eSprinter Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz bestelwagens

De nieuwe eSprinter Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 54.640 (excl. BTW)
Vanaf € 629 per maand*

Testrit aanvragen

Nu tijdelijk 0% rente op een nieuwe eSprinter Gesloten Bestelwagen.**

Kiest u ervoor om een nieuwe eSprinter Gesloten Bestelwagen te leasen, dan profiteert u nu tijdelijk van 0% rente met een looptijd van maximaal 36 maanden. U rijdt de eSprinter Gesloten Bestelwagen vanaf € 759 per maand.** 100% elektrisch, 0% rente. De voorraad is beperkt, dus grijp uw kans en profiteer vandaag nog van deze scherpe rente-actie.

Tot 143* km lokaal emissievrij rijden.

De eSprinter is uw geavanceerde mobiliteitsoplossing wanneer uw voertuig vooral in het stadsverkeer op planbare trajecten rijdt. Met zijn efficiënte elektrische aandrijving met een vermogen van max. 85 kW (116 pk) is hij even betrouwbaar, zuinig en flexibel als u het al 25 jaar van een Sprinter mag verwachten.

De eSprinter kunt u in de standaardlengte (A2) met verhoogd dak bestellen. Zijn laadvolume van 11 m³ wordt door de elektrische aandrijving op geen enkele manier beperkt. Het nuttige laadvermogen bedraagt tot 967 kg bij de standaard of tot 813 kg bij de optionele batterijcapaciteit.

Bij uw eSprinter Gesloten Bestelwagen is het onderhoudspakket eMaintenance inbegrepen. Deze dekt gedurende de eerste 4 jaar de kosten van de eerste 4 onderhoudsbeurten volgens het onderhoudsboekje en de voorschriften van de fabrikant. Lees meer over onderhoud voor uw eSprinter.

* De actieradius werd berekend op basis van verordening (EU) 2017/1151. De actieradius hangt af van de voertuigconfiguratie, vooral van de keuze van de snelheidsbeperking.

De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming, etc. en kan evt. afwijken.

Hoogtepunten.

 1. Productconcept
 2. Flexibiliteit
 3. Aandrijving
 4. Betrouwbaarheid
Doordachte elektrische mobiliteit.

Wanneer u overweegt in de elektrische mobiliteit te stappen, zult u snel merken dat het hierbij om veel meer gaat dan om een elektrisch aangedreven voertuig. Daarom ontwikkelen onze specialisten in dialoog met u een bedrijfsspecifiek concept voor uw elektrische mobiliteit – ons eVan ecosysteem. Daartoe behoren onder meer de aanleg van een passende laadinfrastructuur, de service ter plaatse en connectiviteitsdiensten.
Centrale merkbeloften van Mercedes-Benz Vans zoals ergonomie, werkzekerheid, comfort en veiligheid zijn natuurlijk ook sterke punten van de eSprinter.

Maximale actieradius of laadvermogen – u hebt de keuze.

Uw eSprinter kunt u op het vlak van actieradius of nuttig laadvermogen volledig volgens uw behoeften optimaliseren. Kies eerst de voor u passende batterijcapaciteit: de standaard bruikbare batterijcapaciteit van 35 kWh maakt een maximaal laadvermogen van ca. 1045 kg mogelijk. Voor langere ritten kiest u de optionele bruikbare batterijcapaciteit van 47 kWh. Dankzij het Combined Charging System (CCS) en het optionele laadvermogen van max. 80 kW is de eSprinter bij het opladen al even flexibel. En voor speciale vereisten van uw branche krijgt u complete oplossingen, alsook op- en ombouwoplossingen.

Vooruitstrevende aandrijving, gecombineerd met beproefde sterktes.

De bijzonder efficiënte elektromotor overtuigt met zijn grote trekkracht en zijn stille werking. In vergelijking met een verbrandingsmotor heeft de elektromotor een aanmerkelijk hoger rendement. Hij rijdt nagenoeg geruisloos en het maximumkoppel staat al vanaf de eerste motoromwenteling ter beschikking. Als de stroom voor het elektrovoertuig uit alternatieve energieën wordt gewonnen, dan is deze aandrijving emissievrij. Dat maakt van de elektromotor een vanuit economisch en ecologisch oogpunt toekomstbestendig aandrijvingstype in stedelijke gebieden die erg te lijden hebben onder luchtverontreiniging en waar steeds strengere emissievoorschriften gelden. Daarbij komt dat een elektromotor ten opzichte van een verbrandingsmotor nog slijtage- en onderhoudsarmer is.

