Veiliger achteruitrijden.

De achteruitrijcamera ondersteunt u bij het parkeren en manoeuvreren: hij geeft een beeld van het gebied vlak achter het voertuig, dat de bestuurder niet rechtstreeks kan zien. Daardoor kan schade bij het parkeren en manoeuvreren vermeden worden. Dynamische hulplijnen en een 180°-aanzicht maken de oriëntatie bij het achteruitrijden nog gemakkelijker.

Een omgevingscamera in de greeplijst van de achterklep registreert de onmiddellijke omgeving achter het voertuig en geeft de informatie op het display van het multimediasysteem weer. Door de digitale beeldoverdracht kon de weergavekwaliteit nog verbeterd worden.

Zodra de achteruitversnelling ingeschakeld is, wordt de achteruitrijcamera geactiveerd. Hij wordt pas uitgeschakeld wanneer het manoeuvreren afgelopen is. Dat wil zeggen, als de achteruitversnelling 15 s lang niet was ingeschakeld, meer dan 10 m werd gereden of de snelheid tot boven 10 km/u stijgt.

Het camerabeeld van de achteruitrijcamera dekt een zone van ong. 3 m achter het voertuig af. Horizontale en verticale hulplijnen helpen de bestuurder afstanden juist in te schatten. De horizontale lijnen worden weergegeven op een afstand van 0,3 m, 1,00 m en 2,00 m. De verticale gele lijnen vertegenwoordigen de voertuigbreedte plus 0,10 m veiligheidsafstand.

Lorem Ipsum