De Sprinter Tourer: ruimte, comfort en veiligheid.

Vanaf € 33.980,- (excl. BTW)

Configurator

Toekomstgericht, efficiënt en betrouwbaar: de nieuwe Sprinter Tourer

Hij is zo veelzijdig dat u altijd precies het juiste model voor uw vervoersopdrachten vindt, en hij ziet er zo goed uit dat hij positief opvalt. De nieuwe Sprinter Tourer biedt met 3 voertuiglengtes, 2 dakhoogtes en tot 3 zetelrijen een indrukwekkende verscheidenheid. De talrijke voertuigvarianten en uitrustingen stellen u in staat om zowel rendabele instapvoertuigen als een eersteklas uitgeruste Tourer met comfortzitbanken en luxueuze binnenbekleding.

Op de voor het eerst verkrijgbare comfortzitbanken kunnen uw passagiers de helling van de rugleuning en de positie van de comforthoofdsteunen apart instellen – dat is een echte Comfort-Plus. De bestuurders doen hun voordeel met het intelligente bedienings- en weergaveconcept en met het modulaire opbergconcept dat net zo goed als het aanbod multimedia- en hulpsystemen specifiek op het voertuiggebruik afgestemd kan worden.

Het resultaat is dat de Sprinter - dankzij zijn innovatiekracht en zijn ervaring van meer dan 20 jaar - opnieuw een mijlpaal is en een toekomstgerichte, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing vormt die uw onderneming vooruit helpt.

Highlights.

  1. Productconcept
  2. Connectiviteit
  3. Sectoroplossingen
  4. Veiligheid
  5. Rendabiliteit
Rondom overtuigend.

Met zijn ontwerp volgens het moderne Mercedes-Benz designconcept van emotie en intelligentie is de nieuwe Sprinter Tourer visueel alvast bijzonder geslaagd. De cockpit kreeg op haar beurt een nieuwe vormgeving en overtuigt net zo goed door haar design als door haar uitstekende functionaliteit. Voorbeelden van dat laatste zijn het intelligente, modulaire opbergconcept en KEYLESS START.

De optionele, krachtige airconditioning op het dak zorgt ervoor dat in de bestelwagen een prettige temperatuur heerst. In de passagiersruimte die volledig bekleed is, kan elke zetelrij op aanvraag voorzien worden van een opbergvak met usb-laadfunctie voor smartphones.

Naargelang het gebruiksprofiel en het gewenste rijgedrag kunt u uw Sprinter Tourer bestellen met achter- of vierwielaandrijving1. Schakelen gebeurt manueel met de 6-versnellingsbak 2of automatisch met de 7G-TRONIC PLUS.  

Uw mobiliteit 4.0.

Om het werk zo rendabel en aangenaam mogelijk te maken, zijn voor de Sprinter verschillende radio’s, multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen beschikbaar. Afhankelijk van de behoefte gaat het aanbod van de smartphonehouder over de radio met Bluetooth®-interface en handenvrije functie tot het multimediasysteem dat een hoge resolutie touchscreen, een snelle navigatie op basis van een harde schijf met 3D-kaartweergave en een smartphone-integratie3 omvat. De bediening zoals u dat graag hebt: eenvoudig De multimediasystemen bijvoorbeeld laten zich via het hoge resolutie touchscreen of via de Touch-Control-toets op het multifunctionele stuurwiel bedienen. Alle bedienings- en weergave-elementen zijn goed bereikbaar en gemakkelijk af te lezen.

Omdat de moderne arbeidswereld niet zonder digitale oplossingen kan, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die de technische basis voor een permanente internetverbinding van het voertuig vormt. Dat maakt het mogelijk om gebruik te maken van de huidige en toekomstige Mercedes PRO diensten. De voordelen daarvan gaan van minimale uitvaltijden door een anticiperend onderhoudsmanagement tot het digitale logboek dat het gebruik van papier volledig overbodig maakt.

Exact afgestemd op het gebruik.

De Sprinter Tourer maakt veel mogelijk: 3 voertuiglengtes, 2 dakhoogtes en tot 3 zetelrijen vormen de basis voor een indrukwekkend aantal varianten. Op die manier kunt u bijzonder robuuste voertuigen, bijvoorbeeld voor de bouwsector, op dezelfde manier configureren als luxueus uitgeruste vipshuttles – exact afgestemd op uw behoeften. Voor het hoogwaardige comfort van de passagiers zijn alle twee- en driepersoonszitbanken verkrijgbaar als comfortzitbanken met verstelbare rugleuning en comforthoofdsteunen. Op die manier voelen tot 8 passagiers plus de bestuurder zich in de Sprinter Tourer thuis.

Indien nodig kan voor bagage, materiaal of werktuigen tot 3.500 kg getrokken worden. Met meer dan 600 opties, waaronder bijvoorbeeld speciale vloot- en chassisoplossingen, kan de Sprinter Tourer nog beter aan uw behoeften aangepast worden.

