Ruimte, comfort en veiligheid: de Sprinter Tourer.

Vanaf € 33.150 (excl. BTW)
Vanaf € 414 per maand*

Configurator

Toekomstgericht, efficiënt en betrouwbaar.

Hij is zo veelzijdig dat u altijd precies het juiste model voor uw vervoersopdrachten vindt, en hij ziet er zo goed uit dat hij positief opvalt. De nieuwe Sprinter Tourer biedt met 3 voertuiglengtes, 2 dakhoogtes en tot 3 zetelrijen een indrukwekkende verscheidenheid. De talrijke voertuigvarianten en uitrustingen stellen u in staat om zowel rendabele instapvoertuigen als een eersteklas uitgeruste Tourer met comfortzitbanken en luxueuze binnenbekleding.

Op de voor het eerst verkrijgbare comfortzitbanken kunnen uw passagiers de helling van de rugleuning en de positie van de comforthoofdsteunen apart instellen – dat is een echte Comfort-Plus. De bestuurders doen hun voordeel met het intelligente bedienings- en weergaveconcept en met het modulaire opbergconcept dat net zo goed als het aanbod multimedia- en hulpsystemen specifiek op het voertuiggebruik afgestemd kan worden.

Het resultaat is dat de Sprinter - dankzij zijn innovatiekracht en zijn ervaring van meer dan 20 jaar - opnieuw een mijlpaal is en een toekomstgerichte, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing vormt die uw onderneming vooruithelpt.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Connectiviteit
 3. Sectoroplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendabiliteit
Rondom overtuigend.

Met zijn ontwerp volgens het moderne Mercedes-Benz designconcept van emotie en intelligentie is de nieuwe Sprinter Tourer visueel alvast bijzonder geslaagd. De cockpit kreeg op haar beurt een nieuwe vormgeving en overtuigt net zo goed door haar design als door haar uitstekende functionaliteit. Voorbeelden van dat laatste zijn het intelligente, modulaire opbergconcept en KEYLESS-START.

De optionele, krachtige airconditioning op het dak zorgt ervoor dat in de bestelwagen een prettige temperatuur heerst. In de passagiersruimte die volledig bekleed is, kan elke zetelrij op aanvraag voorzien worden van een opbergvak met usb-laadfunctie voor smartphones.

Naargelang het gebruiksprofiel en het gewenste rijgedrag kunt u uw Sprinter Tourer bestellen met achter- of vierwielaandrijving. Schakelen gebeurt manueel met de 6-versnellingsbak of automatisch met de 7G-TRONIC PLUS.

Uw mobiliteit 4.0.

Om het werk zo rendabel en aangenaam mogelijk te maken, zijn voor de Sprinter naar keueze een radio, verschillende multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen beschikbaar. Afhankelijk van de behoefte gaat het aanbod van de smartphonehouder over de radio met Bluetooth®-interface en handenvrije functie tot het multimediasysteem dat een hoge resolutie touchscreen, een snelle navigatie op basis van een harde schijf met 3D-kaartweergave en een smartphone-integratie omvat. De bediening zoals u dat graag hebt: eenvoudig De multimediasystemen kunt u bijvoorbeeld bedienen via het hogeresolutie touchscreen of het multifunctioneel stuurwiel. Alle bedienings- en weergave-elementen zijn goed bereikbaar en gemakkelijk af te lezen.

Omdat de moderne arbeidswereld niet zonder digitale oplossingen kan, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die de technische basis voor een permanente internetverbinding van het voertuig vormt. Dat maakt het mogelijk om gebruik te maken van de huidige en toekomstige Mercedes PRO diensten. De voordelen daarvan gaan van minimale uitvaltijden door een anticiperend onderhoudsmanagement tot het digitale logboek dat het gebruik van papier volledig overbodig maakt.

Exact afgestemd op het gebruik.

