Robuust en krachtig: de Sprinter Chassis-cabine met open laadbak.

Vanaf € 25.805,- (excl. BTW)

Configurator

De Sprinter Chassis-cabine met open laadbak: toekomstgericht, efficiënt en betrouwbaar.

Hij is zo veelzijdig dat u altijd precies het juiste model voor uw vervoersopdrachten vindt, en hij ziet er zo goed uit dat hij positief opvalt. De nieuwe Sprinter Chassis-cabine met open laadbak biedt met 3 voertuiglengtes, een standaardcabine of dubbele cabine en een laadoppervlak tot 9,2 m2 een indrukwekkende verscheidenheid. De talrijke varianten en uitrustingen maken zowel rendabele instapvoertuigen als voertuigen met een omvangrijke uitrusting mogelijk.

Voertuigen met de nieuw beschikbare voorwielaandrijving hebben bijvoorbeeld een lagere aankoopprijs en een hoger laadvermogen dan voertuigen met achterwielaandrijving. De bestuurders doen hun voordeel met het intelligente bedienings- en weergaveconcept en met het modulaire opbergconcept dat net als het aanbod multimedia- en hulpsystemen specifiek op uw behoeften afgestemd kan worden. Best Practices hebben we natuurlijk behouden. Zo blijven veel uit- en opbouwoplossingen zonder grote veranderingen nog altijd te gebruiken.

Het resultaat is dat de Sprinter - dankzij zijn innovatiekracht en zijn ervaring van meer dan 20 jaar - opnieuw een mijlpaal is en een toekomstgerichte, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing vormt die uw onderneming vooruit helpt.

Highlights.

 1. Productconcept
 2. Connectiviteit
 3. Sectoroplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendabiliteit
Mooi voor het oog, en nog mooier voor het werk.

Met het typisch Mercedes-Benz radiatorrooster en modern vormgegeven koplampen is de cabine van de nieuwe Sprinter Chassis-cabine met open laadbak visueel alvast bijzonder geslaagd. De cockpit kreeg op haar beurt een nieuwe vormgeving en overtuigt net zo goed door haar design als door haar uitstekende functionaliteit. Voorbeelden van dat laatste zijn het intelligente, modulaire opbergconcept en KEYLESS START.

Het laadoppervlak van max. 9,2 m2 wordt begrensd door hoogwaardige aluminium zijschotten. Op die manier ontstaat een robuust laadoppervlak dat ruimte biedt aan twee grote industriepalletten van 1.200 x 1.000 naast elkaar. Desgewenst bieden de ruimtes links en rechts onder de laadbak een afsluitbaar en tegen opspattend water beschermd opbergvak, bijvoorbeeld voor werktuigen of materiaal. Ze hebben elk een volume van 30 l.

Een ander voordeel is het grote aantal beschikbare aandrijvingsvarianten: naargelang het gebruiksprofiel en het gewenste rijgedrag kunt u uw Sprinter met open laadbak bestellen met voor-, achter- of vierwielaandrijving1. Schakelen gebeurt manueel met de 6-versnellingsbak2of automatisch met de 7G-TRONIC PLUS of de in dit segment unieke 9G-TRONIC3.

Uw mobiliteit 4.0.

Om het werk zo rendabel en aangenaam mogelijk te maken, zijn voor de Sprinter verschillende radio’s, multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen beschikbaar. Afhankelijk van de behoefte gaat het aanbod van de smartphonehouder over de radio met Bluetooth®-interface en handenvrije functie tot het multimediasysteem dat een hoge resolutie touchscreen, een snelle navigatie op basis van een harde schijf met 3D-kaartweergave en een smartphone-integratie4 omvat. De bediening zoals u dat graag hebt: eenvoudig De multimediasystemen bijvoorbeeld laten zich via het hoge resolutie touchscreen of via de Touch-Control-toets op het multifunctionele stuurwiel bedienen. Alle bedienings- en weergave-elementen zijn goed bereikbaar en gemakkelijk af te lezen.

Omdat de moderne arbeidswereld niet zonder digitale oplossingen kan, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die de technische basis voor een permanente internetverbinding van het voertuig vormt. Dat maakt het mogelijk om gebruik te maken van de huidige en toekomstige Mercedes PRO diensten. De voordelen daarvan gaan van minimale uitvaltijden door een anticiperend onderhoudsmanagement tot het digitale logboek dat het gebruik van papier volledig overbodig maakt.

Waar een transportopdracht is, is ook een Sprinter.

De Sprinter met open laadbak maakt met zijn laadoppervlak tot 9,2 m2 veel mogelijk: enkele of dubbele cabine en 3 voertuiglengtes vormen de basis voor een indrukwekkende hoeveelheid varianten. Die verscheidenheid neemt nog toe dankzij de 4 motoren, de talrijke opties, de chassisvarianten en de sectorspecifieke oplossingen van opbouwfabrikanten. Dat stelt u in staat om voertuigen met een maximaal toegelaten massa tot 5 500 kg te configureren. Indien nodig heeft hij een trekkracht tot 3.500 kg. Desgewenst bieden de ruimtes links en rechts onder de laadbak een afsluitbaar en tegen opspattend water beschermd opbergvak, bijvoorbeeld voor werktuigen.

