Geschiedenis.

Beleef de glorieperiode van de autogeschiedenis.

Mercedes-Benz Geschiedenis

Geschiedenis van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Geschiedenis

Ervaar hoe alles begon – van de uitvinding van de automobiel over de ontwikkeling van het eerste moderne voertuig tot de oprichting van Daimler-Benz AG.

Musea


Musea

Musea


Musea

 • Mercedes-Benz Museum

  Mercedes-Benz Museum

  Mercedes-Benz Museum

  Mercedes-Benz Museum

  Het Mercedes-Benz Museum is het enige museum in de wereld dat de meer dan 125 jaar lange geschiedenis van de auto-industrie vanaf de eerste dag zonder enig hiaat in beeld kan brengen.Op negen verdiepingen en een oppervlakte van 16.500 vierkante meter zijn 160 voertuigen en in totaal meer dan 1.500 tentoongestelde stukken te bekijken.

 • Maybach Museum

  Mythe Maybach – legenden beleven.

  Mercedes Maybach S-Klasse

  Mythe Maybach – legenden beleven.

  Het museum voor historische Maybach-modellen in Neumarkt in Opper-Palts is de enige plek ter wereld waar uitsluitend de ontwikkeling en de producten van Wilhelm en Karl Maybach aan het publiek worden getoond. Het vertelt het verhaal van deze twee geniale constructeurs, hun relatie met Gottlieb Daimler en graaf Zeppelin en met de Maybach Motorenbau GmbH.

 • Unimog-museum

  Unimog-power spreekwoordelijk ervaren.

  Unimog-power spreekwoordelijk ervaren.

  Maak kennis met voertuigen uit zes decennia Unimog. Geboren in de tijd na de Tweede Wereldoorlog is de Unimog nog steeds onverwoestbaar en allang een levende legende. De tentoonstelling geeft inkijk in de techniek, actuele gebeurtenissen en de streek van Murgtal – het thuisland van de Unimog UNIversalMOtorGerät. Ga op reis door de tijd en kom te weten welke invloed de wereldgeschiedenis op de Unimog heeft gehad, wat de Unimog met Hollywood verbindt en waarom de Unimog beter is dan een olifant.