De aandrijving van de toekomst.

Stille elektromotor zonder lokale emissies.

De uiterst efficiënte elektromotor van 85 kW (116 pk) [eVito gesloten bestelwagen met inschrijving als bedrijfsvoertuig (N1). Stroomverbruik in gecombineerde testcyclus 27,2 – 30,2 kWh/100 km, CO₂-emissies 0 g/km]1, 2[*] overtuigt met haar grote acceleratievermogen en rustige loop. In vergelijking met een verbrandingsmotor heeft de elektromotor een aanmerkelijk hoger rendement. Hij rijdt nagenoeg geruisloos en het maximumkoppel staat al vanaf de eerste motoromwenteling ter beschikking. Als de stroom voor het elektrovoertuig uit alternatieve energieën wordt gewonnen, dan is deze aandrijving emissievrij. Dat maakt van de elektromotor een vanuit economisch en ecologisch oogpunt toekomstbestendig aandrijvingstype in stedelijke gebieden die erg te lijden hebben onder luchtverontreiniging en waar steeds strengere emissievoorschriften gelden. Daarbij komt dat een elektromotor ten opzichte van een verbrandingsmotor nog slijtage- en onderhoudsarmer is. Tijdens het gebruik ontstaan er bijvoorbeeld geen kosten voor oliewissel.
1

Het stroomverbruik werd op basis van VO 692/2008/EG berekend. Het stroomverbruik hangt af van de voertuigconfiguratie, vooral van de keuze van de snelheidsbeperking.

2

Het stroomverbruik werd berekend op basis van verordening (EU) 2017/1151. Het stroomverbruik hangt af van de voertuigconfiguratie, vooral van de keuze van de snelheidsbeperking.

[*] Meer informatie over het officiële brandstofverbruik en over de officiële, specifieke CO₂-emissies van nieuwe personenwagens kunnen uit de “Leidraad voor brandstofverbruik, CO₂-emissies en stroomverbruik van nieuwe personenwagens” worden genomen. Deze leidraad is gratis verkrijgbaar op alle verkooppunten en bij het “DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de)”.

Lorem Ipsum