Robuust en krachtig: de Sprinter Chassis-cabine met open laadbak.

Vanaf € 26.456 (excl. BTW)
Vanaf € 329 per maand*

Configurator

Toekomstgericht, efficiënt en betrouwbaar.

Hij is zo veelzijdig dat u altijd precies het juiste model voor uw vervoersopdrachten vindt, en hij ziet er zo goed uit dat hij positief opvalt. De nieuwe Sprinter Chassis-cabine met open laadbak biedt met 3 voertuiglengtes, een standaardcabine of dubbele cabine en een laadoppervlak tot 9,2 m2 een indrukwekkende verscheidenheid. De talrijke varianten en uitrustingen maken zowel rendabele instapvoertuigen als voertuigen met een omvangrijke uitrusting mogelijk.

Voertuigen met de nieuw beschikbare voorwielaandrijving hebben bijvoorbeeld een lagere aankoopprijs en een hoger laadvermogen dan voertuigen met achterwielaandrijving. De bestuurders doen hun voordeel met het intelligente bedienings- en weergaveconcept en met het modulaire opbergconcept dat net als het aanbod multimedia- en hulpsystemen specifiek op uw behoeften afgestemd kan worden. Beproefde elementen hebben we natuurlijk behouden. Zo blijven veel uit- en opbouwoplossingen zonder grote veranderingen nog altijd te gebruiken.

Het resultaat is dat de Sprinter - dankzij zijn innovatiekracht en zijn ervaring van meer dan 20 jaar - opnieuw een mijlpaal is en een toekomstgerichte, efficiënte en betrouwbare mobiliteitsoplossing vormt die uw onderneming vooruithelpt.

Hoogtepunten

 1. Productconcept
 2. Connectiviteit
 3. Sectoroplossingen
 4. Veiligheid
 5. Rendabiliteit
Mooi voor het oog, en nog mooier voor het werk.

Met het typisch Mercedes-Benz radiatorrooster en modern vormgegeven koplampen is de cabine van de nieuwe Sprinter Chassis-cabine met open laadbak visueel alvast bijzonder geslaagd. De cockpit kreeg op haar beurt een nieuwe vormgeving en overtuigt net zo goed door haar design als door haar uitstekende functionaliteit. Voorbeelden van dat laatste zijn het intelligente, modulaire opbergconcept en KEYLESS-START.


De laadvloer van max. 9,2 m² wordt begrensd door hoogwaardige aluminium zijschotten. Op die manier ontstaat een robuust laadoppervlak dat ruimte biedt aan twee grote industriepalletten van 1.200 x 1.000 naast elkaar. Desgewenst bieden de ruimtes links en rechts onder de laadbak een afsluitbaar en tegen opspattend water beschermd opbergvak, bijvoorbeeld voor werktuigen of materiaal. Ze hebben elk een volume van 30 l.

Uw mobiliteit 4.0.

Om het werk zo rendabel en aangenaam mogelijk te maken, zijn voor de Sprinter naar keueze een radio, verschillende multimediasystemen en connectiviteitsoplossingen beschikbaar. Afhankelijk van de behoefte gaat het aanbod van de smartphonehouder over de radio met Bluetooth®-interface en handenvrije functie tot het multimediasysteem dat een hoge resolutie touchscreen, een snelle navigatie op basis van een harde schijf met 3D-kaartweergave en een smartphone-integratie omvat. De bediening zoals u dat graag hebt: eenvoudig De multimediasystemen kunt u bijvoorbeeld bedienen via het hogeresolutie touchscreen of het multifunctioneel stuurwiel. Alle bedienings- en weergave-elementen zijn goed bereikbaar en gemakkelijk af te lezen.

Omdat de moderne arbeidswereld niet zonder digitale oplossingen kan, hebben we de Sprinter met een geïntegreerde communicatiemodule uitgerust die de technische basis voor een permanente internetverbinding van het voertuig vormt. Dat maakt het mogelijk om gebruik te maken van de huidige en toekomstige Mercedes PRO diensten. De voordelen daarvan gaan van minimale uitvaltijden door een anticiperend onderhoudsmanagement tot het digitale logboek dat het gebruik van papier volledig overbodig maakt.

Waar een transportopdracht is, is ook een Sprinter.

