Hoe u uw elektrische wagen kunt opladen | Mercedes-Benz

Hoe u uw elektrische wagen kunt opladen.

Elektrisch opladen is natuurlijk niet hetzelfde als brandstof tanken. Via een laadkabel en een laadpaal voorziet u de accu van stroom. De laadsnelheid kan variëren en hangt af van een aantal factoren. Ontdek voor uw onderneming de mogelijkheden van opladen van elektrische bedrijfswagens.

Neem contact op met uw concessiehouder

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische bedrijfswagen?

De oplaadtijd van een elektrische auto of bedrijfswagen kan variëren. Van opladen in 45 minuten naar 80% tot volledig opladen in 6 uur. Maar wat is dan het verschil? Het hangt af van hoe leeg de accu van die wagen is, wat het laadvermogen is van de lader in de wagen en welk soort laadpaal het voertuig van stroom voorziet: een snellaadpaal (DC) of een gewone laadpaal (AC).

Het verschil tussen AC en DC laadpalen.

In elke elektrische auto of bedrijfswagen zit een accu, die gelijkstroom nodig heeft. Een gewone laadpaal (AC) levert wisselstroom. De accu van uw voertuig zet dit zelf om naar gelijkstroom. Hoe snel dat gaat, hangt af van uw voertuig. Een snellaadpaal (DC) geeft meteen gelijkstroom, waardoor de accu sneller oplaadt.

 

Laadtijd van uw eVan.

De oplaadtijd is afhankelijk van het model eVan en het type laadstation. De batterij van een EQV is aan een snellaadpaal met een capaciteit van 110 kW in ongeveer 45 minuten van 10 tot 80 procent opgeladen. Zo kunt u na een lunchpauze meteen weer op pad. De vernieuwde eVito Gesloten Bestelwagen laadt in  6,5 uur tijd volledig op  aan een gewone laadpaal van 11 kW, bijvoorbeeld thuis of aan een zakelijke laadpaal, of zelfs in 35 minuten van 10 tot 80 procent bij een snellaadpaal.

Een laadpaal thuis of op de zaak voor uw elektrische bedrijfswagen.

U kunt een zakelijke laadpaal aanvragen voor bij u thuis. Uw verkoopadviseur helpt u samen met onze laadpartner EVBOX (onderdeel van ENGIE) bij de aanvraag. Of u nu een privéparkeerplaats heeft of een gedeelde parkeerplek, het kan allemaal. Samen maken we elektrisch laden snel, simpel en veilig. Neem contact op met uw concessiehouder voor meer informatie over de aanschaf van een laadpaal of wallbox.
  1. Een zakelijke laadpaal bij u op kantoor.
  2. Laadpaal bij u thuis.
  3. De installatie van een laadpaal.
Een zakelijke laadpaal van ENGIE bij u op kantoor.

Bent u van plan een laadpaal aan te schaffen bij u op kantoor? Dan is de EVBox BusinessLine een geschikt model. Een voordeel van een zakelijke laadpaal bij uw kantoor is dat u gemakkelijk en dichtbij kunt laden als u op de zaak bent. Verschillende bedrijfswagens tegelijk opladen is geen probleem, de laadpaal heeft namelijk meerdere aansluitingen. Ook kunt u zelf laadtarieven instellen.

Neem contact op met uw concessiehouder
Laadpaal van ENGIE thuis bij uw werknemers.

Wist u dat u ook een laadpaal aan huis kan aanvragen voor uw bedrijfswagen? Of voor uw werknemers thuis? Terwijl u of de chauffeur van de eVito of eSprinter uitrust van een werkdag, laadt de elektrische bedrijfswagen op. Onze laadpartner EVBox kan helpen met de installatie van de Wallbox, een laadstation voor binnen- en buitengebruik, speciaal voor elektrische auto’s en bedrijfswagens.

Neem contact op met uw concessiehouder
Hoe de installatie van een laadpaal werkt.

Het installatieproces werkt als volgt: na de pre-check voert onze laadpartner ENGIE een technische validatie uit. Daarin bekijkt die wat er nodig is om de laadpaal aan te leggen. Op basis daarvan stellen we een offerte op. Gaat u akkoord? Dan belt EVBox u op om een afspraak in te plannen. EVBox verzorgt de installatie en voert de verplichte technische keuring uit.

Zo eenvoudig kan het zijn. Wilt u ook dat uw chauffeurs meteen vanuit huis op pad kunnen? Voor een vrijblijvende offerte voor de installatie van een wallbox, gelieve uw Mercedes-Benz concessiehouder te contacteren.

Neem contact op met uw concessiehouder

Wat kost het opladen van uw elektrische bedrijfswagen?

Er zit verschil tussen de elektriciteitskosten als u thuis oplaadt en onderweg. Thuis of op kantoor betaalt u de kilowattuurprijs rechtstreeks aan uw eigen energieleverancier. De gemiddelde energieprijs schommelt rond € 0,23 per kWh.** Als we uitgaan van 25 kWh per 100 kilometer, komt de kilometerprijs op net iets meer dan € 0,05. Een flinke kostenbesparing tegenover de prijs van diesel of benzine.

Kosten openbare laadpalen en snelladen.

Bij openbare laadpalen betaal je meer. De tarieven schommelen tussen de € 0,35 en € 0,75 per kWh. Snelladen is het duurst. Daar liggen de kosten per kWh vaak boven de € 0,75 per kWh. Omgerekend komt dat op 11 of 12 eurocent aan elektriciteitskosten per kilometer.**

 

 

Kosten opladen elektrische bedrijfswagen thuis, op de zaak of onderweg.

Het verschil tussen oplaadkosten is dus groter dan tussen brandstofprijzen. We geven een reëel voorbeeld aan de hand van onze eVito Tourer. Deze elektrische bedrijfswagen heeft een accu-capaciteit van 100 kWh en een actieradius van 360 (WLTP).* Theoretisch gezien kan een laadbeurt het volgende kosten**:

  • Thuis (met Wallbox): € 23 (€ 0,23 per kWh)
  • Op de zaak: € 10 (€ 0,10 per kWh)
  • Openbare laadpaal: € 35 (€ 0,35 per kWh)
  • Snelladen: € 75 (€ 0,75 per kWh)

Waar vindt u een elektrische laadpaal?

Inmiddels staan er bijna 8.500 publieke laadpalen in België. En er komen er steeds meer bij. Benieuwd naar openbare laadpalen en snelladers in uw buurt? Op de website van milieu vriendelijke voertuigen vindt u eenvoudig alle laadpunten. U kunt ook gebruikmaken van de Mercedes me-app met Mercedes me Charge. Bijna alle openbare oplaadpunten zijn hierin opgeslagen, net als de beschikbaarheid en tarieven. Ook het MBUX-navigatiesysteem van onze EQV geeft openbare oplaadpunten weer.

Aandachtspunten bij het opladen van uw Mercedes-Benz eVan.

eVans - Aandachtspunten bij laden van de Mercedes-Benz eVans

  

 

 

* De actieradius (WLTP) werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.

** De kosten van het opladen van een elektrische auto/bedrijfswagen kunnen aan verandering onderhevig zijn door de schommelende energieprijzen. Dit betreft een rekenvoorbeeld en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.