Een stevige basis: de Sprinter Chassis-cabine.

Vanaf € 24.495 (excl. BTW)
Vanaf € 309 per maand*

Configurator

Toekomstgericht, efficiënt en betrouwbaar.

Hij is zo veelzijdig dat u precies de juiste voor uw transportopdrachten zult vinden: de nieuwe Sprinter Chassis-cabine biedt met 3 voertuiglengtes en standaard cabine of dubbele cabine een indrukwekkend aantal varianten. De talrijke voertuigvarianten en uitrustingen maken zowel rendabele instapvoertuigen als voertuigen met een omvangrijke uitrusting mogelijk.

Dat zijn voordelen die tellen: voertuigen met de nieuw beschikbare voorwielaandrijving hebben immers een lagere aankoopprijs en een hoger laadvermogen dan voertuigen met achterwielaandrijving. De bestuurders doen hun voordeel met het intelligente bedienings- en weergaveconcept en met het modulaire opbergconcept dat net als het aanbod multimedia- en hulpsystemen specifiek op het voertuiggebruik afgestemd kan worden. En naast al dat nieuwe hebben we wat waardevol was, behouden. Zo blijven veel vertrouwde uit- en opbouwoplossingen zonder grote veranderingen nog altijd te gebruiken.

Het resultaat is dat de Sprinter - dankzij zijn innovatiekracht en zijn ervaring van meer dan 20 jaar - opnieuw een mijlpaal is en een toekomstgerichte, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing vormt die uw onderneming vooruithelpt.

Hoogtepunten.

 1. Productconcept
 2. Connectiviteit
 3. Sectoroplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendabiliteit
Mooi voor het oog, en nog mooier voor het werk.

Met het typisch Mercedes-Benz radiatorrooster en modern vormgegeven koplampen is de cabine van de nieuwe Sprinter Chassis-cabine visueel alvast bijzonder geslaagd. De cockpit kreeg op haar beurt een nieuwe vormgeving en overtuigt net zo goed door haar design als door haar uitstekende functionaliteit. Voorbeelden van dat laatste zijn het intelligente, modulaire opbergconcept en KEYLESS-START.


In de standaard cabine kunnen max. 3 personen naar de werkplaats rijden en in de dubbele cabine kleine teams met max. 7 personen. Achter de cabine bieden de Sprinter Chassis-cabines in 3 voertuiglengtes de gepaste basis voor veel specifieke op- en uitbouwoplossingen, naargelang het gebruik.

Uw mobiliteit 4.0.

Om het werk zo rendabel en aangenaam mogelijk te maken, zijn voor de Sprinter naar keueze een radio, verschillende multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen beschikbaar. Afhankelijk van de behoefte gaat het aanbod van de smartphonehouder over de radio met Bluetooth®-interface en handenvrije functie tot het multimediasysteem dat een hoge resolutie touchscreen, een snelle navigatie op basis van een harde schijf met 3D-kaartweergave en een smartphone-integratie omvat. De bediening zoals u dat graag hebt: eenvoudig De multimediasystemen kunt u bijvoorbeeld bedienen via het hogeresolutie touchscreen of het multifunctioneel stuurwiel. Alle bedienings- en weergave-elementen zijn goed bereikbaar en gemakkelijk af te lezen.

Omdat de moderne arbeidswereld niet zonder digitale oplossingen kan, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die de technische basis voor een permanente internetverbinding van het voertuig vormt. Dat maakt het mogelijk om gebruik te maken van de huidige en toekomstige Mercedes PRO diensten. De voordelen daarvan gaan van minimale uitvaltijden door een anticiperend onderhoudsmanagement tot het digitale logboek dat het gebruik van papier volledig overbodig maakt.

Waar een transportopdracht is, is ook een Sprinter.

De Sprinter chassis-cabine maakt veel mogelijk: enkele of dubbele cabine en 3 voertuiglengtes vormen de basis voor een indrukwekkende hoeveelheid varianten. Die verscheidenheid neemt nog toe dankzij 4 motorversies, de 3 aandrijvingsvarianten voor-, achter- en vierwielaandrijving en talrijke opties, chassisvarianten en specifieke oplossingen van opbouwfabrikanten per sector. Dat stelt u in staat om voertuigen met een maximaal toegelaten massa tot 5 500 kg te configureren. Indien nodig kan door de ombouw tot trekker maar liefst 5.250 kg getrokken worden, met een maximaal toegelaten treingewicht van 8.750 kg.

Met meer dan 600 opties, waaronder speciale vloot- en chassisoplossingen, kan de Sprinter chassis-cabine exact op uw behoeften worden afgestemd. Voor speciale sectorvereisten krijgt u van Mercedes-Benz VanSolution volledige oplossingen af fabriek, en binnen het partnerprogramma 'Mercedes-Benz VanPartner' worden op- en ombouwoplossingen in de vertrouwde kwaliteit aangeboden waarvoor beide constructeurs zich aansprakelijk stellen.
 

Verzekert uw succes.

De Sprinter Chassis-cabine is een door en door veilig voertuig. De basis daarvoor is het naakte koetswerk dat door zijn constructie en de gebruikte materialen bijzonder stevig is.

Daarbij komen nog talrijke hulpsystemen. Want zelfs de meest ervaren bestuurder komt wel eens in een situatie terecht waarin een steuntje in de rug welkom en nuttig kan zijn. Het aanbod gaat van de standaard zijwindassistent tot het actieve remhulpsysteem en de spoorassistent – de twee laatste hulpsystemen zijn standaard in voertuigen met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3.500 kg. ‘s Nachts zorgen de optionele LED High Performance koplampen voor een verre en heldere verlichting van de rijweg.

En bij een eventueel ongeval wordt de bestuurder door de standaard ingebouwde airbag beschermd. Indien gewenst zijn er voor de bestuurder en de begeleider nog 5 extra airbags beschikbaar.

Rendabel, wanneer het erop aankomt.

Met de Sprinter kiest u voor een voertuig dat al meer dan 20 jaar op een indrukwekkende manier bewijst bijzonder rendabel te zijn. De nieuwe Sprinter chassis-cabine zet dat succesverhaal met zijn vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid voort. Daarbij profiteert u van meet af aan van zijn rendabiliteit: met een aantrekkelijke aankoopprijs en talrijke configuratiemogelijkheden, waarbij u exact datgene bestelt wat u echt nodig heeft.

Omdat we wat goed is, graag nog verbeteren, hebben we onze dieselmotoren nog zuiniger gemaakt. Een ander pluspunt voor het rendement van uw bedrijf is het circa 50 kg hogere laadvermogen met de als optie verkrijgbare hoofdtank van 50 l en achterasvering van GVK.

Op die manier combineert de Sprinter chassis-cabine een laag brandstofverbruik, intelligente functionaliteit en op het gebruik afgestemde op- en uitbouwoplossingen tot een bijzonder rendabele mobiliteitsoplossing.

Kan aangepast worden aan nagenoeg elk gebruik.

Even rijk aan varianten als het vrachtvervoer.

De talrijke voertuigvarianten en uitrustingsopties maken het mogelijk om de Sprinter Chassis-cabines precies aan de transportopdracht aan te passen. Als het laadvermogen doorslaggevend is, gaat de voorkeur uit naar de gewichtsvariant 5.500 kg. Als speciaal uitgeruste trekker is een maximaal toegelaten treingewicht van 8.750 kg mogelijk – bijvoorbeeld voor voertuigentransport. De standaard cabine biedt ruimte aan 3 personen, terwijl in de dubbele cabine kleine teams met max. 7 personen naar de werkplaats kunnen rijden. Daarnaast kan voor specifieke vereisten voor bepaalde sectoren gekozen worden uit talrijke hoogwaardige oplossingen van opbouwfabrikanten.

De grote hoeveelheid varianten van de Sprinter Chassis-cabine op een rij:

 • 3 voertuiglengtes: compact, medium en lang
 • 2 cabines: standaardcabine en dubbele cabine
 • Verkrijgbaar met 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg en 5.000 kg maximaal toegelaten massa MTM, bijkomend talrijke varianten voor gewichtsverhoging en -verlaging voor een maximaal toegelaten massa MTM tot 5.500 kg
 • Maximaal laadvermogen van meer dan 3.000 kg in de gewichtsvariant met 5.500 kg
 • Tot 8.750 kg toegelaten treingewicht voor de Sprinter Chassis-cabine als trekker i. c. m. bruto-treingewicht tot max. 8,75 t
 • Verkrijgbaar met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving

Maakt zwaar werk lichter.