25 jaar ervaring, die u ook elektrisch vooruit helpt.

In elke Sprinter zit 25 jaar ervaring en de eSprinter is gebaseerd op die basis. Ook bij de modules van de elektrische aandrijving is gekozen voor de beste onderdelen. Want de modulaire onderdelen van de eSprinter komen uit de ontwikkeling van personenwagens en worden al enkele jaren gebruikt in voertuigen met alternatieve aandrijvingen.
U krijgt bij de levering een uitrgerijpt voertuig in Mercedes-Benz kwaliteit, waarvan de elektrische aandrijving en verwarming onze uitgebreide wintertest met temperaturen tot min 30 °C hebben doorstaan.

Flexibel wat betreft batterijgrootte en laadmogelijkheden.

Kan in 20 minuten tot 80% opgeladen worden1.

Dankzij het Combined Charging System (CCS) is de eSprinter niet kieskeurig aan laadpalen en wallboxen: hij laadt met max. 7,4 kW en wisselstroom (AC) net zo goed op als met max. 20 kW en gelijkstroom (DC). Met het optionele DC-laadvermogen van max. 80 kW kan de standaard hoogspanningsbatterij (35 kWh) in slechts 20 minuten1 aan een DC-snellaadstation van 10 tot 80% opgeladen worden.
Voor het opladen wordt de CCS-stekker van de laadkabel gewoon in het CCS-stopcontact (Combo 2) in het radiatorrooster gestoken. Als er geen wallbox of laadstation beschikbaar is, dan kan de batterij ook opgeladen worden op het 'huishoudelijk elektriciteitsnet'.

1

De oplaadduur van de batterij is afhankelijk van de laadinfrastructuur.

Voorbeeldig veiligheidsniveau ook met elektrische aandrijving.

Goed beschermd hoogspanningssysteem.

De elektrisch aangedreven Vans van Mercedes-Benz doorlopen dezelfde rijtests en crashtests als voertuigen met een verbrandingsmotor. Daardoor bevinden ze zich ook op het voortreffelijke Mercedes-Benz niveau wat veiligheid betreft.
De aandrijflijn, de hoogspanningsbatterij en de hoogspanningsleidingen zijn veilig ingebed in een frame. Daarnaast beschermt een beschermingsplaat het batterijsysteem onderaan tegen beschadiging. Alle hoogspanningsleidingen zijn uitgebreid geïsoleerd.
Als de crashsensoren een zwaar ongeval detecteren, wordt het voertuig onmiddellijk automatisch spanningsvrij geschakeld.

Mercedes PRO: vereenvoudigt uw dagelijkse professionele leven.

Mercedes PRO is het merk van Mercedes-Benz Vans voor digitale services voor uw Mercedes-Benz bestelwagen. Het is ons doel u de mogelijkheid te bieden om de dagelijkse werkdag met uw voertuig eenvoudiger en efficiënter te maken door middel van digitale services. Ons doel daarbij is om uw behoeften te verbinden met de door ons ontwikkelde technologieën en die intelligent in uw werkdag te integreren.

Mercedes PRO connect: digitale producten voor uw voertuig.

Ontdek alle Mercedes PRO connect1 producten in één oogopslag en kom te weten welke beschikbaar zijn voor uw voertuig.

De onderdelen van Mercedes PRO connect.

Kom te weten uit welke onderdelen Mercedes PRO connect1 bestaat en hoe u ze kunt gebruiken.

Zo start u met Mercedes PRO connect.

Hier vindt u nuttige handleidingen, vragen en antwoorden over de instelling en het gebruik ervan in de praktijk.