De Sprinter Tourer maakt veel mogelijk: 3 voertuiglengtes, 2 dakhoogtes en tot 3 zetelrijen vormen de basis voor een indrukwekkend aantal varianten. Op die manier kunt u bijzonder robuuste voertuigen, bijvoorbeeld voor de bouwsector, op dezelfde manier configureren als luxueus uitgeruste vipshuttles – exact afgestemd op uw behoeften. Voor het hoogwaardige comfort van de passagiers zijn alle twee- en driepersoonszitbanken verkrijgbaar als comfortzitbanken met verstelbare rugleuning en comforthoofdsteunen. Op die manier voelen tot 8 passagiers plus de bestuurder zich in de Sprinter Tourer thuis.

Indien nodig kan voor bagage, materiaal of werktuigen tot 3.500 kg getrokken worden. Met meer dan 600 opties, waaronder bijvoorbeeld speciale vloot- en chassisoplossingen, kan de Sprinter Tourer nog beter aan uw behoeften aangepast worden.

Voorbeeldig niveau op het gebied van veiligheidsuitrusting.

De Sprinter is een door en door veilig voertuig. De basis daarvoor is het naakte koetswerk dat door zijn constructie en de gebruikte materialen bijzonder stevig is.


Daarbij komen nog talrijke hulpsystemen. Want zelfs de meest ervaren bestuurder komt wel eens in een situatie terecht waarin een steuntje in de rug welkom en nuttig kan zijn. Het aanbod gaat van de standaard zijwindassistent tot het actieve remhulpsysteem en de spoorassistent - de twee laatste hulpsystemen zijn standaard in voertuigen met een MTM van meer dan 3 500 kg. 3 camerasystemen, van de achteruitrijcamera met weergave op de binnenspiegel tot de 360°-camera, verbeteren het uitzicht van op de bestuurdersplaats, dat sowieso al erg goed is. ‘s Nachts zorgen de optionele LED High Performance koplampen voor een verre en heldere verlichting van de rijweg.


En bij een eventueel ongeval wordt de bestuurder door de standaard ingebouwde airbag beschermd. Indien gewenst zijn er voor de bestuurder en de begeleider nog 5 extra airbags beschikbaar.

Rendabel in elk opzicht.

Met de Sprinter kiest u voor een voertuig dat al meer dan 20 jaar op een indrukwekkende manier bewijst bijzonder rendabel te zijn. De nieuwe Sprinter Tourer zet dat succesverhaal met zijn vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid voort. Daarbij profiteert u van meet af aan van zijn rendabiliteit: dankzij de talrijke configuratiemogelijkheden bestelt u exact datgene wat u echt nodig heeft.

Omdat we wat goed is graag nog verbeteren, hebben we onze dieselmotoren nog zuiniger en het royale ruimteaanbod nog bruikbaarder gemaakt. De Sprinter Tourer slaagt er dus in aspecten zoals het lage brandstofverbruik en de optimale bruikbaarheid tot een bijzonder rendabele mobiliteitsoplossing te bundelen.

Handig in vele verkeerssituaties.

Lange trajecten op de autosnelweg, veranderen van rijstrook op meerbaanswegen of manoeuvreren aan laadperrons: er zijn tal van situaties waarin hulpsystemen de bestuurder kunnen ondersteunen. De Sprinter kan ermee uitgerust worden, naargelang het gebruik en de behoefte. Alle hulpsystemen hebben één ding gemeen: ze zijn technisch helemaal up-to-date. Bijvoorbeeld de actieve afstandsassistent DISTRONIC, die zelfstandig de vooraf ingestelde afstand met een voorliggend voertuig kan aanhouden en daardoor lange ritten meer ontspannen kan maken. Of het Parkeerpakket met 360°-camera, parkeerassistent en Drive Away Assist, dat dankzij het zicht rondom een waardevolle ondersteuning kan bieden bij het parkeren en manoeuvreren.

Actief remhulpsysteem

Achteruitrijcamera met weergave in de binnenspiegel

Actieve afstandsregeling DISTRONIC

Parkeer-pakket met 360°-camera

Dodehoekassistent

Actieve spoorassistent

Maakt zwaar werk lichter.

