De 100% elektrische eVito Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 41.990,- (excl. BTW)

Ga vooruit in de tijd met de nieuwe eVito: de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse.

De geavanceerde eVito Gesloten Bestelwagen voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. En is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito gewend bent met zijn uiterst rendabele elektromotor met 85 kW (116 pk).

 

De eVito Gesloten bestelwagen heeft een actieradius tot 135 – 149 km.1,2 De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 41 kWh en kan bij een laadvermogen van 7,4 kW in ca. 6 uur tijd3  van 0 tot 100% worden opgeladen.

 

De eVito Gesloten bestelwagen kan besteld worden in de lengtes “lang” en “extralang”. Met zijn laadruimte van 6,0 m³ resp. 6,6 m³ hebt u dankzij de elektrische aandrijving geen enkele beperking. Het laadvermogen bedraagt bij de voertuiglengte lang tot 1.015 kg, en bij de voertuiglengte extralang tot 990 kg.

 

De eVito Gesloten bestelwagen wordt aanbevolen wanneer uw voertuig vooral in de stad onderweg is en gebruikt wordt voor planbare, vaak terugkerende routes. Bovendien is de eVito Gesloten bestelwagen geschikt voor alle soorten gebruik waarvan het inzetprofiel overeenkomt met de beschikbare actieradius.

1

Het stroomverbruik werd vastgesteld aan de hand van VO 692/2008/EG. Als grondslag voor de motorvoertuigenbelasting kan een hogere waarde maatgevend zijn. 

Het stroomverbruik werd vastgesteld aan de hand van Verordening (EU) nr. 2017/1151.

2

De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming, etc. en kan evt. afwijken.

3

De duur van het opladen van de accu is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Highlights.

  1. Rendabiliteit
  2. Betrouwbaarheid
  3. Functionaliteit
Elektrische aandrijving – kan u ook economisch vooruitbrengen.

Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatieniveaus kunt u het stroomverbruik en daardoor de actieradius van uw bestelwagen met elektrische aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Op die manier kunt u ver geraken met de bestelwagens met elektrische aandrijving van Mercedes-Benz – op de weg en in uw bedrijf.

Klaar wanneer u het bent.

U zult uw eVito als partner snel weten te waarderen. Daarom stellen we alles in het werk voor een lange en betrouwbare werkrelatie. U krijgt bij de levering een voertuig in Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze uitgebreide wintertest met temperaturen tot min 30 °C hebben doorstaan. De eVito is ontworpen voor de zware eisen die aan een voertuig voor professioneel gebruik worden gesteld. En zijn uitgebreide carrosiebescherming met volledig verzinkt koetswerk zorgt ervoor dat hij ook na vele jaren nog uitstekend dienst doet als visitekaartje voor uw bedrijf.

Zoveel is zeker: met de eVito kiest u voor een voertuig waarop u kunt vertrouwen. Dankzij een hoge betrouwbaarheid zal hij u overal bij uw werk ondersteunen. Want voor ons is “Mercedes-Benz Vans. Born to run.” niet gewoon een motto, maar een belofte.

Neemt u veel werk uit handen.

In de eVito is er plaats voor alles wat mee moet. De laadruimte wordt op geen enkele wijze beperkt door de elektrische aandrijving. Met een maximaal laadvermogen tot 1.015 kg en een laadruimte met een lengte tot 3 m, kan hij als voertuig van 3.200 kg een grote hoeveelheid goederen vervoeren. Maar dat niet alleen: met 2 voertuiglengtes, een flexibel bevestigingssysteem en praktische optionele scheidingswanden biedt hij talrijke mogelijkheden voor personalisering en specialisatie voor uw professioneel transportsysteem.

Trouwens: met zijn grote deuropeningen en lage laaddrempel voert u met de nieuwe eVito zelfs zwaar werk met spelend gemak uit – voor nog meer comfort, efficiëntie en veiligheid bij het laden en lossen.

Elektrische energie zo efficiënt mogelijk aanwenden.

Maximale benutting van de actieradius dankzij rijprogramma's en recuperatie.

Het aandrijvingssysteem van de eVito bestaat uit de elektromotor, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en het laadtoestel. Die wordt primair opgeladen aan de wallbox, laadpaal of stopcontact en kan tijdens het rijden door middel van recuperatie aanvullend opgeladen worden met teruggewonnen energie.

De eVito zorgt voor een zo efficiënt mogelijk gebruik: met 3 rijprogramma's en 4 recuperatieniveaus kan het stroomverbruik, en daardoor de actieradius van de eVito, geoptimaliseerd worden. De 3 rijprogramma's “E+”, “E” en “C” worden geselecteerd via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole en de 4 recuperatieniveaus “D-”, “D”, “D+” en “D++” via de schakelhendels aan het stuur.

Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Het ingestelde rijprogramma en het recuperatieniveau worden weergegeven op het display van het combi-instrument. Met die strategie kan de rendabiliteit van de bestelwagens met elektrische aandrijving in het dagelijks gebruik op de weg verder geoptimaliseerd worden.

Hoogspanningsbatterij kan in 6 uur volledig opgeladen worden.1

Maximaal laadvermogen: 7,4 kW.

De hoogspanningsbatterij met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur1 aan een wallbox of een laadstation van 0 tot 100% opgeladen worden. Via een kabel met een laadstekker type 2 wordt het volledige laadvermogen van 7,4 kW (2 x 16 A) wisselstroom overgedragen door de laadinfrastructuur. De als optie verkrijgbare laadkabels zijn naar wens verkrijgbaar met een lengte van 4 m (spiraalvormige uitvoering) of van 8 m (gladde uitvoering). De stekker van de kabel wordt aangebracht in de laadbox aan de B-stijl op bestuurderszijde. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de verbinding. Via de controlestatusweergave van de laadbox kan de oplaadstatus op elk moment gecontroleerd worden. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, dan kan de batterij ook opgeladen worden via het stopcontact. De laadkabels hiervoor zijn verkrijgbaar via Mercedes-Benz Accessoires.

1

De oplaadduur van de batterij is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

De allround oplossing voor elektrische mobiliteit.

eVan ecosysteem.

Voor een succesvolle elektromobiliteit is er meer nodig dan een bestelwagen met elektrische aandrijving. Daarom ontwikkelt Mercedes-Benz een compleet eVan ecosysteem dat aan alle behoeften van de elektromobiliteit voldoet. Tot het aanbod behoren een intelligente en op het netwerk aangesloten oplaadinfrastructuur, innovatieve laaddiensten, proactieve connectiviteitsoplossingen en competente diensten voor en na de aankoop. Want Mercedes-Benz Vans weet maar al te goed wat belangrijk is voor de gebruikers van elektromobiliteit en de sectoren waarin dit wordt gebruikt. Dankzij deze knowhow kunnen wij onze klanten helpen om op een eenvoudige manier naar deze succesvolle en rendabele elektromobiliteit over te schakelen.

Voorbeeldig veiligheidsniveau ook met elektrische aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningssysteem.

De eVito ondergaat dezelfde voertuig- en crashtesten als een Vito met verbrandingsmotor. Daarom bevindt hij zich ook op het vlak van veiligheid op het voorbeeldige Mercedes-Benz niveau.

De aandrijflijn, de hoogspanningsbatterij en de hoogspanningsleidingen zijn veilig ingebed in een frame. Daarnaast beschermt een beschermingsplaat het batterijsysteem onderaan tegen beschadiging. Alle hoogspanningsleidingen zijn uitgebreid geïsoleerd. De hoogspanningskabels zijn te herkennen aan hun oranje bekleding. Bovendien wordt voortdurend gecontroleerd of de hoogspanningskabels correct verbonden zijn. Desgevallend wordt het hoogspanningssysteem automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren waarbij bijvoorbeeld airbags geactiveerd worden, wordt het voertuig onmiddellijk spanningsvrij geschakeld. Voor reddingswerkers is een “reddingsontkoppelpunt” ingebouwd onder de begeleiderszetel, waarmee de stroomvoorziening onderbroken kan worden. In andere gevallen mogen enkel daarvoor opgeleide personen aan het hoogspanningssysteem werken. Dat geldt bijvoorbeeld in geval van een panne.

De laadpartner.

 

De eVito heeft een batterijcapaciteit van 41 kWh. Een gemiddeld huishouden in België verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito zakelijk of privé opladen zal dus een impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een performante laadoplossing hoeft u nooit in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk zoals Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert een zeer performant en aantrekkelijk laadstation en neemt ook de volledige installatie voor haar rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en in detail over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie thuis of bij uw bedrijf en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Veelgestelde vragen.

eVan Ready App.

Analyseer uw dagelijkse routeplanner met de eVAN Ready App om te zien of e-mobiliteit past bij uw behoefte aan mobiliteit. Gebruik de app om elektrisch rijden met uw huidige voertuig te simuleren.

De eVAN Ready App analyseert uw afgelegde afstand, uw rij- en remgedrag en het hoogteprofiel van uw reis.

Daardoor is het mogelijk om uw virtuele rijbereik en energiebehoefte met een elektrisch voertuig te berekenen. De app beantwoordt vragen als "Hoeveel rijbereik heb ik echt met een elektrisch voertuig?" en "Hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?" Op deze manier kunt u e-mobiliteit in een virtuele en realistische omgeving testen.

Belangrijke feiten van de app:

  • Analyse van uw individuele rijgedrag, vanaf uw eerste rit. 
  • Automatisch volgen van uw ritten en simuleren van uw rijgedrag met een elektrisch voertuig. 
  • Eenvoudig toevoegen van privé- en publieke laadmogelijkheden voor opladen. 
  • Gedetailleerd overzicht van het batterijverbruik van uw elektrische voertuig bij verschillende temperatuurscenario's.

Let op: gebruik de app niet tijdens het rijden. Doorlopend gps-gebruik doet de laadstatus van uw batterij dalen.

 

Mercedes PRO: uw activiteiten vereenvoudigen en versnellen.

Mercedes PRO is het nieuwe merk van Mercedes-Benz Vans voor alle bestaande en toekomstige services, oplossingen en digitale services voor uw dagelijkse activiteiten. Ons doel: de digitale mogelijkheden gebruiken om uw bedrijf nog efficiënter te maken.

Mercedes PRO combineert hierbij alle voor u relevante diensten op één webplatform. Bij de start zullen de geselecteerde diensten beschikbaar zijn, en zullen ze continu worden uitgebreid en individueel worden aangepast. Wij streven ernaar om uw behoeften te verbinden met de door ons ontwikkelde innovatieve technologieën en die op een intelligente manier in uw werkdag te integreren.

[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en over de officiële, specifieke CO₂-emissies van nieuwe personenwagens kunnen uit de “Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissies en stroomverbruik van nieuwe personenwagens” worden genomen. Deze leidraad is gratis verkrijgbaar op alle verkooppunten en bij het “DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de)”.