Nieuws | Mercedes-Benz Bestelwagens
Mercedes-Benz Vans Vision URBANETIC

Nieuws en evenementen.

Met onze informatie over Mercedes-Benz bestelwagens bent u altijd helemaal up-to-date.

 InfoPol beurs in XPo Kortrijk.

De uitrusting van onze veiligheidsdiensten moet betrouwbaar, veilig en comfortabel zijn. Die garantie biedt Mercedes-Benz Vans. Daarom stellen we 10 - 12 mei onze Vans voor tijdens Infopol Xpo112 . Ben jij er ook bij?

 

Mercedes-Benz T-Klasse: compacte MPV voor gezin, vrije tijd en werk.

Mercedes-Benz Vans levert kleine, middelgrote en grote bestelwagens en speelt daarmee in op alle eisen die klanten stellen op het gebied van indeling en grootte. Op het platform voor een compacte bestelwagen wordt nu een nieuw model gecreëerd dat is afgestemd op de behoeften van gezinnen en tegelijkertijd bijzonder geschikt is voor vrijetijdstoepassingen. Naast de V-Klasse, die met succes in het middenklassesegment is gepositioneerd, biedt Mercedes-Benz Vans vanaf de eerste helft van 2022 ook een compacte MPV aan voor particuliere kopers. De aanduiding van dit nieuwe model: de ‘T-Klasse’.

“Met de nieuwe Mercedes-Benz T-Klasse bieden we een auto die het mogelijk maakt voor gezinnen en mensen met een actieve lifestyle om de wereld van Mercedes-Benz te betreden. Deze klanten zijn op zoek naar aantrekkelijke en praktische compacte auto’s – en dat zijn precies de eisen waaraan de nieuwe T-Klasse voldoet”, aldus Marcus Breitschwerdt, hoofd van Mercedes-Benz Vans.

“Met het nieuwe platform en design van de T-Klasse realiseren we een samenspel van functionaliteit en een aantrekkelijke uitstraling”, zegt Gorden Wagener, Chief Design Officer van de Daimler Group. “Met onze unieke designfilosofie ‘sensual purity’ (sensuele helderheid) creëren we een aantrekkelijke reisgenoot, waarbij de T-Klasse zich kenmerkt door zijn design, proporties en hoogwaardige uitstraling.”

De vernieuwde Mercedes-Benz Vito: aantrekkelijke upgrade voor de veelzijdige middelgrote bestelwagen.

Vanaf zomer 2020: eVito Tourer met grote actieradius.

Het succes van de Mercedes-Benz Vito is gebaseerd op sterke punten zoals veelzijdigheid, flexibiliteit en een evenwichtige prijs-prestatieverhouding. Het is dan ook een bewezen specialist voor zzp’ers en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf alsook in het personenvervoer. De vernieuwde Vito is nu nog aantrekkelijker dankzij tal van updates. Highlights zijn de 100% elektrische eVito Tourer (stroomverbruik gecombineerd: 26,2 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km[1]) met een actieradius van 421 kilometer2,3 en mogelijkheid tot DC-laden. Nieuw is ook de efficiënte en krachtige viercilinder dieselgeneratie van de OM 654-motorenfamilie met de topvariant 124 CDI voor de Vito Tourer. Innovaties op het gebied van infotainment en assistentiesystemen, evenals upgrades op designgebied, ronden de model-update af. De nieuwe Mercedes-Benz Vito is vanaf april 2020 te bestellen en leverbaar vanaf juni. De eVito Tourer volgt in de zomer van 2020. De vanafprijs bedraagt 18.990 (exclusief BTW/BPM) voor een Vito 110 FWD Economy bestelwagen.

1 Het stroomverbruik is vastgesteld op basis van de norm VO 692/2008/EG. Het stroomverbruik is ook afhankelijk van de voertuigconfiguratie. 
2 Het stroomverbruik en de actieradius zijn vastgesteld op basis van de norm VO 692/2008/EG. Het stroomverbruik en de actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie.
3 De daadwerkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de individuele rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, het gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan eventueel afwijken.   

Nieuw: de knutselhoek van Mercedes-Benz.

Het zijn bijzondere tijden. Daarom hebben we voor uw kinderen een knutselhoek gemaakt. Met kleur- en bouwplaten, puzzels en een doolhof. Eenvoudig te downloaden en in een handomdraai geprint. Speciaal voor onze kleinste fans van Mercedes-Benz. En misschien kunt u uw creativiteit ook de vrije loop laten. We wensen uw gezin veel speelplezier!

René Achinger nieuwe Managing Director van Mercedes-Benz Vans BeNeLux.

