De 100% elektrische eVito Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 42.715 (excl. BTW)
Vanaf € 579 per maand*

Configurator

Ga vooruit in de tijd met de nieuwe eVito: de eerste elektrische bestelwagen in zijn klasse.

De geavanceerde eVito Gesloten Bestelwagen voldoet aan alle eisen van moderne mobiliteit. En is net zo functioneel, veilig en comfortabel als u van een Mercedes-Benz Vito gewend bent met zijn uiterst rendabele elektromotor met 85 kW (116 pk).

 

De eVito Gesloten Bestelwagen heeft een actieradius tot 135 – 149 km*., De geïnstalleerde batterijcapaciteit bedraagt 41 kWh en kan bij een laadvermogen van 7,2 kW in ca. 6 uur tijd  van 0 tot 100% worden opgeladen.

 

De eVito Gesloten Bestelwagen kan besteld worden in de lengtes “lang” en “extralang”. Met zijn laadruimte van 6,0 m³ resp. 6,6 m³ hebt u dankzij de elektrische aandrijving geen enkele beperking. Het laadvermogen bedraagt bij de voertuiglengte lang tot 1.016 kg, en bij de voertuiglengte extralang tot 991 kg.

 

De eVito Gesloten Bestelwagen wordt aanbevolen wanneer uw voertuig vooral in de stad onderweg is en gebruikt wordt voor planbare, vaak terugkerende routes. Bovendien is de eVito Gesloten Bestelwagen geschikt voor alle soorten gebruik waarvan het inzetprofiel overeenkomt met de beschikbare actieradius.

 

* De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

Hoogtepunten

  1. Rendabiliteit
  2. Betrouwbaarheid
  3. Functionaliteit
Elektrische aandrijving – kan u ook economisch vooruitbrengen.

Onze bestelwagens met elektrische aandrijving kunnen u ook vanuit economisch oogpunt overtuigen. Naargelang het gebruiksprofiel kan de TCO van een elektrisch voertuig al op het niveau van voertuigen met een verbrandingsmotor liggen.

De intelligente bedrijfsstrategie van de bestelwagens met elektrische aandrijving draagt bij tot de rendabiliteit op de weg. Met 3 rijprogramma's en 4 recuperatieniveaus kunt u het stroomverbruik en daardoor de actieradius van uw bestelwagen met elektrische aandrijving optimaliseren. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Op die manier kunt u ver geraken met de bestelwagens met elektrische aandrijving van Mercedes-Benz – op de weg en in uw bedrijf.

Klaar wanneer u het bent.

U zult uw eVito als partner snel weten te waarderen. Daarom stellen we alles in het werk voor een lange en betrouwbare werkrelatie. U krijgt bij de levering een doorwrocht voertuig in Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze uitgebreide wintertest met temperaturen tot min 30 °C hebben doorstaan. De eVito is ontworpen voor de zware eisen die aan een voertuig voor professioneel gebruik worden gesteld. En zijn uitgebreide corrosiebescherming met volledig verzinkt koetswerk zorgt ervoor dat hij ook na vele jaren nog uitstekend dienst doet als visitekaartje voor uw bedrijf.

Zoveel is zeker: met de eVito kiest u voor een voertuig waarop u kunt vertrouwen. Dankzij een hoge beschikbaarheid zal hij u overal bij uw werk ondersteunen.

Neemt u veel werk uit handen.

In de eVito is er plaats voor alles wat mee moet. De laadruimte wordt op geen enkele wijze beperkt door de elektrische aandrijving. Met een maximaal laadvermogen tot 1.016 kg en een laadruimte met een lengte tot 3 m1, kan hij als voertuig van 3.200 kg een grote hoeveelheid goederen vervoeren. Op verzoek is een gewichtsvariant van 2.800 kg beschikbaar.

Met 2 voertuiglengtes, een flexibel veiligheidssysteem en prakrijkgerichte, optionele scheidingswanden biedt hij u veelzijdige individualiseringen en specialiseringen voor uw professionele transportoplossing.

Trouwens: met zijn grote deuropeningen en lage laaddrempel voert u met de nieuwe eVito zelfs zwaar werk met spelend gemak uit – voor nog meer comfort, efficiëntie en veiligheid bij het laden en lossen.

Technische gegevens
1

Geldt voor de eVito in de uitvoering extralang.

Elektrische energie zo efficiënt mogelijk aanwenden.

Maximale benutting van de actieradius dankzij rijprogramma's en recuperatie.

Het aandrijvingssysteem bestaat uit de elektromotor, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en het laadtoestel. De elektromotor drijft de voorwielen aan en haalt de energie die daarvoor nodig is uit de hoogspanningsbatterij. Die wordt primair opgeladen aan het elektriciteitsnet en kan tijdens het rijden door middel van recuperatie aanvullend opgeladen worden met teruggewonnen energie.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een uiterst efficiënt gebruik: met 3 rijprogramma's en 4 recuperatieniveaus wordt het stroomverbruik en daardoor ook de actieradius geoptimaliseerd. De 3 rijprogramma's “E+”, “E” en “C” worden geselecteerd via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole en de 4 recuperatieniveaus “D-”, “D”, “D+” en “D++” via de schakelhendels aan het stuur.

Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Het ingestelde rijprogramma en het recuperatieniveau worden weergegeven op het display van het combi-instrument. Met deze intelligente bedrijfsstrategie kan de rendabiliteit van de bestelwagens met elektrische aandrijving in het dagelijks gebruik op de weg verder geoptimaliseerd worden.

Hoogspanningsbatterij kan in 6 uur volledig opgeladen worden.1

Laadprestatie tot maximaal 7,2 kW.

De hoogspanningsbatterij met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan in ca. 6 uur1 aan een wallbox of een laadstation van 0 tot 100% opgeladen worden. Het laadvermogen tot 7,2 kW (2 fases x 16 A of 1 fase x 32 A) wisselstroom van de laadinfrastructuur wordt getransporteerd over een laadkabel modus 3 met een type-2-laadstekker. De optionele laadkabels zijn verkrijgbaar met een lengte van 4 m of 8 m voor 2-fasig of 1-fasig opladen.

De stekker van de kabel wordt aangebracht in de laadbox aan de B-stijl op bestuurderszijde. De centrale vergrendeling van het voertuig vergrendelt en ontgrendelt de verbinding. Via de controlestatusweergave van de laadbox kan de oplaadstatus op elk moment gecontroleerd worden. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, dan kan de batterij ook opgeladen worden via het “huishoudelijk netwerk”. De corresponderende laadkabels zijn beschikbaar bij de fabrikant of bij uw Mercedes-Benz Partner.

1

De oplaadduur van de batterij is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Aangepaste oplaadmogelijkheden.

Oplaadinfrastructuur.

Voor particulieren en fleetklanten zijn er 2 oplaadoplossingen – op maat gemaakt voor de betreffende klantengroep: voor particulieren is de Mercedes-Benz wallbox Home in een compact en hoogwaardig design verkrijgbaar in de onderdelenverkoop. Deze moet door een vrij door de klant te kiezen professionele elektricien overeenkomstig de lokale voorschriften worden gemonteerd.

Nog omvangrijker is ons aanbod voor klanten met meer dan 2 voertuigen op een locatie: met het oplaadinfrastructuuraanbod voor fleetklanten begeleidt Mercedes-Benz Vans klanten – samen met een door hen gekozen partner – van het advies en de voorbereiding van de standplaats over de montage van het oplaadmateriaal tot het onderhoud en de ondersteuning. Aan fleetklanten in Duitsland wordt bovendien een intelligente oplaadoplossing1 aangeboden met laadpaal en integratie in een netwerk. Daardoor kunnen belastingspieken worden vermeden of zoveel mogelijk worden beperkt, waardoor kosten kunnen worden bespaard.

De voor fleetmanagers ontwikkelde dienst “Intelligent laadmanagement”2 van Mercedes PRO connect3 is verkrijgbaar via de voertuigmanagementtool op het Mercedes PRO Platform. Daar wordt bijvoorbeeld de laadtoestand van het elektrisch voertuig weergegeven en worden de oplading en voorbereiding in functie van de vooraf ingestelde vertrektijden geregeld.

1

De intelligente laadoplossing met advies over de dienst “Intelligent laadmanagement” wordt aanvankelijk alleen in Duitsland aangeboden.

2

De dienst "intelligent laadmanagement" is in Duitsland al beschikbaar. Andere markten volgen geleidelijk aan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke concessiehouder.

3

Voorwaarde voor het gebruik van de dienst “Intelligent laadmanagement” is een geactiveerde Mercedes PRO-account en een gepaste laadinfrastructuur ter plaatse. Mercedes PRO connect diensten zijn beschikbaar voor eVito voertuigen, die vanaf 03/2019 in productie gaan. Indien u vragen hebt over de beschikbaarheid van Mercedes PRO connect diensten voor uw eVito voertuig, kunt contact opnemen met uw concessiehouder.

De laadpartner.

 

De eVito heeft een batterijcapaciteit van 41 kWh. Een gemiddeld huishouden in België verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito zakelijk of privé opladen zal dus een impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een performante laadoplossing hoeft u nooit in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk zoals Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert een zeer performant en aantrekkelijk laadstation en neemt ook de volledige installatie voor haar rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en in detail over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie thuis of bij uw bedrijf en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Voorbeeldig veiligheidsniveau ook met elektrische aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningssysteem.

De elektrisch aangedreven Vans van Mercedes-Benz doorlopen dezelfde voertuigproeven en crashtests als voertuigen met een verbrandingsmotor. Daardoor bevinden ze zich ook op het voortreffelijke Mercedes-Benz niveau wat veiligheid betreft.

De aandrijflijn, de hoogspanningsbatterij en de hoogspanningsleidingen zijn veilig ingebed in een frame. Daarnaast beschermt een beschermingsplaat het batterijsysteem onderaan tegen beschadiging. Alle hoogspanningsleidingen zijn uitgebreid geïsoleerd. De hoogspanningskabels zijn te herkennen aan hun oranje bekleding. Bovendien wordt voortdurend gecontroleerd of de hoogspanningskabels correct verbonden zijn. Desgevallend wordt het hoogspanningssysteem automatisch uitgeschakeld.

Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren waarbij bijvoorbeeld airbags geactiveerd worden, wordt het voertuig onmiddellijk spanningsvrij geschakeld. Voor reddingswerkers is een “reddingsontkoppelpunt” ingebouwd onder de begeleiderszetel, waarmee de stroomvoorziening onderbroken kan worden. In andere gevallen mogen enkel daarvoor opgeleide personen aan het hoogspanningssysteem werken. Dat geldt bijvoorbeeld in geval van een panne.

Veelgestelde vragen.

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw zaken.

Vind de passende oplossingen voor uw Vito.
Geoptimaliseerde ondersteuning

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt om tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsafspraken en nog kortere stilstandtijden en van een directe hulplijn in geval van nood.
Lees er meer over
Digitale registraties.

Digitale registraties.

Altijd zicht op belangrijke gegevens van het wagenpark.
Belangrijke gegevens over uw fleetvoertuigen, zoals de gereden ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Lees er meer over
Efficiënt wagenparkbeheer

Efficiënt wagenparkbeheer

Voertuigstatus en -locatie altijd in het zicht.
 Verbeter de belasting van uw fleet door een vooruitziende en flexibele planning, alsook een recent overzicht van uw voertuigen.
Lees er meer over
Efficiënte rijstijlanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Verbruiks- en stilstandkosten duurzaam beperken.
 Verlaag permanent uw energie- en stilstandkosten en verbeter het rendement door een efficiënte analyse van de rijstijl.
Lees er meer over
Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Fleetmanager en bestuurder1 rechtstreeks met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en ondubbelzinnige wagenparkcommunicatie1.
Lees er meer over
Mobiele voertuigbediening

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde functies en de voertuigstatus makkelijk op afstand en ver- en ontgrendel uw voertuig ook zonder sleutel.
Lees er meer over
Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in ieder systeem voor wagenparkbeheer.

Gebruik de “Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans” van Mercedes PRO, om Mercedes-Benz bestelwagens in uw bestaand systeem voor wagenparkbeheer te integreren.

 

Lees er meer over
Gedigitaliseerd eVan Management

Gedigitaliseerd eVan Management.2, 3

Geladen aan de start – met aangenaam klimaat.

Laat uw elektrische voertuigen met volle batterij en een aangename temperatuur starten en behoud steeds een overzicht van het laadmanagement

 

Lees er meer over
1

De Mercedes PRO connect App mag niet tijdens het rijden worden bediend. Anders bestaat het gevaar om te worden afgeleid van de weg en zichzelf of derden in gevaar te brengen. Respecteer ook de wettelijke bepalingen van het land waarin u zich bevindt.

2

Mercedes PRO connect diensten zijn beschikbaar voor eVito voertuigen, die vanaf 03/2019 in productie gaan. Indien u vragen hebt over de beschikbaarheid van Mercedes PRO connect diensten voor uw eVito voertuig, kunt contact opnemen met uw concessiehouder.

3

De dienst “Intelligent laadmanagement” is voor bepaalde markten al beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke concessiehouder. Gebruiksvoorwaarde voor de dienst “Intelligent laadmanagement” is een passende laadinfrastructuur op de eigen locatie. Als u de laadinfrastructuur buiten de dienst gebruikt, kunt u zich wenden tot The Mobility House.

eVan Ready App.

Analyseer uw dagelijkse routeplanner met de eVAN Ready App om te zien of e-mobiliteit past bij uw behoefte aan mobiliteit. Gebruik de app om elektrisch rijden met uw huidige voertuig te simuleren.

De eVAN Ready App analyseert uw afgelegde afstand, uw rij- en remgedrag en het hoogteprofiel van uw reis.

Daardoor is het mogelijk om uw virtuele rijbereik en energiebehoefte met een elektrisch voertuig te berekenen. De app beantwoordt vragen als "Hoeveel rijbereik heb ik echt met een elektrisch voertuig?" en "Hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?" Op deze manier kunt u e-mobiliteit in een virtuele en realistische omgeving testen.

Belangrijke feiten van de app:

  • Analyse van uw individuele rijgedrag, vanaf uw eerste rit. 
  • Automatisch volgen van uw ritten en simuleren van uw rijgedrag met een elektrisch voertuig. 
  • Eenvoudig toevoegen van privé- en publieke laadmogelijkheden voor opladen. 
  • Gedetailleerd overzicht van het batterijverbruik van uw elektrische voertuig bij verschillende temperatuurscenario's.

Let op: gebruik de app niet tijdens het rijden. Doorlopend gps-gebruik doet de laadstatus van uw batterij dalen.

 

*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 1 oktober tot en met 30 november 2020. Geldig voor Renting PRO bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 25%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum