De nieuwe eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Leverbaar: najaar 2020
Vanaf € 53.990 (excl. BTW)
Vanaf € 729 per maand*

Configureer nu

Tot 1501 km lokaal emissievrij rijden.

De eSprinter is uw geavanceerde mobiliteitsoplossing wanneer uw voertuig vooral in het stadsverkeer op planbare trajecten rijdt. Met zijn efficiënte elektrische aandrijving met een vermogen van max. 85 kW (116 pk) is hij even betrouwbaar, zuinig en flexibel als u het al 25 jaar van een Sprinter mag verwachten.
De eSprinter kunt u in de standaardlengte (A2) met verhoogd dak bestellen. Zijn laadvolume van 11 m³ wordt door de elektrische aandrijving op geen enkele manier beperkt. Het nuttige laadvermogen bedraagt tot 1045 kg bij de standaard of tot 891 kg bij de optionele batterijcapaciteit.

1 De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing.

De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

Hoogtepunten

 1. Flexibiliteit
 2. Aandrijving
 3. Betrouwbaarheid
Maximale actieradius of laadvermogen – u hebt de keuze.

Uw eSprinter kunt u op het vlak van actieradius of nuttig laadvermogen volledig volgens uw behoeften optimaliseren. Kies eerst de voor u passende batterijcapaciteit: de standaard bruikbare batterijcapaciteit van 35 kWh maakt een maximaal laadvermogen van ca. 1045 kg mogelijk. Voor langere ritten kiest u de optionele bruikbare batterijcapaciteit van 47 kWh. Dankzij het Combined Charging System (CCS) en het optionele laadvermogen van max. 80 kW is de eSprinter bij het opladen al even flexibel. En voor speciale vereisten van uw branche krijgt u complete oplossingen, alsook op- en ombouwoplossingen.

Vooruitstrevende aandrijving, gecombineerd met beproefde sterktes.

De bijzonder efficiënte elektromotor overtuigt met zijn grote trekkracht en zijn stille werking. In vergelijking met een verbrandingsmotor heeft de elektromotor een aanmerkelijk hoger rendement. Hij rijdt nagenoeg geruisloos en het maximumkoppel staat al vanaf de eerste motoromwenteling ter beschikking. Als de stroom voor het elektrovoertuig uit alternatieve energieën wordt gewonnen, dan is deze aandrijving emissievrij. Dat maakt van de elektromotor een vanuit economisch en ecologisch oogpunt toekomstbestendig aandrijvingstype in stedelijke gebieden die erg te lijden hebben onder luchtverontreiniging en waar steeds strengere emissievoorschriften gelden. Daarbij komt dat een elektromotor ten opzichte van een verbrandingsmotor nog slijtage- en onderhoudsarmer is.

25 jaar ervaring, die u ook elektrisch vooruit helpt.

In elke Sprinter zit 25 jaar ervaring en de eSprinter is gebaseerd op die basis. Ook bij de modules van de elektrische aandrijving is gekozen voor de beste onderdelen. Want de modulaire onderdelen van de eSprinter komen uit de ontwikkeling van personenwagens en worden al enkele jaren gebruikt in voertuigen met alternatieve aandrijvingen.
U krijgt bij de levering een uitrgerijpt voertuig in Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze uitgebreide wintertest met temperaturen tot min 30 °C hebben doorstaan.

Flexibel wat betreft accuformaat en laadmogelijkheden.

Kan in 20 minuten van 10% tot 80% worden opgeladen1.

Dankzij het Combined Charging System (CCS) is de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes niet kieskeurig en laadt even goed met max. 7,4 kW op wisselstroom (AC) als met max. 80 kW op gelijkstroom (DC). Hiermee kan de standaard hoogspanningsaccu (35 kWh) bij een DC-snellaadstation in slechts 20 minute1 van 10 tot 80% opladen.

Voor het opladen wordt de CCS-stekker van de laadkabel gewoonweg in de CCS-voertuigstekkerdoos (Combo 2) in de radiateurgrille gestoken. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, kan de accu ook via het stroomnet thuis worden opgeladen.

1

De oplaadduur van de batterij is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Voorbeeldig veiligheidsniveau ook met elektrische aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningssysteem.

De elektrisch aangedreven Vans van Mercedes-Benz doorlopen dezelfde rijtests en crashtests als voertuigen met een verbrandingsmotor. Daardoor bevinden ze zich ook op het voortreffelijke Mercedes-Benz niveau wat veiligheid betreft.
De aandrijflijn, de hoogspanningsbatterij en de hoogspanningsleidingen zijn veilig ingebed in een frame. Daarnaast beschermt een beschermingsplaat het batterijsysteem onderaan tegen beschadiging. Alle hoogspanningsleidingen zijn uitgebreid geïsoleerd.
Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren, wordt het voertuig onmiddellijk automatisch spanningsvrij geschakeld.

Meer informatie over de eSprinter.

Sluit aan bij de eSprinter-fans en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 • Wees als eerste op de hoogte van de definitieve releasedatum
 • Ontvang updates over toekomstige acties en accessoires

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw zaken.

Mercedes PRO is het merk van Mercedes-Benz Vans voor alle huidige en toekomstige services, oplossingen en digitale services voor uw dagelijkse business. Ons doel: gebruikmaken van de digitale mogelijkheden die uw werk nog efficiënter vormgeven. Mercedes PRO combineert hierbij alle voor u relevante diensten op één webplatform.

De verbonden servicewereld voor uw onderneming.

Mercedes PRO verenigt de voor u relevante aanbiedingen en diensten op één platform.

Ons aanbod van Mercedes PRO connect.

De connectiviteits- en fleetoplossingen van Mercedes PRO connect verbinden bedrijven met hun voertuigen en helpen de efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Maakt het gebruik mogelijk van de Mercedes PRO connect diensten.

De Sprinter is af fabriek verkrijgbaar met de connectiviteits- en fleetoplossingen van Mercedes PRO connect. Dankzij de vast ingebouwde communicatiemodule is hij van meet af aan optimaal geconnecteerd.
 

Zo start u met Mercedes PRO connect.

Wilt u de innovatieve connectiviteit in uw voertuig gebruiken? Hier vindt u handleidingen, vragen en antwoorden.

Veelgestelde vragen

 1. (17)
 2. Laden (4)
 3. Gebruik (8)
 4. Service en verkoop (5)
 1. Hoe laad ik mijn eSprinter op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Meest voor de hand liggend: de wallbox of een voor u ontwikkelde oplaadoplossing op uw bedrijfsterrein. Daarbij komt een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eSprinter met een oplaadvermogen van maar liefst max. 80 kW in zo'n 20 minuten van 10 tot 80% opladen.

 2. Wat kan ik doen om belastingpieken bij het laden te vermijden?

  Met de Mercedes PRO connect dienst “Intelligent laadmanagement”1 kunt u uw elektrische wagenpark gespreid opladen en beperkt u daardoor de noodzakelijke stroomvoorziening en dus de energiekosten tot een minimum. Neem voor verdere vragen over het opladen van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.  

 3. Wat is het verschil tussen AC- en DC-laden?

  De batterij is al in de aankoopprijs inbegrepen. Er zijn dus geen extra kosten voor batterijhuur. Het financiële risico van vervanging van de batterij wanneer de capaciteit van uw batterij sterk zou afnemen, wordt door het batterijcertificaat gegarandeerd. Dit geldt tot 8 jaar na de eerste inschrijving of tot een kilometerstand van 160.000 km. Neem voor verdere vragen over de batterij en het batterijcertificaat contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 4. Wordt bij de aankoop een laadkabel meegeleverd?

  Een oplaadkabel wordt standaard bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz meegeleverd. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende oplaadkabels met een Type 2-oplaadstekker bestellen. U hebt de keuze tussen 4 en 8 m lengte alsmede tussen één- en tweefasig opladen. Neem voor verdere vragen over laadkabels contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 5. Is een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz geschikt voor mijn dagelijkse routes?

  Met de eVAN Ready App kunt u uw instap in de elektrische mobiliteit beter plannen. U ontdekt bijvoorbeeld of een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz u met slechts één batterijlading doorheen de hele werkdag helpt: de gratis app analyseert uw dagelijkse trajecten en uw rijgedrag. Het daaruit resulterende bestuurdersprofiel toont u of de eSprinter voor u in aanmerking komt. Neem voor verdere vragen over de instap in de elektromobiliteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 6. Hoe rijd ik efficiënt met mijn eSprinter?

  3 verschillende rijprogramma's en 4 recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijwijze. Beide functies stellen u in staat het energieverbruik en dus ook de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen te optimaliseren.

 7. Kan ik mijn eSprinter Gesloten Bestelwagen laden zoals een voertuig met verbrandingsmotor?

  De eSprinter beschikt over de grote laadruimte van een Sprinter met verbrandingsmotor, omdat de batterijen zich in de onderkant van het voertuig bevinden. Met een laadvolume van maximaal 11 m3 kan hij aan de vereisten van het dagelijkse werk voldoen. Bij de standaard bruikbare batterijcapaciteit van 35 kWh profiteert u van een hoog laadvermogen. Bij de optionele batterijcapaciteit van 47 kWh neemt de actieradius toe, daarom is het laadvermogen iets lager door het batterijgewicht.

 8. Wat zijn recuperatieniveaus?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Hoe sterk gerecupereerd wordt, kunt u met de schakelhendels aan het stuurwiel in 4 stappen instellen: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 9. Hoe snel kan ik met mijn eSprinter rijden?

  De keuze van de maximumsnelheid moet afhankelijk van het rijprofiel gemaakt worden. Is uw voertuig vooral in een stadsgebied onderweg of leiden uw ritten u vaak over snelwegen? Standaard bedraagt de topsnelheid van uw elektrisch aangedreven bestelwagen 100 km/u. Optioneel kunt u de topsnelheid aanpassen naar 80 km/u of 120 km/u. Houd er echter rekening mee dat hogere snelheden meestal ten koste gaan van de actieradius.

 10. Welke batterijcapaciteit kan ik bestellen?

  Standaard heeft uw eSprinter een bruikbare batterijcapaciteit van 35 kWh aan boord. Voor nog meer actieradius kunt u optioneel een batterijcapaciteit van 47 kWh bestellen. Neem voor verdere vragen over de batterijcapaciteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 11. Welke actieradius kan in het dagelijks verkeer met een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz worden bereikt?

  Eerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz afhankelijk van de voertuigconfiguratie, in het bijzonder van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming en andere elektriciteitsverbruikers. De vermogensaanduiding en de recuperatieniveaus helpen u om de batterijlading zo efficiënt mogelijk te benutten en een grote actieradius te bereiken.

 12. Met welke laadstekker kan ik mijn eSprinter opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met max. 7,4 kW en wisselstroom (AC) als met max. 80 kW en gelijkstroom (DC) op. 

 13. Hoe vaak moet mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz op onderhoud?

  Een jaarlijks onderhoud is essentieel om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te kunnen garanderen. Dankzij het onderhoudspakket dat u bij aankoop ontvangt, blijft dit gedurende vier jaar gratis voor u. Als uw batterij moet worden vervangen, profiteert u gedurende acht jaar, of tot een kilometerstand van 160.000 km, van uw batterijcertificaat. Neem voor verdere vragen over het onderhoud van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 14. Wat is voor mij voordeliger, een elektrisch aangedreven bestelwagen of een bestelwagen met verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektromobiliteit kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen.  

 15. Moet de batterij afzonderlijk gekocht of geleaset worden?

  De batterij is al in de aankoopprijs inbegrepen. Er zijn dus geen extra kosten voor batterijhuur. Het financiële risico van vervanging van de batterij wanneer de capaciteit van uw batterij sterk zou afnemen, wordt door het batterijcertificaat gegarandeerd. Dit geldt tot 8 jaar na de eerste inschrijving of tot een kilometerstand van 160.000 km. Neem voor verdere vragen over de batterij en het batterijcertificaat contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 16. Welke connectiviteitsaanbiedingen zijn er voor elektrisch aangedreven bestelwagens van Mercedes-Benz?

  Veel van de talloze Mercedes PRO connect-services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. De service "Afstandsbediend laadmanagement" is exclusief voor voertuigen met elektro-aandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes PRO is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 17. Is er een garantie op de batterij?

  Als de capaciteit van uw batterij tijdens de eerste 8 jaar of de eerste 160.000 km na de eerste inschrijving sterk afneemt, bent u beschermd door het batterijcertificaat. Wij dragen dan de kosten voor de vervanging van de batterij. En het beste: het batterijcertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

1

De service “Intelligent laadmanagement” is voor bepaalde markten al beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke concessiehouder. Gebruiksvoorwaarde voor de service Intelligent laadmanagement is een passende laadinfrastructuur op de eigen locatie. Als u de laadinfrastructuur buiten de dienst gebruikt, kunt u zich wenden tot The Mobility House.

*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 1 oktober tot en met 30 november 2020. Geldig voor Renting PRO bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 25%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum