De nieuwe eVito: de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse!

Vanaf € 43.990,- (excl. BTW)

Tot 150 km, actieradius.

De eVito Tourer PRO is zo vooruitstrevend als de moderne mobiliteit het vereist. En hij is even functioneel, veilig en comfortabel als u het van een Mercedes-Benz Vito gewend bent. Zijn uiterst efficiënte elektromotor van 85 kW (116 pk) [*] en 295 Nm koppel.

De eVito Tourer PRO heeft een actieradius tot 150 km,. De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 41 kWh en kan bij een laadvermogen van 7,2 kW in ca. 6 uur tijd van 0 tot 100% worden opgeladen.

De eVito Tourer PRO kan besteld worden in de lengtes 'lang' en 'extralang'. Het ruime interieur met maximaal 8 zitplaatsen plus bestuurder wordt op geen enkele wijze beperkt door de elektrische aandrijving

De eVito Tourer PRO wordt vooral aanbevolen wanneer uw voertuig het vaakst in de stad onderweg is en gebruikt wordt voor planbare, vaak terugkerende rondes. Bovendien is de eVito Tourer PRO geschikt voor alle sectoren en soorten gebruik waarvoor de aangeboden actieradius volstaat.

Highlights.

  1. Rendabiliteit
  2. Veiligheid
  3. Interieur
Elektrische aandrijving – kan u ook economisch vooruitbrengen.

Onze bestelwagens met elektrische aandrijving kunnen u ook vanuit economisch oogpunt overtuigen. Naargelang het gebruiksprofiel kan de TCO van een elektrisch voertuig al op het niveau van voertuigen met een verbrandingsmotor liggen.

De intelligente bedrijfsstrategie van de bestelwagens met elektrische aandrijving draagt bij tot de rendabiliteit op de weg. Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatieniveaus kunt u het stroomverbruik en daardoor de actieradius van uw bestelwagen met elektrische aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Op die manier kunt u ver geraken met de bestelwagens met elektrische aandrijving van Mercedes-Benz – op de weg en in uw bedrijf.

Voorbeeldig veiligheidsniveau ook met elektrische aandrijving.

De eVito ondergaat dezelfde voertuig- en crashtesten als een Vito met verbrandingsmotor. Daarom bevindt hij zich ook op het vlak van veiligheid op het voorbeeldige Mercedes-Benz niveau.

De aandrijflijn, de hoogspanningsbatterij en de hoogspanningsleidingen zijn veilig ingebed in een frame. Daarnaast beschermt een beschermingsplaat het batterijsysteem onderaan tegen beschadiging. Alle hoogspanningsleidingen zijn uitgebreid geïsoleerd. De hoogspanningskabels zijn te herkennen aan hun oranje bekleding. Bovendien wordt voortdurend gecontroleerd of de hoogspanningskabels correct verbonden zijn. Desgevallend wordt het hoogspanningssysteem automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren waarbij bijvoorbeeld airbags geactiveerd worden, wordt het voertuig onmiddellijk spanningsvrij geschakeld.

Technische gegevens
Fascinerend hoe comfortabel een werkplek kan zijn.

De aangename kant van uw job: dankzij zijn ruim interieur zorgt de eVito ervoor dat u goed geluimd aan het werk bent. De zetels overtuigen met hun robuuste stoffen bekleding en op hun ergonomische kussens zit u ook tijdens lange ritten comfortabel. Dankzij de elektromechanische stuurbekrachtiging met verstelbare stuurkolom stuurt u met gemak naar uw werkzaamheden. In het koude seizoen is de standaard zetelverwarming een waardevol extraatje voor de bestuurder - optioneel is deze ook beschikbaar voor de passagierszetel. Als u vooraan plaats nodig hebt voor 2 passagiers dan kunt u de optionele begeleiderszitbank bestellen.

