden variëren al naargelang de gekozen opties.</p>