Onderhoud elektrische bedrijfswagen | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

Alles over het onderhoud van uw elektrische bedrijfswagen.

De aandrijving van een elektrische bedrijfswagen is een hoogwaardig staaltje technologie. Zo’n elektrische motor heeft minder onderhoud nodig dan traditionele verbrandingsmotoren. Zo zijn elektrische bedrijfswagens duurzaam én goed te onderhouden. Ontdek hoe we uw Mercedes-Benz eVan onderhouden en welke servicepakketten we hebben. 

Maak direct een werkplaatsafspraak

Onderhoud van een elektrische auto.

Een elektrische auto heeft natuurlijk net als een klassieke wagen regelmatig onderhoud nodig. Een elektromotor heeft een stuk minder bewegende onderdelen dan een verbrandingsmotor. Daardoor liggen de onderhoudskosten van een elektrische auto aanzienlijk lager. 

Onderhoud van een elektrische bedrijfswagen.

Een elektromotor heeft minder slijtage dan een verbrandingsmotor. Mecaniciens moeten die dus minder inspecteren en hoeven geen filters te vervangen of olie te verversen. Wat verder belangrijk is bij het onderhoud van een elektrische bedrijfswagen? De elektromotor, de omvormer en de lader. Verder kijkt een monteur naar de remvloeistof, de interieurfilter, de stekkeraansluiting en kabels. En natuurlijk niet te vergeten: de accu van een elektrische auto.  

De levensduur van een accu in een elektrische auto.

Is de accu van een elektrische auto kapot? Dan kan de auto niets meer, alsof een distributieriem de verbrandingsmotor verslindt en rijden onmogelijk maakt. Daarom kijken onze mekaniekers tijdens onderhoudsbeurten zorgvuldig naar de accu's. Eventuele kapotte cellen, de lader en warmteontwikkeling bij het laden en ontladen zijn daarbij belangrijk. Inspectie en op tijd ingrijpen verlengt de levensduur van de accu's in een elektrische auto. Wij geven acht jaar garantie op de accu's. Snelladen heeft geen negatieve gevolgen voor onze accu’s.

Onderhoud op uw eVan.

Bij alle eVans krijgt u standaard het onderhoudspakket eMaintenance. Dit pakket dekt de eerste vier jaar de kosten van de eerste vier onderhoudsbeurten, volgens het onderhoudsboekje en de voorschriften van de fabrikant. Moet de accu worden vervangen? Dan betaalt u door ons accu-certificaat de eerste acht jaar – of tot een kilometerstand van 160.000 km – niets. Bij de eVito Gesloten Bestelwagen geldt dat tot een kilometerstand van 100.000 km. 

Onderhoudspakketten voor uw elektrische bedrijfswagen.

Met Mercedes-Benz ServiceCare regelt u het onderhoud aan uw elektrische bedrijfswagen zonder onverwachte kosten. Kies uit verschillende servicepakketten als aanvulling op het gratis onderhoudspakket eMaintenance. Het servicepakket is direct verkrijgbaar bij uw nieuwe elektrische bedrijfswagen.

Met onze ServiceCare geeft u uw eVan flexibele en langdurige bescherming. Van vervanging van slijtageonderdelen tot uitgebreide garantie van alle onderdelen. Ontdek wat bij u past en bekijk de service van de eSprinter Gesloten Bestelwagen, eVito Gesloten Bestelwagen, eVito Tourer en EQV.

Ontdek de inhoud van de ServiceCare pakketten.*

* Draai uw mobiele telefoon voor een goede weergave van de tabel.

 

Complete

Maintenance

ExtendedWarranty

Pechhulp -  Mercedes-Benz MobiloVan

 ✓

 ✓

 

Uitgebreide garantie – op alle onderdelen

 ✓

 

 ✓

Onderhoud – regelmatige onderhoudswerkzaamheden

 ✓

 ✓

 

Slijtage – vervanging slijtageonderdelen zoals remmen

 ✓

 

 

Technische voorinspectie

 ✓

 

 

✓ Inbegrepen bij de ServiceCare pakketten  

Technische keuring en de elektrische auto, hoe zit dat?

De technische keuring van voertuigen is wettelijk verplicht in België, ook voor elektrische auto’s. De keuring geeft een beeld van de staat van de auto. Bij een elektrische auto kijkt de garage onder andere naar de elektrische aandrijflijn. Ook richt de mekanieker zich op de banden, verlichting en remmen. Voor een elektrische bedrijfsauto geldt dezelfde termijn als auto’s met een traditionele verbrandingsmotor:

• Eerste keuring na vier jaar
• Daarna jaarlijks (behalve bij de bonusregeling)