Mercedes-Benz winterwielen. 

Maak uw business wintersafe.

U doet er deze herfst alles aan om uw zaak draaiende te houden. En ook deze winter zal dat één van uw prioriteiten zijn. Bij Mercedes-Benz Vans denken we alvast met u mee. Want wist u dat de herfst een voordelige periode is om winterwielen te bestellen? Met onze originele winterwielen maakt u uw business wintersafe en bereidt u uw zaak voor op een zorgeloze winter. En als u nu al bestelt, geniet u van extra voordelige prijzen.

Winterbanden.

Verzeker uw mobiliteit, de hele winter lang.

 

Winterbanden zorgen voor extra grip, een lager brandstofverbruik en kortere remafstanden op natte wegen. En dat al bij temperaturen onder 7° Celsius. Zo verzekert u zelfs in het koudste en natste seizoen van het jaar uw veiligheid – én de efficiëntie van uw onderneming.
 • Extra grip
 • Een lager brandstofverbruik
 • Kortere remafstanden

 

  

Winterwielen.

Band-velgsets voor extra efficiëntie.

Een set winterwielen bestaat uit winterbanden gemonteerd op bijpassende velgen. Omdat de velgen en banden in onze winterwielensets perfect op elkaar zijn afgestemd, zorgen ze samen voor een betere handling, indrukwekkende remprestaties én een efficiënter brandstofverbruik. Bovendien vindt u in het uitgebreide gamma velgen van Mercedes-Benz Vans alles van stijlvolle designvelgen tot heavy-duty stalen velgen binnen verschillende gewichtsklassen. Zo verzekert u bij de keuze voor een complete wielenset de efficiëntie én de uitstraling van uw bestelwagen – ongeacht het seizoen.

 • Betere remprestaties
 • Een efficiënter brandstofverbruik
 • Stijlvolle, duurzame velgdesigns

Geniet van de gewaarborgde kwaliteit van Mercedes-Benz.

Winterbanden van erkende premium partners.

- Topprestaties in winterse omstandigheden

- Geproduceerd in samenwerking met gerenommeerde bandenfabrikanten

- Altijd perfect afgestemd op uw bestelwagen en uw noden

Mercedes-Benz originele velgen.

 

- Extra duurzaam en bestand tegen corrosie

- Eenvoudig te reinigen

- Beschikbaar in stijlvolle designs en verschillende gewichtsklassen

- Perfect afgestemd op onze banden en rijhulpsystemen

Onze originele winterwielensets worden bij uw Erkend Servicepunt gemonteerd door ervaren technici en volgens de richtlijnen van Mercedes-Benz Vans. Zo kunnen we garanderen dat de sets voldoen aan de strengste veiligheidseisen, en dat ze perfect samenwerken met de rijhulp- en veiligheidssystemen van uw bestelwagen. 

Mercedes-Benz Tyre Hotel en Tyre Warranty.

Mercedes-Benz Tyre Hotel.

Onze viersterrenservice voor uw banden.

Heeft u uw winterbanden besteld en laten monteren bij een Erkend Servicepunt Mercedes-Benz Vans? Dan slaan we uw zomerwielen in optimale omstandigheden op tot u ze weer nodig heeft.

Mercedes-Benz Tyre Warranty.

Onze gratis bandengarantie.

Band beschadigd? Geen zorgen. Als u uw banden heeft aangekocht én laten monteren bij een Erkend Servicepunt Mercedes-Benz Vans is de meeste schade automatisch gedekt. Tot twee jaar lang.

Altijd een aanbod op maat.

Reserveer voor nu uw complete winterwielenset bij uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz Vans en geniet van de meest voordelige prijzen. Wij zorgen ervoor dat uw winterwielen klaarliggen wanneer u ze nodig heeft.

kies-winterwiel

Zoek uw dichtstbijzijnde Mercedes-Benz dealer.

Ontdek nu de voordelige prijzen bij uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz Vans.