1

Mercedes PRO connect is verkrijgbaar voor de Vito, eVito, Sprinter, eSprinter en de V-Klasse. Mercedes PRO connect services zijn beschikbaar voor eVito-voertuigen die vanaf 03/2019 zijn geproduceerd. Gedetailleerde informatie over de services die voor uw voertuig beschikbaar zijn, vindt u in het overzicht van de Mercedes PRO connect services. Bij bepaalde voertuigen is wegens knelpunten bij de leveringen de communicatiemodule (LTE) momenteel tijdelijk beperkt. Hierbij zijn in het bijzonder de Mercedes me resp. Mercedes PRO connect services inclusief het noodoproepsysteem (eCall) betrokken. De Mercedes-Benz concessiehouders beschikken over voortdurend bijgewerkte informatie.

Klaar voor elektrisch rijden? Check het met de EQ Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? 

De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.  Benieuwd of een elektrische bedrijfswagen iets voor u is? Analyseer uw dagelijkse ritten met de EQ Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. Zo kunt u erachter komen of elektrisch rijden bij uw onderneming past. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met temperatuurscenario’s.

Veelgestelde vragen

 1. (16)
 2. Laden (3)
 3. Gebruik (8)
 4. Service en verkoop (5)
 1. Hoe laad ik mijn eSprinter op?

  U hebt diverse oplaadmogelijkheden. Meest voor de hand liggend: de wallbox of een voor u ontwikkelde oplaadoplossing op uw bedrijfsterrein. Daarbij komt een gestaag toenemend aantal openbare laadstations. Bij een DC-snellaadstation kunt u uw eSprinter met een oplaadvermogen van maar liefst max. 80 kW in zo'n 20 minuten van 10 tot 80% opladen.

 2. Wat is het verschil tussen AC- en DC-laden?

  Met gelijkstroom (DC) kunt u de eSprinter bij een DC-oplaadstation met max. 80kW opladen. Hiermee gaat het opladen veel sneller dan met wisselstroom (AC) waarmee met max. 7,4kW geladen kan worden.
  Gelijkstroom (DC) opladen is op steeds meer openbare plaatsen beschikbaar. Wisselstroom (AC) opladen gaat door middel van een AC-laadstation of wallbox. Dit is mogelijk bij openbare AC-laadstations waarvan er steeds meer beschikbaar komen. Daarnaast is het in veel gevallen ook mogelijk om een wallbox bij u thuis of bij uw bedrijf te laten plaatsen.

 3. Wordt bij de aankoop een laadkabel meegeleverd?

  Een oplaadkabel wordt standaard bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz meegeleverd. U kunt af fabriek maar liefst vier verschillende oplaadkabels met een Type 2-oplaadstekker bestellen. U hebt de keuze tussen 4 en 8 m lengte alsmede tussen één- en tweefasig opladen. Neem voor verdere vragen over laadkabels contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 4. Is een elektrische bestelwagen geschikt voor mijn dagelijkse routes?

  Met de EQ Ready App kunt u uw instap in de elektrische mobiliteit beter plannen. U ontdekt bijvoorbeeld of een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz u met slechts één batterijlading doorheen de hele werkdag helpt: de gratis app analyseert uw dagelijkse trajecten en uw rijgedrag. Het daaruit resulterende bestuurdersprofiel toont u of de elektrisch aangedreven bestelwagen voor u in aanmerking komt. Neem voor verdere vragen over de instap in de elektromobiliteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 5. Hoe rijd ik efficiënt met mijn eSprinter?

  3 verschillende rijprogramma's en 4 recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijwijze. Beide functies stellen u in staat het energieverbruik en dus ook de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen te optimaliseren.

 6. Kan ik mijn eSprinter Gesloten Bestelwagen laden zoals een voertuig met verbrandingsmotor?

  De eSprinter beschikt over de grote laadruimte van een Sprinter met verbrandingsmotor, omdat de batterijen zich in de onderkant van het voertuig bevinden. Met een laadvolume van maximaal 11 m3 kan hij aan de vereisten van het dagelijkse werk voldoen. Bij de standaard bruikbare batterijcapaciteit van 35 kWh profiteert u van een hoog laadvermogen. Bij de optionele batterijcapaciteit van 47 kWh neemt de actieradius toe, daarom is het laadvermogen iets lager door het batterijgewicht.

 7. Wat zijn recuperatieniveaus?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Hoe sterk gerecupereerd wordt, kunt u met de schakelhendels aan het stuurwiel in 4 stappen instellen: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 8. Hoe snel kan ik met mijn eSprinter rijden?

