Efficiënte elektrische aandrijving, gecombineerd met beproefde voertuigkwaliteiten.

Vanaf € 55.540 (excl. BTW)
Vanaf € 689 per maand*

Configureer nu

Tot 359 km,  lokaal emissievrij rijden.

De eVito Tourer is even functioneel, veilig en comfortabel als u het van een Mercedes-Benz Vito gewend bent. Zijn uiterst efficiënte elektromotor levert maximaal 150 kW (204 pk) [eVito Tourer PRO met inschrijving als personenwagen (M1): Stroomverbruik in de gecombineerde testcyclus 27,8 kWh/100 km, CO2-emissies: 0 g/km] [*] en een koppel tot 362 Nm.

Met een actieradius van 359 km doet u met hem ook toeren die verder gaan dan de stad. De bruikbare batterijcapaciteit bedraagt 90 kWh en kan aan een snellaadstation als optie met tot 110 kW in ca. 45 minuten van 10 tot 80% worden opgeladen. Het ruime interieur met maximaal 8 zitplaatsen plus bestuurder wordt op geen enkele wijze beperkt door de elektrische aandrijving.

Hoogtepunten.

 1. Connectiviteit
 2. Betrouwbaarheid
 3. Interieur
Goed geëntertaind, optimaal geïnformeerd.

De informatie- en communicatiesystemen met talrijke interfaces zorgen desgewenst voor uitstekende verbindingen en entertainment van topniveau. De bediening van de optionele multimediasystemen Audio 30 en Audio 40 via een touchscreen is intuïtief en comfortabel.

Klaar wanneer u het bent.

U zult uw eVito als partner snel weten te waarderen. Daarom stellen we alles in het werk voor een lange en betrouwbare werkrelatie. U krijgt bij de levering een uitgerijpt voertuig in Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze uitgebreide wintertest met temperaturen tot min 30 °C hebben doorstaan. Zijn uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkt koetswerk en slijtvaste materialen in het interieur zorgen ervoor dat hij ook na vele jaren nog als visitekaartje voor uw bedrijf een goed figuur slaat.

Genieten van uw werk.

Laten we de aangename kant van uw werk eens bekijken: de eVito brengt u met zijn riante binnenruimte in een opperbeste werkstemming. Op de robuuste en comfortabele stoelen beleeft u ook lange ritten uitermate ontspannen. In de winter is de standaard stoelverwarming voor de bestuurder een welkome aanvulling. Daarnaast is een optionele bijrijdersbank leverbaar, waarmee u voorin plaats hebt voor twee passagiers. De optionele audiosystemen zorgen onderweg voor een goede connectiviteit en goed entertainment. Bovendien helpt het navigatiesysteem Audio 40 u uw bestemming sneller te bereiken.

 

Mercedes PRO: vereenvoudigt uw dagelijkse professionele leven.

Mercedes PRO is het merk van Mercedes-Benz Vans voor digitale services voor uw Mercedes-Benz bestelwagen. Het is ons doel u de mogelijkheid te bieden om de dagelijkse werkdag met uw voertuig eenvoudiger en efficiënter te maken door middel van digitale services. Ons doel daarbij is om uw behoeften te verbinden met de door ons ontwikkelde technologieën en die intelligent in uw werkdag te integreren.

Mercedes PRO connect: digitale producten voor uw voertuig.

Ontdek alle Mercedes PRO connect producten in één oogopslag en kom te weten welke beschikbaar zijn voor uw voertuig.

De onderdelen van Mercedes PRO connect.

Kom te weten uit welke onderdelen Mercedes PRO connect bestaat en hoe u ze kunt gebruiken.

Zo start u met Mercedes PRO connect.

Hier vindt u nuttige handleidingen, vragen en antwoorden over de instelling en het gebruik ervan in de praktijk.

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de EQ Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? 

De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.  Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Analyseer uw dagelijkse ritten met de EQ Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo kunt u erachter komen of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Veelgestelde vragen.

 1. Is een elektrische bestelwagen geschikt voor mijn dagelijkse routes?

  Met de EQ Ready App kunt u uw instap in de elektrische mobiliteit beter plannen. U ontdekt bijvoorbeeld of een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz u met slechts één batterijlading doorheen de hele werkdag helpt: de gratis app analyseert uw dagelijkse trajecten en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende bestuurdersprofiel toont u of het elektrisch aangedreven voertuig voor u in aanmerking komt. Neem voor verdere vragen over de instap in de elektromobiliteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 2. Hoe laad ik mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Meest voor de hand liggend: de wallbox of een voor u ontwikkelde oplaadoplossing op uw bedrijfsterrein. Daarbij komt nog een steeds stijgend aantal openbare laadstations. Aan een DC-snellaadstation kunt u uw eVito Tourer met een laadvermogen tot 110 kW1 in minder dan 45 minuten2 van 10 tot 80% opladen.

 3. Hoe rijd ik met mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz zo efficiënt mogelijk?

  3 verschillende rijprogramma's en 5 recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijwijze. Beide functies stellen u in staat het energieverbruik en dus ook de actieradius van uw eVito Tourer te optimaliseren. In recuperatieniveau “D Auto” helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de batterijlading zo goed mogelijk te benutten. Hij past het recuperatieniveau zelfstandig aan de rijsituatie aan.

 4. Hoe is het ruimteaanbod van de eVito Tourer?

  De eVito Tourer beschikt over de royale passagiersruimte van een Vito Tourer met verbrandingsmotor, omdat de batterijen zich onder de vloer bevinden.

 5. Hoe vaak moet mijn elektrische bestelwagen Mercedes-Benz op onderhoud?

  Een jaarlijks onderhoud is essentieel om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te kunnen garanderen. Dankzij het onderhoudspakket dat u bij aankoop ontvangt, blijft dit gedurende vier jaar gratis voor u. Als uw batterij moet worden vervangen, profiteert u gedurende acht jaar, of tot een kilometerstand van 160.000 km, van uw batterijcertificaat. Neem voor verdere vragen over het onderhoud van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 6. Wat is voor mij voordeliger, een elektrisch aangedreven bestelwagen of een bestelwagen met verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en rekening houdend met de financiële ondersteuning van elektrisch rijden, kunnen de totale bedrijfskosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zonder meer vergeleken worden met die van een voertuig met verbrandingsmotor.

 7. Moet de batterij afzonderlijk gekocht of geleaset worden?

  De batterij is al in de aankoopprijs van uw eVito Tourer inbegrepen. Er zijn dus geen extra kosten voor batterijhuur. Het financiële risico van vervanging van de batterij wanneer de capaciteit van uw batterij sterk zou afnemen, wordt door het batterijcertificaat gegarandeerd. Dit geldt tot 8 jaar na de eerste inschrijving of tot een kilometerstand van 160.000 km. Neem voor verdere vragen over de batterij en het batterijcertificaat contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 8. Wat is het verschil tussen AC- en DC-laden?

  De batterij wordt altijd met gelijkstroom (DC) opgeladen, zoals die in Dc-snellaadstations direct ter beschikking staat. Dankzij het hoge laadvermogen kan de actieradius zo snel bijgeladen worden. Bij het AC-laden op wallboxen of het huishoudelijk netwerk komt in het voertuig wisselstroom (AC) aan. Die wordt in de wagen door een AC-On-Board-lader in gelijkstroom omgezet en dan pas in de batterij opgeslagen.

 9. Welke connectiviteitsaanbiedingen zijn er voor elektrisch aangedreven bestelwagens van Mercedes-Benz?

  Veel van de talrijke services van Mercedes PRO connect zijn ook voor elektrisch aangedreven bestelwagens beschikbaar. De service “Op afstand bestuurbaar laadmanagement” is exclusief verkrijgbaar voor voertuigen met elektrische aandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler.  Neem voor verdere vragen over Mercedes PRO connect contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 10. Is er een garantie op de batterij?

  Als de capaciteit van uw batterij in de eerste 8 jaar resp. de eerste 160.000 km na de eerste inschrijving onder de limiet van 180 Ah van de restcapaciteit daalt, bent u door het batterijcertificaat beschermd. Wij dragen dan de kosten voor de vervanging van de batterij. En het beste: het batterijcertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

 11. Wordt bij aankoop van een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz een laadkabel meegeleverd?

  Bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz wordt een laadkabel geleverd. Als optie kunnen af fabriek 4 laadkabels met een type 2-laadstekker worden besteld. U kunt kiezen tussen 4 en 8 meter lengte en tussen 1- en 3-fasig oplaadsysteem. Neem voor verdere vragen over laadkabels contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 12. Wat zijn recuperatieniveaus?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Hoe sterk gerecupereerd wordt, kunt u met de schakelhendels aan het stuurwiel in 5 stappen instellen: D Auto, (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²). In recuperatieniveau “D Auto” helpt de automatisch ingeschakelde ECO-assistent u de batterijlading zo goed mogelijk te benutten. Hij past het recuperatieniveau zelfstandig aan de rijsituatie aan.

 13. Hoe snel kan ik met mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  Standaard bedraagt de topsnelheid van uw eVito Tourer PRO 140 km/u. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen tot 160 km/u. Houd er echter rekening mee dat hogere snelheden meestal ten koste gaan van de actieradius.

 14. Welke actieradius kan in het dagelijks verkeer met een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz worden bereikt?

  Eerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz afhankelijk van de voertuigconfiguratie, in het bijzonder van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming en andere elektriciteitsverbruikers. De vermogensaanduiding en de recuperatieniveaus helpen u om de batterijlading zo efficiënt mogelijk te benutten en een grote actieradius te bereiken.

 15. Met welke laadstekker kan ik mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eVito Tourer zeer flexibel aan laadpalen en wallboxen: hij laadt met max. 11 kW en wisselstroom (AC) op, net als met max. 110 kW en gelijkstroom (DC). 

1

Het laadvermogen van 110 kW is als optie verkrijgbaar voor de eVito Tourer.

2

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Mercedes-Benz Vans
Geïnteresseerd in een eVito Tourer?
Configureer nu uw eVito Tourer naar keuze. Of neem contact op met een concessiehouder bij u in de buurt.
* Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 1 april tot met 30 juni 2021. Geldig op eVans: eVito, eVito Tourer, eSprinter en EQV. Geldig voor  Renting PRO,  bij een looptijd van 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Uitsluitend voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel. 

Lorem Ipsum