Voor- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept voor een zwarte achtergrond.
De door u gewenste video is momenteel spijtig genoeg niet beschikbaar. Probeer later nog eens.
Opnieuw bekijken

Het design van de Mercedes-AMG GT Concept.

Het sportwagenmerk AMG Future Performance presenteert de Hybrid-Showcar.

Het design van de Mercedes-AMG GT Concept.

Het sportwagenmerk AMG Future Performance presenteert de Hybrid-Showcar.

Boven- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept voor een zwarte achtergrond.
Voor- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept voor een zwarte achtergrond.

Gespierde proporties.

Gespierde proporties.

Het exterieurdesign beklijft met zijn extreem gespierde proporties, grote volumes en een sensuele en tegelijk gereduceerde oppervlaktevormgeving. De conceptcar vertegenwoordigt de designfilosofie van sensuele helderheid en voegt er de typische AMG performance aan toe.

"De GT Concept belichaamt de extreemste vorm van onze designtaal en onderstreept opnieuw het zelfstandige profiel van AMG als performance-merk", aldus Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler AG. "Door zijn perfecte verhoudingen heeft hij een puristisch design met nadrukkelijke oppervlakken en sensuele vormen en is hij hot en cool tegelijk."

AMG GT kenmerken.

Zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept voor een zwarte achtergrond.

AMG GT kenmerken.

Het Panamericana radiatorrooster met verticale, aan de zijkant rood gelakte ribben, de nieuwe vorm van de extreem smalle hoofdkoplampen en de dominant vormgegeven zijdelingse luchtopeningen in de voorschrot zijn typische, hier doorontwikkelde AMG GT designkenmerken en drukken pure kracht uit. De motorkap, die doorloopt tot aan de wielkasten, onderstreept met de beide powerdomes de nadrukkelijke sportwagen-genen. Dat is ook te zien in de extravagante lakkleur Hot Red, die de oppervlakken van het voertuig dankzij een speciale samenstelling als vloeibaar metaal in het licht doen glanzen.

Achter- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept voor een zwarte achtergrond.
Close-up van het achterlicht van de Mercedes-AMG GT Concept.
Achter- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept voor een zwarte achtergrond.

Typische AMG GT look.

Typische AMG GT look.

Ook de opvallend brede achterzijde straalt met de extreem smalle, horizontale achterste lichtblokken en de vorm van de achterklep de onmiskenbare AMG GT look uit. Het achterlicht beschikt ook over de nieuwe lichttechnologie, die zich onder het driedimensionale dekglas van de achterste lichtblokken bevindt. Om de warmte naar buiten af te voeren, is in het dekglas een geribbelde koelmodule geïntegreerd.

Andere designelementen aan de achterzijde zijn de brede en aan de zijkanten naar achteren gebogen diffusor in zichtcarbon en de centraal aangebrachte eindpijp, die aan de Mercedes-AMG GT R herinnert.

Mirror Cams.

Close-up van de buitenspiegel met miniatuurcamera van de Mercedes-AMG GT Concept.

Mirror Cams.

De functie van de buitenspiegels wordt in de studie overgenomen door miniatuurcamera's met een aerodynamisch voordeel, de zogenaamde Mirror Cams. De aanduiding 'EQ Power+' op de Mirror Cam verwijst naar de plus aan performance, die van de hybridisering bij AMG verwacht mag worden. De bijzonder expressief vormgegeven velgen in fijnspakendesign maken de AMG keramische high-performance compound-remschijven duidelijk zichtbaar. De remklauwen zijn bronskleurig gelakt en dragen het 'AMG Carbon Ceramic'-opschrift.

"Nano active fibre technology".

Close-up van de hightech-koplamp van de Mercedes-AMG GT Concept met de 'nano active fibre technology'

"Nano active fibre technology".

Met de 'non active fibre technologie' toont Mercedes-AMG voor het eerst toekomstgerichte dagrijlichten. Dit wordt verkregen door een speciaal, krachtig lichtsysteem in een vrij opgesteld lichtsnoer. Het driedimensionale lichteffect geeft de AMG GT Concept een eigen lichtsignatuur, die door talrijke bijkomende maatregelen in de hightech-koplamp geflankeerd werd. De richtingaanwijzerfunctie is geïntegreerd in de bovenrand. De seriële knipperimpuls werd nogmaals verder ontwikkeld en maakt indruk door zijn extreem snelle opeenvolging.