 • KEYLESS-START

  KEYLESS-START

  De motor eenvoudig met een druk op de knop starten: met KEYLESS-START, het systeem voor startvrijgave, volstaat het om de start/stop-knop in het contactslot in te drukken om de motor te starten.
  Meer informatie
 • Opbergvak voor smartphones incl. Wireless Charging

  Opbergvak voor smartphones incl. Wireless Charging

  Dankzij het draadloze oplaadsysteem kunt u draagbare toestellen, die de Qi-norm 1.2 ondersteunen of daaraan aangepast kunnen worden, heel eenvoudig opladen door ze bovenaan in het middelste opbergvak van de middenconsole te leggen.
  Meer informatie
 • Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  De automatische airconditioning THERMOTRONIC regelt tijdens het rijden automatisch de interieurtemperatuur, de hoeveelheid lucht en de luchtverdeling in de bestuurdersruimte.
  Meer informatie
 • MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

  MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

  Het MBUX multimediasysteem met het 26 cm (10,25") grote hoge resolutie touchscreen biedt onder andere een snelle navigatie op basis van een harde schijf, met een 3D-kaartweergave, en smartphone-integratie.
  Meer informatie
 • Klapdeksel voor opbergvakken links en rechts

  Klapdeksel voor opbergvakken links en rechts

  Tijdens de rit kan de bestuurder tablets, documenten, sleutels, portemonnees of andere voorwerpen opbergen in de opbergvakken met klapdeksel, links en rechts op de buitenkant van het dashboard.
  Meer informatie
 • Comfort-bestuurderszetel

  Comfort-bestuurderszetel

  De comfortabele bestuurderszetel kan aangepast worden aan de individuele wensen van de bestuurder (lengterichting, hoogte, hellingsgraad en diepte van het zitkussen) en bevordert daardoor een ontspannen rijervaring.
  Meer informatie

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw zaken.

Vind de passende oplossingen voor uw Sprinter.
Optimierte Unterstützung

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt om tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsafspraken en nog kortere stilstandtijden en van een directe hulplijn in geval van nood.
Lees er meer over
Digitalisierte Aufzeichnungen

Digitale registraties.

Altijd zicht op belangrijke gegevens van het wagenpark.
Belangrijke gegevens over uw fleetvoertuigen, zoals de gereden ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Lees er meer over
Effizientes Flottenmanagement

Efficiënt wagenparkbeheer

Voertuigstatus en -locatie altijd in het zicht.
 Verbeter de belasting van uw fleet door een vooruitziende en flexibele planning, alsook een recent overzicht van uw voertuigen.
Lees er meer over
Effiziente Fahrstilanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Verbruiks- en stilstandkosten duurzaam beperken.
 Verlaag permanent uw energie- en stilstandkosten en verbeter het rendement door een efficiënte analyse van de rijstijl.
Lees er meer over
Vereinfachte Flottenkommunikation

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Fleetmanager en bestuurder rechtstreeks met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en ondubbelzinnige wagenparkcommunicatie.
Lees er meer over
Verbesserte Navigation

Verbeterde navigatie.

Uw doel sneller bereiken met alle noodzakelijke informatie.
 Kom snel en goed geïnformeerd op uw bestemming aan dankzij een optimale route en de meest recente kaarten.
Lees er meer over
Mobile Fahrzeugbedienung

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde functies en de voertuigstatus makkelijk op afstand en ver- en ontgrendel uw voertuig ook zonder sleutel.
Lees er meer over
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in ieder systeem voor wagenparkbeheer.

Gebruik de “Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans” van Mercedes PRO, om Mercedes-Benz bestelwagens in uw bestaand systeem voor wagenparkbeheer te integreren.

 

Lees er meer over
*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen (Citan, Vito, Sprinter, X-klasse, V-klasse en Marco Polo) vanaf 1 oktober tot en met 31 december 2020. Geldig voor renting PRO bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum