Reddingssticker | Hulp bij pech | Mercedes-Benz Bestelwagens
Brandweerman lachend met reddingssticker

Als elke seconde telt: de reddingssticker.

Met de sticker met QR-code sneller naar de juiste reddingskaart.

Na een ongeval telt elke seconde bij de redding van de inzittenden. Daarom heeft Daimler als eerste autoconstructeur met een kleine, maar efficiënte nieuwigheid een manier gevonden, om de reddingsdiensten snel belangrijke informatie in verband met de veiligheid op de plaats van het ongeval te verschaffen: de reddingssticker.

Door de QR-code met een smartphone of tablet te scannen, wordt de specifieke reddingskaart van de wagen opgeroepen1. Zo zien de reddingsdiensten meteen waar zich airbags, batterij, tanks, elektrische leidingen, drukcilinders en voor de redding belangrijke onderdelen bevinden. De reddingsdiensten op de plaats van het ongeval hebben met deze eenvoudige maar belangrijke vernieuwing een vitaal voordeel in het gevecht tegen de tijd. Dankzij de QR-code kunnen ze sneller reageren en bij een ernstig ongeval kunnen deze stickers helpen levens te redden!

De stickers met QR-codes zijn eenvoudig aan te brengen en zijn bij uw Mercedes-Benz partner beschikbaar voor bestelwagens van Mercedes-Benz vanaf het bouwjaar 1996.

1

Voorwaarde: bestaande internetverbinding.

Oliver H., brandweerman, in een interview met Mercedes-Benz over de nieuwe reddingssticker.

“Elke wagen heeft bepaalde plaatsen waar we niet kunnen snijden zonder de inzittenden of onszelf in gevaar te brengen. Daarom moeten we ook van buitenaf over deze levensbelangrijke informatie kunnen beschikken. … Op de plaats van het ongeval sparen we daarmee waardevolle tijd uit. Vaak telt elke seconde en elke hulp is kostbaar.”