Uitrustingen voor de X-Klasse.

Een stoere uitstraling met een comfortabel interieur.

De X-Klasse scoort niet alleen met zijn pick-up-eigenschappen, maar overtuigt eveneens door zijn prestatiebevorderend comfort.
 • KEYLESS-GO

  KEYLESS-GO

  Dankzij het toegangs- en startvrijgavesysteem KEYLESS-GO kan het voertuig comfortabel geopend en gesloten en snel gestart worden – enkel door de elektronische sleutel bij zich te dragen.
  Meer informatie
 • Informatie en entertainment

  Informatie en entertainment

  Met het grote aanbod multimediasystemen bent u in de X-Klasse steeds goed geïnformeerd, bereikbaar en fantastisch geëntertaind.
  Meer informatie
 • Parkeer-pakket met 360°-camera

  Parkeer-pakket met 360°-camera

  Het Parkeer-pakket met 360°-camera ontlast de bestuurder dankzij een camerabeeld met rondomzicht en PARKTRONIC bij het in- en uitrijden van parkeerplaatsen en bij het manoeuvreren.
  Meer informatie
 • THERMOTRONIC

  THERMOTRONIC

  De automatische airconditioning THERMOTRONIC regelt automatisch temperatuur, luchthoeveelheid en luchtverdeling in 2 klimaatzones – individueel voor bestuurder en passagier.
  Meer informatie
 • Zitcomfort

  Zitcomfort

  Wie aangenaam en ergonomisch zit, kan langer genieten van de rit. Hiervoor kunnen bestuurders- en passagierszetel aangepast worden aan individuele wensen.
  Meer informatie

Highlights opties.

De veelvuldige opties voor de X-Klasse laten nauwelijks te wensen over. Wie een nog meer uitgesproken styling wenst of pick-up-specifieke functionele eisen heeft, vindt zeker zijn gading bij de ruime keuze aan opties.

Plus-pakket

Comfort-pakket

Parkeer-pakket met 360°-camera

Maximaal rijplezier!

Ontdek het topmodel van de Mercedes-Benz X-Klasse.
 1. Zescilindermotor
 2. Permanente vierwielaandrijving 4MATIC
 3. 7G-TRONIC PLUS
 4. DYNAMIC SELECT
 5. Actieve spoorassistent
Overtuigt met maximaal doorzettingsvermogen.

De V6-cilinderdieselmotor OM642 van 190 kW (258 pk) maakt indruk door zijn overweldigende trekkracht, dynamische rijprestaties en sportief rijplezier.

Daarnaast behoren ook een rustige loopcultuur en een efficiënt bandstofmanagement tot zijn sterktes. De technische voorwaarde daarvoor wordt onder meer geschapen door de common-rail directe injectie met piëzo-injectoren en turbolader.
Uitlaatgasrecirculatie, een tweeweg-oxidatiekatalysator, een SCR-katalysator en een dieselpartikelfilter beperken de schadelijke stoffen in het uitlaatgas.

Aangedreven door zin voor avontuur.

De permanente vierwielaandrijving maakt met open middendifferentieel, geregeld langssperdifferentieel, terreinreductie en als optie verkrijgbaar achterassperdifferentieel uitstekende offroad-prestaties mogelijk.
Op de weg overtuigt hij met nog meer rijdynamiek, soevereiniteit en rijstabiliteit – vooral op natte of besneeuwde rijweg. De aandrijfkracht wordt daarvoor permanent in de verhouding 40:60 over de voor- en achteras verdeeld.
De bestuurder kan kiezen tussen 3 verschillende 4x4-modi: Offroad '4H' voor offroad-ritten in zand of steenslag, '4L' voor offroad-ritten in kiezel of modder en '4MAT' voor een betere rijdynamiek op de weg.

Ononderbroken sterk.

 

De 7-trapsautomaat 7G-TRONIC PLUS combineert rijdynamiek en rijplezier met een uitstekend reiscomfort en hoge efficiëntie. Snelle schakelingen behoren eveneens tot de sterke punten, net als nagenoeg onmerkbare schakelovergangen.

Dankzij de 7 versnellingen blijft het motortoerental in elke rijsituatie zo laag mogelijk. De brede spreiding van de versnellingsbak en de zeven fijn gespreide trappen beperken toerentalsprongen bij het schakelen.

In de manuele DYNAMIC SELECT-modus kan de automatische versnellingsbak met de hand bediend worden via de schakelhendels aan het stuur. Hierbij worden de schakeltijden aanmerkelijk korter dan bij de programma's Comfort en Eco.

Karakter met vele facetten.

DYNAMIC SELECT biedt de bestuurder de keuze uit vijf verschillende rijprogramma's. Daarmee kan hij het karakter van de aandrijflijn en de rijdynamiekregelsystemen met een druk op de knop volgens zijn wensen instellen: comfortabel, geoptimaliseerd voor offroad, sportief of bijzonder efficiënt. Daarbij komt nog een manuele modus, waarin de bestuurder met behulp van de schakelhendels aan het stuur zelf schakelt.

De DYNAMIC SELECT-schakelaar bevindt zich in het centrale bedieningspaneel van de middenconsole. Het geselecteerde programma verschijnt als status en bij programmawijziging kortstondig als pop-up op het multifunctioneel display van het combi-instrument.

Volgt een duidelijke lijn.

De actieve spoorassistent kan de veiligheid tijdens het rijden vooral op lange trajecten verhogen en bijvoorbeeld helpen om ongevallen door microslaap te vermijden. In bepaalde omstandigheden kan het systeem voorkomen dat de bestuurder ongewild afwijkt van de rijstrook en hem optisch door een weergave in het combi-instrument en haptisch door pulserende trillingen in het stuurwiel waarschuwen. Als de bestuurder niet reageert, kan de actieve spoorassistent door corrigerende remingrepen ertoe bijdragen om het voertuig terug op het juiste spoor te krijgen. Het systeem werkt vanaf een snelheid van 60 km/u.

Brandstofverbruik van de X 350 d 4MATIC gecombineerd: 9,0-8,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 236-230 g/km. [1]

Overzicht van de talrijke uitrustingen.

 1. Aandrijving en chassis


 2. Veiligheid


 3. Multimediasystemen en navigatie
 4. Exterieur


 5. Interieur


 6. Uitrustingspakketten Exterieur
* Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en over de officiële, specifieke CO-emissies van nieuwe personenwagens kunnen uit de "Leidraad voor brandstofverbruik, CO-emissies en stroomverbruik van nieuwe personenwagens" worden genomen. Deze leidraad is gratis verkrijgbaar op alle verkooppunten en bij het "DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de)".

Beeldmateriaal toont originele accessoires van Mercedes-Benz. Originele accessoires van Mercedes-Benz voor het model X 350 d 4MATIC zijn momenteel niet verkrijgbaar af fabriek.


Originele accessoires van Mercedes-Benz zijn momenteel niet voor alle modeltypes af fabriek beschikbaar. Raadpleeg uw Mercedes-Benz-partner voor meer details.

Lorem Ipsum