Mercedes-Benz Vans heeft René Achinger (54) per 1 februari 2020 aangesteld als Managing Director van de BeNeLux-organisatie. Hij volgt Jorus Vos op die een nieuwe uitdaging elders is aangegaan.

René Achinger begon zijn professionele carrière bij Daimler-Benz AG in 1998 in het MB Cars serviceproductmanagementteam. Daarna bekleedde hij een aantal functies op verschillende service- en productafdelingen van de merken Mercedes-Benz, smart en Maybach. In 2008 werd hij regionaal verantwoordelijk voor service bij de dealerbedrijven in eigendom van Daimler AG en tussen 2014 en 2018 was hij het hoofd van de nieuw opgerichte serviceafdeling van Mercedes-Benz Vans in Duitsland. In 2018 werd hij benoemd tot Managing Director van Mercedes-Benz Vans in Polen en Lid van de Raad van Bestuur van Mercedes-Benz Polen.

René Achinger: “Sinds 1 februari heb ik het genoegen gehad kennis te maken met veel collega’s in Nieuwegein en Brussel en ook al met diverse dealerdirectieleden. Het valt me op dat naast de enorme professionaliteit, de passie voor Mercedes-Benz en in het bijzonder de bestelwagens de boventoon voert. Ik ben er trots op deel uit te maken van het Vans BeNeLux-team, dat qua aantallen de vierde markt is voor Mercedes-Benz Vans. Ik hoop dit met het team en de dealers nog verder te vergroten.”

De Mercedes-Benz EQV: eerste elektrische premium-MPV ter wereld.

Op de Autosalon van Genève in maart 2019 presenteerde Mercedes-Benz Vans de Concept EQV als een studiemodel. Vandaag maakt de productieversie zijn werelddebuut. Als nieuwste telg van de Mercedes EQ-familie combineert de eerste elektrisch aangedreven premium-MPV van Mercedes-Benz emissievrije mobiliteit met overtuigende prestaties, een hoge mate van functionaliteit en een esthetisch design. De Mercedes-Benz EQV zal voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de IAA Motorshow in Frankfurt, die wordt gehouden van 12 tot 22 september 2019.

De nieuwe V-Klasse: het succesmodel is nu nog aantrekkelijker.

Vijf jaar geleden voerde de Mercedes-Benz V-Klasse met zijn vormgeving, zijn kwaliteit, zijn comfort en zijn veiligheids- en assistentiesystemen een nieuwe maatstaf in het MPV-segment in (MPV: multiple purpose vehicle). Dat was het begin van de succesvolle internationale carrière van dit model. De modelaanpassing nu bouwt voort op bovenstaande kernwaarden en verhoogt zo nog de aantrekkingskracht van de grootste vertegenwoordiger van personenauto’s in het aanbod van Mercedes-Benz. De compacte Marco Polo en Marco Polo HORIZON kampeer- en vrijetijdsvoertuigen nemen op hun beurt alle innovaties van de V-Klasse over.

Boost Magazine.

In deze editie van ons After Sales magazine introduceren we u onze eerste volledig elektrische bestelwagen: de Mercedes-Benz eVito. Wij zijn al overtuigd dat de toekomst elektrisch rijdt, hopelijk bent u dat ook na het lezen van dit BOOST Magazine. Verder hebben we het nog over de nieuwe Sprinter en gaan we dieper in op de slimme connectiviteitsoplossingen van Mercedes PRO.

Nieuw autonoom mobiliteitsconcept: Vision URBANETIC

Mercedes-Benz Vans presenteert Vision URBANETIC, een revolutionair mobiliteitsconcept dat verder gaat dan de bestaande ideeën over autonome voertuigen. Met Vision URBANETIC kunnen mensen en goederen in binnensteden on-demand, duurzaam en efficiënt worden vervoerd. Het innovatieve concept zorgt voor minder verkeer, ontlast de infrastructuur en verbetert daardoor de kwaliteit van leven in de stad.  

X-Klasse met V6 en permanente vierwielaandrijving.

Of het nu in stadsverkeer, op bochtige provinciale wegen, uitdagende gravelwegen of in modderige bossen is: de X-Klasse met krachtige zescilindermotor, 7G-TRONIC PLUS automaat en permanente vierwielaandrijving 4MATIC weet te overtuigen met een buitengewone dynamiek, een indrukwekkend koppel en een stijlvol uiterlijk.  

Beeldmateriaal toont originele accessoires van Mercedes-Benz. Originele accessoires van Mercedes-Benz voor het model X 350 d 4MATIC zijn momenteel niet verkrijgbaar af fabriek.