  De keuze van de maximumsnelheid moet afhankelijk van het rijprofiel gemaakt worden. Is uw voertuig vooral in een stadsgebied onderweg of leiden uw ritten u vaak over snelwegen? Standaard bedraagt de topsnelheid van uw elektrisch aangedreven bestelwagen 100 km/u. Optioneel kunt u de topsnelheid aanpassen naar 80 km/u of 120 km/u. Houd er echter rekening mee dat hogere snelheden meestal ten koste gaan van de actieradius.

 9. Welke batterijcapaciteit kan ik bestellen?

  Standaard heeft uw eSprinter een bruikbare batterijcapaciteit van 35 kWh aan boord. Voor nog meer actieradius kunt u optioneel een batterijcapaciteit van 47 kWh bestellen. Neem voor verdere vragen over de batterijcapaciteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 10. Welke actieradius kan in het dagelijks verkeer met een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz worden bereikt?

  Eerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz afhankelijk van de voertuigconfiguratie, in het bijzonder van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming en andere elektriciteitsverbruikers. De vermogensaanduiding en de recuperatieniveaus helpen u om de batterijlading zo efficiënt mogelijk te benutten en een grote actieradius te bereiken.

 11. Met welke laadstekker kan ik mijn eSprinter opladen?

  Dankzij het Combined Charging System (CCS) bent u met de eSprinter bij oplaadpalen en wallboxes zeer flexibel: dit systeem laadt even goed met max. 7,4 kW en wisselstroom (AC) als met max. 80 kW en gelijkstroom (DC) op. 

 12. Hoe vaak moet mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz op onderhoud?

  Een jaarlijks onderhoud is essentieel om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te kunnen garanderen. Dankzij het onderhoudspakket dat u bij aankoop ontvangt, blijft dit gedurende vier jaar gratis voor u. Als uw batterij moet worden vervangen, profiteert u gedurende acht jaar, of tot een kilometerstand van 160.000 km, van uw batterijcertificaat. Neem voor verdere vragen over het onderhoud van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 13. Wat is voor mij voordeliger, een elektrische of thermische bestelwagen?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en met inachtneming van de financiële steun voor elektromobiliteit kunnen de totale exploitatiekosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zich doorgaans op het niveau van een voertuig met verbrandingsmotor bewegen.  

 14. Moet de batterij afzonderlijk gekocht of geleaset worden?

  De batterij is al in de aankoopprijs inbegrepen. Er zijn dus geen extra kosten voor batterijhuur. Het financiële risico van vervanging van de batterij wanneer de capaciteit van uw batterij sterk zou afnemen, wordt door het batterijcertificaat gegarandeerd. Dit geldt tot 8 jaar na de eerste inschrijving of tot een kilometerstand van 160.000 km. Neem voor verdere vragen over de batterij en het batterijcertificaat contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 15. Welke connectiviteitsaanbiedingen zijn er voor elektrisch bestelwagens?

  Veel van de talloze Mercedes PRO connect-services zijn ook leverbaar voor elektrisch aangedreven bestelwagens. De service "Afstandsbediend laadmanagement" is exclusief voor voertuigen met elektro-aandrijving. Hiermee wordt het opladen rendabeler en comfortabeler. Bij andere vragen over Mercedes PRO is uw Mercedes-Benz dealer u graag van dienst.

 16. Is er een garantie op de batterij?

  Als de capaciteit van uw batterij tijdens de eerste 8 jaar of de eerste 160.000 km na de eerste inschrijving sterk afneemt, bent u beschermd door het batterijcertificaat. Wij dragen dan de kosten voor de vervanging van de batterij. En het beste: het batterijcertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

Mercedes-Benz Vans
Geïnteresseerd in een eSprinter Gesloten Bestelwagen?
Configureer nu uw eSprinter Gesloten Bestelwagen naar keuze. Of neem contact op met een concessiehouder bij u in de buurt.
*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 1 juli  tot met 30 september 2021.  Geldig voor Renting PRO bij een looptijd van 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Uitsluitend voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel. 
** Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen (eVans) vanaf 1 juli tot en met 30 september 2021. Geldig voor Renting PRO bij een looptijd 36 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum