Citan Gesloten Bestelwagen | Uitrusting & accessoires | Mercedes-Benz
Citan Gesloten Bestelwagen, uitrusting

Precies wat u nodig hebt: uitrusting en accessoires voor uw Citan Gesloten Bestelwagen.

Wilt u direct uw Citan Gesloten Bestelwagen naar keuze samenstellen? Dat kan makkelijk en snel met onze configurator.

Een overzicht van de talrijke uitrustingen.

 1. Uitrustingspakketten
 2. Interieur

  Dubbele begeleiderszetel met vaste rugleuning

  De dubbele zitbank voor begeleiders biedt plaats voor een derde persoon in de passagiersruimte. De beide zitplaatsen zijn van in de hoogte verstelbare hoofdsteunen en 3-puntsveiligheidsgordels voorzien. Het eendelige zitkussen kan naar voren worden geklapt en creëert extra opbergruimte onder de zitbank.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, dubbele begeleiderszetel met vaste rugleuning

  Lederen stuurwiel

  Het lederen stuurwiel zorgt voor een optische meerwaarde in de cockpit. De aangenaam aanvoelende lederen bekleding en het ergonomisch gevormde stuurwiel verhogen het comfort voelbaar.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, lederen stuur

  Verlichte laadruimte in led-techniek

  De laadruimteverlichting in led-techniek zorgt voor een goede verlichting van de laadruimte en draagt zo bij tot een betere oriëntatie in het donker en een beter zicht bij het laden en lossen van uw voertuig.

  Standaard bij PRO.
  Citan Gesloten Bestelwagen, verlichting laadruimte met led-techniek

  Smartphonehouder

  Met de universele smartphonehouder kunnen verschillende draagbare toestellen in het voertuig gebruikt worden. De houder wordt binnen handbereik in het zicht van de bestuurder op het instrumentenbord bevestigd en kan in een breedte van 57 mm tot 95 mm flexibel aan de gsm of de smartphone worden aangepast.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, smartphonehouder

  Opbergvak op het instrumentenbord

  Het praktische opbergvak met deksel op het instrumentenbord biedt u veel plaats om gebruiksvoorwerpen die u dagelijks nodig hebt, zoals een smartphone, tablet, portemonnee of sleutel, tijdens de rit binnen handbereik op te bergen.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, opbergvak op instrumentenbord

  Armsteun met opbergvak

  De armsteun met ruim opbergvak bevindt zich tussen de bestuurders- en begeleiderszetel. Is het opbergvak gesloten, doet het dankzij de zachte padding perfect dienst als armsteun.

  Standaard bij PRO.
  Citan gesloten bestelwagen, armsteun met opbergvak
 3. Exterieur

  Schuifdeur links en rechts

  De schuifdeur links zorgt samen met de schuifdeur rechts voor meer flexibiliteit bij het laden en lossen. De schuifdeur heeft maar weinig plaats nodig om te openen, zodat de bestuurder ook in smalle parkeerplaatsen kan rijden.

  Schuifdeur standaard bij PRO.
  Citan Gesloten Bestelwagen, schuifdeur links


  2-vleugelige achterdeur met ruit

  De ruiten in de achterdeuren met wis- en wassysteem bieden de bestuurder een beter zicht doorheen de laadruimte naar achteren en vergemakkelijken het manoeuvreren en achteruitrijden.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, dubbele achterdeur met ruit

  Achterklep

  De achterklep kan in een hoek van ca. 90° naar boven worden geklapt waardoor een grote laad- en losopening ontstaat. Het ingebouwde venster verbetert het zicht naar achteren. Het is uitgerust met verwarming en een wis- en wassysteem.

  Opties.
  Citan gesloten bestelwagen, achterklep

  Mistlampen in led-techniek

  De mistlampen in led-techniek kunnen het zicht in slechte weersomstandigheden verbeteren, zonder tegenliggers te verblinden.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, mistlampen vooraan in led-techniek

  Gelakte bumpers

  Met de in koetswerkkleur gelakte bumpers voor- en achteraan geeft u uw voertuig een nog hoogwaardigere look en geeft u het exterieur van het hele voertuig duidelijk een meerwaarde.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, bumpers gelakt

  Trekhaak kogelkop laag

  Met de in de fabriek vast geïnstalleerde aanhangwagenkoppeling met lage kogelkop kunt u ook wanneer de aanhangwagen is aangekoppeld de achterdeuren van uw voertuig openen. De inbouw af fabriek bespaart een later bezoek aan de werkplaats en een bijkomende keuring.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, trekhaak met lage kogelkop
 4. Comfort


  Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  De automatische airconditioning THERMOTRONIC zorgt automatisch voor een constant welzijn in de bestuurderscabine, ook bij directe zonnestraling of zeer hoge of zeer lage buitentemperaturen.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, automatische airconditioning THERMOTRONIC

  Achteruitrijcamera

  De achteruitrijcamera maakt de omgeving vlak achter het voertuig zichtbaar en kan het overzicht bij het parkeren en manoeuvreren verbeteren, vooral in krappe omstandigheden. Ook kunnen met de camera lage voorwerpen achter het voertuig beter worden opgemerkt.

