Het antwoord is heel eenvoudig: Mercedes-Benz Belgium Luxembourg is een onderneming van Daimler.

   

  Daimler AG is het moederhuis waarvan de hoofdzetel in het Duitse Stuttgart is gelegen en dat diverse merken herbergt. In Europa kennen we vooral Mercedes-Benz, smart, Maybach en AMG.

   

  Maar er is meer. Ook het Japanse Mitsubishi Fuso, ook het Amerikaanse Detroit Diesel en Thomas Built Busses, om er maar enkele te noemen, maken deel uit van deze internationale groep.

   

  Mercedes-Benz Belgium Luxembourg is voor België en Luxembourg de invoerder voor de merken Mercedes-Benz personewagens en bedrijfsvoertuigen, smart, Maybach en AMG. 

  Binnen Mercedes-Benz Belgium Luxembourg zijn er zowel arbeiders als bedienden aan de slag.

   

  De gemiddelde leeftijd van al onze medewerkers bedraagt 41 jaar en gemiddeld blijven ze 12 jaar binnen onze onderneming.

  Onze bedrijfscultuur wordt grotendeels gekenmerkt door invloeden van ons moederhuis wat betekent dat we discipline, kwaliteit en respect voor detail hoog in het vaandel dragen.

   

  Dit alles overgieten we met een Belgisch sausje. Dit betekent bijvoorbeeld dat we elkaar met de voornaam aanspreken en de je-vorm op alle niveau's wordt gehanteerd.

   

  Naar kledij toe, bestaan er geen specifieke regels. We vragen alleen dat je je kleedt overeenkomstig het imago van het merk dat je vertengenwoordigt.

  Een dienstwagen is verbonden aan bepaalde welomschreven functies en dus beschikt niet iedereen over een bedrijfswagen.

   

  Mercedes-Benz Belgium Luxembourg doet dankzij het zogenaamde 'Ambassadeursprogramma' wel een extra inspanning voor haar medewerkers. Dit programma is een vorm van ‘leasing’ waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt voor de auto, die je huurt. Dit voordeeltarief bestaat - naast de huur - onder meer uit de inschrijvingsbelasting, de verkeersbelasting, de BTW en de verzekering. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door de auto van je keuze.

  Van zodra wij je kandidatuur voor een openstaande functie ontvangen hebben (per post of per e-mail), voeren wij een eerste selectie uit op basis van je cv.

   

  Indien je profiel voldoet aan onze vereisten, word je uitgenodigd voor een eerste onderhoud met de manager van de betrokken afdeling en vervolgens met de afdeling Human Resources.

   

  Elke kandidaat die op gesprek komt, wordt gevraagd een persoonlijkheidsvragenlijst te beantwoorden.

   

  Als je alle etappes goed doorstaat en we tot een gezamenlijk akkoord komen, ontvangen we je met een uitgebreid verwelkomingsprogramma en een grondige rondleiding langs de verschillende onderdelen van onze onderneming.

  Voor elke medewerker zijn er twee evolutiemogelijkheden.

   

  1. Verandering van functie

  MB BeLux stimuleert de ontwikkeling binnen de eigen onderneming. Elke openstaande functie wordt eerst intern gepubliceerd zodat iedere medewerker de kans krijgt om te beslissen of hij/zij zijn/haar carrière intern wil laten evolueren.

   

  Het is niet de bedoeling dat een persoon elk jaar van functie verandert, maar we bieden wel de kans om een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan overeenkomstig de ontwikkelingsverwachtingen van de persoon in kwestie.

   

  Eens een interne medewerker interesse heeft getoond in de openstaande functie, doorloopt hij de volledige selectieprocedure.

   

  2. Persoonlijke ontwikkeling

  Iedereen kan, met de ondersteuning van zijn/haar Line Manager en/of het HR departement, een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Dit plan is gelinkt aan het beheren van de competenties en de ontwikkelingswensen van de persoon in kwestie.

   

  Deze twee elementen moeten met elkaar overeenstemmen en het is de rol van het HR Departement om deze persoon te begeleiden en te adviseren in zijn/haar ontwikkeling.