De communicatiemodule.

Uw voordelen met de ingebouwde oplossing af fabriek.

In bepaalde voertuigen is de communicatiemodule voor Mercedes PRO connect al af fabriek verkrijgbaar1. Daarmee bent u van meet af aan optimaal geconnecteerd – en kunt u uw beroepsactiviteiten nog efficiënter maken. De communicatiemodule (LTE) voor digitale diensten (JH3)2 stuurt gegevens dankzij de vast ingebouwde simkaart bijzonder snel en betrouwbaar door. Dat is de voorwaarde voor het gebruik van de diensten van Mercedes PRO connect.3
Konnektivität direkt ab Werk

Connectiviteit rechtstreeks af fabriek.

Optimale connectiviteit van meet af aan.
Gebündelt in attraktiven Mehrwertpaketen

Talrijke Mercedes PRO connect diensten

Gebundeld in aantrekkelijke meerwaardepakketten.
Mehr Effizienz durch Konnektivität

Meer efficiëntie door connectiviteit.

Al vanaf de eerste kilometer.
1

De communicatiemodule is verkrijgbaar in de Sprinter 907 en 910 vanaf 06/2018, in de Vito 447 vanaf 05/2019, in de eVito 447 vanaf 03/2019 en in de V-Klasse 447 vanaf 03/2020.

2

Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

3

In combinatie met de geïntegreerde communicatiemodule is de beschikbaarheid van de diensten afhankelijk van de netwerkdekking van de mobiele provider.

De bestanddelen van Mercedes PRO connect.

 

De fabrieksoplossing van Mercedes PRO connect bestaat uit verschillende onderdelen, die de communicatie tussen fleetmanagers, bestuurders en voertuigen mogelijk maken en vooral vereenvoudigen.

 1. Communicatiemodule (LTE) voor digitale diensten (JH3)

 2. Mercedes PRO Portal
 3. Voertuigmanagementtool


  Dashboard.

  Als fleetmanager vindt u op de configureerbare startpagina, het dashboard, snel een overzicht van de belangrijkste topics met betrekking tot uw wagenpark.


  Meldingen.

  Behoud steeds een overzicht van uw wagenpark. Als fleetmanager ontvangt u meldingen bij voertuigwaarschuwingen of wanneer een voertuig een geofence verlaat.


  Voertuigstatus en –logistiek.

  Ontvang rechtstreeks in de voertuigmanagementtool informatie over het brandstofpeil, komende onderhoudsbeurten en de locatie van uw voertuigen.

 4. Mercedes PRO connect App


  Dashboard.

  Houd als bestuurder het overzicht over de belangrijkste gegevens van het aan u toegewezen voertuig – bijvoorbeeld het brandstofpeil en de resterende actieradius.


  Voertuig zoeken.

  Vergeten waar u het voertuig geparkeerd hebt? Niet met de Mercedes PRO connect App4. Met de functie Voertuig zoeken kunt u zich van op uw huidige locatie naar uw voertuig laten leiden.

 5. MBUX multimediasysteem
1

De communicatiemodule is verkrijgbaar in de Sprinter 907 en 910 vanaf 06/2018, in de Vito 447 vanaf 05/2019, in de eVito 447 vanaf 03/2019 en in de V-Klasse 447 vanaf 03/2020.

2

Afhankelijk van de regionale beschikbaarheid.

3

Bij voertuigen met de uitrusting sleutelloos laten draaien van de motor (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de diensten “Digitaal rittenbeheer” en “Digitaal rittenboek”. Bij een actief sleutelloos laten draaien van de motor wordt slechts één rit herkend.

4

De Mercedes PRO connect App mag niet tijdens het rijden worden bediend. Anders bestaat het gevaar om te worden afgeleid van de weg en zichzelf of derden in gevaar te brengen. Respecteer ook de wettelijke bepalingen van het land waarin u zich bevindt.

Beschikbaarheid & gebruiksvoorwaarden van de diensten.

Hier vindt u de belangrijkste voorwaarden die vervuld moeten zijn om Mercedes PRO connect te gebruiken als fabrieksoplossing.

 

Bouwreeksen

Compatibele bouwreeksen.

Model1

Bouwreeks(en)2

Bouwjaar
Sprinter 907 vanaf 06/2018
Sprinter 910 vanaf 06/2018
Vito 447 vanaf 05/2019
eVito 447 vanaf 03/2019
V-Klasse 447 vanaf 03/2020
Het MBUX multimediasysteem met navigatie is in de Sprinter 907 en Sprinter 910 als optie verkrijgbaar.
1

De communicatiemodule voor digitale diensten is naargelang het voertuigmodel standaard of als optie beschikbaar.

2

*De lijst met bouwreeksen kan verschillen van land tot land. Bij het opnieuw importeren of bij grijze importen is het oorspronkelijke doelland relevant voor de compatibiliteit. Bij voertuigen met de uitrusting sleutelloos laten draaien van de motor (MW1) zijn er functionele beperkingen bij de diensten “Digitaal rittenbeheer” en “Digitaal rittenboek”. Bij een actief sleutelloos laten draaien van de motor wordt slechts één rit herkend.

Voorwaarden

Technische voorwaarden.

Om de voertuigmanagementtool, de Mercedes PRO Portal en de Mercedes PRO connect App te kunnen gebruiken, zijn de volgende systeemspecificaties vereist:
Browsers De gangbare browsers worden ondersteund. De volgende browserversies worden aanbevolen:

Mozilla Firefox versie 51+, Google Chrome versie 56+, Safari versie 10+, Microsoft Edge alle versies

Denk eraan dat de voertuigmanagementtool en de Mercedes PRO Portal niet geschikt zijn voor gebruik op tablets en smartphones en dus alleen op de desktop mogen worden gebruikt.
Smartphones De Mercedes PRO connect App is compatibel met de gangbare smartphones en verkrijgbaar in de appstores van Apple en Google.

Apple
Besturingssysteem vanaf versie iOS 11
Download in de Apple App Store

Android
Besturingssysteem vanaf versie 5.0
Download in de Google Play Store

Smartphones met root-toegang of “jailbreak” worden om veiligheidsredenen niet ondersteund.

Beschikbaarheid in uw land.

Mercedes PRO connect als fabrieksoplossing met communicatiemodule (LTE) voor digitale diensten (JH3) is verkrijgbaar in:
België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Zweden, Zwitserland, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Hongarije, VS, Verenigd Koninkrijk

Hebt u hulp nodig?

Wij zijn van maandag tot zondag, 24/24u. bereikbaar.

Lorem Ipsum