De standaarduitrustingen van de Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio.

De standaarduitrustingen van de Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio.

De beschikbaarheid van een uitrusting hangt af van de motor en de gekozen configuratie. Deze gegevens vindt u in de betreffende uitrustingsinformatie.

 • Uitrustingspakketten

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AIR-BALANCE-pakket

   AIR-BALANCE-pakket

   Dit interieur wil al uw zintuigen prikkelen: daarom kan de passagiersruimte met het AIR-BALANCE-pakket op individuele wijze geparfumeerd worden. Naargelang de persoonlijke voorkeur staan zes hoogwaardige interieurparfums ter beschikking. Bovendien kan de luchtkwaliteit worden verbeterd door ionisering en optimale filtering van buiten- en binnenlucht.

   De geurindruk is altijd ingetogen, treedt zachtjes op en verdwijnt na het uitschakelen ook weer snel. De geur van het interieur wordt niet constant gewijzigd, en geurmoleculen zetten zich niet af op stoffen oppervlakken in het voertuig of op kleding.

   De geurverspreiding/ionisering kan worden ingesteld via de headunit in het menu "Klimaat". Het geursysteem kan worden in- en uitgeschakeld. De geurintensiteit is regelbaar in de niveaus "zwak", "matig" en "sterk".

   Voor de nieuwe S-Klasse Cabrio is af fabriek geurflacon PACIFIC MOOD verkrijgbaar, andere geuren zijn te bestellen via Mercedes-Benz Accessories.

   Pakket Actieve multicontourzetels

   Pakket Actieve multicontourzetels

   Lange ritten worden met een druk op de knop een wellnessvakantie: de actieve multicontourzetels met ENERGIZING comfortregeling en rijdynamiekfunctie zorgen door opblaasbare luchtkamers voor een hoogstaand zitcomfort en optimale zijdelingse steun. De massageprogramma's doen het welbevinden toenemen volgens het principe van een ontspannende Hot-Stone-massage, ook met warmte.

   De bestuurder en de passagier vooraan kunnen hun zetel via verscheidene luchtkamers in het bereik van lendenen en schouders individueel aan hun lichaamsbouw aanpassen. Een verstelbare lendensteun ondersteunt de wervelkolom bijkomend. De zijsteunen passen zich tijdens de rit automatisch en dynamisch aan de beweging aan om nog meer steun te bieden op bochtenrijke trajecten en bij een sportieve rijstijl.

   De ENERGIZING comfortregeling stimuleert en ontspant de rugspieren naar wens met 14 luchtkamers, zes programma's en twee intensiteiten. Zo draagt deze functie ertoe bij dat de bestuurder ook tijdens lange ritten fit blijft. Bijzonder effectief is de combinatie van zachte druk en weldoende warmte.

   De zetelverwarming Plus voor bestuurder en passagier vooraan warmt nog sneller op en is bovendien nog krachtiger. Aangename warmte naar wens: met een druk op de knop kan voor de rugleuning en het zitvlak, onafhankelijk van elkaar, gekozen worden uit drie verschillende verwarmingsstanden.

   AMG Exclusive-pakket

   AMG Exclusive-pakket

   De stijlvolle combinatie van hoogwaardige uitrustingen voldoet aan heel hoge eisen op het vlak van comfort, kwaliteit en design. Hiertoe dragen in het bijzonder de zetels in Exclusive designo AMG nappaleder met contrasterende siernaden bij en het royale gebruik van sierelementen..

   Andere onderdelen van het Exclusive-pakket:

   • AMG dakhemelbekleding in nappaleder (in combinatie met Mercedes-AMG S 65)
   • "AMG" logo’s in de rugleuningen vooraan en achteraan
   • Houdgrepen in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Dakhemelbekleding en zonnekleppen in microvezel DINAMICA (in combinatie met Mercedes-AMG S 63 4MATIC+)
   • Bovenkant van het dashboard en centrale deurvakken in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Centrale armsteun voor- en achteraan in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Rugleuningen van de bestuurders- en passagierszetel, inclusief kaartenvak, in nappaleder
   • Zetelpatroon in AMG specifiek ruitendesign
   • Sierelementen-pakket Exclusive (bijkomende sierelementen in de centrale deurvakken, de afdekkingen van de luchtmonden achterin en op de achterkant van de voorzetels)

   Pakket Diefstalbeveiliging

   Pakket Diefstalbeveiliging

   Een combinatie van verschillende veiligheidsuitrustingskenmerken draagt er toe bij dat doeltreffend gewaarschuwd wordt tegen inbraak, diefstal en wegslepen. Bij onbevoegd binnendringen in het interieur of bij positiewijzigingen van het voertuig wordt een alarm geactiveerd.

   Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij het afsluiten van het voertuig met de elektronische sleutel. De anti-inbraak/-diefstalalarminstallatie wordt uitgeschakeld zodra de bestuurder het voertuig met de elektronische sleutel ontgrendelt. Een beweging in het interieur activeert een optisch en akoestisch alarm als de uitgebreide diefstalbeveiliging is ingeschakeld. Dit wordt bij het afsluiten van de auto met de elektronische sleutel eveneens automatisch geactiveerd. Als de hellingshoek van het voertuig verandert, wordt bij ingeschakelde wegsleepbeveiliging een optisch en akoestisch alarm geactiveerd. Dit kan het geval zijn als het voertuig aan één zijde wordt opgetild.

   Rijassistentie-pakket

   Rijassistentie-pakket

   Intelligent met elkaar verbonden veiligheids- en hulpsystemen kunnen de bestuurder ontlasten binnen de huidige beperkingen van de systemen, het risico op ongevallen verkleinen en de inzittenden en andere weggebruikers beter beschermen. Hij wordt bijvoorbeeld bijgestaan bij de afstandsregeling en het sturen.

   Met de combinatie van de actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent zet Mercedes-Benz de volgende stap op de weg naar geautomatiseerd rijden. De systemen kunnen in de stad, op landwegen en snelwegen niet alleen automatisch de juiste afstand tot voorliggers behouden, maar kan deze ook tot 210 km/u blijven volgen. De bestuurder moet binnen de beperkingen van het systeem in het werkbereik van de actieve assistent doorgaans niet ingrijpen door te remmen of gas te geven en wordt ook bij het sturen voelbaar ondersteund.

   Het actieve hulpsysteem voor de snelheidslimiet stelt snelheidsbeperkingen die via camera worden geregistreerd of die het navigatiesysteem kent, als nieuwe snelheid in voor de actieve afstandsassistent DISTRONIC.

   Het actieve remhulpsysteem met kruispuntfunctie kan waarschuwen zodra het gevaar voor een ongeval detecteert, kan helpen bij een noodstop en indien nodig automatisch remmen. Met de radarsensoren en de stereocamera kan het tragere, stoppende en stilstaande voertuigen herkennen, maar ook dwarsverkeer op kruispunten, voertuigen in de staart van een file en voetgangers binnen de gevarenzone. Zodra het systeem gevaar detecteert, waarschuwt het de bestuurder akoestisch en visueel.

   De uitwijkstuurassistent kan de bestuurder bijstaan wanneer die in een gevaarlijke situatie beslist uit te wijken voor een voetganger die het hulpsysteem met zijn radar en stereocamera heeft opgemerkt. De uitwijkstuurassistent heeft als doel de bestuurder voelbaar te ondersteunen. Het initiatief tot uitwijken moet door de bestuurder worden genomen.

   De actieve spoorassistent en de actieve dodehoekassistent bieden ondersteuning wanneer het voertuig ongewenst de rijstrook verlaat of wanneer er bij een rijstrookwissel gevaar dreigt op een botsing met andere voertuigen.

   De trajectgebaseerde snelheidsregeling houdt rekening met de weg die voor het voertuig ligt bij het instellen van de rijsnelheid wanneer er geen voorligger is om zich op te richten. Nadert het voertuig een bocht, dan wordt de rijsnelheid preventief verminderd.

   PRE-SAFE® PLUS vormt een uitbreiding op de bekende veiligheidssystemen voor de inzittenden. De radarsensoren in de achterbumper kunnen een dreigende aanrijding achteraan detecteren. Zodra het systeem een gevaarlijke situatie detecteert, waarschuwt het de bestuurder van het achterliggende voertuig door de waarschuwingsknipperlichten sneller te laten knipperen. Ook schakelt het de preventieve beschermingsmaatregelen van PRE-SAFE® voor de inzittenden in, zoals de reversibele gordelspanners. Wanneer het eigen voertuig stilstaat, trekt PRE-SAFE® PLUS de parkeerrem aan. Dat verzacht de voorwaartse schok, wat onder meer het risico op een whiplash in belangrijke mate kan verkleinen.

   KEYLESS-GO-pakket

   KEYLESS-GO-pakket

   Met het systeem kan de auto comfortabel geopend, gestart en afgesloten worden – gewoon door de elektronische sleutel op zak te hebben. Dankzij de functie HANDS-FREE ACCESS kan de koffer handenvrij en volledig automatisch worden geopend en gesloten, door een beenbeweging onder de achterbumper.


   De motor kan, bij ingedrukt rempedaal, eenvoudig gestart en stilgelegd worden met een druk op de start/stop-knop in het contactslot. De comfortfunctie HANDS-FREE ACCESS is bijzonder praktisch, als u bijvoorbeeld de handen vol heeft na het inkopen en de sleutel in uw zak zit. Een ander voordeel van het KEYLESS-GO-pakket zijn de verlichte handgrepen, waardoor ze in het donker meteen zichtbaar zijn.

   Parkeer-pakket met 360°-camera

   Parkeer-pakket met 360°-camera

   Het Parkeer-pakket met 360°-camera bestaande uit de actieve parkeerhulp en een 360°-camera vergemakkelijkt zowel het vinden van een parkeerplaats als het in- en uitparkeren in parallelle en dwarse parkeerplaatsen of garages. De 360°-camera geeft een realistisch beeld weer op het Media Display van het multimediasysteem en helpt de bestuurder zo bij het parkeren of manoeuvreren.


   Het systeem wordt onder andere automatisch geactiveerd wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Daarnaast kan het ook door de bestuurder geactiveerd worden.

   Het voertuig en zijn omgeving kunnen op het display van het multimediasysteem weergegeven worden vanuit vogelperspectief, waarbij ook obstakels rond het voertuig die zich onder de vensterlijn bevinden zichtbaar worden voor de bestuurder. Het top-view-beeld wordt bij gedeactiveerd groothoekbeeld voor voor- of achtercamera weergegeven aan de linkerkant van het beeldscherm. Op de rechterzijde kan tussen verschillende aanzichten gekozen worden. De actieve parkeerhulp stuurt het voertuig desgewenst aan de hand van doelgerichte stuuringrepen geassisteerd in parkeerplaatsen. De bestuurder wordt bovendien ondersteund bij het schakelen en de snelheidsregeling.

   Ook als u de actieve parkeerassistent niet gebruikt om in en uit te parkeren, bewaakt de actieve parkeerassistent PARKTRONIC tijdens het manoeuvreren de voor- en achterkant en, voor zover dat technisch mogelijk is, de zijkant, en waarschuwt de bestuurder wanneer botsingsgevaar wordt gedetecteerd.


   De bestuurder blijft tijdens het in- en uitparkeren verantwoordelijk voor zijn voertuig.

   Parkeer-pakket met achteruitrijcamera

   Parkeer-pakket met achteruitrijcamera

   Het Parkeer-pakket met achteruitrijcamera, dat de actieve parkeerhulp en een achteruitrijcamera omvat, vereenvoudigt het zoeken naar en het uitkiezen van een parkeerplaats, het parkeren en het verlaten van een parkeerplaats.


   De actieve parkeerhulp stuurt het voertuig desgewenst aan de hand van doelgerichte stuuringrepen geassisteerd in parkeerplaatsen. De bestuurder wordt bovendien ondersteund bij het schakelen en de snelheidsregeling. Ook als u de actieve parkeerhulp niet gebruikt om in en uit te parkeren, bewaakt de parkeerassistent PARKTRONIC tijdens het manoeuvreren de voor- en achterkant en, voor zover dat technisch mogelijk is, de zijkant, en waarschuwt de bestuurder wanneer botsingsgevaar wordt gedetecteerd.


   Bij het kiezen van de achteruitversnelling wordt automatisch de achteruitrijcamera ingeschakeld. De bestuurder kan op het display van het multimediasysteem de omgeving achter het voertuig zien. Daarnaast worden ook hulplijnen weergegeven, die het parkeren en manoeuvreren vereenvoudigen.

 • Exterieur

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Buitenspiegels, elektrisch inklapbaar

   Buitenspiegels, elektrisch inklapbaar

   De bestuurder kan de beide buitenspiegels met een druk op de knop elektrisch in- en uitklappen om de spiegelbehuizing te beschermen, bijvoorbeeld bij het parkeren of in wasstraten. Doordat de spiegels schuin inklappen bevinden ze zich nog dichter bij de auto.

   Remzadels grijs gelakt

   Remzadels grijs gelakt

   De grijsgelakte remzadels met “AMG” opschrift stralen een sportieve kwaliteit uit.

   Garagepoortopener

   Garagepoortopener

   Wel drie verschillende deur- en poortsystemen openen zonder aparte afstandsbediening – het kan met de garagepoortopener. Hij is in de binnenspiegel geïntegreerd en ondersteunt veel van de in Europa voor garagepoorten gebruikte codes/frequenties.

   Automatisch dimmende binnen- en buitenspiegel aan bestuurderszijde

   Automatisch dimmende binnen- en buitenspiegel aan bestuurderszijde

   Spiegels met automatische antiverblindingsfunctie verbeteren de waarnemingsveiligheid en ontlasten de bestuurder. Afhankelijk van verblindende en omgevingsverlichting schakelen de buitenspiegel aan bestuurderszijde en de binnenspiegel automatisch over op een antiverblindingsstand. Manueel verstellen is er niet meer bij.

   Servosluiting voor deuren en kofferdeksel

   Servosluiting voor deuren en kofferdeksel

   De comfortabele servosluiting zorgt voor zacht en nagenoeg geruisloos sluiten. Nadat ze voor een eerste keer worden vastgeklikt, worden de deuren en het kofferdeksel met behulp van servomotoren zelfstandig verder in het slot getrokken.

   Stoffen kap zwart

   Stoffen kap zwart

   De stoffen kap is voor de nieuwe S-Klasse Cabrio verkrijgbaar in zwart.

 • Interieur

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AIRCAP

   AIRCAP

   Met de kap geopend vermindert AIRCAP de luchtwervelingen in het interieur ook voor de achterste passagiers. Wanneer de AIRCAP-schakelaar wordt ingeschakeld, wordt een windlamel aan de voorruit opgeklapt en wordt het tussen de achterste hoofdsteunen bevestigde windscherm omhoog geschoven.


   Hierdoor lopen de stromingsbogen over de inzittenden. Zo worden luchtbewegingen en het geluidsniveau aanzienlijk verlaagd. Via een knop op de middenconsole wordt het windscherm samen met de windlamel in- of uitgeschoven.

   AMG instaplijsten met "AMG" opschrift, verlicht

   AMG instaplijsten met "AMG" opschrift, verlicht

   Met een verlicht "AMG" opschrift zorgen de AMG instaplijsten uit geborsteld roestvrij staal voor een sportief-exclusief highlight. Tegelijkertijd beschermen ze de instapzone tegen beschadiging.

   AMG voetmatten Exclusive

   AMG voetmatten Exclusive

   Met hun bijzonder hoogwaardige velourskwaliteit, de boord in nappaleder en de complex uitgewerkte "AMG" metalen plaatjes dragen de AMG voetmatten Exclusive bij tot een nog luxueuzere sfeer. Tegelijk werd het geluidscomfort opnieuw verbeterd.

   AMG voetmatten met “AMG” opschrift

   AMG voetmatten met “AMG” opschrift

   De hoge kwaliteits- en designeisen komen ook tot uiting bij de AMG voetmatten uit hoogwaardig velours met boord in nubuk-kunstleder en opgestikt "AMG" opschrift.

   AMG-Performance stuurwiel nappaleder

   AMG-Performance stuurwiel nappaleder

   Het AMG-Performance stuurwiel in nappaleder ziet er bijzonder sportief uit, biedt veel grip en wekt een rasecht racesportgevoel op. Touch-control buttons maken een intuïtieve sturing van de meeste functies mogelijk. Innovatief: de geïntegreerde TEMPOMAT in de linker handgrepen.

   KEYLESS-GO startfunctie

   KEYLESS-GO startfunctie

   De motor gewoon starten met een druk op de knop – dit startvrijgavesysteem maakt het mogelijk om de motor te starten en uit te zetten door de elektronische sleutel gewoon op zak te hebben. Het volstaat om op de start/stop-knop in het contact te drukken.

   Multifunctioneel sportstuur in nappaleder

   Multifunctioneel sportstuur in nappaleder

   Het sportstuur in nappaleder overtuigt enthousiaste bestuurders met een zwak voor dynamisch rijden. Touch-control buttons maken een intuïtieve en ergonomische sturing van de meeste functies mogelijk. Innovatief: de geïntegreerde TEMPOMAT in de linker handgrepen. Bovendien wordt hier ook de actieve afstandsassistent DISTRONIC bediend. Aan de rechterkant regelt de Touch-Control Button het geluidsvolume, de titelkeuze en andere functies van het multimediasysteem.

   Reiscomputer

   Reiscomputer

   Belangrijke informatie over het gebruik levert de tripcomputer. Onder meer de autonomie, het gemiddelde verbruik en het actuele brandstofverbruik kunnen opgeroepen en op het multifunctionele display getoond worden. Bedienen gaat comfortabel met een druk op een knop op het stuurwiel.

   Zonnekleppen

   Zonnekleppen

   Bescherming tegen storende lichtinval langs voor of van op de flank bieden de zijwaarts zwenkbare zonnekleppen voor de bestuurder en voorpassagier. Aan de binnenzijde is telkens een make-up-spiegel met led-verlichting geïntegreerd.

