De SL Roadster.

De SL Roadster.

Ze is eindelijk terug, de verwondering.

Ze is eindelijk terug, de verwondering.

Na de productie van de content kunnen aan dit product nog wijzigingen zijn aangebracht.

Voertuigconcept


Voertuigconcept.

Ontdek het unieke concept van de SL, dat design, technologie en performance combineert in één adembenemende roadster.

Voertuigconcept


Voertuigconcept.

Ontdek het unieke concept van de SL, dat design, technologie en performance combineert in één adembenemende roadster.

Laat u meevoeren door het unieke voertuigconcept van de SL, dat design, technologie en performance combineert in één adembenemende roadster.

Een aanblik als van een andere ster.

Een tijdloos silhouet en de klassieke verhoudingen van een roadster: elegantie in zijn puurste en tegelijkertijd sportiefste vorm. En met de AMG Line tegelijkertijd ook progressief. De SL is een icoon, in het nu overgezet.

Het steil rechtopstaande diamantrooster in panamericana-design is een elegante verwijzing naar de legendarische traditie van de SL. De achterkant met diffusor en de beide powerdomes op de motorkap getuigen van de kracht die eronder schuilgaat. De SL verstopt zijn kwaliteiten in geen geval.

Vernieuwingen consequent doordenken.

De SL was en is de uiting van een sterke drijfveer: passie. Voor een unieke rijervaring en maximale standaards op het gebied van veiligheid en comfort, mogelijk gemaakt door uitstekende technologieën.

Deze technologieën passen binnen het grote idee van autonoom en ongevalvrij rijden. En in het concept van de dagelijkse luxe-sportwagen, die met zijn uitstekende ondersteltechnologie plus DYNAMIC SELECT met vijf rijprogramma’s in werkelijk elke situatie de optimale prestaties levert.

De mythe toont haar ware gelaat.

Zes, acht of twaalf cilinders: de SL overtuigt met een autonoom vermogen en een uitstekende rijcultuur. Reeds de V6-biturbomotor accelereert in minder dan vijf seconden van 0 tot 100 km/u.

Reeds de SL 400 levert wat de powerdomes op de motorkap beloven – vermogen in overvloed. Dat geldt pas echt wanneer onder de uitgestrekte motorkap de topmotor begint te werken: de exclusieve 6,0-liter-V12-biturbomotor, die met 463 kW (630 pk) en zachte V12-sound alles in de schaduw stelt.

Verwijdt de horizon en de pupillen.

De SL verstopt zijn kwaliteiten niet. Om het opvouwbare variodak in minder dan 20 seconden te openen of te sluiten volstaat een druk op de knop. En zelfs wanneer de zon zich niet laat zien – geen probleem voor de SL.

Het panorama-variodak met MAGIC SKY CONTROL geeft een open-air-gevoel, ook bij een gesloten dak Voor een unieke rijervaring – altijd en overal. En met de hoofdruimteverwarming AIRSCARF en het elektrische windscherm is het voor SL-bestuurders zelfs het hele jaar cabrioweer.

Mercedes-Benz SL 400: brandstofverbruik gecombineerd: 7,7 l/100 km, CO2-emissies gecombineerd: 175 g/km<p>De opgegeven waarden zijn de "gemeten NEFZ-CO2-waarden" als bedoeld in art. 2 nr. 2 toepassingsverordening (EU) 2017/1153, die in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) Nr. 692/2008 gemeten werden. Het brandstofverbruik werd op basis van deze waarden berekend. Om wettelijke wijzigingen van de beslissende testprocedures kunnen er hogere waarden genoteerd zijn op het certificaat van overeenstemming, met het oog op inschrijving en wegenbelastingen. De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

Voertuigdesign


Voertuigdesign.

Volgens de traditie – ook de nieuwe Mercedes-Benz SL overtuigt met zijn tijdloos silhouet, klassieke roadsterverhoudingen en iconisch design. Binnen en buiten.

Voertuigdesign


Voertuigdesign.

Volgens de traditie – ook de nieuwe Mercedes-Benz SL overtuigt met zijn tijdloos silhouet, klassieke roadsterverhoudingen en iconisch design. Binnen en buiten.