FAQ winterwielen.

 1. Wat is het verschil tussen winterbanden en all-seasonbanden?

  All-seasonbanden zijn ontworpen voor gebieden met een gematigd klimaat en geen duidelijk onderscheid tussen seizoenen. Ze bieden een compromis tussen zomer- en winterbanden en zijn tot op zekere hoogte geschikt voor verschillende weersomstandigheden. Toch bieden all-seasonbanden nooit dezelfde grip op de weg als banden die ontwikkeld worden voor de specifieke weersomstandigheden van een bepaald seizoen – zoals winter- of zomerbanden.

  Winterbanden worden speciaal ontwikkeld voor topprestaties in winterse omstandigheden. Het loopvlak van een winterband heeft een ander design met diepere lamellen, en ook de materialen zijn anders van samenstelling. Winterbanden bevatten meer natuurlijk rubber en behouden dus hun flexibiliteit bij lagere temperaturen. Daardoor bieden ze significant meer grip op het wegdek bij temperaturen van 7° Celsius en lager. Bovendien voeren ze dankzij hun diepere groeven veel meer water af, wat het risico op aquaplaning vermindert. 

 2. Wat zijn de voordelen van winterbanden tijdens zachte winters?

  Winterbanden maken niet enkel het verschil bij sneeuw of ijzel: ook bij regen en winterse temperaturen onder 7° Celsius helpen ze uw veiligheid en efficiëntie te garanderen. De unieke samenstelling van winterbanden zorgt voor extra grip, een lager brandstofverbruik en kortere remafstanden op natte wegen. Bovendien zijn winterbanden tijdens de wintermaanden verplicht in bepaalde Europese landen, waaronder heel wat populaire wintersportbestemmingen en exportpartners. 

 3. Wat is het verschil tussen banden en complete wielen?

  Een winterwielenset bestaat uit een set winterbanden en een set bijpassende velgen. Omdat de velgen en banden in onze wielensets perfect op elkaar zijn afgestemd, zorgen ze samen voor een betere handling en indrukwekkende remprestaties. Bovendien heeft de optimale band-velgcombinatie een positief effect op het brandstofverbruik van uw bestelwagen, en op de duurzaamheid van zowel band als velg. 

 4. Waarom moet ik kiezen voor Mercedes-Benz winterwielen?

  Om u de beste kwaliteit te bieden, worden onze banden geproduceerd in samenwerking met gerenommeerde bandenfabrikanten en onderworpen aan strenge gebruikstesten. Het rubbermengsel en de opbouw van de band voldoen aan meer dan 40 kwaliteitscriteria. Om een perfecte afstemming op uw noden te garanderen, wordt het bandtype steeds afgestemd op het specifieke model van uw bestelwagen. En ook de velgdesigns in onze Mercedes-Benz wielensets worden ontwikkeld volgens de hoogste standaarden. Mercedes-Benz Originele Velgen zijn extra duurzaam, bestand tegen corrosie en eenvoudig te reinigen. Bovendien worden onze originele winterwielensets bij uw Erkend Servicepunt gemonteerd door ervaren technici en volgens de richtlijnen van Mercedes-Benz Vans. Zo kunnen we garanderen dat de sets voldoen aan de strengste veiligheidseisen, en dat ze perfect aansluiten op de rijhulp- en veiligheidssystemen van uw bestelwagen.

  Daarnaast geniet u bij Mercedes-Benz Vans van een aantal interessante aanvullende services. Als u uw winterbanden aankoopt en laat monteren bij uw Erkend Servicepunt, slaan we uw zomerbanden in optimale omstandigheden op in ons Mercedes-Benz Tyre Hotel – tot u ze weer nodig heeft. En raakt uw band beschadigd? Dan is de meeste schade dankzij Mercedes-Benz Tyre Warranty automatisch gedekt, en dat tot twee jaar lang.

Lorem Ipsum