FAQ | eVito Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Vans
Mercedes-Benz eVito FAQ

Veelgestelde vragen over de eVito Gesloten Bestelwagen.

FAQ.

 

Hier vindt u antwoorden op uw vragen over de eVito.

Hoe laadt u uw eVito op? En hoe haalt u het maximale uit uw elektrische bestelwagen? Hier vindt u alle antwoorden op uw veelgestelde vragen over de eVito. Ontdek daarnaast ook in 1 minuut of de eVito bij u past.

Hoe laad ik mijn eVito op?

 

U kunt uw eVito op verschillende manieren opladen. Ofwel via een Engie EVBox voor uw deur, een door ons persoonlijk ontwikkelde laadoplossing of aan openbare laadstations. Na een nacht is de eVito volledig opgeladen en klaar om te gaan. Met een bruikbare capaciteit van 35 kWh kan via het hoogspanningsaccusysteem de eVito in ca. 6 uur van 0 tot 100 % worden opgeladen.

Hoe weet ik of de eVito bij mijn bedrijf past?

Met de Electric Ready-app komt u te weten of de eVito met slechts één acculading uw werkdag doorkomt: de gratis app analyseert uw dagelijkse ritten en uw rijgedrag. En het daaruit voortkomende rijprofiel vertelt u of de eVito past bij uw mobiliteitsbehoefte.

 

Biedt de eVito hetzelfde laadvolume als de standaard Vito?

Ja. De eVito heeft de royale laadruimte van een reguliere Vito, doordat de accu's zich in de bodemplaat van het voertuig bevinden. De eVito biedt een laadvolume van 6 tot 6,6 m3 en een laadvermogen tot 1.015 kg. Bij alle voertuiglengten wordt het laadvolume op geen enkele manier beperkt door de elektro-aandrijving.

Hoe kan ik mijn eVito zo efficiënt mogelijk rijden?

Drie verschillende rijprogramma’s beheren het energieverbruik. Het aandrijvingssysteem van de eVito bestaat uit de elektromotor, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en het laadtoestel. Die wordt primair opgeladen aan de wallbox, laadpaal of stopcontact en kan tijdens het rijden door middel van recuperatie aanvullend opgeladen worden met teruggewonnen energie. De vier recuperatiefases ondersteunen een efficiënte rijstijl. Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen als het voertuig wordt vertraagd. De accu laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt, in plaats van energie te verliezen in de vorm van warmte door het remmen. 

Veelgestelde vragen.

FAQ
 1. Is een elektrische bestelwagen geschikt voor mijn dagelijkse routes?

  Met de Electric Ready App kunt u uw instap in de elektrische mobiliteit beter plannen. U ontdekt bijvoorbeeld of een elektrisch aangedreven Mercedes-Benz u met slechts één acculading doorheen de hele werkdag helpt: de gratis app analyseert uw dagelijkse trajecten en uw rijgedrag. En het daaruit resulterende bestuurdersprofiel toont u of het elektrisch aangedreven voertuig voor u in aanmerking komt. Neem voor verdere vragen over de instap in de elektromobiliteit contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 2. Hoe laad ik mijn elektrisch aangedreven Mercedes-Benz bestelwagen op?

  U hebt verschillende laadmogelijkheden. Daarbij komt nog een steeds stijgend aantal openbare laadstations. Aan een DC-snellaadstation kunt u uw eVito met een laadvermogen tot 80 kW in minder dan 35 minuten van 10 tot 80% opladen. Zelfs met een AC-laadvermogen van max. 11 kW kan de accu in minder dan 6,5 uur van 0 tot 100 % worden opgeladen. 

 3. Hoe rijd ik zo efficiënt mogelijk met mijn elektrische bestelwagen?

  3 verschillende rijprogramma's en 5 recuperatiefasen ondersteunen een efficiënte rijwijze. Beide functies stellen u in staat het energieverbruik en dus ook de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen te optimaliseren. Het recuperatieniveau “DAUTO” helpt u om de acculading zo goed mogelijk te benutten. Hij past het recuperatiesterkte automatisch aan de rijsituatie aan.

 4. Kan ik mijn elektrisch aangedreven Gesloten Bestelwagen als een voertuig met verbrandingsmotor laden?

  De eVito beschikt over de grote laadruimte van een Vito Gesloten Bestelwagen met verbrandingsmotor, omdat de accu zich onder de vloer bevinden. Met een laadvolume van maximaal 6,6 m3 en een voldoende laadvermogen beantwoordt de eVito Gesloten Bestelwagen aan de vereisten van elke werkdag.

 5. Hoe vaak moet mijn elektrische bestelwagen Mercedes-Benz op onderhoud?

  Een jaarlijks onderhoud is essentieel om de betrouwbaarheid van de hoogspanningscomponenten en andere voertuigonderdelen te kunnen garanderen. Dankzij het onderhoudspakket dat u bij aankoop ontvangt, blijft dit gedurende vier jaar gratis voor u. Als uw accu moet worden vervangen, profiteert u gedurende acht jaar, of tot een kilometerstand van 160.000 km, van uw accucertificaat. Neem voor verdere vragen over het onderhoud van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 6. Wat is voor mij voordeliger, een elektrisch aangedreven bestelwagen of een bestelwagen met verbrandingsmotor?