Exterieur

Exterieur

Het steil rechtopstaande ventilatorrooster in modern geïnterpreteerd panamericana-design is in de verfijnde uitvoering als diamantrooster in chroom het centrale element van het gezicht van de Mercedes-Benz SL.
Afspelen
Opnieuw bekijken

Na de productie van de film hebben er mogelijk wijzigingen aan het product plaatsgevonden.

Exterieur

Exterieur

Het unieke, opvallende gezicht wekt bij roadsterliefhebbers de mooiste herinneringen op. Het steil rechtopstaande ventilatorrooster in modern geïnterpreteerd panamericana-design is een elegante verwijzing naar de 300 SL Panamericana. De SL maakt indruk door zijn soevereiniteit, die niets wil bewijzen. Tijdloos silhouet: elegantie in de zuiverste en tegelijkertijd sportiefste vorm. De hertekende brede achterkant met ingebouwde eindpijpen en diffusor: pure dynamiek.

Interieur

Interieur

De cockpit van de Mercedes-Benz SL charmeert met een uniek gevoel van ruimte en een hoog zitcomfort, en is royaal voorzien van exquise details.
Afspelen
Opnieuw bekijken

Na de productie van de film hebben er mogelijk wijzigingen aan het product plaatsgevonden.

Interieur

Interieur

Een cultuurlandschap van haar meest sportieve, exclusieve kant. De cockpit van de SL overtuigt met een uniek ruimtegevoel en maximaal zitcomfort, en is niet zuinig met verfijning: exclusieve ledervarianten, hoogwaardige sierelementen uit mooi hout of aluminium. Sportzetels met hoge zijwangen en het nieuwe multifunctionele antislipsportstuurwiel met schakelhendels – het interieur is perfect aan de ergonomie van bestuurder en passagiers aangepast.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Comfort dat betere prestaties mogelijk maakt, en een voorbeeldige veiligheid.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Comfort dat betere prestaties mogelijk maakt, en een voorbeeldige veiligheid.

In het spitsuur, tijdens lange nachtelijke ritten of op onbekende wegen: uw SL Roadster ontlast u merkbaar in stressvolle situaties. De verklaring daarvoor is een concept dat elke rit in een Mercedes-Benz veilig en uniek maakt: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Want de tijd die u achter het stuur zit, is uw tijd. Tijd voor ontspanning. Tijd om energie te tanken. Opdat u uw bestemming in de eerste plaats veilig, maar ook altijd ontspannen zou bereiken.

Innovatie tot in de details: ontdek de Mercedes-Benz Intelligent Drive highlights van de SL.

In- en uitparkeren eenvoudig gemaakt.

De actieve parkeerassistent met PARKTRONIC maakt het zoeken naar een vrije plaats eenvoudiger en ook het in- en uitrijden van parkeerplaatsen parallel met de rijrichting. Het systeem geeft op het multifunctionele display aan wanneer het een geschikte parkeerplaats detecteert.

Als de bestuurder de achteruitversnelling inschakelt en het parkeeraanbod accepteert, dan neemt de parkeerassistent PARKTRONIC tot een snelheid van 10 km/u helemaal alleen het sturen op zich. De bestuurder bedient enkel nog het gas- en het rempedaal, na maximaal zeven acties is het parkeermanoeuvre afgesloten.

Uw zenuwcentrum voor de hoogste eisen.

Navigatie, telefoon, audio, video of internet - met het bedienings- en weergavesysteem COMAND Online hebt u alle media onder ogen en binnen handbereik. De bediening is eenvoudig en intuïtief.

De navigatie met harde schijf en realistische topografische kaartweergave houdt rekening met de actuele verkeersinformatie. Met een geschikte gsm is het mogelijk om Mercedes-Benz apps te gebruiken tijdens de rit, zoals het zoeken naar speciale bestemmingen, het weerbericht of internetradio.

In elke situatie meer zien.

Extreem intelligent en veelzijdig: het LED Intelligent Light System biedt nog meer veiligheid en het beste zicht bij alle lichtomstandigheden.

De volle led-koplampen passen zich automatisch aan de weers-, licht- en rijomstandigheden aan. Dat zorgt voor een optimale verlichting op landwegen, autosnelwegen en in bochten.

Bewaart de afstand – blijft in het spoor.

Het innovatieve rijhulpsysteem helpt de bestuurder een veilige afstand tot de voorligger aan te houden en in het midden van de rijstrook te blijven.

Vooral op lange trajecten en in de file maakt dit het leven van de bestuurder een heel stuk aangenamer. Het systeem met radar remt af wanneer nodig en versnelt weer wanneer mogelijk, tot de ingestelde voorkeursnelheid. Dat verlaagt het risico voor kop-staartbotsingen en verhoogt het rijcomfort.

Rijplezier is een kwestie van instellen.

Met DYNAMIC SELECT kan met de vingertop een comfortabel, sportief, bijzonder sportief, efficiënt of heel individueel rijgedrag in het leven worden geroepen.

Afhankelijk van het geselecteerde rijprogramma worden parameters zoals de karakteristiek van de motor, de aandrijving en de stuurinrichting aangepast. Het onderstel met adaptief dempingssysteem kan bovendien de dempkracht per wiel naar wens afstemmen – continu en traploos.

Intelligente technologieën


Mercedes-Benz Intelligent Drive – Technologieën in detail.

Comfort dat betere prestaties mogelijk maakt, en een voorbeeldige veiligheid.

Intelligente technologieën


Mercedes-Benz Intelligent Drive – Technologieën in detail.

Comfort dat betere prestaties mogelijk maakt, en een voorbeeldige veiligheid.

De foto toont de functie van de afstandsassistent DISTRONIC met stuurassistent van de SL Roadster.

Afstandsassistent DISTRONIC met stuurassistent

De foto verduidelijkt de werking van MAGIC VISION CONTROL van de SL Roadster.

MAGIC VISION CONTROL

De foto verduidelijkt de werking van PRE-SAFE PLUS van de SL Roadster.

PRE-SAFE PLUS

De foto toont de functie van de verkeersbordherkenning van de SL Roadster.

Verkeersbordenherkenning

De foto toont de functie van het actief remhulpsysteem met kruispuntfunctie van de SL Roadster.

Actief remhulpsysteem met kruispuntfunctie

De foto verduidelijkt de werking van het PRE-SAFE PLUS-systeem van de SL Roadster.

PRE-SAFE®-systeem

De foto toont de DYNAMIC SELECT functie op het display van de SL Roadster.

DYNAMIC SELECT

De foto verduidelijkt de werking van de parkeerassistent in het display van de SL Roadster.

Parkeerassistent

De foto toont de functie van de achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen van de SL Roadster.

Achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen

De foto toont het display van de SL Roadster met ingebouwde COMAND Online.

COMAND Online

De foto verduidelijkt de werking van Live Traffic Information van de SL Roadster.

Live Traffic Information

De afbeelding verduidelijkt de werking van de adaptieve grootlichtassistent Plus.

Adaptieve grootlichtassistent PLUS

De afbeelding verduidelijkt de werking van de snelwegverlichting, dat een onderdeel is van het LED Intelligent Light System.

LED Intelligent Light System

De foto toont de luchtuitstroomopeningen in de hoofdsteunen van de SL Roadster met AIRSCARF technologie.

AIRSCARF

De foto toont de KEYLESS-GO technologie van de SL Roadster.

KEYLESS-GO Comfort-pakket

De foto toont een close-up van het soundsystem Bang & Olufsen BeoSound AMG van de SL Roadster.

Bang & Olufsen BeoSound AMG

Rijeigenschappen


Rijeigenschappen.

Met open dak in de SL door Californië – dankzij het variodak.

Rijeigenschappen


Rijeigenschappen.

Met open dak in de SL door Californië – dankzij het variodak.

De ondergaande zon dompelt de briljantblauwe Mercedes-Benz SL op de Pacific Coast Highway 1 in Californië onder in een bijna mystiek licht.

Onderweg: dromerig uitstapje met de SL in Californië.

Onderweg: dromerig uitstapje met de SL in Californië.

De nieuwe Mercedes-Benz SL komt aan de start met een scherpere look en verbeterde techniek. Tijd voor een eerste uitstapje onder de zon. California here we come!

Geschiedenis


Geschiedenis.

Mijlpalen in de automobielgeschiedenis: de SL is een sportwagenicoon en was altijd al een van de meest begerenswaardige sportwagens uit zijn tijd.

Geschiedenis


Geschiedenis.

Mijlpalen in de automobielgeschiedenis: de SL is een sportwagenicoon en was altijd al een van de meest begerenswaardige sportwagens uit zijn tijd.

Details Heritage


Meer over de geschiedenis:

Laat u meevoeren door de unieke geschiedenis van de SL en ontdek de fascinatie van de historische voertuigen van Mercedes-Benz op droomachtige tours door Duitsland, Italië of Frankrijk.

Details Heritage


Meer over de geschiedenis:

Laat u meevoeren door de unieke geschiedenis van de SL en ontdek de fascinatie van de historische voertuigen van Mercedes-Benz op droomachtige tours door Duitsland, Italië of Frankrijk.

Classic Car Travel


Ontdek de droomstraten aan het stuur van een klassieke SL.

Op de reizen van Classic Car Travel ontdekt u aan het stuur van de Mercedes-Benz oldtimers de schilderachtige landschappen van Toscane, de droomroutes van de Provence of de indrukwekkende plaatsen van de automobielgeschiedenis van Mercedes-Benz in Baden-Württemberg.

Classic Car Travel


Ontdek de droomstraten aan het stuur van een klassieke SL.

Op de reizen van Classic Car Travel ontdekt u aan het stuur van de Mercedes-Benz oldtimers de schilderachtige landschappen van Toscane, de droomroutes van de Provence of de indrukwekkende plaatsen van de automobielgeschiedenis van Mercedes-Benz in Baden-Württemberg.

Geniet van het droomlandschap van de Provence in een historischen Mercedes-Benz SL.

Geniet van puur rijden en de tijdloos elegante vormtaal met chroomelementen met oog voor detail. Tast- en geurzin vertellen verhalen over vergane avonturen. Stops op fijne plaatsen verwennen u met de heerlijkste gerechten. Wij bieden u de mogelijkheid om uw passie ontspannen te beleven en daarbij de verschillende modellen te testen. Een competent team begeleidt uw reis langs zorgvuldig gekozen routes.

Foto's en films


Foto's en video's van de SL Roadster.

Foto's en films


Foto's en video's van de SL Roadster.

De briljantblauwe Mercedes-Benz SL 500 met de optionele lichtmetalen velgen in multispakendesign staat aan de rand van een havenkom.
De selenietgrijze Mercedes-Benz SL 400 past met zijn tijdloze silhouet en iconisch design perfect tussen de moderne architectuur.
Het porselein / zwarte interieur van de briljantblauwe Mercedes-Benz SL 500 is sportief en exclusief tegelijkertijd.
De foto toont een futuristische gevel vanuit kikkerperspectief.
De Mercedes-Benz 280 SL, dankzij zijn opvallende dakvorm beter bekend als de pagode, heeft ondertussen een cultstatus verworven.
De briljantblauwe Mercedes-AMG SL 65 overtuigt met de typische attributen van een topsporter bv. precieze gemodelleerde vlakken.
Het interieur in exclusief zwart nappaleder van de Mercedes-Benz SL 400 combineert luxe, comfort en sportiviteit.
De legendarische Mercedes-Benz 190 SL is optisch gebaseerd op de oervader van de reeks, de 300 SL, en is de oprichter van de roadstertraditie van de SL.
Valt onmiddellijk op in de achteruitkijkspiegel – de Mercedes-AMG SL 63 met zijn opvallend gezicht en krachtige styling.
De briljantblauwe Mercedes-Benz SL 500 ademt dynamiek uit – met de brede achterkant en grote AMG lichtmetalen velgen in multispakendesign.