Verzekert uw succes.

De Sprinter met open laadbak is een door en door veilig voertuig. De basis daarvoor is het naakte koetswerk dat door zijn constructie en de gebruikte materialen bijzonder stevig is.

Daarbij komen nog talrijke hulpsystemen. Want zelfs de meest ervaren bestuurder komt wel eens in een situatie terecht waarin een steuntje in de rug welkom en nuttig kan zijn. Het aanbod gaat van de standaard zijwindassistent tot het actieve remhulpsysteem en de spoorassistent – de twee laatste hulpsystemen zijn standaard in voertuigen met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3.500 kg. ‘s Nachts zorgen de optionele LED High Performance koplampen voor een verre en heldere verlichting van de rijweg.

En bij een eventueel ongeval wordt de bestuurder door de standaard ingebouwde airbag beschermd. Indien gewenst zijn er voor de bestuurder en de begeleider nog 5 extra airbags beschikbaar.

Rendabel, wanneer het erop aankomt.

Met de Sprinter kiest u voor een voertuig dat al meer dan 20 jaar op een indrukwekkende manier bewijst bijzonder rendabel te zijn. De nieuwe Sprinter met open laadbak zet dat succesverhaal met zijn vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid voort. Daarbij profiteert u van meet af aan van zijn rendabiliteit: met een aantrekkelijke aankoopprijs en talrijke configuratiemogelijkheden, waarbij u exact datgene bestelt wat u echt nodig heeft.

Omdat we wat goed is, graag nog verbeteren, hebben we onze dieselmotoren nog zuiniger gemaakt. Een ander pluspunt voor de rendabiliteit van uw bedrijf is het circa 50 kg hogere laadvermogen met de als optie verkrijgbare hoofdtank van 50 l5 en achterasvering van GVK.

De Sprinter met open laadbak slaagt er dus in aspecten zoals het lage brandstofverbruik en de optimale bruikbaarheid tot een bijzonder rendabele mobiliteitsoplossing te bundelen.

1

De vierwielaandrijving is volgens planning verkrijgbaar vanaf Q4/2018.

2

De standaard 6-versnellingsbak in combinatie met de V6-cilinder dieselmotor OM642 is volgens de planning verkrijgbaar vanaf Q4/2018.

3

Enkel i.c.m. voorwielaandrijving.

4

De smartphone-integratie is volgens planning beschikbaar vanaf Q4/2018.

5

De hoofdtank van 50 liter is als optie verkrijgbaar voor de Sprinter met open laadbak in combinatie met voorwielaandrijving.

Kan aangepast worden aan nagenoeg elk gebruik.

Even rijk aan varianten als het vrachtvervoer.

De talrijke voertuigvarianten en uitrustingsopties maken het mogelijk om de Chassis-cabine en de bestelwagen met open laadbak precies aan de transportopdracht aan te passen. Met de lange voertuiglengte en de standaard cabine bereikt het laadoppervlak van de bestelwagen met open laadbak zijn maximale grootte. Als het laadvermogen doorslaggevend is, gaat de voorkeur uit naar de gewichtsvariant 5 500 kg. De standaard cabine biedt ruimte aan 3 personen, terwijl in de dubbele cabine kleine teams met max. 7 personen naar de werkplaats kunnen rijden. Daarnaast kan voor specifieke vereisten voor bepaalde sectoren gekozen worden uit talrijke hoogwaardige oplossingen van opbouwfabrikanten.

Overzicht van de vele varianten van de Sprinter Chassis-cabine en bestelwagen met open laadbak:

 • 3 voertuiglengtes: compact, standaard en lang
 • 2 cabines: standaard cabine en dubbele cabine
 • Laadoppervlak tot 9,2 m² voor de bestelwagen met open laadbak
 • Verkrijgbaar met een maximaal toegelaten massa van 3.000  kg, 3.500 kg, 4.100 kg en 5.000 kg,
 • daarnaast tal van laad- en losvarianten voor een maximaal toegelaten massa van 5.500 kg
 • Maximaal laadvermogen van meer dan 3.000 kg in de gewichtsvariant van 5.500 kg
 • Verkrijgbaar met voor-, achter- en vierwielaandrijving1
1

De vierwielaandrijving is volgens planning verkrijgbaar vanaf Q4/2018.

Mercedes PRO.

Mercedes-Benz PRO biedt u in de Sprinter een compleet geïntegreerde communicatiesysteem, Mercedes PRO connect. Hiermee kunt u op een efficiënte manier verbinding maken met uw rijdend wagenpark en chauffeurs - in realtime. Dit intelligente voertuigbewakings- en communicatiesysteem verbetert de inzet van uw wagenpark en helpt de efficiëntie van uw bedrijfsvoering te verhogen.