Onderhoud | Services | Mercedes-Benz Bestelwagens
Man in huis met rekenmachine, man buiten klust aan Mercedes-Benz Van.

Onderhoud van bedrijfswagens voor Mercedes-Benz

Onderhoudsbeurten bij Mercedes-Benz: korte en betrouwbare pitstops

Met regelmatig onderhoud investeert u in een langere levensduur van uw bedrijfswagen. Onze garages maken alleen gebruik van originele onderdelen. Zo blijven onze voertuigen betrouwbaar én veilig. Want wij zorgen altijd voor optimale bedrijfswagens. Ook na aankoop.

 

Onze specialisten kennen al onze modellen beter dan hun eigen broekzak. Daardoor weten ze snel wat er moet gebeuren en wat een onderhoudsbeurt precies kost. En met een pakket van onze ServiceCare  heeft u er geen omkijken naar. Voor een vast bedrag per maand krijgt u altijd de juiste service en komt u nooit voor verrassingen te staan.

 

Is uw bedrijfswagen bij ons in onderhoud? Dan maakt u automatisch gebruik van onze pechhulp MobiloVan. En weet u? Dit kunt u zelfs tot 30 jaar kosteloos verlengen. Zoveel vertrouwen hebben we in onze bedrijfswagens.

Wat een onderhoudsbeurt bij ons inhoudt.

●      Remsysteem controleren

●      Olie verversen en oliefilter vervangen

●      Ruitensproeiers controleren en indien nodig vloeistof bijvullen

●      Banden checken op scheuren en bandenspanning controleren

●      Lampen controleren

●      Conditie van de accu controleren

 

Al deze checks voeren onze monteurs uit bij een kleine beurt. Dit noemen we Service A. Onder Service B verstaan we een grote beurt. Dan controleren onze monteurs de bedrijfswagen op meer punten zoals de distributieriem, stuurbekrachtiging en V-riem. Service A en Service B wisselen elkaar af.

Waarom onderhoud belangrijk is.

Regelmatig onderhoud verkleint de kans op uitval van de bedrijfswagen. Zo kan een slecht werkend remsysteem ervoor zorgen dat de remafstand groter wordt. Ook het niet op tijd vervangen van motorolie of het te lang laten zitten van de luchtfilter kan leiden tot extra slijtage in de motor. Slijtage is onvermijdelijk - maar goed onderhoud door onze Servicepartners helpt om de wagen in topconditie te houden. Voor al onze bedrijfswagens hebben we een onderhoudsschema dat precies vermeld welke controles en werkzaamheden nodig zijn op welk moment. 

Wat onderhoud bij ons inhoudt

Onderhoud elektrische bedrijfswagens

Kiest u voor een elektrische bedrijfswagen? Dan is onderhoud de eerste 4 jaar gratis. U betaalt alleen voor onderdelen die slijten, zoals banden en remmen.

Pakketten van Mercedes-Benz ServiceCare

Onze ServiceCare bestaat uit 3 pakketten. Voor een vast bedrag per maand heeft u geen omkijken naar het onderhoud van uw bedrijfswagen. Kies het pakket dat bij u past.

 Veelgestelde vragen over onderhoud

  1. Waarom een kleine of grote beurt bij een Mercedes-Benz Servicepartner laten doen?

  2. Wat kost een onderhoudsbeurt?

  3. Welke onderhoudspakketten zijn er?

  4. Hoe lang duurt een onderhoudsbeurt?