 • Veiligheid en hulpsystemen

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Bestuurdersairbag en passagiersairbag vooraan

   Bestuurdersairbag en passagiersairbag vooraan

   Bescherm het belangrijkste: uzelf en uw passagiers. Bij zware frontale aanrijding kunnen de zijdelingse airbags bijdragen tot de bescherming van het hoofd en het bovenlichaam van de bestuurder en de passagier vooraan.

   Actief remhulpsysteem

   Actief remhulpsysteem

   Dit systeem kan helpen ongevallen met vooropliggende voertuigen en met overstekende voetgangers te voorkomen of de gevolgen van een ongeval te milderen. Het bestaat uit een afstands- en aanrijdingswaarschuwing, en de rembekrachtiging die rekening houdt met de situatie en een autonome remfunctie.

   Actieve parkeerassistent met PARKTRONIC

   Actieve parkeerassistent met PARKTRONIC

   De actieve parkeerhulp maakt het zoeken naar een vrije plaats en de selectie eenvoudiger als het in- en uitrijden van parkeerplaatsen dwars op of parallel met de rijrichting of in garages. Het systeem ondersteunt de bestuurder en kan met stuuringrepen en snelheidsregeling op gedetecteerde hindernissen reageren.


   De parkeerassistent helpt het risico op botsingen met voorliggende, zijdelingse of achterliggende hindernissen te beperken. Rear Cross Traffic Alert kan waarschuwen tijdens achterwaarts parkeren of binnen de grenzen van het systeem een noodstop uitvoeren wanneer dwarsverkeer gedetecteerd wordt. De informatie van de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC wordt aantrekkelijk op het display van het multimediasysteem weergegeven.


   De actieve parkeerassistent kan bij een snelheid onder 35 km/u parkeerplaatsen in de lengte- en dwarsrichting aan de bestuurders- en passagierszijde opmerken. Als het systeem een geschikte parkeerplaats gevonden heeft, dan kan de bestuurder, nadat hij het voertuig gestopt heeft en de achteruitversnelling heeft ingeschakeld, de parkeerhulp activeren via het bedieningsveld van het multifunctionele stuurwiel of via de controller of het touchpad, door een parkeerplaats te selecteren.

   Antiblokkeerremsysteem (ABS)

   Antiblokkeerremsysteem (ABS)

   In het bijzonder bij gevaarlijke remmanoeuvres zorgt het antiblokkeersysteem (ABS) voor meer rijveiligheid doordat het verhindert dat de wielen blokkeren. Het helpt de bestuurder het voertuig onder controle te houden, bijvoorbeeld bij uitwijkmanoeuvres of bij remmen op glad wegdek.


   Hiervoor registreren sensoren permanent de rotatiesnelheid van elk wiel afzonderlijk. Als tijdens een remmanoeuvre de draaisnelheid van een wiel sterk afneemt, wat erop wijst dat het gaat blokkeren, grijpt het antiblokkeerremsysteem in.


   Door elektromagnetische kleppen wordt eerst de remleiding afgesloten en vervolgens een deel van de remvloeistof afgevoerd, waardoor de remdruk daalt. Daarna wordt de afgevoerde remvloeistof terug in de leiding tussen remcilinder en elektromagnetische klep geleid, om de remdruk weer op het normale niveau te brengen. Dit proces wordt meermaals per seconde herhaald, waardoor het typische vibreren van het antiblokkeerremsysteem in het rempedaal ontstaat.

   Aandrijfslipregeling (ASR)

   Aandrijfslipregeling (ASR)

   Wegrijden en versnellen op sneeuw, nat wegdek of losse ondergrond – in zulke situaties reduceert de Aandrijfslipregeling (ASR) het doorslippen van individuele wielen om zijdelings uitbreken van de auto te voorkomen.

   ATTENTION ASSIST

   ATTENTION ASSIST

   Dit systeem kan vooral op lange trajecten en tijdens nachtelijke ritten de rijveiligheid verhogen. ATTENTION ASSIST herkent aan de hand van het stuurgedrag typische tekenen van vermoeidheid en ernstige onoplettendheid en waarschuwt de bestuurder visueel en akoestisch voor dreigende microslaapjes.

   Automatische uitschakeling passagiersairbag

   Automatische uitschakeling passagiersairbag

   Als de zetel van de passagier vooraan niet bezet is of een kinderzitje wordt gedetecteerd, wordt de passagiersairbag airbag automatisch uitgeschakeld. Kleine kinderen kunnen zo worden beschermd tegen mogelijke verwondingen wanneer de bestuurdersairbag wordt geactiveerd. De detectie verloopt via een druksensor.

   Remhulpsysteem BAS

   Remhulpsysteem BAS

   Het systeem kan een noodstop herkennen en in een fractie van een seconde de remdruk verhogen om de remweg in te korten. Bovendien berekent het remhulpsysteem hoe snel het rempedaal moet ingedrukt worden.

   ESP® Assistant Bochtendynamiek

   ESP® Assistant Bochtendynamiek

   Vooral bij het versnellen in bochten zorgt het op ESP® gebaseerde systeem voor meer stabiliteit en rijveiligheid. Als de ESP®-sensoren een tendens tot onderstuur registreren, kan deze door een gerichte remingreep aan de binnenzijde van de bocht verkleind worden.


   Deze ingreep van de ESP® Assistant Bochtendynamiek leidt tot een zachte draaibeweging van het voertuig om de verticale as die het onderstuur tegengaat. Tegelijk wordt het aandrijfkoppel licht verhoogd om het remkoppel te compenseren en het koppeloverschot wordt geleverd aan het wiel aan de buitenzijde van de bocht. Zo laat het voertuig zich nog preciezer en met meer controle door de bocht sturen.

   parkeerrem elektrisch

   parkeerrem elektrisch

   Met een handgreep onder de lichtschakelaar laat de elektrische parkeerrem zich eenvoudig en veilig bedienen. Voor nog meer comfort en veiligheid wordt de rem in bepaalde situaties automatisch gelost of aangetrokken.

   Voetgangersbescherming

   Voetgangersbescherming

   Wanneer een voetganger frontaal met een voertuig botst, kan in bepaalde situaties het achterste deel van de motorkap opgetild worden. Door de vergrote afstand tot de componenten ontstaat een extra vervormingsruimte om het verwondingsrisico voor voetgangers te verminderen.

   Aanreikarmen

   Aanreikarmen

   Comfortabeler vastklikken van de veiligheidsgordels wordt mogelijk gemaakt door de aanreikarm voor de bestuurder en de voorpassagier. Na het instappen wordt de gordel automatisch in een gunstigere greeppositie gebracht. Het uitschuiven van de aanreikarm kan ook geactiveerd worden met een toets op het dashboard.

   Headbags

   Headbags

   Bij een zware zijdelingse botsing dekken de headbags de zijruiten af en kunnen ze op die manier het risico beperken dat het hoofd tegen de zijkant van het voertuig stoot en splinters en andere voorwerpen het voertuig binnendringen. Daarbij worden bestuurder en voorpassagier beschermd.


   Door hun constructieve interpretatie en groot volume bieden ze bestuurder en passagiers een optimale bescherming. Voor de passagiers achterin is er een extra zijdelingse airbag voor hoofd en romp voorzien tussen de leuning en de zijkant van de achterbank als bescherming voor hoofd en borstkas – ook wanneer de inzittenden niet even groot zijn. Ze gaan samen met de zijdelingse airbags open en dat in principe langs de kant van de aanrijding.

   ISOFIX-bevestiging voor kinderzitje met Top Tether.

   ISOFIX-bevestiging voor kinderzitje met Top Tether.

   Het systeem maakt het snel, eenvoudig en veilig bevestigen van ISOFIX kinderzitjes achterin mogelijk voor een optimale bescherming van kinderen bij een ongeval. Toptether-bevestigingspunten bieden extra veiligheid door het verankeren van de kinderzitjes achter de hoofdsteunen op de achterbank.

   Knieairbag

   Knieairbag

   De knieairbag voor de bestuurder helpt de benen beschermen bij een botsing en stabiliseert bovendien het hele lichaam. Zo kan hij de ernst van mogelijk zware verwondingen bij een ongeval reduceren.

   PRE-SAFE®-systeem

   PRE-SAFE®-systeem

   Het systeem kan kritieke rijsituaties al op voorhand herkennen en bij een risico op ongevallen preventief maatregelen nemen om de bescherming van de inzittenden in te leiden. Daartoe horen bijvoorbeeld het omkeerbaar aanspannen van de gordels of het automatisch sluiten van geopende zijruiten.


   Hiervoor evalueert PRE-SAFE® voortdurend de sensorgegevens van andere systemen zoals het elektronische stabiliteitsprogramma ESP® en het remhulpsysteem BAS, en kan het bijvoorbeeld sterk onder- of overstuur en noodstops registreren. Wordt een kritieke rijsituatie herkend, kan PRE-SAFE® in fracties van een seconde verschillende functies activeren. Naargelang de uitrusting wordt de passagierszetel in een voor een ongeval gunstigere positie gebracht. Daarnaast worden de ruimtes in de zijkant van de multicontourzetels met lucht gevuld om meer steun te bieden aan de inzittenden.

   Gereedschap om banden te vervangen

   Gereedschap om banden te vervangen

   Met het gereedschap voor bandenwissels kunnen wielbouten snel en ongecompliceerd losgezet worden zodat het wiel kan worden vervangen.

   Banden met noodloopeigenschappen

   Banden met noodloopeigenschappen

   Bij bandenpech hoeven banden met noodloopeigenschappen niet onmiddellijk gewisseld worden. Verder rijden kan zonder veel aan comfort in te boeten – afhankelijk van de lading tot 80 kilometer ver en tegen een maximale snelheid van 80 km/u.

   Bandendrukcontrole

   Bandendrukcontrole

   De permanente bewaking van de bandendruk verhoogt de rijveiligheid en de levensduur van de banden. De druk in alle vier de banden wordt via sensoren geregistreerd en op het multifunctionele display weergegeven.

   Zijwindassistent

   Zijwindassistent

   Bij sterke zijwindstoten kan het systeem de bestuurder helpen de auto op het juiste spoor te houden. Door gerichte remingrepen wijkt de auto duidelijk minder af van het juiste spoor. Dit verhoogt het veiligheidsgevoel van de bestuurder en helpt onaangepaste reacties te vermijden.

   Dynamische indicator onderhoud ASSYST

   Dynamische indicator onderhoud ASSYST

   De service-intervalaanduiding ASSYST berekent op basis van het rijgedrag de volgende onderhoudstermijn en toont deze op het combi-instrument.

   Veiligheidsgordels

   Veiligheidsgordels

   Bestuurder, passagier vooraan en de achterste zitplaatsen beschikken over een veiligheidsgordel.

   Zijdelingse airbags voor bestuurder en passagier vooraan (gecombineerde thorax-/bekkenairbags)

   Zijdelingse airbags voor bestuurder en passagier vooraan (gecombineerde thorax-/bekkenairbags)

   Bij een zware zijdelingse aanrijding kunnen de zijdelingse airbags bijdragen aan de bescherming van het bovenlichaam en het bekken van de bestuurder en de passagier vooraan. Bovendien stabiliseren ze het hele lichaam. Zo kan het risico op zware verwondingen bij een ongeval teruggedrongen worden.

   Zijdelingse airbags achterin

   Zijdelingse airbags achterin

   De borststreek van de achterpassagiers kan bij een zware zijdelingse aanrijding beschermd worden door de zijdelingse airbags. Ze bevinden zich in de flankbekleding achterin en ontvouwen zich op borsthoogte tussen de flank van de auto en de inzittenden.

   TEMPOMAT

   TEMPOMAT

   Het snelheidsregelsysteem TEMPOMAT met Limiter maakt ontspannen en brandstofbesparend rijden mogelijk, vooral op lange trajecten. Naast de gewenste kruissnelheid kan ook een individuele maximumsnelheid ingesteld worden, om zich bijvoorbeeld aan de snelheidsbeperking te houden.

   TIREFIT

   TIREFIT

   Als snelle tijdelijke oplossing bij een lekke band maakt het bandendichtingsmiddel TIREFIT verder rijden tot de volgende werkplaats mogelijk. Het wordt met behulp van de compressor die zich in de koffer bevindt in de lekke band gepompt en het dicht gaten in de band af.

   Koprolbescherming

   Koprolbescherming

   Bij een koprol kunnen de inzittenden door twee rolbeugels doeltreffend beschermd worden. Deze zitten verborgen achter de hoofdsteunen en kunnen in minder dan een seconde worden uitgeschoven, zodra de crashsensoren van de airbagbesturing een ongeval detecteren.

   Verkeersbordenherkenning

   Verkeersbordenherkenning

   Het systeem kan snelheidsbeperkingen, verboden rijrichting en inhaalverboden herkennen en tonen. Als de bestuurder een verkeersbord met verboden richting negeert, dan geeft het systeem een optische en akoestische waarschuwing.

 • Licht & zicht

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Adaptieve grootlichtassistent PLUS

   Adaptieve grootlichtassistent PLUS

   Met dit systeem kan permanent met ingeschakelde grootlichten worden gereden, zonder andere weggebruikers te verblinden. De koplampen bieden de bestuurder zo steeds een optimale lichtbreedte. De functie is actief vanaf 30 km/u op onverlichte wegen.


   Via een achter de voorruit aangebrachte stereocamera herkent de adaptieve grootlichtassistent Plus andere verlichte verkeersdeelnemers. Bij tegenliggend of vooroprijdend verkeer worden de leds van de grootlichtmodus van de MULTIBEAM LED gedeeltelijk uitgeschakeld en produceren ze elk nog een lichtuitsparing in U-vorm. De andere delen van de weg blijven met het grootlicht verlicht (gedeeltelijk grootlicht).

   Sfeerverlichting

   Sfeerverlichting

   Instappen en zich thuis voelen – met haar aangenaam indirect licht creëert de sfeerverlichting een unieke sfeer van welbehagen in het interieur. Voor het creëren van een stemmig licht volledig naar keuze staan acht verschillende kleuren en 100 dimtrappen ter beschikking.


   De helderheid kan worden aangepast voor het hele interieur, voorin, achterin en het display in de cockpit. Dit lijkt door het doorlopende licht voor het dashboard te zweven. De omgevingsverlichting is comfortabel instelbaar via COMAND Online en is volledig gebaseerd op led-technologie. De sfeerverlichting wordt samen met de buitenverlichting in- en uitgeschakeld. Bij het openen van de deuren schakelt de sfeerverlichting zich in om de passagiers welkom te heten.

   Sfeerverlichting met 64 kleuren

   Sfeerverlichting met 64 kleuren

   De sfeerverlichting ensceneert het interieur als een kunstwerk. De 10 kleurwerelden benadrukken de technisch-moderne sfeer en structureren de ruimte. Afhankelijk van de modus wisselen de kleuren elkaar zelfs af en illustreren ze de temperatuurinstelling. U zult zien en merken: rijden maakt gelukkig, doet u ontspannen en beleven.


   In acht kleurenthema's worden daarbij telkens twee kleuren gecombineerd. Ze zijn in de eerste plaats gericht op de weergavestijl van de Widescreen Cockpit, klassiek, sportief of vooruitstrevend. Het bovenste gedeelte met Widescreen Cockpit en het onderste met de voetenruimte hebben dezelfde kleur. De middelste zone van de sierelementen vormt daarmee een fascinerend contrast.


   Twee andere kleurenwerelden bundelen zelfs vijf kleuren, die tegelijkertijd op vijf niveaus worden weergegeven – "bovenste display en daklijn", "onderste display", "karakterlijn (sierelementen)", "middenconsole en bekerhouder" en "voetruimte". Voor alle kleurwerelden mogelijk: in een dynamische modus lopen de kleuren langzaam in elkaar over. Dat geeft telkens een andere indruk van het interieurdesign.


   Bijkomende onderdelen van de sfeerverlichting met 64 kleuren:

   • Sfeerverlichting voor sierelementen in het dashboard, in de deuren of in de rugleuningen van de voorzetels (in combinatie met het Exclusive-pakket)
   • Indirecte verlichting achterin
   • Verlichting van de klinken op de binnenkant van de deuren
   • Verlichting van het kaartenvak in de deuren
   • Consoleverlichting
   • Rondlopende verlichting van de Widescreen Cockpit

   Achterlichten in oled-techniek

   Achterlichten in oled-techniek

   Voor een karakteristiek design zowel overdag als 's nachts zorgen de achterlichten met innovatieve oled-techniek. De lichtsterkte van de richtingaanwijzers en de remlichten varieert afhankelijk van de lichtomstandigheden van de omgeving en de snelheid om andere weggebruikers minder te verblinden.


   Enkele voordelen van de Organic Light Emitting Diodes (oled) zijn de homogene lichtvlakken en de hoge energie-efficiëntie. In vergelijking met gloeilampen hebben leds nog meer voordelen, zoals een betere herkenbaarheid, een aanzienlijk langere levensduur en een laag stroomverbruik.


   De achterlichten zijn zo elegant in het koetswerk ingebouwd dat ze tegelijkertijd dienst doen als sierstukken. De in de zijkanten doorlopende vorm accentueert de vormgeving van de achterkant. De contouren van de achterlichten accentueren vooral in nachtdesign de opvallende lijnvoering. Zo wordt de zichtbaarheid en dus ook de veiligheid verhoogd. De OLED-achterlichten produceren een dynamische lichtsequentie met aansluitend opdimmen van de achterlichten bij het ont- en vergrendelen van het voertuig.

   LED Intelligent Light System

   LED Intelligent Light System

   Voor het best mogelijke zicht op landweg en snelweg, bij het afslaan en in bochten past het LED Intelligent Light System zich automatisch aan de licht- en rijomstandigheden aan. De adaptieve grootlichtassistent Plus maakt een permanente brede verlichting van de rijbaan mogelijk, zonder tegenliggers te verblinden.


   Bij tegenliggers of voorliggers dekt hij een deel van de lichtbundel af. De randen van de weg blijven wel verlicht met de grootlichten. Opdat de bestuurder niet door zijn eigen licht wordt verblind, dimt de adaptieve grootlichtassistent Plus de grootlichten bij sterk reflecterende verkeersborden. Zo levert het LED Intelligent Light System een belangrijke bijdrage aan meer veiligheid. De led-techniek overtuigt door een zeer laag energieverbruik, een lange levensduur en een aangenaam wit licht, dat het lichtspectrum van daglicht benadert.

   MAGIC VISION CONTROL

   MAGIC VISION CONTROL

   Het adaptieve ruitenwissersysteem biedt de bestuurder een optimaal zicht, ook tijdens het wissen. De sproeivloeistof wordt vlak voor de wisserbladen van de ruitenwisser gesproeid en zonder enige vertraging weggewist. De verwarming reduceert doeltreffend het risico op aanvriezen.

   Warmte- en geluidswerend, en infrarood reflecterend gelaagd veiligheidsglas

   Warmte- en geluidswerend, en infrarood reflecterend gelaagd veiligheidsglas

   Voor meer comfort in het interieur bestaan de ruiten rondom uit warmtewerend en geluiddempend gelaagd veiligheidsglas, dat ook infrarood licht reflecteert. Een drielagige akoestische folie in de zijruiten verbetert verder de geluidsisolatie.

 • Infotainment

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AMG Track Pace

   AMG Track Pace

   Met de app "AMG Track Pace" wordt de smartphone uw persoonlijke raceingenieur. Zo kunnen ronde-/sectortijden of zelfs videobeelden worden geregistreerd en geanalyseerd. Aantrekkelijk zijn ook de weergave op het Media Display en de gegevensuitwisseling met andere AMG-rijders.

   Burmester® High-End 3D-surround soundsystem

   Burmester® High-End 3D-surround soundsystem

   Daarvoor kunt u inkom vragen: 23 speciaal ontworpen luidsprekers, 25 versterkerkanalen met een totaal vermogen van 1520 watt en exclusief voor het voertuig ontwikkelde technologieën garanderen een ongewoon expressieve, ruimtelijke en fascinerende klank – de Burmester® "wellness-klank".

   Via de vipinstelling kan de klank individueel ingesteld worden voor de bestuurder, de passagier vooraan en de passagiers links en rechts achterin. Met de vier sound-presets "Pure", "Easy Listening", "Live" en "Surround" kunt u de klankbeleving volledig instellen volgens uw persoonlijke smaak.

   Overzicht van het Burmester® high-end 3D-Surround-Soundsystem:

   • 23 hoogwaardige luidsprekers inclusief subwoofer-bassbox voor een perfect op het interieur afgestemde muziekweergave.
   • 25 versterkerkanalen met een systeemvermogen van in totaal 1120 watt maken indruk met een uiterst zuivere en gedetailleerde klank.
   • Actieve analoge filters maken een veelzijdige, natuurlijke en ruimtevullende weergave van midden- en hoge tonen mogelijk voor de bijzondere Burmester ® "goedgevoelklank".
   • Actieve subwoofer-basluidspreker met geïntegreerde 400 watt-eindtrap in de koffer voor een indrukwekkende weergave van zelfs de allerdiepste geluiden.
   • De versterker ondersteunt de weergave van meerkanaals-audioformaten (tot 7.1 kanalen).
   • Frontbass-technologie met in het koetswerk geïntegreerde basluidsprekers voor een pompende basweergave.
   • Vier sound presets om de klankervaring te verbeteren: "Pure", "Easy Listening", "Live", "Surround".
   • VIP-zitplaatsfunctie voor de klankoptimalisatie voor aparte zitplaatsen.

   Burmester® Surround-Soundsystem

   Burmester® Surround-Soundsystem

   13 krachtige luidsprekers en elektronische en akoestische elementen die exact op het interieur zijn afgestemd, zorgen voor heerlijke eersteklas Burmester® klank. De Surround-functie of de geluidsoptimalisatie voor de voorste en de achterste zitplaatsen maken de klankervaring nog intensiever.


   Indien gewenst kan de reeds indrukwekkende klankervaring nog beter. Zo geneert de surround-functie een virtuele rondomklank op basis van een mono- of stereosignaal om het gevoel van ruimte te optimaliseren. De front/rear-optimalisatie maakt het mogelijk om het geluid gericht te verdelen over de voorste en de achterste plaatsen.


   Dankzij een hoogontwikkelde geluidscompensatie (VNC) blijft de klank bij rijgeluiden behouden om altijd het best mogelijke muziekgenot te garanderen – op de snelweg en in het stadsverkeer.


   Het Burmester® Surround Soundsystem combineert bovendien digitale en analoge filterelementen. Het bewuste gebruik van analoge cross-overs in het midden- en hogetonenbereik zorgt voor een ongewoon expressieve, natuurlijke en ruimtelijke klank.

   COMAND Online

   COMAND Online

   Een S-Klasse Cabrio is veel meer dan een auto: dankzij de uitgebreide digitalisering is hij tegelijkertijd de betrouwbaarste chauffeur, de aandachtigste conciërge en de persoonlijkste assistent die u zich onderweg zou kunnen wensen.

    

   COMAND Online laat op het gebied van infotainment, navigatie en communicatie nauwelijks te wensen over. De weergave gebeurt in hoge resolutie op het 12,3 inch grote Media Display. De navigatie met harde schijf leidt de bestuurder met Live Traffic Information, (1) verkeersgegevens in real time - snel naar de bestemming.

    

   COMAND Online brengt internet tot in het voertuig: Mercedes-Benz apps (1) – bijvoorbeeld voor het weerbericht, internetradio of het opzoeken van POI's – kunnen ook tijdens het rijden gebruikt worden. Via de wifi-hotspot kunnen tot drie passagiers hun laptop of tablet met het internet verbinden – zonder een eigen simkaart.

    

   Naast de Mercedes me connect basisdiensten worden voertuig-setup, voertuig-controle, navigatiediensten en Concierge Service aangeboden. Om deze diensten te kunnen gebruiken moet u zich aanmelden bij het Mercedes me Portal, waar deze diensten vervolgens geactiveerd kunnen worden. Ze moeten gedeeltelijk tegen betaling worden bijgeboekt.

    

   De Mercedes me connect Concierge Service ondersteunt u telefonisch persoonlijk bij het opzoeken van interessante plaatsen, restaurants of hotels – ook buiten het voertuig. Aanbevolen bestemmingen worden automatisch naar het navigatiesysteem verstuurd.

    

   Smartphones kunnen via Android Auto of Apple CarPlay TM geïntegreerd worden in het bedienings- en weergavesysteem van het voertuig. Meer verbindings- en aansluitmogelijkheden bieden de Media Interface voor iPod® of iPhone®, mp3-speler of externe gegevensdragers, twee USB-aansluitingen, een Bluetooth®-interface met handenvrije en audiostreamingfunctie en een SDHC-kaarthouder.

   Concierge Service

   Concierge Service

   U zoekt een restaurant in de buurt of eentje dat volledig aan uw smaak beantwoordt? Er is hier iemand die bijna overal perfect zijn weg kent: de nieuwe Concierge Service.

   De Mercedes me connect Concierge Service is een exclusieve assistentie- en informatiedienst voor Mercedes-Benz klanten. Hij ondersteunt persoonlijk per telefoon wanneer de bestuurder op zoek is naar een interessante locatie, een restaurant of hotel. Aanbevolen bestemmingen worden indien gewenst naar COMMAND Online overgedragen. De Concierge Service kan gebruikt worden in het voertuig en via een app op de smartphone.

   Deze dienst maakt deel uit van het aanbod van Mercedes me connect. Het gebruik ervan veronderstelt de aanvaarding van de gebruiksvoorwaarden en registratie van de klant in het klantenportaal “Mercedes me”. Nadat de Mercedes me connect diensten geactiveerd zijn, is de Concierge Service 1 jaar lang gratis. Daarna kan deze tegen betaling verlengd worden.

   Digitale voertuigsleutel voor smartphone

   Digitale voertuigsleutel voor smartphone

   Uw smartphone als digitale voertuigsleutel: door het gebruik van Near Field Communication-technologie (NFC) is het mogelijk om functies van de voertuigsleutel, zoals het voertuig openen en sluiten, te vervangen door uw mobiele telefoon.


   De digitale voertuigsleutel kan de eerste 3 jaar gratis worden gebruikt.
   Deze dienst maakt deel uit van het aanbod van Mercedes me connect. Het gebruik ervan veronderstelt de aanvaarding van de gebruiksvoorwaarden en registratie van de klant in het klantenportaal “Mercedes me”. De dienst moet via mercedes me ontgrendeld worden. Na het 3e jaar zijn er bijkomende kosten.


   De digitale voertuigsleutel kan enkel gebruikt worden op een mobiel apparaat.

   Voertuig-monitoring

   Voertuig-monitoring

   De uitrusting voertuigmonitoring vormt de technische basis voor het gebruik van lokalisatiediensten. Op basis van deze voorbereiding kunnen onder meer diensten als geografische voertuigcontrole, voertuigtracking en weergave van de voertuiglocatie gebruikt worden.

   Set-up voertuig

   Set-up voertuig

   Met de voertuig-setup kunnen via smartphone de voertuiginstellingen gewijzigd worden of de voertuiggegevens geraadpleegd worden, comfortabel van thuis uit of onderweg.

   Head-up-Display

   Head-up-Display

   De belangrijkste bestuurdersgegevens in een oogopslag, zonder de ogen van de weg te wenden – dat wordt mogelijk met het Head-up-Display. Het projecteert een virtueel beeld van circa 21 x 7 centimeter in het gezichtsveld van de bestuurder, dat door hem wordt waargenomen, zwevend op circa twee meter voor hem boven de motorkap.

   Instrumentendisplay

   Instrumentendisplay

   Voor een nieuwe dimensie van bestuurdersinformatie zorgt het 12,3" grote AMG instrumentendisplay, waarop alle informatie scherp en in kleur wordt weergegeven. Dit maakt een variabele weergave van de inhoud mogelijk en de functionaliteit van de hulpsystemen nog tastbaarder.

   Draadloos oplaadsysteem voor mobiele toestellen

   Draadloos oplaadsysteem voor mobiele toestellen

   Gewoon afleggen en opladen – met het draadloze laadsysteem zijn geen stekkerverbindingen nodig. Op het laadvlak kunnen mobiele toestellen worden opgeladen, die de Qi-standaard ondersteunen.

   Communicatiemodule (UMTS) voor het gebruik van Mercedes me connect-diensten

   Communicatiemodule (UMTS) voor het gebruik van Mercedes me connect-diensten

   De communicatiemodule UMTS levert met een vast ingebouwde simkaart de technische voorwaarde voor het gebruik van de Mercedes me connect-services, die deels afzonderlijk bij Daimler AG besteld moeten worden.

   Live Traffic Information

   Live Traffic Information

   Live Traffic Information brengt u sneller naar uw bestemming! Het gebruik van deze dienst maakt de ontvangst mogelijk van actuele en precieze verkeersinformatie voor een geoptimaliseerde dynamische navigatie en nauwkeuriger berekende aankomsttijden.

   De gegevensoverdracht gebeurt via een mobiele internetverbinding door middel van een communicatiemodule met geïntegreerde simkaart.

   Live Traffic Information is beschikbaar in bepaalde Europese landen. Het gebruik van de dienst is de eerste 3 jaar na de eerste inschrijving gratis en kan daarna via het Mercedes me portaal tegen betaling verlengd worden.

   Mercedes-Benz noodoproepsysteem

   Mercedes-Benz noodoproepsysteem

   Bij een ongeval kan het Mercedes-Benz noodoproepsysteem ertoe bijdragen dat de tijd tot het aankomen van de hulpdiensten op de plaats van het ongeval in belangrijke mate verkort wordt.


   De gegevensoverdracht verloopt via de gegevensverbindinding van een communicatiemodule met een eigen simkaart. De noodoproep is daardoor onafhankelijk van de werking van een gsm die beschadigd of ontladen kan zijn. Het systeem kan automatisch of manueel ingeschakeld worden en wordt naar het in de meeste Europese markten beschikbare Mercedes-Benz noodnummer verzonden.


   Het systeem maakt automatisch een spraakverbinding met de noodoproepcentrale en verstuurt tegelijkertijd de positiegegevens van het voertuig via sms en DTMF. De gegevens worden in overeenstemming met de positie van het voertuig doorgestuurd.


   De spraakverbinding kan in bijna alle landen in de plaatselijke taal gebeuren. Dat maakt het gemakkelijker om maatregelen te nemen voor hulpverlening, berging of het wegslepen naar een Mercedes-Benz servicepunt.


   Het Mercedes-Benz noodoproepsysteem is al bij de overhandiging van het voertuig geactiveerd. Daarvoor moet geen afzonderlijke gebruiksovereenkomst ondertekend worden.

   Multifunctionele telefonie

   Multifunctionele telefonie

   Deze uitrusting integreert de mobiele telefoon in het voertuig: ze verbindt het toestel met de buitenantenne en laadt de mobiele telefoon op – allebei draadloos en zonder houder De draadloze verbinding met de buitenantenne van het voertuig met LTE-functie kan door alle mobiele telefoons worden gebruikt. Het draadloze laadsysteem is geschikt voor alle mobiele toestellen, die de Qi-standaard ondersteunen .

   NFC-koppeling voor mobiele apparaten

   NFC-koppeling voor mobiele apparaten

   Near Field Communication (NFC) maakt een comfortabele draadloze verbinding van de mobiele telefoon met de telematica van het voertuig mogelijk.

   Smartphone-integratiepakket

   Smartphone-integratiepakket

   Met deze uitrusting kunnen smartphones die compatibel zijn met Apple CarPlay™ en Android Auto met het overeenkomstige besturingssysteem in het voertuig geïntegreerd worden en bijvoorbeeld via de spraakherkenning bediend worden. De belangrijkste toepassingen en geselecteerde apps inclusief navigatie worden ondersteund.

   Touchpad met controller

   Touchpad met controller

   De functies van COMAND Online kunnen met de touchpad intuïtief worden bediend door bewegingen met een of meer vingers (multitouch). Deze invoermogelijkheid naast de COMAND controller en LINGUATRONIC is in de handsteun van de centrale bedieningseenheid geïntegreerd.


   Dankzij een karakterherkenning kan de gebruiker bovendien in zijn natuurlijk handschrift letters, speciale tekens en getallen invoeren in alle talen die beschikbaar zijn in de headunit. Drie toetsen achter het touch-oppervlak, die eveneens aanraakgevoelig zijn, maken een directe bediening van belangrijke functies mogelijk, waaronder de terug-functie, de sprong naar het favorietenmenu en het audio-snelmenu.


   Bij het bedienen van het touch-oppervlak of de toetsen krijgt de gebruiker een duidelijke haptische feedback. In de nieuwe S-Klasse Cabrio is optioneel ook een akoestische melding verkrijgbaar. Voor een betere oriëntering zijn de symbolen op de touchpad verlicht in het donker.

 • Airconditioning

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Automatische airconditioning THERMOTRONIC

   Automatische airconditioning THERMOTRONIC

   In een voertuig is niets zo belangrijk om zich goed te voelen als een perfect op de persoonlijke behoeften ingesteld klimaat. Meer nog: de temperatuur en de luchtkwaliteit zijn beslissende factoren voor geconcentreerd, veilig rijden.


   Met twee klimaatzones en drie klimaatstijlen maakt de automatische airconditioning een individueel behaaglijk klimaat aan boord mogelijk. Bestuurder en voorpassagier kunnen onafhankelijk van elkaar de temperatuur, het luchtdebiet en de luchtverdeling regelen evenals de temperatuur van de voetenruimte vooraan in vijf standen.


   Voor de speciale klimatologische omstandigheden in een cabrio zijn er twee extra klimaatregelingen. Opdat bestuurder en passagiers de overgang tussen rijden met open en gesloten kap niet zouden merken, werd een extra logica voor de overgang van open naar gesloten rijden omgekeerd aangevuld. Aangezien een open kap invloed heeft op de luchtverdeling en de temperatuurregeling, is er nog een andere voor cabrio’s specifieke regeling voor open voertuigen.


   De THERMOTRONIC houdt het klimaat in elke zone automatisch op het gewenste niveau. Hiervoor zorgen verschillende sensoren, die naast de binnen- en buitentemperatuur bijvoorbeeld ook de intensiteit van de zonne-instraling registreren. Een sensor voor luchtkwaliteit en schadelijke gassen bewaakt constant de kwaliteit van de aangezogen buitenlucht. Bij verhoogde meetwaarden van schadelijke stoffen schakelt het systeem automatisch over op de recirculatiestand. Bovendien verbetert een fijnstof-/actieve koolstoffilter de luchtkwaliteit in het voertuig. Hij filtert stof, roet en pollen uit de lucht en beperkt bijkomend schadelijke stoffen en geurtjes. Om te voorkomen dat de ruiten aandampen, meet een dauwpuntsensor de absolute luchtvochtigheid aan de voorruit.

   Zetelverwarming voor bestuurder en passagier vooraan

   Zetelverwarming voor bestuurder en passagier vooraan

   Op koude dagen zorgt de zetelverwarming voor de bestuurder en passagier vooraan in de kortste tijd voor een weldoende warmte op maat. Met een druk op de knop kan voor de rugleuning en het zitvlak, onafhankelijk van elkaar, gekozen worden uit drie verschillende verwarmingsstanden.

   Zetelairconditioning voor bestuurder en passagier vooraan

   Zetelairconditioning voor bestuurder en passagier vooraan

   Door een actieve verluchting koelt de zetelairconditioning op hete dagen het oppervlak van de zetels snel tot een aangename temperatuur en creëert het een gebalanceerd zitklimaat. De inschakelbare zetelverwarming zorgt in de winter voor weldoende warmte op maat.

 • Kleuren en materialen

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AMG dakhemelbekleding

   AMG dakhemelbekleding

   De AMG dakhemelbekleding is voor de nieuwe S-Klasse Cabrio verkrijgbaar in de volgende materialen en kleuren:

   • Kristalgrijs nappaleder
   • Porselein nappaleder
   • Nappaleder zwart

   Dakhemelbekleding stof

   Dakhemelbekleding stof

   De stoffen dakhemelbekleding is voor de nieuwe S-Klasse Cabrio standaard verkrijgbaar in de kleuren porselein of zwart.

   Metallic lakkleur

   Metallic lakkleur

   Voor de nieuwe S-Klasse Cabrio is de metaallak in de volgende kleuren verkrijgbaar:

   • Antracietblauw
   • Cavansietblauw
   • Diamantzilver
   • Iridiumzilver
   • Magnetietzwart
   • Obsidiaanzwart
   • Robijnzwart
   • Selenietgrijs
   • Smaragdgroen

   Bekleding leder

   Bekleding leder

   Het Mercedes-Benz leder met indruk heeft een doorgedreven afwerking en een ondoordringbare verflaag gekregen. Deze behandeling maakt het leder bijzonder onderhoudsvriendelijk en robuust.

   In combinatie met de kleurencombinatie zwart/zwart is de bekleding leder in Cool Leather verkrijgbaar, met warmtewerende eigenschappen opdat de zetels minder warm zouden worden.

   De volgende bekledingen in leder zijn verkrijgbaar voor de nieuwe S-Klasse Cabrio:

   • porselein/espressobruin
   • Zwart

   Bekleding nappaleder AMG

   Bekleding nappaleder AMG

   De zetelbekleding van AMG nappaleder bestaat uit het specifieke AMG V8-zetelmotief en "AMG"-badge in de rugleuningen van de zetels vooraan en achteraan, de zetels, de armsteunen in de deuren en de centrale armsteun in nappaleder met contrasterende siernaden, het bovendeel van het dashboard, de hoedenplank in kunstleder ARTICO en AMG voetmatten met "AMG" opschrift.

   De bekleding nappaleder AMG is voor de nieuwe S-Klasse Cabrio verkrijgbaar in de volgende kleuren:

   • porselein/espressobruin
   • Zwart

   Sierelementen in glanzend bruin wortelnotenhout

   Sierelementen in glanzend bruin wortelnotenhout

   Voor de nieuwe S-Klasse Cabrio zijn de sierelementen beschikbaar in glanzend bruin wortelnotenhout beschikbaar.

 • Aandrijving & chassis

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   9G-TRONIC

   9G-TRONIC

   Met negen versnellingen vooruit tilt deze automatische versnellingsbak rendement, comfort en dynamiek tot een heel nieuw niveau. Zijn nog sneller en zachter schakelgedrag verrast aangenaam. Tegelijkertijd zorgt de 9G-TRONIC voor een lager brandstofverbruik.

   Het grotere overbrengingsbereik maakt een lager toerentalniveau mogelijk. Met even goede rijprestaties wordt zo het rijcomfort verhoogd en het geluidsniveau verlaagd. Omdat 9G-TRONIC verschillende versnellingen kan overslaan, zijn ook meervoudige terugschakelingen mogelijk voor krachtige, snelle tussensprints.

   Andere elementen van de 9G-TRONIC:

   • DIRECT SELECT stuurwielhendels
   • DIRECT SELECT keuzehendel
   • Koppelomvormer met overbruggingskoppeling inclusief demper en centrifugaalslinger
   • Versnellingsbakhuis in magnesiumlegering met een kunststof oliecarter met geoptimaliseerd gewicht
   • Negen vooruitversnellingen en een achteruitversnelling
   • Parkeerblokkering
   • Wielconcept met vier sets enkelvoudige planetaire tandwielen
   • Volledig geïntegreerde versnellingsbaksturing
   • Behuizing van de koppelomvormer in aluminiumlegering
   • Overbrugging koppelomvormer door koppeling vanaf de eerste versnelling

   AIRMATIC

   AIRMATIC

   Het luchtveringsysteem zorgt in combinatie met een traploze dempingsregeling voor afrolcomfort en rijdynamiek op een zeer hoog niveau. De demping past zich in elke actuele rijsituatie aan elke wiel aan en laat zich naar wens comfortabeler of sportiever instellen.


   De passagiers genieten van een zachte basisvering en naarmate de snelheid stijgt, neemt ook het veiligheidsgevoel door een hogere rijstabiliteit toe. Een stijvere veerkarakteristiek, bijvoorbeeld in bochten of tijdens het remmen, reduceert doeltreffend knik- en rolbewegingen. Met instellingen “Comfort” en “Sport” kan de AIRMATIC eerder comfortabel dan wel sportiever worden afgesteld.


   Door de pneumatische hoogteregeling rondom heeft de wagen een constante hoogte, onafhankelijk van de belading. Om de bodemspeling te vergroten, kan die 30 millimeter worden verhoogd. Bij hoge snelheid zakt de wagen tot 20 millimeter lager om de luchtweerstand te verminderen en de stabiliteit nog verder te verhogen.

   AMG DYNAMIC SELECT

   AMG DYNAMIC SELECT

   Een comfortabele, sportieve, extra sportieve of individuele instelling van de onderstelkarakteristiek kan met AMG DYNAMIC SELECT op de middenconsole worden opgeroepen. Met dit rijprogramma verandert onder meer de karakteristiek van de motor, de transmissie, het chassis en de besturing, evenals het geluid van het uitlaatsysteem.

   Zo ontstaat een nog sportievere voertuiginstelling: een soepelere gaspedaalcurve met directere set-up, verkorte schakeltijden en duidelijk emotioneler schakelen. De extra functies in de "Sport"- en "Sport+"-modus benadrukken de indrukwekkende dynamiek van het voertuig: tussengasfunctie, de gedeeltelijke cilinderuitschakeling, actief terugschakelen, snel vertrekken.

   Het als laatste gekozen rijprogramma blijft na het uitschakelen van het voertuig nog gedurende vier uur lang actief, waarna de standaardinstelling van het evenwichtige en zuinige Comfort-programma wordt geactiveerd. Met het rijprogramma “Individual” kan de bestuurder de verschillende parameters volledig naar wens instellen – van de stuurinrichting over de aandrijflijn tot de ophanging. Daarnaast kan via de "M"-toets direct overgeschakeld worden naar de manuele modus, om uitsluitend via de schakelhendels aan het stuur te schakelen.

   AMG remsysteem met hoogwaardige composietremschijven

   AMG remsysteem met hoogwaardige composietremschijven

   Voor een uitmuntende vertraging zorgen ruim bemeten remschijven, die rondom geventileerd en geperforeerd zijn. De uitvoering in compound-technologie verbetert de stabiliteit ook in extreme situaties en reduceert de onafgeveerde massa van het wiel.

   AMG Performance 4MATIC+

   AMG Performance 4MATIC+

   De prestatiegerichte vierwielaandrijving van Mercedes-AMG met volledig variabele koppelverdeling verbindt de voordelen van de vierwielaandrijving met die van de achterwielaandrijving. Dat betekent optimale tractie en veiligheid in combinatie met ultiem rijplezier.

   4MATIC+ zorgt voor extra veiligheid en een betere grip op nat wegdek en in winterse omstandigheden. Een elektronisch geregelde koppeling verbindt de permanent aangedreven achteras variabel met de vooras. De best mogelijke koppelverdeling wordt – afhankelijk van de rijsituatie en de wens van de bestuurder – permanent berekend. Zo kan het voertuig met een tractiegerichte vierwielaandrijving traploos, tot zelfs met een pure achterwielaandrijving worden aangedreven. Naast tractie en dwarsdynamiek verbetert de vierwielaandrijving ook de lengtedynamiek van het voertuig, voor nog dynamischere acceleraties.

   AMG SPEEDSHIFT MCT 9-sportversnellingsbak

   AMG SPEEDSHIFT MCT 9-sportversnellingsbak

   Met negen versnellingen, aandrijfinstellingen op basis van rijprogramma's, een manuele modus en tussengas- en RACE START-functie maakt deze versnellingsbak emotionele en dynamische versnellingen mogelijk. De uiterst korte schakel- en reactietijden zorgen voor een uitstekende wendbaarheid.

   Door de consequente doorontwikkeling van hardware en software is het gelukt om de reactietijden nog verder te verbeteren. Zo kunnen schakelcommando’s van de bestuurder sneller dan ooit worden omgezet. Het schakelen gebeurt zonder onderbreking van de trekkracht. Een bijkomende troef van de AMG SPEEDSHIFT MCT 9-sportversnellingsbak zijn de bijzonder snelle en spontane meervoudige terugschakelacties. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld via de kick-down rechtstreeks uit de 9e naar de 6e of van de 5e naar de 2e versnelling schakelen. De Race Start-functie zorgt voor optimale acceleraties vanuit stilstand zoals bij een start in de autosport.

   AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC

   AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC

   Met zeven versnellingen en drie rijprogramma's maakt deze transmissie op basis van de 7G-TRONIC PLUS zowel een extreem sportieve als een zuinige rijstijl mogelijk. Een automatische tussengasfunctie versterkt de emotionele ervaring en verbetert de veiligheid.

   Dynamic Steering

   Dynamic Steering

   De directe stuurinrichting wordt voorzien van het comfort van een snelheidsafhankelijk servostuur via een van de stuurhoek afhankelijke overbrengingsverhouding. Dit leidt bijvoorbeeld op bochtenrijke wegen tot pittigere reacties van de auto en het verhoogt de rechtuitstabiliteit.

   De elektromechanische stuurinrichting van de Direct Steering levert bovendien stuurbekrachtiging naar behoefte en draagt zo bij tot een lager brandstofverbruik.

   DYNAMIC SELECT

   DYNAMIC SELECT

   Met een vingerbeweging kunt u een comfortabel, sportief, zuinig of heel persoonlijk rijgedrag oproepen met de DYNAMIC SELECT-schakelaar. Afhankelijk van het geselecteerde rijprogramma worden parameters zoals de karakteristiek van de motor, de transmissie, de besturing en ESP® aangepast.

   Standaard is de evenwichtige en zuinige Comfort-modus ingeschakeld. Meer wendbaarheid en dynamiek biedt het rijprogramma “Sport” met een sportievere stuurkarakteristiek, een sportieve stijvere afstelling van het chassis, een spontanere reactie op het gaspedaal en aangepaste schakelmomenten. Op die manier kan de sportiviteit nogmaals worden opgedreven. Onderstel en aandrijflijn zijn zo nog dynamischer afgesteld. De ECO start/stop-functie wordt uitgeschakeld.

   Het rijprogramma "Eco" is ontworpen voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Daartoe behoren aanpassingen van rijpedaaleigenschappen en schakelpunten. Bovendien wordt het vermogen van uitrustingen zoals zetelverwarming, achterruitverwarming of airconditioning aangepast.

   Andere onderdelen van de standaarduitrusting

   Andere onderdelen van de standaarduitrusting

   De S-Klasse Cabrio fascineert met zijn charismatisch design. Daarbij overtuigen de sportieve voorschort met zijn grote luchtinlaten en de innovatieve OLED-achterlichten. De strak gespannen kap zorgt in gesloten toestand voor een silhouet dat aan een coupé doet denken.

   Bestanddelen van de standaarduitrusting in het exterieur

   • zwart diamantrooster met een mat gelakte lamel inclusief edele chroomlaag en een centraal geplaatste grote, driedimensionale Mercedes-Benz ster
   • zeer sportieve voorschort met volumineuze luchtinlaten en een verchroomde frontsplitter
   • stoffen kap met vuilresistent materiaal, met geïntegreerde glazen ruit, verkrijgbaar in zwart, blauw, beige of rood-robijnzwart
   • 45,7 cm (18 ") lichtmetalen velgen in 5-dubbelspakendesign in Himalayagrijs gelakt, hoogglanzend en tweekleurig
   • verchroomde dubbele eindpijpen in V12-look
   • OLED-achterlichten met Coming Home-functie
   • MAGIC VISION CONTROL
   • Warmte- en geluidswerend, en infrarood reflecterend gelaagd veiligheidsglas rondom
   • AIRMATIC met traploze dempingsregeling
   • Metallic koetswerkkleur

   Bestanddelen van de standaarduitrusting in het interieur:

   • Elektrisch verstelbare voorzetels en hoofdsteunen, de op 4 manieren verstelbare lendensteun ondersteunt een ergonomische zithouding
   • Aanreikarmen
   • EASY-ENTRY-systeem
   • Zetelverwarming
   • Automatische airconditioning THERMOTRONIC
   • COMAND Online
   • Touchpad met controller
   • Communicatiemodule (UMTS)
   • Mercedes-Benz noodoproepsysteem
   • Bekleding in leder met contrasterende siernaden
   • Centrale deurvakken in kunstleder ARTICO
   • Widescreen Cockpit met 31,2 cm (12,3“) combi-instrument en 31,2 cm (12,3“) Media Display onder doorlopend dekglas, weergave in HD-resolutie (telkens 1920 x 720 pixels)
   • Multifunctioneel sportstuurwiel in nappaleder en 3-spaaks design is onderaan afgevlakt en voorzien van geperforeerde handgrepen.
   • Bovenkant dashboard in kunstleder ARTICO
   • Sfeerverlichting in acht kleuren
   • Sierelementen in glanzend bruin wortelnotenhout
   • Dakhemelbekleding stof in zwart of porselein naargelang de bekleding
   • NFC-koppeling voor mobiele apparaten voor snelle en eenvoudige pairing, draadloos laadsysteem voor mobiele apparaten
   • Media-interface, universele interface in de middenarmsteun
   • Luidsprekers met frontbastechnologie 10 stuks
   • Automatisch dimmende binnen- en buitenspiegel aan bestuurderszijde
   • Elektrische ruiten met comfortbediening en inklembeveiliging (4x)
   • Handschoenkastje afsluitbaar, met klimatisatie en verlicht
   • Kaartvakken op de bestuurders en voorpassagierszetel
   • Zonnekleppen met make-up-spiegel, verlicht en zijdelings draai- en uitschuifbaar
   • Leeslampjes vooraan
   • Fluwelen vloermatten
   • Voetruimteverlichting vooraan
   • Instaplijsten met Mercedes-Benz opschrift
   • Kofferdrempel in roestvrij staal

   Onderdelen van de standaarduitrusting Mercedes-AMG voor Mercedes-AMG S 63 4MATIC+

   Onderdelen van de standaarduitrusting Mercedes-AMG voor Mercedes-AMG S 63 4MATIC+

   Het specifieke AMG radiatorrooster met grote Mercedes-Benz ster benadrukt de sportieve ambitie van de Mercedes-AMG S-Klasse Cabrio. Krachtige led-koplampen, innovatieve OLED-achterlichten en het edel uitgeruste interieur onderstrepen de hoogwaardige ambitie.

   Overzicht van de standaarduitrusting van de Mercedes-AMG S-Klasse Cabrio:

   Exterieur:

   • sportief vormgegeven exterieur met nieuw voorschortdesign met grote luchtinlaten, specifiek AMG radiatorrooster, Jet-Wing en grote Mercedes-Benz ster
   • Krachtig LED Intelligent Light System en achterlichten in OLED-techniek benadrukken ook optisch de technische competentie
   • Uitlaatsysteem met twee zichtbare, vast geïntegreerde dubbele eindpijpen als krachtige afsluiting
   • AMG sportchassis op basis van de luchtvering AIRMATIC – instelbaar via DYNAMIC SELECT voor een naar wens nadrukkelijk comfortabele of sportieve rijervaring, voor S 63 Cabrio.

   Interieur:

   • hoogwaardig uitrustingsniveau onder meer dankzij een bekleding in nappaleder met contrasterende siernaden en onderaan afgevlakt AMG-Performance stuurwiel
   • futuristische Widescreen Cockpit met specifiek AMG instrumentendisplay en sfeerverlichting in 7 kleuren met hoge emotionele factor
   • elektrisch verstelbare AMG sportzetels vooraan en praktische functies, waaronder een NFC-koppeling voor mobiele apparaten
   • aantrekkelijke details, zoals instaplijsten van roestvrij staal met "AMG" opschrift

   Onderdelen van de standaarduitrusting Mercedes-AMG voor Mercedes-AMG S 65

   Onderdelen van de standaarduitrusting Mercedes-AMG voor Mercedes-AMG S 65

   Het onmiskenbare specifieke AMG radiatorrooster met grote Mercedes-Benz ster benadrukt de sportieve ambitie van de Mercedes-AMG S-Klasse Cabrio. Krachtige led-koplampen, innovatieve OLED-achterlichten en het edel uitgeruste interieur onderstrepen de hoogwaardige ambitie.

   Overzicht van de standaarduitrusting van de Mercedes-AMG S-Klasse Cabrio:

   Exterieur:

   • sportief vormgegeven exterieur met nieuw voorschortdesign met grote luchtinlaten, specifiek AMG radiatorrooster, Jet-Wing en grote Mercedes-Benz ster
   • Krachtig LED Intelligent Light System en achterlichten in OLED-techniek benadrukken ook optisch de technische competentie
   • Uitlaatsysteem met twee zichtbare, vast geïntegreerde dubbele eindpijpen als krachtige afsluiting
   • AMG sportchassis op basis van de luchtvering AIRMATIC – instelbaar via DYNAMIC SELECT voor een naar wens nadrukkelijk comfortabele of sportieve rijervaring, voor S 63 Cabrio.

   Interieur:

   • hoogwaardig uitrustingsniveau onder meer dankzij een bekleding in nappaleder met contrasterende siernaden en onderaan afgevlakt AMG-Performance stuurwiel
   • futuristische Widescreen Cockpit met specifiek AMG instrumentendisplay en sfeerverlichting in 7 kleuren met hoge emotionele factor
   • elektrisch verstelbare AMG sportzetels vooraan en praktische functies, waaronder een NFC-koppeling voor mobiele apparaten
   • aantrekkelijke details, zoals instaplijsten van roestvrij staal met "AMG" opschrift