De nieuwe X-Klasse.

Vanaf € 31.250 (excl. BTW)

Configurator

Robuustheid in haar meest fascinerende vorm.

Soeverein trotseert hij de natuurkrachten. Zijn opvallend design trekt de aandacht. Hij is zo robuust en krachtig dat u met hem ook op zwaarder terrein op soevereine wijze onderweg bent. Dankzij zijn opzienbarende stijl zult u ook in de grootstad opvallen. Als functionele en betrouwbare partner voor uw dagelijks werk is hij even overtuigend als metgezel voor spontane avonturen in uw vrije tijd. Ontdek een voertuig dat verschillende leefwerelden op een totaal nieuwe manier samenbrengt: welkom bij de X-Klasse – de Mercedes-Benz onder de pick-ups!

Highlights.

  1. Robuustheid
  2. Offroad
  3. Performance
  4. Functionaliteit
  5. Comfort
  6. Design
  7. Veiligheid
Wie meer dan één ton kan dragen, heeft een sterke ruggengraad nodig.

De X-Klasse is door en door robuust: hij kan een lading van meer dan 1 000 kg dragen en trekt aanhangwagens tot 3 500 kg. Daarvoor heeft hij een stabiele en standvastige basis nodig. Daarom hebben we onze pick-up opgebouwd op een stevig ladderchassis van hoogwaardig staal. U kunt de laadbak ook rustig en ordelijk volladen: gereedschap, machines, materiaal of sport- en vrijetijdsbenodigdheden. Ook buiten de verharde wegen helpt zijn robuust chassis u om op een soevereine manier op uw bestemming te komen. Desgewenst beschermt een technische roestvrijstalen bodembeschermplaat de motor, de transmissie en het uitlaatsysteem tijdens gebruik op het terrein bij het nemen van hindernissen.

Trotseert natuurkrachten

Dankzij de vierwielaandrijving met de verschillende modi, de terreinreductie en het als optie verkrijgbare sperdifferentieel op de achteras komt u ook op zwaar terrein onverstoorbaar vooruit. De grote bodemvrijheid van 202 mm – desgewenst tot 222 mm – laat op het terrein veel ruimte onder het voertuig. Als u zin hebt in avontuur, dan beklimt de X-Klasse met u op de juiste ondergrond hellingen tot ca. 100% en blijft hij stabiel in schuine posities tot ca. 49,8°. Op die manier zorgen offroad-ritten voor nog meer rijplezier.

Maximaal rijplezier!

Instappen, starten en al vanaf lage toerentallen het volledige vermogen ervaren. Vooral de versie met de krachtige V6-cilinderdieselmotor* zal u weten te overtuigen met zijn soevereine rijeigenschappen. DYNAMIC SELECT biedt u de keuze uit 5 rijprogramma’s, die een comfortabel, voor op onverharde ondergrond rijden geoptimaliseerd, sportief of bijzonder efficiënt rijgedrag mogelijk maken. In de manuele modus DYNAMIC SELECT schakelt u zelf met de schakelhendels aan het stuur.

De naar buiten geplaatste wielkasten en de wielen met brede banden zien er niet alleen indrukwekkend uit, maar dragen dankzij hun grote spoorbreedte ook bij tot de hoge dwarsdynamiek van de X-Klasse. Evenals de wendbaar afgestelde ophanging met meerdere wielarmen op de achteras. Op die manier kijkt u na elke bocht nog meer uit naar de volgende en wordt voortbeweging puur rijplezier.

Een laadvloer met veel mogelijkheden.

"Pick-up" – dat interpreteren we letterlijk: de makkelijk toegankelijke laadvloer draagt voor u meer dan 1.000 kg aan werk- of sportmateriaal – ook vuil en nat materiaal. Zelfs tussen de wielkasten is er genoeg plaats voorzien voor een dwars geladen europallet. Heeft de lading hoeken en kanten? Dan kan de laadbakbekleding helpen om krassen en lakschade te vermijden. Opdat alles mooi op zijn plaats blijft, dragen bevestigingsmogelijkheden bij aan de bescherming van de lading. En wanneer het weer eens laat wordt, vergemakkelijkt de ledverlichting van de laadbak het werk. Staan er u nog uitdagende avonturen te wachten? Dan creëert u meer mogelijkheden met de uitbreiding van de aanhangwagenbelasting tot 3.500 kg – ook voor boot- en paardentrailers.

Een stoere uitstraling met een comfortabel interieur.

Zelfs wanneer het er buiten ruig aan toe gaat, verwent de X-Klasse met het typische comfort van Mercedes-Benz. Het toegangs- en startvrijgavesysteem KEYLESS-GO en de Hill Hold Assist zorgen voor ontspannen instappen en starten. Tijdens de rit regelt de airconditioning of de als optie verkrijgbare automatische airconditioning THERMOTRONIC de temperatuur in het interieur. Voor informatie en entertainment zorgen de moderne radio- en navigatiesystemen COMAND Online, Audio 20 USB en Audio 20 CD met de connectiviteitsdiensten van Mercedes me connect in het voertuig. Dankzij het comfortchassis en de individueel verstelbare zetels van bestuurder en passagier vooraan blijven lange trajecten een plezier. Als optie zijn elektrisch verstelbare en met lendensteun en zetelverwarming uitgeruste zetels verkrijgbaar. Wanneer u op uw bestemming bent aangekomen, vergemakkelijkt het Parkeer-Pakket met 360°-camera het parkeren en manoeuvreren. Dankzij het intuïtieve bedienings- en weergaveconcept kunnen alle comfortfuncties gemakkelijk bediend worden.

Sterk in karakter, zeker in stijl.

De X-Klasse toont karakter: de powerdomes op de motorkap, de optische bodembescherming vooraan en de brede wielkasten maken indruk van bij de eerste aanblik. Nadat u de deuren hebt geopend wordt u ontvangen in een stijlvol interieur met een horizontaal ingedeelde cockpit. De duidelijk van elkaar onderscheiden uitrustingslijnen PURE, PROGRESSIVE en POWER, in combinatie met stijlvolle originele accessoires, maken de pick-up nog meer tot uw eigen X-Klasse. Evenals de tot 48,3 cm (19") lichtmetalen velgen en de LED High Performance-koplampen in het typische fakkeldesign. Voor de uitrustingslijn POWER kunt u kiezen tussen 2 kleurconcepten in zwart leder of nootbruin leder. De bekleding van het dashboard en de bovenzijden van de deurpanelen in ARTICO kunstleder en de sierelementen in aluminium- of houtlook zijn afgestemd op de hoogwaardige lederuitrusting.

Veilig – niet alleen in stijl.

Met zijn robuuste bouw beschikt de X-Klasse over een stevige basis voor een voorbeeldige veiligheid. Des te beter als er nog talrijke veiligheidssystemen bijkomen: verschillende rijdynamiek- en remsystemen – waaronder ESP® met aanhangerstabilisatie – kunnen helpen om kritieke rijsituaties te detecteren en ze desgevallend minder acuut te maken. Bovendien kunnen hulpsystemen de bestuurder in vermoeiende of kritieke rijsituaties ondersteunen, door bijvoorbeeld de spoorassistent of het actieve remhulpsysteem. Daarbij komen voor noodgevallen de 7 standaard airbags en het Mercedes-Benz noodoproepsysteem in werking.

Beeldmateriaal toont originele accessoires van Mercedes-Benz. Originele accessoires van Mercedes-Benz voor het model X 350 d 4MATIC zijn momenteel niet verkrijgbaar af fabriek.