Mercedes-Benz eCitan | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

De nieuwe Mercedes-Benz eCitan.

Blijf op de hoogte

De Mercedes-Benz eCitan: het nieuwe lid van de eVans-familie.

De Mercedes-Benz eCitan, de volledig elektrische modelvariant van de Citan, zal in de eerste helft van 2023 op de markt komen. Hiermee wordt de bestelwagenfamilie nog verder uitgebreid. Na de eVito Gesloten Bestelwagen, eSprinter Gesloten Bestelwagen en de EQV komt nu ook de Citan in een 100% elektrische uitvoering beschikbaar. De eCitan heeft voorwielaandrijving en komt als Gesloten Bestelwagen variant beschikbaar. Deze compacte maar ruime elektrische bedrijfswagen is perfect voor ritten in en rondom de binnenstad. 

Actieradius en laadruimte van de eCitan.

De actieradius van de Mercedes-Benz eCitan is 285 kilometer, volgens de WLTP-meetmethode.1 Dat is bijvoorbeeld elektrisch rijden vanaf Brussel naar Brugge, en weer terug. De voorwielen van de eCitan worden aangedreven door een elektromotor met 75 kW vermogen en 245 Nm koppel. Een groot pluspunt: in de eCitan Gesloten Bestelwagen is voldoende laadruimte beschikbaar. Net als de nieuwste Citan Gesloten Bestelwagen heeft de eCitan compacte buitenafmetingen, maar beschikt hij over een royale binnenruimte en een hoog laadvermogen. Zo passen er twee europallets in de laadruimte van de eCitan.2

Daarnaast kunt u kiezen om de eCitan te voorzien van een trekhaak, met een trekvermogen tot 1.450 kg. Al deze voordelen maken de eCitan de perfecte elektrische bedrijfswagen voor het vervoeren van goederen in de drukke steden. Met de 100% elektrische uitvoering van de Citan draagt u door de CO2 vrije uitstoot bij aan een schoner milieu en bent met uw bestelwagen welkom in alle (toekomstige) milieuzones. Daarnaast kunt u rekenen op de veiligheid- en assistentiesytemen en het comfort van een echte Mercedes-Benz.

Opladen van de eCitan.

eVans - Aandachtspunten bij het laden van de Mercedes-Benz eVans

Op het werk, thuis of bij openbare laadstations kunt u de eCitan dankzij de ingebouwde lader makkelijk opladen met 11 kW of optioneel 22kW wisselstroom (AC). De tijd die nodig is om uw eCitan volledig op te laden, hangt af van de beschikbare infrastructuur. Met een wallbox laadt u uw eCitan sneller op dan via een normaal stopcontact. Bij een snellaadstation met gelijkstroom (DC) gaat het nog sneller: binnen 40 minuten kunt u de accu van 10 tot 80 procent opladen.1 De eCitan kan worden opgeladen met een maximaal vermogen van 75 kW, afhankelijk van de laadtoestand en de temperatuur van de accu.

Subsidie bij aanschaf van een nieuwe eCitan bedrijfswagen?

Elektrisch rijden wordt in België steeds meer aangemoedigd. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moedigt de emissievrije mobiliteit aan door het bieden van een premie tot € 15.000 als u een elektrische bedrijfswagen koopt.3 Bovenop de fiscale voordelen, profiteert u zo ook van een aantrekkelijke subsidie op uw nieuwe elektrische bedrijfswagen. De premie geldt alleen voor inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Ontdek de nieuwe Citan Gesloten Bestelwagen en Citan Tourer.

In augustus 2021 werden de gloednieuwe Citan Gesloten Bestelwagen en Citan Tourer gelanceerd. Tijdens de 2021-editie van de Solutrans vakbeurs in Lyon is de nieuwe Mercedes-Benz Citan gekroond tot ‘International Van of the Year 2022’. De jury sprak haar waardering uit voor het innovatieve MBUX infotainmentsysteem en het uitgebreide pakket aan veiligheidsvoorzieningen.

Ontdek de Citan Gesloten Bestelwagen.

De nieuwe Citan Gesloten Bestelwagen overtuigt met zijn kwaliteiten: ondanks de compacte buitenafmetingen beschikt hij over een royale binnenruimte en een hoog laadvermogen. Hij combineert dit hoge laadvermogen met een wendbaar rijgedrag. Zijn ergonomisch ontworpen bestuurderszetel en de vele mogelijkheden om deze geheel naar wens aan te passen, maakt uw werk makkelijker.

Ontdek de Citan Tourer.

De nieuwe Citan Tourer is een compacte bedrijfswagen met een ruim passagierscompartiment. De Citan Tourer is wendbaar en rijdt comfortabel, ook komt hij makkelijk door het drukke verkeer. De Tourer kan uw dagelijkse werkzaamheden vereenvoudigen en legt de nadruk op veiligheid.

1 De technische gegevens van de eCitan in deze publicatie zijn voorlopige waarden en werden intern door het bedrijf bepaald volgens de WLTP-certificeringsmethoden. Er zijn momenteel geen bevestigde waarden van TÜV, noch is er een EG-typegoedkeuring of een certificaat van overeenstemming met officiële waarden. Afwijkingen tussen deze gegevens en de officiële waarden zijn mogelijk.
2 Bij het beladen van twee europallets kan bij één europallet niet de volledige oppervlakte worden benut.
3 De Mercedes-Benz eVito en eSprinter Gesloten Bestelwagen (N1) komen in aanmerking. Ook EQV en eVito Tourer komen in aanmerking mits deze worden voorzien van een scheidingswand en gekeurd worden als N1 (fiscaliteit lichte vracht).