eVito Tourer | Mercedes-Benz bestelwagens

Vervoer uw passagiers in alle comfort zonder uitstoot met de eVito Tourer.

Vanaf € 60.035 (excl. BTW)

Configureer nu

Tot wel 359 km aan een stuk elektrisch rijden.*

De eVito Tourer is uiterst functioneel, veilig en comfortabel – zoals u van Mercedes-Benz gewend bent. Zijn bijzonder efficiënte elektromotor levert maximaal 150 kW (204 pk) [eVito Tourer PRO met inschrijving als personenwagen (M1): stroomverbruik in de gecombineerde testcyclus 27,8 kWh/100 km, CO2-emissies: 0 g/km] [*] en een koppel tot 362 Nm.

De batterij van deze eVan heeft een capaciteit van 90 kWh met een actieradius van 359 km.* Zo kan u uitgebreide ritten maken die verder gaan dan de stad. Bovendien kan de batterij aan een snellaadstation met tot 110 kW  (optie) in ca. 45 minuten van 10 tot 80% worden opgeladen. 

Het ruime interieur met maximaal 8 zitplaatsen plus bestuurder wordt op geen enkele wijze beperkt door de elektrische aandrijving. Zo vervoert u uw passagiers bijzonder comfortabel in deze elektrische bedrijfswagen. Ontdek zelf de sterke punten van de eVito Tourer tijdens een testrit.

Kopen of leasen? Kies uw financiële oplossing.

De eVito Tourer is uiterst flexibel als voertuig, vooral in combinatie met onze financiële oplossingen. Mercedes-Benz [Select & Drive] past zich aan uw situatie aan. Kies voor uw Mercedes-Benz eVan de gewenste financiële oplossing, de looptijd, de jaarlijks kilometrage en de bijkomende servicecomponenten en vertrek!

Hoogtepunten van de eVito Tourer.

 1. Connectiviteit
 2. Betrouwbaarheid
 3. Interieur
Goed geëntertaind, optimaal geïnformeerd.

De informatie- en communicatiesystemen met talrijke interfaces zorgen desgewenst voor uitstekende verbindingen en entertainment van topniveau. De bediening van de optionele multimediasystemen Audio 30 en Audio 40 via een touchscreen is intuïtief en comfortabel.

Klaar wanneer u het bent.

U zult uw eVito als partner snel weten te waarderen. Daarom stellen we alles in het werk voor een lange en betrouwbare werkrelatie. U krijgt bij de levering een uitgerijpt voertuig in Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze uitgebreide wintertest met temperaturen tot min 30 °C hebben doorstaan. Zijn uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkt koetswerk en slijtvaste materialen in het interieur zorgen ervoor dat hij ook na vele jaren nog als visitekaartje voor uw bedrijf een goed figuur slaat.

Genieten van uw werk.

Laten we de aangename kant van uw werk eens bekijken: de eVito brengt u met zijn riante binnenruimte in een opperbeste werkstemming. Op de robuuste en comfortabele stoelen beleeft u ook lange ritten uitermate ontspannen. In de winter is de standaard stoelverwarming voor de bestuurder een welkome aanvulling. Daarnaast is een optionele bijrijdersbank leverbaar, waarmee u voorin plaats hebt voor twee passagiers. De optionele audiosystemen zorgen onderweg voor een goede connectiviteit en goed entertainment. Bovendien helpt het navigatiesysteem Audio 40 u uw bestemming sneller te bereiken.

 

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de Electric Ready-app.

Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Wilt u weten hoeveel bereik u heeft met een eVan? Of hoe vaak u een Mercedes-Benz eVan moet opladen? Analyseer uw dagelijkse ritten met de Electric Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo komt u erachter of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Veelgestelde vragen.

 1. Is een elektrische bestelwagen geschikt voor mijn dagelijkse routes?

  Met de Electric Ready App kunt u uw instap in de elektrische mobiliteit beter plannen. U ontdekt bijvoorbeeld of een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz u met slechts één batterijlading doorheen de hele werkdag helpt: de gratis app analyseert uw dagelijkse trajecten en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende bestuurdersprofiel toont u of het elektrisch aangedreven voertuig voor u in aanmerking komt. Neem voor verdere vragen over de instap in de elektromobiliteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 2. Hoe laad ik mijn elektrisch aangedreven Mercedes-Benz bestelwagen op?

  U hebt verschillende laadmogelijkheden. Daarbij komt nog een steeds stijgend aantal openbare laadstations. Aan een DC-snellaadstation kunt u uw eVito Tourer met maximaal 110 kW laadvermogen in minder dan 40 minuten van 10 tot 80% laden. De mogelijkheid van snelladen aan gelijkstroom tot max. 50 kW is al in de standaarduitrusting inbegrepen. Met het flexibele laadsysteem bent u op de meest uiteenlopende laadsituaties ingesteld: met deze set hebt u steeds de passende laadoplossing bij de hand.

 3. Hoe rijd ik zo efficiënt mogelijk met mijn elektrische bestelwagen?

  3 verschillende rijprogramma's en 5 recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijwijze. Beide functies stellen u in staat het energieverbruik en dus ook de actieradius van uw eVito Tourer te optimaliseren. Het recuperatieniveau “DAUTO” helpt u om de batterijlading zo goed mogelijk te benutten. Hij past het recuperatieniveau zelfstandig aan de rijsituatie aan.

 4. Hoe is het ruimteaanbod van de eVito Tourer?

  De eVito Tourer beschikt over de royale passagiersruimte van een Vito Tourer met verbrandingsmotor, omdat de batterijen zich onder de vloer bevinden.

 5. Hoe vaak moet mijn elektrische bestelwagen Mercedes-Benz op onderhoud?

  Een jaarlijks onderhoud is essentieel om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te kunnen garanderen. Dankzij het onderhoudspakket dat u bij aankoop ontvangt, blijft dit gedurende vier jaar gratis voor u. Als uw batterij moet worden vervangen, profiteert u gedurende acht jaar, of tot een kilometerstand van 160.000 km, van uw batterijcertificaat. Neem voor verdere vragen over het onderhoud van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 6. Wat is voor mij voordeliger, een elektrische of thermische bestelwagen?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en rekening houdend met de financiële ondersteuning van elektrisch rijden, kunnen de totale bedrijfskosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zonder meer vergeleken worden met die van een voertuig met verbrandingsmotor.

 7. Moet de batterij afzonderlijk gekocht of geleaset worden?

  De batterij is al in de aankoopprijs van uw eVito Tourer inbegrepen. Er ontstaan dus geen extra kosten voor de huur van de batterij. Als de capaciteit van uw batterij in de eerste 8 jaar resp. de eerste 160.000 km na de eerste inschrijving onder de limiet van 180 Ah van de restcapaciteit daalt, bent u door het batterijcertificaat beschermd. Wij dragen dan de kosten voor de vervanging van de batterij. En het beste: het batterijcertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

 8. Wat is het verschil tussen AC- en DC-laden?

  De batterij wordt altijd met gelijkstroom (DC) opgeladen, zoals die in Dc-snellaadstations direct ter beschikking staat. Dankzij het hoge laadvermogen kan de actieradius zo snel bijgeladen worden. Bij het AC-laden op wallboxen of het huishoudelijk netwerk komt in het voertuig wisselstroom (AC) aan. Die wordt in de wagen door een AC-On-Board-lader in gelijkstroom omgezet en dan pas in de batterij opgeslagen.

 9. Welke connectiviteitsaanbiedingen zijn er voor elektrisch bestelwagens?

  Van de talrijke Mercedes me connect services zijn vele ook voor elektrisch aangedreven bestelwagens beschikbaar. Het pakket “Remote- en navigatieservices” is er uitsluitend voor voertuigen met elektrische aandrijving. Het maakt het laden rendabeler en comfortabeler. Als u nog vragen hebt over Mercedes me connect, kunt u terecht bij uw Mercedes-Benz Partner voor meer advies.

 10. Is er een garantie op de batterij?

  Als de capaciteit van uw batterij in de eerste 8 jaar resp. 160.000 km na de eerste inschrijving onder de limiet van 120 Ah van de restcapaciteit bij de batterijcapaciteit van 60 kWh of onder 180 Ah van de restcapaciteit bij de batterijcapaciteit van 90 kWh daalt, bent u verzekerd door het batterijcertificaat. Wij dragen dan de kosten voor de vervanging van de batterij. En het beste: het batterijcertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

 11. Wordt bij aankoop van elektrische bestelwagens een laadkabel geleverd?

  Bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz wordt geen laadkabel geleverd. Als optie kunnen af fabriek 4 laadkabels met een type 2-laadstekker worden besteld. U kunt kiezen tussen 4, 5 en 8 meter lengte en tussen een 1- en 2-fasig oplaadsysteem. Neem voor verdere vragen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 12. Wat zijn recuperatieniveaus?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Hoe sterk gerecupereerd wordt, kunt u met de schakelhendels aan het stuurwiel in 5 stappen instellen: D– –, D–, D, D+. Het recuperatieniveau “DAUTO” helpt u om de batterijlading zo goed mogelijk te benutten. Hij past het recuperatieniveau zelfstandig aan de rijsituatie aan.

 13. Hoe snel kan ik met de elektrische bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  Standaard bedraagt de topsnelheid van uw eVito Tourer 140 km/u. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen tot 160 km/u. Houd er echter rekening mee dat hogere snelheden meestal ten koste gaan van de actieradius.

 14. Welke actieradius kan in het dagelijks verkeer met een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz worden bereikt?

  Eerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz afhankelijk van de voertuigconfiguratie, in het bijzonder van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming en andere elektriciteitsverbruikers. De vermogensaanduiding en de recuperatieniveaus helpen u om de batterijlading zo efficiënt mogelijk te benutten en een grote actieradius te bereiken.

 15. Met welke laadstekker kan ik mijn elektrische bestelwagen opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eVito Tourer zeer flexibel aan laadpalen en wallboxen: hij laadt met maximaal 11 kW en wisselstroom (AC) net als met maximaal 50 kW en gelijkstroom (DC). Als optie kunt u aan snellaadstations op gelijkstroom zelfs met 110 kW snel uw actieradius uitbreiden.

Ontdek nu de eVito Tourer.

Icoon testrit boeken

Testrit boeken.

Nu aanmelden en wegrijden
Boek nu
Icoon handelaar zoeken

Concessiehouder zoeken.

En in je buurt vinden
Zoek uw concessiehouder
Icoon voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Configureer nu
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een eVito Tourer?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw eVito Tourer samen. Of vraag vrijblijvend een testrit aan.
Mercedes-Benz Bedrijfswagens
Ziet u zichzelf al rijden in een eVito Tourer?
Met onze bedrijfswagens zit u goed. Stel nu uw eVito Tourer samen. Of vraag vrijblijvend een testrit aan.
* De actieradius werd berekend op basis van verordening (EU) 2017/1151. De actieradius hangt af van de voertuigconfiguratie, vooral van de keuze van de snelheidsbeperking. De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming, etc. en kan evt. afwijken.