  Opties.
  Citan gesloten bestelwagen, achteruitrijcamera

  Achteruitrijcamera met weergave in de binnenspiegel

  Deze achteruitrijcamera maakt de omgeving vlak achter het voertuig zichtbaar in een display in de binnenspiegel. Op die manier vergroot hij de zichtbaarheid bij het parkeren en manoeuvreren – vooral als er weinig ruimte is – en kan hij helpen voorkomen dat het voertuig beschadigd raakt.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, achteruitrijcamera met weergave in de binnenspiegel

  Zetelverwarming voor bestuurder en passagier vooraan

  De elektrische zetelverwarming verhoogt uw zitcomfort en welzijn in het koude seizoen door koude zetels onmiddellijk na het inschakelen op te warmen.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, zetelverwarming voor bestuurder en begeleider

  In de hoogte verstelbare bestuurderszetel met lendensteun

  De in de hoogte verstelbare bestuurderszetel met lendensteun maakt een ergonomische, rugvriendelijke zitpositie mogelijk. Naast de lengte en de helling van de rugleuning kunt u ook de zithoogte aan uw behoeften aanpassen en de lendensteun individueel instellen.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, in de hoogte verstelbare bestuurderszetel met lendensteun
 5. Techniek

  Aanhangwagengewicht 1.500 kg

  Met de als optie verkrijgbare trekhaak kan de nieuwe Citan Gesloten Bestelwagen tot 1.500 kg trekken – bijzonder praktisch als af en toe meer vracht moet worden vervoerd.

  Citan Gesloten Bestelwagen, aanhangwagengewicht 1.500 kg


  Manuele 6-versnellingsbak

  De manuele 6-versnellingsbak overtuigt ook bij hogere snelheden door een stil lopende aandrijfstang en een zuinig brandstofverbruik. Hij kan comfortabel worden geschakeld en ondersteunt bij te vroeg in een hogere versnelling schakelen een brandstofbesparende rijstijl.

  Citan gesloten bestelwagen, manuele 6-versnellingsbak
 6. Veiligheid

  Actief remhulpsysteem

  Het actieve remhulpsysteem kan helpen om ongevallen met voorliggers en met overstekende voetgangers te verhinderen of de gevolgen van een ongeval te beperken.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, actief remhulpsysteem

  Actieve spoorassistent

  De actieve spoorassistent kan helpen ongevallen te voorkomen door onbedoeld afwijken van de rijstrook te herkennen, u te waarschuwen en eventueel in de stuurbeweging te corrigeren. Daarbij hebt u altijd de controle: wanneer u actief stuurt, remt of accelereert, grijpt het systeem niet in.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, actieve spoorassistent

  Dodehoekassistent

  Met de dodehoekassistent bent u gewoon veiliger onderweg – vooral bij het wisselen van rijstrook. Met behulp van radartechnologie registreert hij het gebied dat de buitenspiegels niet aangeven. Zo kan het u optisch en akoestisch waarschuwen voor mogelijke zijdelingse aanrijdingen met andere weggebruikers.

  Opties.
  Met de dodehoekassistent bent u gewoon veiliger onderweg – vooral bij het wisselen van rijstrook.

  Verkeersbordenherkenning

  De verkeersbordenherkenning maakt het u gemakkelijker om u aan snelheidsbeperkingen en andere voorschriften te houden. Dat verhoogt de veiligheid.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, verkeersbordenassistent

  Grootlichtassistent

  De grootlichtassistent schakelt de grootlichten naargelang de verkeerssituatie automatisch in en uit en ontlast de bestuurder daardoor van het manueel dimmen. Het systeem wordt gestuurd via een camera achter de voorruit, die permanent de verkeerssituatie voor het voertuig registreert.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, grootlichtassistent

  Bandendrukcontrole op VA en AA, draadloos

  De bandenspanningscontrole bewaakt de bandenspanning aan alle vier de wielen. Het systeem kan de bestuurder bij drukverlies in de banden waarschuwen en verhoogt zo de veiligheid en de levensduur van de banden. Bij beperkt spanningsverlies of grotere spanningsverschillen geeft het systeem een visuele waarschuwing.

  Opties.
  Citan Gesloten Bestelwagen, bandendrukcontrole voor- en achteraan, draadloos

Ontdek nu de Citan Gesloten Bestelwagen.

Icoon testrit boeken

Testrit boeken.

Nu aanmelden en wegrijden
Boek nu
Icoon Concessiehouder zoeken

Concessiehouder zoeken.

En in uw buurt vinden
Zoek uw concessiehouder
Icoon voertuig configureren

Voertuig configureren.

En zelf vormgeven
Configureer nu
[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en over de officiële, specifieke CO₂-emissies van nieuwe personenwagens kunnen uit de “Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissies en stroomverbruik van nieuwe personenwagens” worden genomen. Deze leidraad is gratis verkrijgbaar op alle verkooppunten en bij het “DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de)”.