Citan Gesloten Bestelwagen | Mercedes-Benz Bestelwagens

De stadsheld: de Citan Gesloten Bestelwagen.

Vanaf € 13.480 (excl. BTW)
Vanaf € 159 per maand*

Neem contact op

De Citan: stadsheld.

Met de Citan bieden wij u een stadsbestelwagen met compacte afmetingen en grote laadruimte, die perfect is afgestemd op de vele uitdagingen in de stad.

Wat zijn rentabiliteit betreft, bewijst de Citan in elk geval zijn nut: zijn efficiënte motoren met BlueEFFICIENCY-1 en SCR-technologie alsook gunstige verbruikswaarden sparen uw budget, net als de grote beschikbaarheid met lange onderhoudsintervallen2 en aantrekkelijke voorwaarden en diensten3. En opdat u goed zou aankomen, hebben wij de Citan uitgerust met ADAPTIVE ESP® met waardevolle extra functies en rondom krachtig bijtende schijfremmen.

Dankzij zijn comfortabele zetels, eenvoudige bediening en fijn afgesteld chassis met onafhankelijke wielophanging rijdt de Citan zeer comfortabel, soepel en wendbaar door de stad. Bij het laden en lossen zult u enthousiast zijn over hoe flexibel de grote laadruimte is dankzij de grote deuren en lage laaddrempels. En voor een individuele look heeft u onder meer de keuze tussen het Design-pakket RED en het Night-pakket4.

De Citan heeft alles in huis wat u van een stadsbestelwagen met de Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn voordelen tijdens een testrit.

1

Het BlueEFFICIENCY-pakket behoort tot de standaarduitrusting voor alle types van motoren en lengtes.

2

Onderhoudsintervallen tot 30.000 km.

3

Bijvoorbeeld Mercedes-Benz MobiloVan, de levenslange mobiliteitsgarantie van Mercedes-Benz. Dit geldt tot maximaal 30 jaar bij regelmatig onderhoud bij een erkende Mercedes-Benz Service Partner. Geldig voor voertuigen met eerste inschrijving vanaf 01/10/2012.

4

Het Night-pakket is vanaf het 2de kwartaal van 2019 beschikbaar.

Highlights.

 1. Comfort
 2. Rijplezier
 3. Rendabiliteit
 4. Flexibiliteit
 5. Laadruimte
 6. Veiligheid
Hij weet wat er binnen van hem wordt verwacht.

De Citan verenigt het nuttige met het aangename: functionaliteit en comfort van het vriendelijke interieur overtuigen, van de aangenaam hoge zitpositie tijdens het rijden tot de lage deurflanken en laaddrempels die het beladen vergemakkelijken. De bedieningselementen zijn overzichtelijk aangebracht en het combi-instrument is eenvoudig af te lezen. Voor een optimale zitpositie kunnen de comfortabele bestuurdersstoel en het stuurwiel met hoogteverstelling handmatig worden ingesteld. Bovendien leveren ook de praktische opbergvakken alsmede het verwarmings- en ventilatiesysteem een bijdrage aan het rondom aangename werkklimaat.

Werk moet ook aangenaam zijn.

Dankzij de sterke punten van de Citan wordt elke opdracht perfect uitgevoerd: in het krappe stadsverkeer profiteert u van zijn compacte wendbaarheid, op het platteland of de autosnelweg kunt u volop van zijn trekkracht genieten.

Een van de koppelrijke motoren past zeker bij uw vereistenprofiel. De innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie verlaagt het verbruik en kan zo bijdragen tot de rendabiliteit van uw bedrijf. De uitlaatgasreiniging met selectieve katalytische reductie (SCR) vermindert de uitstoot van stikstofoxide.

Alle technische componenten zijn precies op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging over manuele 6-versnellingsbak en de veer-demperconstructie van het chassis met onafhankelijke wielophanging tot de krachtig bijtende schijfremmen op de vooras en achteras. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Zijn gebruik rendeert. Over kort en lang.

Voor Mercedes-Benz is het een plicht om ook met de Citan de toekomst van de mobiliteit met verantwoordelijkheidsbesef en duurzaam gestalte te geven. Vooral in het stadsverkeer maakt de Citan deze ambitie waar.

Dankzij een moderne motor en het standaard BlueEFFICIENCY-pakket liggen de CO2-uitstoot en het verbruik laag. Daarvoor zorgen onder andere de ECO start/stop-functie, het dynamo- en batterijbeheer en de banden met geoptimaliseerde rolweerstand. Andere kenmerken zoals elektrisch ondersteunde stuurbekrachtiging en weergave van het schakelmoment verhogen de efficiëntie van uw voertuig nog verder. En de uitlaatgasreiniging met selectieve katalytische reductie (SCR) vermindert de uitstoot van stikstofoxide.

Ook economisch gezien is de Citan een aanwinst. Enerzijds door zijn aantrekkelijke prijsniveau, anderzijds door de lage bedrijfskosten, mogelijk gemaakt door het lage brandstofverbruik en de onderhoudsintervallen tot 30.000 km.

Een optimale beschikbaarheid is even belangrijk voor Mercedes-Benz Vans als voor u. Dit benadrukken wij met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVan, . De Citan levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een duurzame rentabiliteit op lange termijn. Rit na rit.

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

De Citan wikkelt elke werkdag af met een indrukwekkende flexibiliteit. Hij kan uw werk wel niet verminderen, maar - onafhankelijk van uw sector - toch duidelijk verlichten. Zijn intelligent laadruimteconcept en de lage laaddrempels zal u niet meer kunnen missen. Eenvoudig laden en lossen is ook één van zijn sterke punten, net als het flexibel gebruik van zijn hoge transportcapaciteit: voor een onbelemmerde toegang tot de laadruimte zorgen de max. twee schuifdeuren en de twee openslaande achterdeuren met een openingshoek tot 180°.

De eerste held die verkrijgbaar is in twee lengtes.

Met de Citan Gesloten Bestelwagen is veel mogelijk: als sectorspecialist wordt hij gekenmerkt door zijn flexibel toepassingsgebied. U hebt de keuze tussen de koetswerkvarianten lang en extralang. De maximale lengte van de laadruimte in de extralange uitvoering is 2.137 mm. Samen met de laadruimtehoogte van 1.258 mm biedt de Citan Gesloten Bestelwagen tot 3,8 m³ laadruimtevolume. Hij kan ook worden geladen met zware laadgoederen dankzij zijn maximale laadvermogen van XXX kg. Dankzij de ruime keuze aan opties kunt u de Citan perfect afstemmen op uw vereisten.

Groot in veiligheid.

Ook op het vlak van veiligheid rijdt de Citan voorop: met ADAPTIVE ESP®, remhulpsysteem, ABS en rondom goed bijtende remmen blijft de remweg overtuigend kort – ook in natte omstandigheden. Het chassis met onafhankelijke wielophanging houdt betrouwbaar contact met de rijweg. Als u eens door sneeuw, slijk of zand moet, kunt u de aandrijfslipregeling ASR uitschakelen.

Als het erop aankomt, bieden in de hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers een uitstekende steun. Bij een noodstop worden de waarschuwingsknipperlichten automatisch ingeschakeld.
Standaard is de Citan bovendien uitgerust met bestuurdersairbag, dagrijlichten en wegrijhulp. De opties begeleidersairbag en thoraxbags kunnen het gevaar op verwondingen bij een ongeval nog meer beperken. Ook zijn hulpsystemen zoals licht- en regensensor, bandenspanningscontrole en een achteruitrijcamera die de omgeving achter de wagen in de binnenspiegel weergeeft, als optie verkrijgbaar.

Omdat de Citan zoveel begerigheid opwekt, kunt u er met het als optie verkrijgbare antidiefstal- en inbraakalarminstallatie zeker van zijn dat uw voertuig niet in de verkeerde handen komt.

Sterke en variabele basis.

De Citan is verkrijgbaar als Gesloten Bestelwagen en Tourer – afhankelijk van de opbouwvariant – in 2 voertuiglengtes. Hij beschikt over een zelfdragend koetswerk, waarvan de uitstekende duurzaamheid in uitgebreide tests en langeafstandstrajecten uitgetest werd en het voldoet aan de hoge Mercedes-Benz-standaard. Dagelijks overtuigt het koetswerk door zijn goed zicht rondom en door zijn efficiënte geluidsisolatie.
Voertuiglengte
Lang
Extralang
Wielbasis
Max. lengte van de laadruimte
Laadvolume
Max. laadvermogen
2.697 mm
1.753 mm
3,1 m³
735 kg
3.081 mm
2.137 mm
3,8 m³
770 kg

Het mobiele ruimtewonder voor de stad.

Ruime Gesloten bestelwagen in twee koetswerklengtes.

De Citan Gesloten Bestelwagen overtuigt in beide koetswerklengtes met de grote laadruimte en hoge flexibiliteit. Naargelang de variant biedt de cabine plaats voor max. drie personen.

De belangrijkste voordelen van de Gesloten Bestelwagen:

 • veel varianten mogelijk met de twee koetswerklengtes lang en extralang voor verschillende laadruimtevereisten
 • Groot laadruimtevolume met maximaal 3,8 m³ in de extralange variant
 • Laadruimte voor één europallet 1 in de lengte, 2 europallets in de breedte
 • Plaats voor maximaal drie personen in de cabine met als optie de 2-persoons begeleiderszitbank
 • Hoge flexibiliteit bij het laden – ook voor grote volumes – door de vele opties of de inklapbare begeleiderszetel
1

In combinatie met de optionele binnenbekleding is de breedte tussen de wielkasten niet meer voldoende voor een europallet.

Veel veiligheid, ook in de laadruimte.

Ook een zo veilig mogelijk transport van de lading hoort voor een Mercedes-Benz stadsbestelwagen bij het uitgebreide veiligheidsconcept. Daarom biedt de Citan Gesloten Bestelwagen de beste voorwaarden voor een reglementaire ladingzekering en zorgt hij er ook voor dat bestuurder en begeleider beschermd worden tegen de vracht.

Citan gesloten bestelwagen, doorlopende scheidingswand

Scheidingswand, doorlopend

Citan gesloten bestelwagen, doorlopende scheidingswand met 1 ruit

Doorlopende scheidingswand met 1 ruit

Citan gesloten bestelwagen, houten vloer

Houten vloer

Citan gesloten bestelwagen, sjorpunten zijwand

Sjorpunten zijwand

Citan gesloten bestelwagen, rail op de zijwand met twee verschuifbare sjorpunten

Rail op de zijwand met 2 verschuifbare sjorpunten

Onmiskenbaar een Mercedes-Benz Van.

Merktypisch exterieurdesign.

Met zijn design dat typisch is voor Mercedes-Benz Vans en de hoge kwaliteitsindruk zet de Citan het positieve imago van de andere Van-modellen naadloos over op het segment van de Small Vans. Het unieke design kan met verschillende effen lakkleuren en als optie verkrijgbare metallic-lakkleuren worden aangekleed – en met verschillende, als optie verkrijgbare exterieurpakketten verder worden geïndividualiseerd.

De nieuwe Citan komt eraan.

In september 2021 introduceren we de nieuwe Mercedes-Benz Citan. Het model krijgt het herkenbare merk-DNA, wat bijvoorbeeld terugkomt in het opvallende design, de veiligheid en de connectiviteit. Lees meer over de nieuwe Citan en schrijf u in voor onze Citan-update.

*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen vanaf 1 juli  tot met 30 september 2021.  Geldig voor Renting PRO bij een looptijd van 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Uitsluitend voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel. 

Lorem Ipsum