De nieuwe EQV.

Vanaf € 61.990 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 829 per maand*

Nu configureren

Elektrisch rijden wordt met de nieuwe EQV naar een nieuw niveau getild.

EQ staat voor intelligente elektromobiliteit en combineert vertrouwd superieur aantrekkelijk design, buitengewoon rijplezier, uitermate goede geschiktheid voor alledaagse klusjes en een maximum aan veiligheid.

De EQV heeft een actieradius tot 355 km. De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 100 kWh en kan in 45 minuten van 0 tot 80% worden opgeladen1.

1 De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

 Highlights. 

Black Panel-radiatorgrille.

Efficiënte en intuïtieve bediening.

Laadmogelijkheden. 

Revolutionair Infotainment: MBUX.

Met MBUX beschikt u standaard over een multimediasysteem dat nagenoeg niets te wensen overlaat: van de smartphone-integratie en de intelligente spraakbediening tot en met de Mercedes-Benz navigatie en de verkeersbordenassistent.

Comfort voor maximaal acht personen.    

Met maar liefst plek voor acht personen en bagage is de EQV uitstekend geschikt voor zowel personen- als goederenvervoer. Afhankelijk van de gewenste ruimte kunt u de EQV in de uitvoeringen lang en extra lang bestellen.

Veiligheids- en assistentiesystemen.

Zo veilig als u dat van een Mercedes gewend bent. Ook met elektrische aandrijving.

In de EQV kunt u zich even veilig voelen als in elke andere Mercedes. Want de elektrisch aangedreven voertuigen ondergaan veeleisende voertuigtests en crashtests, zoals dat bij Mercedes-Benz altijd gebeurt. Ook de veiligheidsvoorzieningen, zoals assistentiesystemen, airbags en rijdynamieksystemen, zijn van het voorbeeldige niveau van Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Intelligent Drive. 

 1. Actieve spoorassistent

 2. Dodehoekassistent

 3. Verkeersbordenassistent

 4. PRE-SAFE®

 5. Diefstalbeveiligingspakket

 6. ATTENTION ASSIST

 7. Zijwindassistent

Vind de perfecte EQV voor u.

Highlights EQV 300.

Hightlights EQV 300 met designpakket AVANTGARDE Line.

EQV 300 met EQV designpakket exterieur + interieur.

Meer informatie over de EQV.

Sluit aan bij de EQV-fans en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 • Wees als eerste op de hoogte van de definitieve releasedatum
 • Ontvang updates over toekomstige acties en accessoires

De belangrijkste vragen over elektrisch rijden.

 1. Wat is de mogelijke actieradius van een EQV bij alledaagse ritten?

  De werkelijke actieradius is afhankelijk van de uitrusting en belading van het voertuig, de persoonlijke rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, de buitentemperatuur, het gebruik van airconditioning, de verwarming en andere elektrische verbruikers. Daarom is er niets te zeggen over een mogelijke actieradius bij alledaagse ritten. Diverse recuperatiefasen en de rijprogramma's helpen u erbij de acculading zo efficiënt mogelijk te gebruiken en een grote actieradius te realiseren.

 2. Wat is het verschil tussen AC- en DC-oplaadtechnologie?

  In principe kunnen de accu's van elektrisch aangedreven voertuigen alleen met gelijkstroom (DC) worden opgeladen. Alle standaard stopcontacten, de Mercedes-Benz wallbox, de meeste publieke laadstations en krachtstroomaansluitingen leveren echter wisselstroom (AC). Om ervoor te zorgen dat u uw voertuig toch kunt opladen, beschikt het over een onboard-oplader – een AC/DC-omvormer – die wisselstroom in de vereiste gelijkstroom omzet. Hierbij is bij de EQV een oplaadcapaciteit van maar liefst 11 kW mogelijk, afhankelijk van de oplaadcapaciteit van de stroomvoorziening en de laadkabel.

  Bij laadstations met gelijkstroom (DC) is er geen omvorming in de oplader van het voertuig nodig. Zo is een hogere oplaadcapaciteit mogelijk, waardoor de EQV met maar liefst 110 kW kan worden opgeladen.

 3. Hoe milieuvriendelijk rijden elektrisch aangedreven voertuigen nu echt?

  Dat hangt sterk af van uw rij- en oplaadgedrag. Daarbij is met name de stroom waarmee u oplaadt doorslaggevend: laadt u het voertuig op met werkelijk CO2-neutraal opgewekte stroom met een energiemix met daarin bijvoorbeeld stroom die is opgewekt door kolencentrales? In de regel leveren alle publieke laadstations groene stroom en als particulier kunt u vaak met een paar klikken een contract bij een leverancier van groene stroom afsluiten. Bovendien leveren we als exclusieve service voor onze klanten Mercedes-Benz groene stroom.

 4. Hoe laad ik mijn EQV op?

  U hebt diverse laadmogelijkheden. Het dichtst bij huis: de Mercedes-Benz wallbox, waarmee u de accu bij een oplaadcapaciteit van maar liefst 11 kW in minder dan 10 uur volledig kunt opladen. Daarbij komt een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Aan een DC-snellaadstation kunt u uw EQV met een oplaadcapaciteit van maar liefst 110 kW in ca. 45 minuten van 10 naar 80% opladen.

 5. Met welke laadkabelstekker kan ik mijn EQV opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de EQV aan oplaadpalen en wallboxes zeer flexibel: Hij laadt met maar liefst 11 kW aan oplaadpunten met wisselstroom (AC) op. Bij snellaadstations met gelijkstroom (DC) kunt u zelfs met maar liefst 110 kW snel nieuwe actieradius erbij opladen.

 6. Zit er garantie op de accu?

  Met het accucertificaat zijn klanten gedurende maar liefst acht jaar of een kilometerstand van 160.000 km gedekt tegen financiële consequenties als de hoogspanningsaccu tot onder de grenswaarde van 180 Ah van de restcapaciteit bij de EQV 3001,2 daalt.

 7. Hoe rijd ik met mijn Mercedes-Benz EQV zo zuinig mogelijk?

  Vier verschillende rijprogramma's en vijf recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijstijl. Met deze beide functies kunt u het energieverbruik en daarmee de actieradius van uw EQV optimaliseren.

1

De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

2

EQV 300 stroomverbruik in de gecombineerde testcyclus 28,1 kWh/100 km, CO2-emissie 0 g/km.

*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 1 oktober tot en met 30 november 2020. Geldig voor Renting PRO bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 25%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum