De Marco Polo HORIZON. Avonturier met stijl.

Make your Move.

Configurator

Beleef waarvan anderen dromen.

De vrijetijdswagen voor stijlvolle avonturiers.

De Marco Polo HORIZON is de ontdekking voor iedereen die graag spontaan en stijlvol op avontuur trekt: met de wendbaarheid en het rijcomfort van een personenwagen brengt hij u ontspannen tot op uw droombestemming. Met de topmotorversie Marco Polo HORIZON 300 d van 176 kW (239 pk )[brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 7,7 – 8,5 l/100 km; CO2 emissies gecombineerd (WLTP): 201 – 222 g/km]1,2 bent u bijzonder soeverein onderweg. In het wellness-interieur kunt u tussendoor nieuwe krachten opdoen. En na een dag vol avonturen kunt u dankzij het uitzetdak met dakbed en comfortabel ligbed rekenen op maximaal 5 slaapplaatsen. Zijn uitrustingsopties zijn even individueel als uw bestemmingen: van comfort en design over multimedia tot de hulpsystemen. En het beste: dankzij zijn hoogwaardig comfort, variabel ruimteconcept en een hoogte van minder dan 2 meter, waardoor hij geschikt is voor de meeste garages, zult u de Marco Polo HORIZON in het dagelijks leven even sterk weten te waarderen als op reis.
1

Marco Polo HORIZON 300 d met automatische versnellingsbak 9G-TRONIC. Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 7,7 – 8,5 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd (WLTP): 201 – 222 g/km. Contacteer uw Erkend Concessiehouder Mercedes-Benz Vans voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

2

Brandstofverbruik gecombineerd: 6,1 – 6,3 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 161 – 164 g/km. Euro 6d-Temp M1: De opgegeven waarden zijn de berekende “NEDC-CO2-waarden” volgens art. 2 nr. 1 uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. Het brandstofverbruik werd berekend op basis van deze waarden.

Highlights.

  1. Design
  2. Wonen & slapen
  3. Aandrijving & chassis
  4. Veiligheid
Een bezienswaardigheid op wielen.

Met de Marco Polo HORIZON kunt u zich overal laten zien. Zijn expressief exterieurdesign is uniek onder de vrijetijds- en reisvoertuigen. Wanneer u instapt, wordt u onthaald in een ruim, stijlvol vormgegeven interieur. U kunt de edele materialen en de zorgvuldige bewerking ervan onder meer ervaren in het Media Display met hoogwaardig glasoppervlak en de aantrekkelijke bodembekleding in jachtlook.

U wil de Marco Polo HORIZON nog meer volgens uw smaak vormgeven? Dan heeft u onder meer met de AMG Line inclusief sportief diamantrooster, het Premium-pakket Interieur en het Design-pakket Interieur aantrekkelijke mogelijkheden.

Puur reisplezier

In de Marco Polo HORIZON kunt u van meer genieten dan van toeristische bezienswaardigheden. Zijn hoogwaardig, variabel interieur verwent u onderweg en op uw bestemming. Naast de standaard 3-persoons zitbank als comfortabel ligbed zijn voor de Marco Polo HORIZON tal van andere zitmogelijkheden verkrijgbaar – bijvoorbeeld de 4 comfortabele afzonderlijke zetels1. Voor een aangename toevoer van verse lucht zijn er de elektrische uitklapvensters en het als optie verkrijgbare elektrische schuifdak. Een bijzondere highlight: via de als optie verkrijgbare afzonderlijk te openen achterruit kunt u kleinere voorwerpen comfortabel in- en uitladen zonder de achterklep volledig te openen.

Een natuurtalent – ook bij de aandrijving.

Met de Marco Polo HORIZON gaat de rit consequent in de richting van de efficiëntie. Daarmee levert Mercedes-Benz een maatschappelijk verantwoorde bijdrage voor de toekomst, want de motoren [brandstofverbruik gecombineerd: 6,0–6,2 l/100 km; CO2-emissies: 158–164 g/km]2, 3[*] voldoen aan de vereisten van de emissieklasse Euro 6d-TEMP. Wat uw bestemming ook is: dankzij de krachtigere en zuinige motoren alsook de innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie bent u efficiënt onderweg – zonder te moeten inboeten aan rijcomfort en wendbaarheid.

De volgende reis komt eraan. Dat is zeker!

Waar u ook onderweg bent – veiligheid is dankzij de standaard ATTENTION ASSIST en de zijwindassistent uw vaste reisbegeleider. Innovatieve optionele hulp- en veiligheidssystemen, waaronder de actieve afstandsassistent DISTRONIC, het actief remhulpsysteemS, de rijstrook- en dodehoekassistent, het LED Intelligent Light System en de grootlichtassistent Plus scherpen het voorbeeldige veiligheidsniveau verder aan. Zo komen uit de Marco Polo HORIZON de voertuigen van de toekomst binnen hun klasse voort, waarin u en uw passagiers elke rit kunnen genieten. Overigens werd het hoge veiligheidsniveau in het interieur door TÜV Rijnland bevestigd met het keurmerk 'Geprüfter Insassenschutz'4.

1

Bij deze zetelconfiguratie valt de 3-persoons zitbank als comfortabel ligbed weg.

2

Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 7,3 – 8,5 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd (WLTP): 192 – 223 g/km. Contacteer uw Erkend Concessiehouder Mercedes-Benz Vans voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

3

Brandstofverbruik gecombineerd: 6,1 – 6,3 l/100 km; CO2-emissies gecombineerd: 159 – 166 g/km. Euro 6d-Temp M1: De opgegeven waarden zijn de berekende “NEDC-CO2-waarden” volgens art. 2 nr. 1 uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. Het brandstofverbruik werd berekend op basis van deze waarden.

4

In het door TÜV Rijnland gedefinieerde ongevalscenario werden de bescherming van de inzittenden tegen de lading en de stabiliteit van de ingebouwde meubelen aangetoond. In deze test nam de voertuigstructuur bij een botsing met een snelheid van 56 km/u de optredende krachten op zonder wezenlijke vervormingen in het interieur. De inbouwelementen bleven intact en de meubeldeuren gesloten. Bijkomende informatie over de test vindt u via de bijgevoegde QR-code in de online certificatendatabank Certipedia van TÜV Rheinland.

Voor elke tocht de passende outfit.

Al duidelijk op het eerste gezicht: de Marco Polo en de Marco Polo HORIZON beheersen de vormtaal van Mercedes-Benz uitstekend. Zijn expressieve exterieurdesign is het resultaat van de wisselwerking tussen opvallende lijnen en grote, rustgevende vlakken. Deze moderne designtaal van Mercedes-Benz maakt het superieure karakter van de wagens perfect zichtbaar.

Nog persoonlijker, sportiever en exclusiever zijn ze met het Sport-pakket exterieur of met de AMG Line. Andere mogelijkheden voor een persoonlijke vormgeving bieden 5 effen en 7 schitterende metaalkleuren, lichtmetalen velgen tot 48,3 cm (19”) groot en de AMG spoilerrand.

Design van de voorkant

Flankdesign

Design van de achterkant

Aangenaam ruimtegevoel.

Interieurdesign: fascinerende ruimte.

Het modern en royaal vormgegeven interieur is op het gebied van ergonomie en zichtbare en voelbare kwaliteitsindruk een toonbeeld in het segment van vrijetijdswagens. Design en materiaalkeuze beantwoorden aan strenge eisen. Dat blijkt onder meer uit hoogwaardig vormgegeven verluchtingsopeningen en de vele verschillende, als optie verkrijgbare sierelementen.

Het interieur van de Marco Polo HORIZON kan nog individueler, exclusiever en sportiever worden ingericht met het als optie verkrijgbare Premium-pakket interieur inclusief uitrusting in nappaleder en aantrekkelijke sierelementen. Verder zijn er ook nog het Design-pakket interieur met leder Lugano en de AMG Line.

Lorem Ipsum