  Afhankelijk van het gebruiksprofiel en rekening houdend met de financiële ondersteuning van elektromobiliteit, kunnen de totale bedrijfskosten (TCO) van een elektrisch aangedreven bestelwagen zonder meer vergeleken worden met die van een voertuig met verbrandingsmotor. De eCost Calculator schept meer duidelijkheid: met de beschikbare informatie kan u de jaarlijkse onderhoudskosten van uw huidige voertuig vergelijken met die van een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz.

 7. Moet de accu afzonderlijk gekocht of geleaset worden?

  De accu is al in de aankoopprijs inbegrepen. Er zijn dus geen extra kosten voor accuhuur. Het financiële risico van vervanging van de accu wanneer de capaciteit van uw accu sterk zou afnemen, wordt door het accucertificaat gegarandeerd. Dit geldt tot 8 jaar na de eerste inschrijving of tot een kilometerstand van 160.000 km. Neem voor verdere vragen over de accu en het accucertificaat contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 8. Welke connectiviteitsaanbiedingen zijn er voor elektrisch bestelwagens?

  Van de talrijke Mercedes me connect services zijn vele ook voor elektrisch aangedreven bestelwagens beschikbaar. De “Remote- en navigatieservices” zijn er uitsluitend voor voertuigen met elektrische aandrijving. Ze maken comfortabel laden en preconditioning mogelijk en plannen onderweg zowel oplaadstops als oplaadtijden in. Als u nog vragen hebt over Mercedes me connect, kunt u terecht bij uw Mercedes-Benz Partner voor meer advies.

 9. Is er een garantie op de accu?

  Als de capaciteit van uw accu tijdens de eerste 8 jaar of de eerste 160.000 km na de eerste registratie sterk afneemt, bent u beschermd door het accucertificaat. Wij dragen dan de kosten voor de vervanging van de accu. En het beste: het accucertificaat is al in de aankoopprijs inbegrepen.

 10. Wordt bij aankoop van elektrische bestelwagens een laadkabel geleverd?

  U ontvangt altijd een laadkabel bij uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz. Als optie kunnen af fabriek 4 laadkabels met een type 2-laadstekker worden besteld. U kunt kiezen tussen 4, 5 en 8 meter lengte en tussen een 1- en 2-fasig oplaadsysteem. Neem voor verdere vragen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

 11. Wat zijn recuperatieniveaus?

  Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De accu wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Hoe sterk gerecupereerd wordt, kunt u met de schakelhendels aan het stuurwiel in 5 stappen instellen: D++ (0 m/s²), D+ (-0,8 m/s²), D (-1,6 m/s²), D- (-2,2 m/s²). Het recuperatieniveau “DAUTO” helpt u om de acculading zo goed mogelijk te benutten. Hij past het recuperatiesterkte automatisch aan de rijsituatie aan.

 12. Hoe snel kan ik met mijn elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz rijden?

  De keuze van de maximumsnelheid moet afhankelijk van het rijprofiel gemaakt worden. Is uw voertuig vooral in een stadsgebied onderweg of leiden uw ritten u vaak over snelwegen? Standaard bedraagt de topsnelheid van uw elektrisch aangedreven bestelwagen 100 km/u. Optioneel kunt u de topsnelheid verhogen tot 80 km/u of 120 km/u. Houd er echter rekening mee dat hogere snelheden meestal ten koste gaan van de actieradius.

 13. Welke actieradius kan in het dagelijks verkeer met een elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz worden bereikt?

  Eerst is de actieradius van uw elektrisch aangedreven bestelwagen van Mercedes-Benz afhankelijk van de voertuigconfiguratie, in het bijzonder van de keuze van de topsnelheid. De werkelijke actieradius hangt bovendien af van ieders specifieke rijstijl, de omstandigheden op de weg en in het verkeer, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming en andere elektriciteitsverbruikers. De vermogensaanduiding en de recuperatieniveaus helpen u om de batterijlading zo efficiënt mogelijk te benutten en een grote actieradius te bereiken.

 14. Wat kan ik doen om belastingpieken te vermijden bij het laden van mijn elektrisch aangedreven bestelwagens?

  Met de Mercedes PRO connect service “Intelligent laadmanagement” kunt u uw elektrische wagenpark gespreid opladen en beperkt u daardoor de noodzakelijke stroomvoorziening en dus de energiekosten tot een minimum. Neem voor verdere vragen over het opladen van elektrische voertuigen contact op met uw Mercedes-Benz Partner.

Instructies voor uw nieuwe Mercedes-Benz eVito.

Rijden in een eVito met automaat is gelijk aan rijden met elke andere bestelwagen met automaat. Hieronder vindt u praktische informatie over het starten, rijden en laden van uw eVito.
Mercedes-Benz eVito instructievideo