Opladen

Opladen.

Aangepaste oplaadmogelijkheden.

Oplaadinfrastructuur.

Voor particulieren en fleetklanten zijn er 2 oplaadoplossingen – op maat gemaakt voor de betreffende klantengroep: voor particulieren is de Mercedes-Benz wallbox Home in een compact en hoogwaardig design verkrijgbaar in de onderdelenverkoop. Deze moet door een vrij door de klant te kiezen professionele elektricien overeenkomstig de lokale voorschriften worden gemonteerd.

Nog omvangrijker is ons aanbod voor klanten met meer dan 2 voertuigen op een locatie: met het oplaadinfrastructuuraanbod voor fleetklanten begeleidt Mercedes-Benz Vans klanten – samen met een door hen gekozen partner – van het advies en de voorbereiding van de standplaats over de montage van het oplaadmateriaal tot het onderhoud en de ondersteuning. Aan fleetklanten in Duitsland wordt bovendien een intelligente oplaadoplossing1 aangeboden met laadpaal en integratie in een netwerk. Daardoor kunnen belastingspieken worden vermeden of zoveel mogelijk worden beperkt, waardoor kosten kunnen worden bespaard.

De voor fleetmanagers ontwikkelde dienst “Intelligent laadmanagement”2 van Mercedes me connect3 is verkrijgbaar via de voertuigmanagementtool op het Mercedes me platform. Daar wordt bijvoorbeeld de laadtoestand van het elektrisch voertuig weergegeven en worden de oplading en voorbereiding in functie van de vooraf ingestelde vertrektijden geregeld.

1

De intelligente laadoplossing met advies over de dienst “Intelligent laadmanagement” wordt aanvankelijk alleen in Duitsland aangeboden.

2

De dienst "intelligent laadmanagement" is in Duitsland al beschikbaar. Andere markten volgen geleidelijk aan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw plaatselijke concessiehouder.

3

Voorwaarde voor het gebruik van de dienst “Intelligent laadmanagement” is een geactiveerde Mercedes PRO-account en een gepaste laadinfrastructuur ter plaatse. Mercedes PRO connect services zijn beschikbaar voor eVito voertuigen, die vanaf 03/2019 in productie gaan. Indien u vragen hebt over de beschikbaarheid van Mercedes PRO connect services voor uw eVito voertuig, kunt contact opnemen met uw concessiehouder.

De laadpartner voor uw elektrische bedrijfswagen.

 

De eVito Gesloten Bestelwagen heeft een batterijcapaciteit van 60 kWh. Een gemiddeld huishouden in België verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw eVito zakelijk of privé opladen zal dus een impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een performante laadoplossing hoeft u nooit in te boeten op laadvermogen en laadtijden. Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk zoals Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner. Uw comfort als eVito klant komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox aan. Deze laadpartner levert een zeer performant en aantrekkelijk laadstation en neemt ook de volledige installatie voor haar rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en in detail over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie thuis of bij uw bedrijf en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk.

Elektrische energie zo efficiënt mogelijk aanwenden.

Maximale benutting van de actieradius dankzij rijprogramma's en recuperatie.

Het aandrijvingssysteem bestaat uit de elektromotor, de hoogspanningsbatterij, de vermogenselektronica en het laadtoestel. De elektromotor drijft de voorwielen aan en haalt de energie die daarvoor nodig is uit de hoogspanningsbatterij. Die wordt primair opgeladen aan het elektriciteitsnet en kan tijdens het rijden door middel van recuperatie aanvullend opgeladen worden met teruggewonnen energie.

De intelligente bedrijfsstrategie zorgt voor een uiterst efficiënt gebruik: met 3 rijprogramma's en 4 recuperatieniveaus wordt het stroomverbruik en daardoor ook de actieradius geoptimaliseerd. De 3 rijprogramma's “E+”, “E” en “C” worden geselecteerd via de rijprogrammaschakelaar in de middenconsole en de 4 recuperatieniveaus “D-”, “D”, “D+” en “D++” via de schakelhendels aan het stuur.

Bij de recuperatie wordt energie teruggewonnen wanneer het voertuig afgeremd wordt. De batterij wordt bijvoorbeeld opgeladen tijdens het bergaf rijden, zodat de energie bij het remmen niet in de vorm van warmte verloren gaat. Het ingestelde rijprogramma en het recuperatieniveau worden weergegeven op het display van het combi-instrument. Met deze intelligente bedrijfsstrategie kan de rendabiliteit van de bestelwagens met elektrische aandrijving in het dagelijks gebruik op de weg verder geoptimaliseerd worden.