Voorbeeldig niveau op het gebied van veiligheidsuitrusting.

De Sprinter is een door en door veilig voertuig. De basis daarvoor is het naakte koetswerk dat door zijn constructie en de gebruikte materialen bijzonder stevig is.
Daarbij komen nog talrijke hulpsystemen. Want zelfs de meest ervaren bestuurder komt wel eens in een situatie terecht waarin een steuntje in de rug welkom en nuttig kan zijn. Het aanbod gaat van de standaard zijwindassistent tot het actieve remhulpsysteem en de spoorassistent - de twee laatste hulpsystemen zijn standaard in voertuigen met een MTM van meer dan 3.500 kg. 3 camerasystemen, van de achteruitrijcamera met weergave op de binnenspiegel tot de 360°-camera, verbeteren het uitzicht van op de bestuurdersplaats, dat sowieso al erg goed is. ‘s Nachts zorgen de optionele LED High Performance koplampen voor een verre en heldere verlichting van de rijweg.
En bij een eventueel ongeval wordt de bestuurder door de standaard ingebouwde airbag beschermd. Indien gewenst zijn er voor de bestuurder en de begeleider nog 5 extra airbags beschikbaar.

Rendabel in elk opzicht.

Met de Sprinter kiest u voor een voertuig dat al meer dan 20 jaar op een indrukwekkende manier bewijst bijzonder rendabel te zijn. De nieuwe Sprinter Tourer zet dat succesverhaal met zijn vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid voort. Daarbij profiteert u van meet af aan van zijn rendabiliteit: dankzij de talrijke configuratiemogelijkheden bestelt u exact datgene wat u echt nodig heeft.

Omdat we wat goed is graag nog verbeteren, hebben we onze dieselmotoren nog zuiniger en het royale ruimteaanbod nog bruikbaarder gemaakt. De Sprinter Tourer slaagt er dus in aspecten zoals het lage brandstofverbruik en de optimale bruikbaarheid tot een bijzonder rendabele mobiliteitsoplossing te bundelen.

1

De vierwielaandrijving is volgens planning verkrijgbaar vanaf Q4/2018.

2

De standaard 6-versnellingsbak in combinatie met de V6-cilinder dieselmotor OM642 is volgens de planning verkrijgbaar vanaf Q4/2018.

3

De smartphone-integratie is volgens planning beschikbaar vanaf Q4/2018.

Handig in vele verkeerssituaties.

Lange trajecten op de autosnelweg, veranderen van rijstrook op wegen met meerdere rijstroken of manoeuvreren aan laadperrons: er zijn tal van situaties waarin hulpsystemen de bestuurder kunnen ondersteunen. De Sprinter kan ermee uitgerust worden, naargelang het gebruik en de behoefte. Alle hulpsystemen hebben één ding gemeen: ze zijn technisch helemaal up-to-date. Bijvoorbeeld de actieve afstandsassistent DISTRONIC, die zelfstandig de vooraf ingestelde afstand met een voorliggend voertuig kan aanhouden en daardoor lange ritten meer ontspannen kan maken. Of het Parkeer-pakket met 360°-camera, parkeerassistent en Drive Away Assist, dat dankzij het zicht rondom een waardevolle ondersteuning kan bieden bij het parkeren en manoeuvreren.

Actief remhulpsysteem

Parkeer-pakket met 360°-camera

Actieve afstandsregeling DISTRONIC

Achteruitrijcamera met weergave in de binnenspiegel

Dodehoekassistent met Rear Cross Traffic Alert & Exit Warning

Actieve spoorassistent

Highlights opties voor design van de voorkant.

Radiatorrooster verchroomd

Frame van het radiatorrooster in koetswerkkleur

Gelakte bumpers

10" MBUX

MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

Digitale radio (DAB)

Mercedes PRO.

Mercedes-Benz PRO biedt u in de Sprinter een compleet geïntegreerde communicatiesysteem, Mercedes PRO connect. Hiermee kunt u op een efficiënte manier verbinding maken met uw rijdend wagenpark en chauffeurs - in realtime. Dit intelligente voertuigbewakings- en communicatiesysteem verbetert de inzet van uw wagenpark en helpt de efficiëntie van uw bedrijfsvoering te verhogen.

* Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 01 december 2018 tot en met 28 februari 2019 (Citan, Vito, Sprinter). Geldig voor financiële renting op 48 maanden met een koopaanbod van 30%, zonder voorschot. Maandtermijn bevat enkel de financiële huur.  Niet van toepassing op Citan Perfect Starter, Vito Perfect Starter en Sprinter Economy. Uitsluitend voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz  Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel. Deze actie is niet cumuleerbaar met fleet condities en lopende stockacties.