De als optie verkrijgbare audiosystemen zorgen onderweg voor de beste communicatieverbindingen en fijn entertainment, en met de navigatiesystemen Audio 40 of Becker® MAP PILOT komt u ook comfortabeler op uw bestemming aan. En omdat elke succesvolle onderneming met een goed opbergsysteem begint, hebben we de eVito met talrijke handige opbergvakken uitgerust.

uitrustingen

Hoogspanningsbatterij kan in 6 uur volledig opgeladen worden.

Maximaal laadvermogen: 7,2 kW.

De hoogspanningsbatterij met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur aan een wallbox of een laadstation van 0 tot 100% opgeladen worden. Via een kabel met een laadstekker type 2 wordt het volledige laadvermogen van 7,2 kW (2 x 16 A) wisselstroom overgedragen door de laadinfrastructuur. De als optie verkrijgbare laadkabels zijn naar wens verkrijgbaar met een lengte van 4 m (spiraalvormige uitvoering) of van 8 m (gladde uitvoering). De stekker van de kabel wordt aangebracht in de laadbox aan de B-stijl op bestuurderszijde. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de verbinding. Via de controlestatusweergave van de laadbox kan de oplaadstatus op elk moment gecontroleerd worden. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, dan kan de batterij ook opgeladen worden via het “huishoudelijk netwerk”. De laadkabels hiervoor zijn verkrijgbaar via Mercedes-Benz Accessoires.

De allround oplossing voor elektrische mobiliteit.

eVan ecosysteem.

Voor een succesvolle elektromobiliteit is er meer nodig dan een bestelwagen met elektrische aandrijving. Daarom ontwikkelt Mercedes-Benz een compleet eVan ecosysteem dat aan alle behoeften van de elektromobiliteit voldoet. Tot het aanbod behoren een intelligente en op het netwerk aangesloten oplaadinfrastructuur, innovatieve laaddiensten, proactieve connectiviteitsoplossingen en competente diensten voor en na de aanschaf. Want Mercedes-Benz Vans weet maar al te goed wat belangrijk is voor de gebruikers van elektromobiliteit en de sectoren waarin dit wordt gebruikt. Dankzij deze knowhow kunnen wij onze klanten helpen om op een eenvoudige manier naar deze succesvolle en rendabele elektromobiliteit over te schakelen.

De laadpartner.

 

De eVito heeft een batterijcapaciteit van 41 kWh. Een gemiddeld huishouden in België verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito zakelijk of privé opladen zal dus een impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een performante laadoplossing hoeft u nooit in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk zoals Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert een zeer performant en aantrekkelijk laadstation en neemt ook de volledige installatie voor haar rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en in detail over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie thuis of bij uw bedrijf en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Veelgestelde vragen.

  1. 1. Is de eVito geschikt voor mijn afstanden?

  2. 2. Hoe laad ik mijn eVito op?

  3. 3. Hoe kan ik efficiënt met mijn eVito rijden?

  4. 4. Kan ik de eVito zoals gewoonlijk beladen?

  5. 5. Hoe vaak moet mijn eVito worden onderhouden?

Mercedes PRO: uw activiteiten vereenvoudigen en versnellen.

Nog efficiënter in uw kernactiviteiten.

Mercedes PRO is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor alle bestaande en toekomstige diensten, oplossingen en digitale diensten voor uw dagelijkse activiteiten. Ons doel: de digitale mogelijkheden gebruiken om uw bedrijf nog efficiënter te maken.

Mercedes PRO combineert hierbij alle voor u relevante diensten op één webplatform. Bij de start zullen de geselecteerde diensten beschikbaar zijn, en zullen ze continu worden uitgebreid en individueel worden aangepast. Wij streven ernaar om uw behoeften te verbinden met de door ons ontwikkelde innovatieve technologieën en die op een intelligente manier in uw werkdag te integreren.

[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en over de officiële, specifieke CO₂-emissies van nieuwe personenwagens kunnen uit de “Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissies en stroomverbruik van nieuwe personenwagens” worden genomen. Deze leidraad is gratis verkrijgbaar op alle verkooppunten en bij het “DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de)”.