Elektrische bedrijfswagens | Mercedes-Benz Bedrijfswagens

Elektrische bedrijfswagens van Mercedes-Benz.

Onderneem duurzaam met een elektrische bedrijfswagen. Is uw wagenpark klaar voor de toekomst? Ontdek onze eVans en stel direct uw ideale eVan samen in de configurator.

Configureer nu

De eVans van Mercedes-Benz.

Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrische bedrijfswagens om zich voor te bereiden op de toekomst. Mercedes-Benz biedt een aantal modellen als elektrische variant en we blijven het aanbod uitbreiden. Ontdek waarom elektrische bedrijfswagens de toekomst zijn, hoe opladen precies werkt en welke bedrijfswagen het best bij uw noden past. Zo blijft u profiteren van het fiscale voordeel. En rijdt ook ú goed voorbereid de toekomst in.

Duurzaam ondernemen met uw elektrische bedrijfswagen.

Elektrische bedrijfswagens stoten geen CO2 en stikstof uit. Dat maakt elektrisch rijden de schoonste manier van wegtransport. Gedreven door het Europese klimaatakkoord staat in ons nationaal regeerakkoord dat alle nieuwe bedrijfswagens tegen 2026 broeikasvrij moeten zijn. Zo vervalt vanaf dat jaar voor bedrijven het fiscale voordeel voor niet-elektrische bedrijfswagens. Elektrische bestelwagens blijven gewoon voor 100 procent fiscaal aftrekbaar. 

Lage-emissiezones in België.

Naast fiscale voordelen zijn er meer veranderingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Zoals de invoering van lage-emissiezones (LEZ). Een LEZ is een afgebakend gebied waarin bepaalde wagens niet meer mogen rijden. Er zijn al emissiezones in enkele grote steden in België. Lees meer over LEZ.

Door elektrische te rijden voorkomt u dat u op bepaalde plekken niet meer kan bereiken. Bent u er klaar voor om uw bedrijfsvloot te vergroenen? Ontdek dat opladen van een elektrische bedrijfswagen snel, eenvoudig en veilig kan.

Profiteer nu van een premie tot € 15.000 van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.*

Koop nu een elektrische bedrijfswagen in de regio Brussel en profiteer van een premie tot € 15.000 van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil zo emissievrije mobiliteit aanmoedigen. Daarnaast wil het strenger optreden tegen uitstoot om tot een volwaardige Lage Emissiezone (LEZ) te evolueren. Sinds januari zijn Euro 4 dieselvoertuigen niet meer toegelaten en vanaf 2025 worden ook Euro 5 dieselvoertuigen geweerd.

Wacht dus niet voor het te laat is en profiteer nu van de bijzonder gunstige voorwaarden voor uw eVan.

  • Tot € 15.000 LEZ-premie*
  • Tot € 1.000 premie voor uw laadpaal

Klaar voor een elektrische bedrijfswagen? Check het met de Electric Ready-app.

Hoeveel bereik heb ik echt met een elektrische bedrijfswagen? Hoe vaak moet ik een elektrische Mercedes-Benz opladen? De manier waarop u de elektrische bestelauto inzet, bepaalt of elektrisch rijden bij uw onderneming past.

Ontdek elektrisch rijden met onze Electric Ready-app en krijg antwoord op uw vragen. De app analyseert afgelegde afstanden, rij- en remgedrag, hoogteverschillen en houdt rekening met verschillende temperaturen.

* De Mercedes-Benz eVito en eSprinter Gesloten Bestelwagen (N1) komen in aanmerking. Ook EQV en eVito Tourer komen in aanmerking mits deze worden voorzien van een scheidingswand en gekeurd worden als N1 (fiscaliteit lichte vracht).
** De actieradius werd vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de voertuigconfiguratie, met name van de keuze van de snelheidsbegrenzing. De werkelijke actieradius is bovendien afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, weg- en verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van airconditioning/verwarming etc. en kan evt. afwijken.