De nieuwe Econic van Mercedes-Benz.

Vooruitgang door innovatie.

Al meer dan 125 jaar staat de naam Mercedes-Benz voor innovatieve voertuigen van topkwaliteit. Onze eis aan perfectie, duurzaamheid en baanbrekend design heeft nu de volgende generatie vrachtwagens in het leven geroepen: de nieuwe Econic. Met het nieuwe laagchassisvoertuig hebben we een uniek concept consequent verder ontwikkeld, gericht op de praktijk en de harde eisen van het dagelijkse gebruik. In het distributietransport of bij talrijke andere gebruiksmogelijkheden: de nieuwe Econic maakt het werk efficiënter en rijdt voorop voor zijn tijd.

Dat spreekt voor de nieuwe Econic:

innovatief laagchassisconcept.

Met slechts twee stappen in de bestuurderscabine: de Econic maakt in- en uitstappen gemakkelijker dan bij vrijwel elk ander bedrijfsvoertuig. Het concept verhoogt de veiligheid op het werk, maakt efficiënte werkprocessen mogelijk en draagt ertoe bij dat het team fit blijft. Deze conceptvoordelen tonen hoe ernstig de Econic de veiligheid op het werk neemt. En door de grote panoramaruiten begroet hij andere weggebruikers steeds op ooghoogte. Het lageframeconcept biedt daarnaast nog een ander voordeel: het maakt van de Econic een bijzonder opbouwvriendelijk speciaal voertuig.

Uitermate zuinig.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe, moderne motorgeneraties van Mercedes-Benz voor serieproductie stond de toename van de zuinigheid centraal. Het resultaat: De BlueEFFICIENCY Power-motoren en -technologieën zorgen voor een brandstofbesparing tot 4 procent en voor een 40 procent lager verbruik van het additief AdBlue. De hoge nuttige last houdt de Econic daarbij in stand en het motorvermogen werd zelfs nog verhoogd. De hoge betrouwbaarheid, kortere standtijden, verlengde onderhoudsintervallen en een vermindering van de reparatie- en onderhoudskosten maken de Econic nog zuiniger.

Overtuigende efficiëntie.

De nieuwe Econic neemt zijn verantwoordelijkheid. Want de Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Power-technologieën betekenen meer dan enkel voldoen aan de emissienorm Euro VI. Ze verenigen een veilige toekomst met optimale efficiëntie en milieubescherming. BlueEFFICIENCY Power omvat innovatieve voertuigtechnologieën en services die tot een lager verbruik leiden en daardoor de belasting van het milieu verminderen.
Zo liggen de emissies van de nieuwe Econic door de verder ontwikkelde nabehandeling van de uitlaatgassen aan de rand van de detecteerbaarheid. Ze onderschrijden de toegelaten waarde van de Euro V-emissienorm die tot 2014 van kracht is met ongeveer 90 procent. Nog milieuvriendelijker onderweg is de Econic met aardgasaandrijving, die weldra verkrijgbaar zal zijn. En de Allison automatische versnellingsbak met nieuwe ECO-software maakt een betere overbrenging van het vermogen mogelijk, zelfs bij een laag toerental. Het beproefde lagevloerconcept met een ergonomische laagchassiscabine en een opbouwvriendelijk frame draagt eveneens bij tot de toegenomen efficiëntie van de nieuwe Econic.
Naast technische innovaties dienen services zoals de Mercedes-Benz Professionele training, alsook technische zittingen om de efficiëntie te verhogen.