De Sprinter met open laadbak maakt met zijn laadoppervlak tot 9,2 m2 veel mogelijk: enkele of dubbele cabine en 3 voertuiglengtes vormen de basis voor een indrukwekkende hoeveelheid varianten. Die verscheidenheid neemt nog toe dankzij de 4 motoren, de talrijke opties, de chassisvarianten en de sectorspecifieke oplossingen van opbouwfabrikanten. Dat stelt u in staat om voertuigen met een maximaal toegelaten massa tot 5 500 kg te configureren. Indien nodig heeft hij een trekkracht tot 3.500 kg. Desgewenst bieden de ruimtes links en rechts onder de laadbak een afsluitbaar en tegen opspattend water beschermd opbergvak, bijvoorbeeld voor werktuigen.

Verzekert uw succes.

De Sprinter met open laadbak is een door en door veilig voertuig. De basis daarvoor is het naakte koetswerk dat door zijn constructie en de gebruikte materialen bijzonder stevig is.

Daarbij komen nog talrijke hulpsystemen. Want zelfs de meest ervaren bestuurder komt wel eens in een situatie terecht waarin een steuntje in de rug welkom en nuttig kan zijn. Het aanbod gaat van de standaard zijwindassistent tot het actieve remhulpsysteem en de spoorassistent – de twee laatste hulpsystemen zijn standaard in voertuigen met een maximaal toegelaten massa van meer dan 3.500 kg. ‘s Nachts zorgen de optionele LED High Performance koplampen voor een verre en heldere verlichting van de rijweg.

En bij een eventueel ongeval wordt de bestuurder door de standaard ingebouwde airbag beschermd. Indien gewenst zijn er voor de bestuurder en de begeleider nog 5 extra airbags beschikbaar.

Rendabel, wanneer het erop aankomt.

Met de Sprinter kiest u voor een voertuig dat al meer dan 20 jaar op een indrukwekkende manier bewijst bijzonder rendabel te zijn. De nieuwe Sprinter met open laadbak zet dat succesverhaal met zijn vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid voort. Daarbij profiteert u van meet af aan van zijn rendabiliteit: met een aantrekkelijke aankoopprijs en talrijke configuratiemogelijkheden, waarbij u exact datgene bestelt wat u echt nodig heeft.

Omdat we wat goed is, graag nog verbeteren, hebben we onze dieselmotoren nog zuiniger gemaakt. Een ander pluspunt voor de rendabiliteit van uw bedrijf is het circa 50 kg hogere laadvermogen met de als optie verkrijgbare hoofdtank van 50 l en achterasvering van GVK.

De Sprinter met open laadbak slaagt er dus in aspecten zoals het lage brandstofverbruik en de optimale bruikbaarheid tot een bijzonder rendabele mobiliteitsoplossing te bundelen.

Kan aangepast worden aan nagenoeg elk gebruik.

Even rijk aan varianten als het vrachtvervoer.

De talrijke voertuigvarianten en uitrustingsopties maken het mogelijk om de Sprinter Chassis-cabine met open laadbak precies aan de transportopdracht aan te passen. Met de lange voertuiglengte en de standaardcabine bereikt de laadvloer zijn maximale grootte 9,2 m². Als het laadvermogen doorslaggevend is, gaat de voorkeur uit naar de gewichtsvariant 5.500 kg. De standaard cabine biedt ruimte aan 3 personen, terwijl in de dubbele cabine kleine teams met max. 7 personen naar de werkplaats kunnen rijden. Daarnaast kan voor specifieke vereisten voor bepaalde sectoren gekozen worden uit talrijke hoogwaardige oplossingen van opbouwfabrikanten.

Overzicht van de verschillende varianten van de Sprinter Chassis-cabine met open laadbak:

 • Laadvloer tot 9,2 m²
 • Verkrijgbaar met maximum toegelaten massa van 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg en 5.000 kg, bijkomend talrijke laad- en losvarianten voor een maximum toegelaten massa tot 5.500 kg
 • Maximum nuttig laadvermogen van meer dan 3.000 kg in de gewichtsvariant van 5.500 kg
 • Met voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving verkrijgbaar
 • 3 voertuiglengtes: compact, standaard en lang
 • 2 cabines: standaardcabine en dubbele cabine

Maakt zwaar werk lichter.

 • KEYLESS-START

  KEYLESS-START

  De motor eenvoudig met een druk op de knop starten: met KEYLESS-START, het systeem voor startvrijgave, volstaat het om de start/stop-knop in het contactslot in te drukken om de motor te starten.
  Meer informatie
 • Opbergvak voor smartphones incl. Wireless Charging

  Opbergvak voor smartphones incl. Wireless Charging

  Dankzij het draadloze oplaadsysteem kunt u draagbare toestellen, die de Qi-norm 1.2 ondersteunen of daaraan aangepast kunnen worden, heel eenvoudig opladen door ze bovenaan in het middelste opbergvak van de middenconsole te leggen.
  Meer informatie
 • Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  Automatische airconditioning THERMOTRONIC

  De automatische airconditioning THERMOTRONIC regelt tijdens het rijden automatisch de interieurtemperatuur, de hoeveelheid lucht en de luchtverdeling in de bestuurdersruimte.
  Meer informatie
 • MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

  MBUX multimediasysteem met 10,25" touchscreen

  Het MBUX multimediasysteem met het 26 cm (10,25") grote hogeresolutietouchscreen biedt onder andere een snelle navigatie op basis van een harde schijf, met een 3D-kaartweergave, en smartphone-integratie.
  Meer informatie
 • Klapdeksel voor opbergvakken links en rechts

  Klapdeksel voor opbergvakken links en rechts

  Tijdens de rit kan de bestuurder tablets, documenten, sleutels, portemonnees of andere voorwerpen opbergen in de opbergvakken met klapdeksel, links en rechts op de buitenkant van het dashboard.
  Meer informatie
 • Comfort-bestuurderszetel

  Comfort-bestuurderszetel

  De comfortabele bestuurderszetel kan aangepast worden aan de individuele wensen van de bestuurder (lengterichting, hoogte, hellingsgraad en diepte van het zitkussen) en bevordert daardoor een ontspannen rijervaring.
  Meer informatie

Mercedes PRO: vereenvoudigt en versnelt uw zaken.

Vind de passende oplossingen voor uw Sprinter.
Optimierte Unterstützung

Geoptimaliseerde ondersteuning.

Helpt om tijd en kosten te besparen.
Profiteer van beter planbare en tijdbesparende werkplaatsafspraken en nog kortere stilstandtijden en van een directe hulplijn in geval van nood.
Lees er meer over
Digitalisierte Aufzeichnungen

Digitale registraties.

Altijd zicht op belangrijke gegevens van het wagenpark.
Belangrijke gegevens over uw fleetvoertuigen, zoals de gereden ritten, zijn altijd snel beschikbaar.
Lees er meer over
Effizientes Flottenmanagement

Efficiënt wagenparkbeheer

Voertuigstatus en -locatie altijd in het zicht.
 Verbeter de belasting van uw fleet door een vooruitziende en flexibele planning, alsook een recent overzicht van uw voertuigen.
Lees er meer over
Effiziente Fahrstilanalyse

Efficiënte rijstijlanalyse.

Verbruiks- en stilstandkosten duurzaam beperken.
 Verlaag permanent uw energie- en stilstandkosten en verbeter het rendement door een efficiënte analyse van de rijstijl.
Lees er meer over
Vereinfachte Flottenkommunikation

Vereenvoudigde wagenparkcommunicatie.

Fleetmanager en bestuurder rechtstreeks met elkaar verbonden.
 Verhoog uw productiviteit en bespaar tijd met een interactieve, snelle en ondubbelzinnige wagenparkcommunicatie.
Lees er meer over
Verbesserte Navigation

Verbeterde navigatie.

Uw doel sneller bereiken met alle noodzakelijke informatie.
 Kom snel en goed geïnformeerd op uw bestemming aan dankzij een optimale route en de meest recente kaarten.
Lees er meer over
Mobile Fahrzeugbedienung

Mobiele voertuigbediening.

Op afstand bepaalde voertuigfuncties online sturen.
 Bedien en controleer bepaalde functies en de voertuigstatus makkelijk op afstand en ver- en ontgrendel uw voertuig ook zonder sleutel.
Lees er meer over
Datenschnittstellen Mercedes-Benz Vans

Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans.

Brengt Mercedes-Benz Vans in ieder systeem voor wagenparkbeheer.

Gebruik de “Gegevensinterfaces Mercedes-Benz Vans” van Mercedes PRO, om Mercedes-Benz bestelwagens in uw bestaand systeem voor wagenparkbeheer te integreren.

 

Lees er meer over
*Geldig op voor akkoord ondertekende voertuig bestelbonnen (Citan, Vito, Sprinter, X-klasse, V-klasse en Marco Polo) vanaf 1 juli tot en met 30 september 2020. Geldig voor renting bij een looptijd 48 maanden, met een voorschot van 20% en een koopaanbod van 30%. Aanbod uitsluitend bestemd voor professionele klanten, onder voorbehoud van goedkeuring van het dossier en tariefwijzigingen. Mercedes-Benz Financial Services Belux NV, Tollaan 68, 1200 Brussel – btw BE 0405.816.821 – RPR Brussel.

Lorem Ipsum