AMG viert zijn 55-jarig bestaan op het Goodwood Festival of Speed.

Vuurdoop op het circuit voor de Mercedes-AMG ONE 

AMG had zijn 55-jarig bestaan niet op een betere plek kunnen vieren. Het Goodwood Festival of Speed is de tempel van de motorsport. In deze typisch ‘Britse’ omgeving wordt elk jaar in juni de geschiedenis van de racewagens geroemd en worden de nieuwste technologische snufjes gepresenteerd. Hier komen liefhebbers, autofabrikanten, coureurs en snelheidsfanaten bij elkaar. Alleen in het Verenigd Koninkrijk zie je zo veel hartstocht en oprechte liefde voor de snelste auto’s ter wereld. Mercedes-Benz koos Goodwood voor de presentatie van de AMG-ONE, die niet minder dan 1.000 pk (746 kW) ontwikkelt dankzij de 1,6 liter V6 hybridemotor met turbocompressor. Nooit eerder liet een seriegeproduceerde auto zulke goede prestaties in combinatie met een uitstekende milieubalans zien. Deze ‘Formule 1-wagen op de weg’ is het resultaat van een zeer lange voorbereiding. De E PERFORMANCE-hybridemotor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de experts van Mercedes-AMG High Performance Powertrains in Brixworth. Het vermogen bij een gecombineerde rit, namelijk 1.063 pk (793 kW), wordt gegenereerd door een verbrandingsmotor en vier elektromotoren. Het was voor de toeschouwers een hele belevenis om de vuurdoop op het circuit van deze AMG-ONE met monocoque van koolstofvezel bij te wonen. Een mooie manier om de Duitse en Engelse werknemers te eren die deze hypercar met zijn verbluffende aerodynamica en energie-efficiëntie ontwikkelden.

AMG viert zijn 55-jarig bestaan op het Goodwood Festival of Speed.

VISION EQXX, van Stuttgart naar … Goodwood

Tijdens dit jubileumweekend krijgt het publiek nog een tweede visuele traktatie voorgeschoteld met de verschijning van de elektrische auto die alle records verbreekt, dankzij een bijzonder gestroomlijnd ontwerp en milieuprestaties die de huidige emissieloze mobiliteit omvergooien. Voordat de conceptcar VISION EQXX op het Goodwood Festival of Speed aankwam, had hij 1.202 km afgelegd, waarbij de batterij vanaf Stuttgart maar één keer was opgeladen tot op het circuit van Silverstone, waarna hij een omweg maakte via Brixworth, de thuisbasis van Mercedes-AMG High Performance Powertrains. De VISION EQXX liet tijdens deze lange reis een gemiddeld verbruik zien van 8,3 kWh/100 km in druk verkeer en onder zomerse temperaturen. Op Silverstone reed de Nederlandse coureur Nyck de Vries van het Mercedes- EQ Formule E-team enkele ronden in de auto waarbij hem de buitengewone rijcapaciteiten en de geringe ecologische voetafdruk van de auto opvielen. De VISION EQXX is in minder dan twee jaar tijd ontwikkeld en wist afgelopen april al een wereldprimeur te behalen door 1.008 km af te leggen van Sindelfingen naar Cassis aan de Côte d’Azur, met een energieverbruik van 8,7 kWh/100 km en een resterende actieradius bij aankomst van circa 140 km.

AMG viert zijn 55-jarig bestaan op het Goodwood Festival of Speed.

Vision AMG, GT AMG, GT Track Series en de iconen van de ‘Classic’ 

In Goodwood komen het verleden, het heden en de toekomst samen op één plek. Mercedes-Benz heeft ervoor gekozen om hier het studiemodel Vision AMG te onthullen, dat een voorproefje geeft van het AMG.EA-platform. Tijdens de ontwikkeling in Affalterbach wordt met deze studie onderzocht wat de 100% elektrische high-performance auto’s van de toekomst zullen worden. Het sportieve en hightech seamless-design geeft de auto een avant-gardistische uitstraling en de vierdeursconfiguratie wijst de weg naar een nieuwe generatie sportwagens die zowel elektrisch als functioneel zijn. AMG heeft de liefhebbers van sportwagens in het kader van de festiviteiten rond het 55-jarig jubileum met twee nieuwkomers verrast. De GT 63 S E PERFORMANCE is in staat om de heuvel van Goodwood volledig elektrisch te beklimmen. De motor maakt gebruik van een krachtige batterij op de achteras die ‘altijd beschikbaar’ hybride vermogen levert aan de V8-motor met 843 pk en 1.400 Nm. En dan is er nog het ultra-exclusieve model AMG GT Track Series, de meest extreme auto die ooit is ontwikkeld door de afdeling Customer Racing van AMG, die kan bogen op haar ervaring in de GT3 en GT4. Een andere verrassing was een gecamoufleerd ontwikkelingsvoertuig dat de nieuwsgierigheid van de toeschouwers wist te wekken. Het gaat hier om een gloednieuw AMG-model op basis van het nieuwe platform van de C-Klasse, dat is uitgerust met de volgende fase van de hybride aandrijving E PERFORMANCE. Op Goodwood bevonden de iconen van Mercedes-Benz Classic zich in hun natuurlijke omgeving. Een 300 SL Roadster (W 198) en een Mercedes-AMG SL (232-modelserie) stonden symbool voor het 70-jarig jubileum van de beroemde ‘SL’-sportwagens. Ook kon het publiek een CL 55 AMG ‘F1 Limited Edition, de 300 SLR racewagen ‘704’ (W 196 S), een Sauber-Mercedes C9 Groep C racewagen en een DTM-auto, de 190 E 2.5-16 Evolution (W 201), bewonderen.