 • KEYLESS-START

  KEYLESS-START

  De motor eenvoudig met een druk op de knop starten: met KEYLESS-START, het systeem voor startvrijgave, volstaat het om de start/stop-knop in het contactslot in te drukken om de motor te starten.
  Meer informatie
 • Opbergvak voor smartphones incl. Wireless Charging

  Opbergvak voor smartphones incl. Wireless Charging

  Dankzij het draadloze oplaadsysteem kunt u draagbare toestellen, die de Qi-norm 1.2 ondersteunen of daaraan aangepast kunnen worden, heel eenvoudig opladen door ze bovenaan in het middelste opbergvak van de middenconsole te leggen.
  Meer informatie
 • navigatie

  navigatie

  Met deze uitrusting worden de multimediasystemen MBUX (Mercedes-Benz User Experience) een volwaardig navigatiesysteem. De routebegeleiding brengt u bovendien niet alleen sneller, maar ook meer ontspannen op uw bestemming.
  Meer informatie
 • Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  De automatische airconditioning THERMOTRONIC regelt tijdens het rijden automatisch de interieurtemperatuur, de hoeveelheid lucht en de luchtverdeling in de bestuurdersruimte.
  Meer informatie
 • MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

  MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

  Het MBUX multimediasysteem met het 26 cm (10,25") grote hogeresolutietouchscreen biedt onder andere een snelle navigatie op basis van een harde schijf, met een 3D-kaartweergave, en smartphone-integratie.
  Meer informatie
 • Comfort-bestuurderszetel

  Comfort-bestuurderszetel

  De comfortabele bestuurderszetel kan aangepast worden aan de individuele wensen van de bestuurder (lengterichting, hoogte, hellingsgraad en diepte van het zitkussen) en bevordert daardoor een ontspannen rijervaring.
  Meer informatie

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw zaken.

Vind de passende oplossingen voor uw Sprinter.
Optimierte Unterstützung

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt om tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsafspraken en nog kortere stilstandtijden en van een directe hulplijn in geval van nood.
Lees er meer over
Digitalisierte Aufzeichnungen

Digitale registraties.

Altijd zicht op belangrijke gegevens van het wagenpark.
Belangrijke gegevens over uw fleetvoertuigen, zoals de gereden ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Lees er meer over
Effizientes Flottenmanagement

Efficiënt wagenparkbeheer

Voertuigstatus en -locatie altijd in het zicht.
 Verbeter de belasting van uw fleet door een vooruitziende en flexibele planning, alsook een recent overzicht van uw voertuigen.
Lees er meer over
Effiziente Fahrstilanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Verbruiks- en stilstandkosten duurzaam beperken.
 Verlaag permanent uw energie- en stilstandkosten en verbeter het rendement door een efficiënte analyse van de rijstijl.
Lees er meer over
Vereinfachte Flottenkommunikation

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Fleetmanager en bestuurder rechtstreeks met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en ondubbelzinnige wagenparkcommunicatie.
Lees er meer over
Verbesserte Navigation

Verbeterde navigatie.

Uw doel sneller bereiken met alle noodzakelijke informatie.
 Kom snel en goed geïnformeerd op uw bestemming aan dankzij een optimale route en de meest recente kaarten.
Lees er meer over
Mobile Fahrzeugbedienung

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde functies en de voertuigstatus makkelijk op afstand en ver- en ontgrendel uw voertuig ook zonder sleutel.
Lees er meer over
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in ieder systeem voor wagenparkbeheer.

Gebruik de “Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans” van Mercedes PRO, om Mercedes-Benz bestelwagens in uw bestaand systeem voor wagenparkbeheer te integreren.

 

Lees er meer over
*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen (Citan, Vito, Sprinter, X-klasse, V-klasse en Marco Polo) vanaf 1 juli tot en met 30 september 2020. Geldig voor renting bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum