De opties van de Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio.

De opties van de Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio.

De beschikbaarheid van een uitrusting hangt af van de motor en de gekozen configuratie. Deze gegevens vindt u in de betreffende uitrustingsinformatie.

 • Uitrustingslijnen

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AMG Line

   AMG Line

   Deze uitrustingslijn verenigt perfect op elkaar afgestemde elementen, om de sportiviteit en exclusiviteit van het voertuig verder te verhogen – van de dynamische AMG Styling met AMG lichtmetalen velgen en geperforeerde remschijven tot edele sierelementen in zwartglanzend populierenhout.

   AMG Line Plus

   AMG Line Plus

   Op basis van de uitrusting van de AMG Line wordt het dynamische en exclusieve karakter nog versterkt met zorgvuldig geselecteerde uitrustingen. Daartoe behoren bijvoorbeeld 20" AMG lichtmetalen velgen, AMG sportzetels en het AMG-Performance stuurwiel in nappaleder.

 • Uitrustingspakketten

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AIR-BALANCE-pakket

   AIR-BALANCE-pakket

   Dit interieur wil al uw zintuigen prikkelen: daarom kan de passagiersruimte met het AIR-BALANCE-pakket op individuele wijze geparfumeerd worden. Naargelang de persoonlijke voorkeur staan zes hoogwaardige interieurparfums ter beschikking. Bovendien kan de luchtkwaliteit worden verbeterd door ionisering en optimale filtering van buiten- en binnenlucht.

   De geurindruk is altijd ingetogen, treedt zachtjes op en verdwijnt na het uitschakelen ook weer snel. De geur van het interieur wordt niet constant gewijzigd, en geurmoleculen zetten zich niet af op stoffen oppervlakken in het voertuig of op kleding.

   De geurverspreiding/ionisering kan worden ingesteld via de headunit in het menu "Klimaat". Het geursysteem kan worden in- en uitgeschakeld. De geurintensiteit is regelbaar in de niveaus "zwak", "matig" en "sterk".

   Voor de nieuwe S-Klasse Cabrio is af fabriek geurflacon PACIFIC MOOD verkrijgbaar, andere geuren zijn te bestellen via Mercedes-Benz Accessories.

   Pakket Actieve multicontourzetels

   Pakket Actieve multicontourzetels

   Lange ritten worden met een druk op de knop een wellnessvakantie: de actieve multicontourzetels met ENERGIZING comfortregeling en rijdynamiekfunctie zorgen door opblaasbare luchtkamers voor een hoogstaand zitcomfort en optimale zijdelingse steun. De massageprogramma's doen het welbevinden toenemen volgens het principe van een ontspannende Hot-Stone-massage, ook met warmte.

   De bestuurder en de passagier vooraan kunnen hun zetel via verscheidene luchtkamers in het bereik van lendenen en schouders individueel aan hun lichaamsbouw aanpassen. Een verstelbare lendensteun ondersteunt de wervelkolom bijkomend. De zijsteunen passen zich tijdens de rit automatisch en dynamisch aan de beweging aan om nog meer steun te bieden op bochtenrijke trajecten en bij een sportieve rijstijl.

   De ENERGIZING comfortregeling stimuleert en ontspant de rugspieren naar wens met 14 luchtkamers, zes programma's en twee intensiteiten. Zo draagt deze functie ertoe bij dat de bestuurder ook tijdens lange ritten fit blijft. Bijzonder effectief is de combinatie van zachte druk en weldoende warmte.

   De zetelverwarming Plus voor bestuurder en passagier vooraan warmt nog sneller op en is bovendien nog krachtiger. Aangename warmte naar wens: met een druk op de knop kan voor de rugleuning en het zitvlak, onafhankelijk van elkaar, gekozen worden uit drie verschillende verwarmingsstanden.

   AMG Carbon-pakket exterieur

   AMG Carbon-pakket exterieur

   Hoogwaardige sierelementen van echt carbon leggen vanuit elk gezichtspunt opvallend sportieve accenten – van de frontsplitter over de buitenspiegelkappen en de inzetstukken in de zijdrempelbekledingen tot de sierstukken in de achterschort.

   AMG Driver's Package

   AMG Driver's Package

   Het AMG Driver's Package biedt een nog sportiever en wendbaarder rijgevoel door de begrenzing van de topsnelheid tot 300 km/u te verhogen.

   Uitrusting is alleen in pakket verkrijgbaar.

   AMG Exclusive-pakket

   AMG Exclusive-pakket

   De stijlvolle combinatie van hoogwaardige uitrustingen voldoet aan heel hoge eisen op het vlak van comfort, kwaliteit en design. Hiertoe dragen in het bijzonder de zetels in Exclusive designo AMG nappaleder met contrasterende siernaden bij en het royale gebruik van sierelementen..

   Andere onderdelen van het Exclusive-pakket:

   • AMG dakhemelbekleding in nappaleder (in combinatie met Mercedes-AMG S 65)
   • "AMG" logo’s in de rugleuningen vooraan en achteraan
   • Houdgrepen in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Dakhemelbekleding en zonnekleppen in microvezel DINAMICA (in combinatie met Mercedes-AMG S 63 4MATIC+)
   • Bovenkant van het dashboard en centrale deurvakken in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Centrale armsteun voor- en achteraan in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Rugleuningen van de bestuurders- en passagierszetel, inclusief kaartenvak, in nappaleder
   • Zetelpatroon in AMG specifiek ruitendesign
   • Sierelementen-pakket Exclusive (bijkomende sierelementen in de centrale deurvakken, de afdekkingen van de luchtmonden achterin en op de achterkant van de voorzetels)

   AMG Night-pakket

   AMG Night-pakket

   Elementen in zwart en hoogglanzend zwart versterken het sportieve karakter – van de frontsplitter en de Jet-Wing van de AMG voorschort over de buitenspiegelkappen en inleg in de AMG zijdrempelbekledingen tot aan de diffusorplaat van de achterschort en de twee zwart verchroomde dubbele eindpijpen.

   Pakket Diefstalbeveiliging

   Pakket Diefstalbeveiliging

   Een combinatie van verschillende veiligheidsuitrustingskenmerken draagt er toe bij dat doeltreffend gewaarschuwd wordt tegen inbraak, diefstal en wegslepen. Bij onbevoegd binnendringen in het interieur of bij positiewijzigingen van het voertuig wordt een alarm geactiveerd.

   Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij het afsluiten van het voertuig met de elektronische sleutel. De anti-inbraak/-diefstalalarminstallatie wordt uitgeschakeld zodra de bestuurder het voertuig met de elektronische sleutel ontgrendelt. Een beweging in het interieur activeert een optisch en akoestisch alarm als de uitgebreide diefstalbeveiliging is ingeschakeld. Dit wordt bij het afsluiten van de auto met de elektronische sleutel eveneens automatisch geactiveerd. Als de hellingshoek van het voertuig verandert, wordt bij ingeschakelde wegsleepbeveiliging een optisch en akoestisch alarm geactiveerd. Dit kan het geval zijn als het voertuig aan één zijde wordt opgetild.

   Exclusive-pakket

   Exclusive-pakket

   De geur van het fijnste leder hangt in de lucht: de stijlvolle combinatie van hoogwaardige uitrustingen voldoet aan heel hoge eisen op het vlak van comfort, kwaliteit en design.

   Het royaal ingezette nappaleder Exclusive en grote sierelementen verhogen nog de exclusiviteit van het interieur. Hiertoe dragen ook extra fijne details bij, zoals de verlichte instaplijsten met "Mercedes-Benz" opschrift, en de designo dakhemelbekleding en zonneschermen die met microvezel DINAMICA zijn bekleed.

   Elementen van het Exclusive-pakket:

   • designo voetmatten met boord in kunstleder en "designo"-badges
   • designo dakhemelbekleding en zonnekleppen in microvezel DINAMICA
   • "designo"-badges in de rugleuningen
   • Instaplijsten met "Mercedes-Benz" opschrift, verlicht
   • Hoedenplank in kunstleder ARTICO
   • Bovenste deel instrumentenbord in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Kaartentassen op rugleuning van bestuurders- en passagierszetel in nappaleder
   • Middenarmsteun en armsteun voor- en achteraan in nappaleder met contrasterende siernaden
   • Zetels in designo nappaleder met contrasterende siernaden en boorden
   • Zetelmotief in ruitendesign en met zorgvuldig gepositioneerde perforatie
   • Centrale deurvakken in nappaleder met siernaden

   Rijassistentie-pakket

   Rijassistentie-pakket

   Intelligent met elkaar verbonden veiligheids- en hulpsystemen kunnen de bestuurder ontlasten binnen de huidige beperkingen van de systemen, het risico op ongevallen verkleinen en de inzittenden en andere weggebruikers beter beschermen. Hij wordt bijvoorbeeld bijgestaan bij de afstandsregeling en het sturen.

   Met de combinatie van de actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent zet Mercedes-Benz de volgende stap op de weg naar geautomatiseerd rijden. De systemen kunnen in de stad, op landwegen en snelwegen niet alleen automatisch de juiste afstand tot voorliggers behouden, maar kan deze ook tot 210 km/u blijven volgen. De bestuurder moet binnen de beperkingen van het systeem in het werkbereik van de actieve assistent doorgaans niet ingrijpen door te remmen of gas te geven en wordt ook bij het sturen voelbaar ondersteund.

   Het actieve hulpsysteem voor de snelheidslimiet stelt snelheidsbeperkingen die via camera worden geregistreerd of die het navigatiesysteem kent, als nieuwe snelheid in voor de actieve afstandsassistent DISTRONIC.

   Het actieve remhulpsysteem met kruispuntfunctie kan waarschuwen zodra het gevaar voor een ongeval detecteert, kan helpen bij een noodstop en indien nodig automatisch remmen. Met de radarsensoren en de stereocamera kan het tragere, stoppende en stilstaande voertuigen herkennen, maar ook dwarsverkeer op kruispunten, voertuigen in de staart van een file en voetgangers binnen de gevarenzone. Zodra het systeem gevaar detecteert, waarschuwt het de bestuurder akoestisch en visueel.

   De uitwijkstuurassistent kan de bestuurder bijstaan wanneer die in een gevaarlijke situatie beslist uit te wijken voor een voetganger die het hulpsysteem met zijn radar en stereocamera heeft opgemerkt. De uitwijkstuurassistent heeft als doel de bestuurder voelbaar te ondersteunen. Het initiatief tot uitwijken moet door de bestuurder worden genomen.

   De actieve spoorassistent en de actieve dodehoekassistent bieden ondersteuning wanneer het voertuig ongewenst de rijstrook verlaat of wanneer er bij een rijstrookwissel gevaar dreigt op een botsing met andere voertuigen.

   De trajectgebaseerde snelheidsregeling houdt rekening met de weg die voor het voertuig ligt bij het instellen van de rijsnelheid wanneer er geen voorligger is om zich op te richten. Nadert het voertuig een bocht, dan wordt de rijsnelheid preventief verminderd.

   PRE-SAFE® PLUS vormt een uitbreiding op de bekende veiligheidssystemen voor de inzittenden. De radarsensoren in de achterbumper kunnen een dreigende aanrijding achteraan detecteren. Zodra het systeem een gevaarlijke situatie detecteert, waarschuwt het de bestuurder van het achterliggende voertuig door de waarschuwingsknipperlichten sneller te laten knipperen. Ook schakelt het de preventieve beschermingsmaatregelen van PRE-SAFE® voor de inzittenden in, zoals de reversibele gordelspanners. Wanneer het eigen voertuig stilstaat, trekt PRE-SAFE® PLUS de parkeerrem aan. Dat verzacht de voorwaartse schok, wat onder meer het risico op een whiplash in belangrijke mate kan verkleinen.

   KEYLESS-GO-pakket

   KEYLESS-GO-pakket

   Met het systeem kan de auto comfortabel geopend, gestart en afgesloten worden – gewoon door de elektronische sleutel op zak te hebben. Dankzij de functie HANDS-FREE ACCESS kan de koffer handenvrij en volledig automatisch worden geopend en gesloten, door een beenbeweging onder de achterbumper.


   De motor kan, bij ingedrukt rempedaal, eenvoudig gestart en stilgelegd worden met een druk op de start/stop-knop in het contactslot. De comfortfunctie HANDS-FREE ACCESS is bijzonder praktisch, als u bijvoorbeeld de handen vol heeft na het inkopen en de sleutel in uw zak zit. Een ander voordeel van het KEYLESS-GO-pakket zijn de verlichte handgrepen, waardoor ze in het donker meteen zichtbaar zijn.

   Connectiviteitspakket Comfort

   Connectiviteitspakket Comfort

   Het connectiviteitspakket Comfort biedt gebruikers de voordelen van speciale diensten op het vlak van onderhoud en comfort. Bovendien ondersteunt bij het ongeval- en pechmanagement. Met de Concierge Service is de persoonlijke assistent altijd aanwezig.

   Elementen van het connectiviteitspakket Comfort:

   • Concierge Service
   • Communicatiemodule (LTE) voor het gebruik van Mercedes met connect diensten
   • Connectiviteitspakket

   Memory-pakket

   Memory-pakket

   Als de auto door meerdere personen wordt gebruikt, biedt het Memory-pakket een bijzonder bedieningscomfort. Tot drie verschillende posities van de elektrisch instelbare voorzetels, stuurkolom en buitenspiegels laten zich met een druk op de knop opslaan en opnieuw oproepen.

   De Memory-programmering omvat alle instelmogelijkheden van de zetel zoals de hoogte en lengterichting van de zetel, de hellingshoek en diepte van het zitvlak, de hoek van de rugleuning en de hoogte van de hoofdsteunen. De bediening gebeurt intuïtief via ergonomische schakelaars in de bedieningsvelden in de deur.


   Voor een beter overzicht bij het achterwaarts parkeren laat de buitenspiegel aan passagierszijde zich automatisch naar onder zwenken als de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Het Memory-pakket bevat bovendien comforthoofdsteunen met manueel verstelbare zijsteunen voor een comfortabele zijdelingse steun.

   Parkeer-pakket met 360°-camera

   Parkeer-pakket met 360°-camera

   Het Parkeer-pakket met 360°-camera bestaande uit de actieve parkeerhulp en een 360°-camera vergemakkelijkt zowel het vinden van een parkeerplaats als het in- en uitparkeren in parallelle en dwarse parkeerplaatsen of garages. De 360°-camera geeft een realistisch beeld weer op het Media Display van het multimediasysteem en helpt de bestuurder zo bij het parkeren of manoeuvreren.


   Het systeem wordt onder andere automatisch geactiveerd wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Daarnaast kan het ook door de bestuurder geactiveerd worden.

   Het voertuig en zijn omgeving kunnen op het display van het multimediasysteem weergegeven worden vanuit vogelperspectief, waarbij ook obstakels rond het voertuig die zich onder de vensterlijn bevinden zichtbaar worden voor de bestuurder. Het top-view-beeld wordt bij gedeactiveerd groothoekbeeld voor voor- of achtercamera weergegeven aan de linkerkant van het beeldscherm. Op de rechterzijde kan tussen verschillende aanzichten gekozen worden. De actieve parkeerhulp stuurt het voertuig desgewenst aan de hand van doelgerichte stuuringrepen geassisteerd in parkeerplaatsen. De bestuurder wordt bovendien ondersteund bij het schakelen en de snelheidsregeling.

   Ook als u de actieve parkeerassistent niet gebruikt om in en uit te parkeren, bewaakt de actieve parkeerassistent PARKTRONIC tijdens het manoeuvreren de voor- en achterkant en, voor zover dat technisch mogelijk is, de zijkant, en waarschuwt de bestuurder wanneer botsingsgevaar wordt gedetecteerd.


   De bestuurder blijft tijdens het in- en uitparkeren verantwoordelijk voor zijn voertuig.

   Warmtecomfort-pakket

   Warmtecomfort-pakket

   Zintuigen verwennen voor een maximaal comfort: op koude dagen zorgt het optionele Warmtecomfort-pakket voor de verwarming van zetels, armsteunen en stuurwiel zodat alle oppervlakken waarmee bestuurder en passagiers in aanraking komen, in een handomdraai heerlijk warm aanvoelen.


   De inzittenden hebben de keuze uit drie verwarmingsstanden. De bedieningselementen bevinden zich telkens in de bedieningsvelden in de deur. De bedieningsschakelaar voor de verwarming van het multifunctioneel sportstuurwiel bevindt zich vlak ernaast. Via COMAND Online kan de verwarming in de armleuningen gedeactiveerd worden. Dan wordt met een druk op de knoppen enkel nog de zetelverwarming Plus geactiveerd.

 • Exterieur

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AMG Motorkap Carbon

   AMG Motorkap Carbon

   Hoogwaardig echt carbon accentueert op een indrukwekkende manier de kracht van de motor. De afdekking legt de nadruk op de sportiviteit van de auto en op de gestructureerde opstelling van de motoronderdelen.

   Rood gelakt remzadel

   Rood gelakt remzadel

   De uitvoering van de remzadels in rode kleur onderstreept optisch de performance van het remsysteem.

   Voertuigsleutel

   Voertuigsleutel

   Om het voertuig te openen en te sluiten beschikt het over een mooi gevormde, elektronische sleutel. Omwille van de standaard KEYLESS-GO startfunctie wordt de elektronische sleutel niet gebruikt om het voertuig te starten.


   De volgende voertuigsleutels zijn verkrijgbaar voor de nieuwe E-Klasse Cabrio:

   • Voertuigsleutel in hoogglanzend zwart met sierframe in hoogglanzend chroom
   • Voertuigsleutel in hoogglanzend wit met sierframe in hoogglanzend chroom
   • Voertuigsleutel in hoogglanzend wit met sierframe in mat chroom

   Garagepoortopener

   Garagepoortopener

   Wel drie verschillende deur- en poortsystemen openen zonder aparte afstandsbediening – het kan met de garagepoortopener. Hij is in de binnenspiegel geïntegreerd en ondersteunt veel van de in Europa voor garagepoorten gebruikte codes/frequenties.

   Luchtinlaatroosters in de voorschort in hoogglanzend zwart in plaats van hoogglanzend chroom

   Luchtinlaatroosters in de voorschort in hoogglanzend zwart in plaats van hoogglanzend chroom

   Bij deze uitrusting zijn de luchtinlaatroosters van de voorschorten niet in hoogglanzend chroom maar in hoogglanzend zwart uitgevoerd.

   Stoffen kap

   Stoffen kap

   De stoffen kap is voor de nieuwe S-Klasse Cabrio verkrijgbaar in volgende kleuren:

   • Beige
   • Donkerblauw
   • Donkerrood

   Deurgreepuitsparingen exterieur in hoogglanzend chroom

   Deurgreepuitsparingen exterieur in hoogglanzend chroom

   Een exclusief meesterstuk: de edele deurgreepuitsparingen in chroom-design geven het voertuig een individuele, glanzende uitstraling. Het bijzonder stabiele, vormvaste materiaal past perfect en beschermt de lak in de uitsparing tegen krassen.

   Windscherm

   Windscherm

   Dankzij het windscherm, dat de voorste passagiers beschermt tegen tocht, kunt u ook bij hogere snelheden en koelere temperaturen open rijden. Het kan in korte tijd boven de achterzetels gemonteerd worden en kan op ieder moment opnieuw verwijderd en met een beschermhoes in de kofferruimte opgeborgen worden.


   Het als optie verkrijgbare windscherm vermindert voor de passagiers voorin de tocht en het geluidsniveau bij rijden met een open kap doordat het de luchtstromingen boven de passagiersruimte heen leidt. Tegelijkertijd wordt door het net het drukniveau in het interieur verhoogd en een terugstroming verminderd.

 • Interieur

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AIRCAP

   AIRCAP

   Met de kap geopend vermindert AIRCAP de luchtwervelingen in het interieur ook voor de achterste passagiers. Wanneer de AIRCAP-schakelaar wordt ingeschakeld, wordt een windlamel aan de voorruit opgeklapt en wordt het tussen de achterste hoofdsteunen bevestigde windscherm omhoog geschoven.


   Hierdoor lopen de stromingsbogen over de inzittenden. Zo worden luchtbewegingen en het geluidsniveau aanzienlijk verlaagd. Via een knop op de middenconsole wordt het windscherm samen met de windlamel in- of uitgeschoven.

   AMG voetmatten Exclusive

   AMG voetmatten Exclusive

   Met hun bijzonder hoogwaardige velourskwaliteit, de boord in nappaleder en de complex uitgewerkte "AMG" metalen plaatjes dragen de AMG voetmatten Exclusive bij tot een nog luxueuzere sfeer. Tegelijk werd het geluidscomfort opnieuw verbeterd.

   AMG-Performance stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA

   AMG-Performance stuurwiel in nappaleder/microvezel DINAMICA

   Het sportieve design en unieke gevoel maken het AMG-Performance stuurwiel in nappaleder met handgrepen van microvezel DINAMICA onovertroffen. Touch-control buttons maken een intuïtieve sturing van de meeste functies mogelijk. Innovatief: de geïntegreerde TEMPOMAT in de linker handgrepen. Bovendien wordt hier ook de actieve afstandsassistent DISTRONIC bediend. Aan de rechterkant regelt de Touch-Control Button het geluidsvolume, de titelkeuze en andere functies van het multimediasysteem.

   Insteekbare asbak met sigarettenaansteker, vooraan in het opbergvak

   Insteekbare asbak met sigarettenaansteker, vooraan in het opbergvak

   Een uitneembaar inzetstuk verandert het opbergvak vooraan in de middenconsole in een praktische asbak met deksel. De uitrusting wordt aangevuld met een sigarettenaansteker.

   Instaplijsten met "Mercedes-Benz" opschrift, verlicht

   Instaplijsten met "Mercedes-Benz" opschrift, verlicht

   „Met een verlicht „Mercedes-Benz“ opschrift zorgen de instaplijsten uit geborsteld roestvrij staal voor een sportief-exclusieve highlight. Tegelijkertijd beschermen ze de instapzone tegen beschadiging.

   ENERGIZING comfortregeling

   ENERGIZING comfortregeling

   Met de ENERGIZING comfortregeling zijn we erin geslaagd om het comfort in de topklasse opnieuw te definiëren. De intelligente stimulerende of rustgevende prikkeling van de zintuigen geeft de inzittenden van de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse Cabrio energie. En dat alles door een druk op de knop.


   Streefdoel is een efficiënte bestuurder. Hiervoor combineren op maat gesneden programma's diverse comfortfuncties. Dit kan de bestuurder in monotone rijsituaties activeren of verhoogt doelgericht het welzijn. Geïntegreerd zijn klimaatregeling, geur, lichtsfeer, muziek/video's en zetelmassage.


   Het intelligente principe: één hoofdfunctie domineert, terwijl begeleidende functies het gewenste effect van het tien minuten durende programma versterken. Hiertoe behoren bijvoorbeeld steeds een aangepaste lichtsfeer door de sfeerverlichting en een speciale geurverspreiding/ionisering door het AIR-BALANCE-pakket.

   Multifunctioneel stuurwiel in hout-lederuitvoering

   Multifunctioneel stuurwiel in hout-lederuitvoering

   De combinatie van hoogwaardig nappaleder voor de handgrepen en inlegwerk in edelhout boven- en onderaan maakt van het multifunctionele stuurwiel een highlight, zowel optisch als haptisch.

 • Licht & zicht

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Sfeerverlichting met 64 kleuren

   Sfeerverlichting met 64 kleuren

   De sfeerverlichting ensceneert het interieur als een kunstwerk. De 10 kleurwerelden benadrukken de technisch-moderne sfeer en structureren de ruimte. Afhankelijk van de modus wisselen de kleuren elkaar zelfs af en illustreren ze de temperatuurinstelling. U zult zien en merken: rijden maakt gelukkig, doet u ontspannen en beleven.


   In acht kleurenthema's worden daarbij telkens twee kleuren gecombineerd. Ze zijn in de eerste plaats gericht op de weergavestijl van de Widescreen Cockpit, klassiek, sportief of vooruitstrevend. Het bovenste gedeelte met Widescreen Cockpit en het onderste met de voetenruimte hebben dezelfde kleur. De middelste zone van de sierelementen vormt daarmee een fascinerend contrast.


   Twee andere kleurenwerelden bundelen zelfs vijf kleuren, die tegelijkertijd op vijf niveaus worden weergegeven – "bovenste display en daklijn", "onderste display", "karakterlijn (sierelementen)", "middenconsole en bekerhouder" en "voetruimte". Voor alle kleurwerelden mogelijk: in een dynamische modus lopen de kleuren langzaam in elkaar over. Dat geeft telkens een andere indruk van het interieurdesign.


   Bijkomende onderdelen van de sfeerverlichting met 64 kleuren:

   • Sfeerverlichting voor sierelementen in het dashboard, in de deuren of in de rugleuningen van de voorzetels (in combinatie met het Exclusive-pakket)
   • Indirecte verlichting achterin
   • Verlichting van de klinken op de binnenkant van de deuren
   • Verlichting van het kaartenvak in de deuren
   • Consoleverlichting
   • Rondlopende verlichting van de Widescreen Cockpit

   LED Intelligent Light System met Swarovski-kristallen

   LED Intelligent Light System met Swarovski-kristallen

   Ziet u de ogen van de nieuwe S-Klasse Cabrio fonkelen? Door de inzet van kostbare Swarovski-kristallen in de koplampen ontstaat een nieuw buitengewoon dag- en nachtdesign. Hun fascinerende lichtspel in de richtingaanwijzers en de dagrijlichten is een optisch opvallende highlight en ze tonen aan hoe uniek deze auto wel is.


   De richtingaanwijzer met 30 Swarovski-kristallen benadrukt de opvallende lijnen van de koplampen. In de dagrijlichten daar vlak onder lichten 17 kristallen op. Voor een schitterend accent in het interieur zorgt een Swarovski-kristal in de middenconsole vooraan.

   Nachtzichtassistent Plus

   Nachtzichtassistent Plus

   Niet meer dan 20 procent van de ritten wordt ‘s nachts gereden, maar in deze periode gebeurt 40 procent van alle dodelijke ongevallen. Dit systeem stelt de bestuurder in staat om personen en grotere dieren sneller op te merken in het donker. Ze worden duidelijk aangegeven op het instrumentendisplay.


   Overzicht van de nachtzichtassistent Plus:

   • Stelt de bestuurder in staat om personen en grotere dieren sneller op te merken in het donker.
   • Geeft gedetecteerde personen en dieren met kleuren aan
   • Helpt de bestuurder door herhaaldelijk knipperen (spotlight-functie) om nog sneller op voetgangers te reageren
   • Gebruikt infraroodkoplampen en de gegevens van een infraroodcamera met nabij en ver zicht
   • Schakelt standaard het nachtzichtbeeld enkel in wanneer in het donker op onverlichte wegen boven 60 km/u mensen of grotere dieren gedetecteerd worden
   • Geeft de zone voor het voertuig op het instrumentendisplay weer als een glanzend grijstintenbeeld
 • Infotainment

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Autotelefonie

   Autotelefonie

   De permanent geïnstalleerde autotelefonie levert dankzij de buitenantenne van het voertuig en geoptimaliseerde componenten de best mogelijke ontvangst en stabiliteit van spraak- en gegevensverbindingen. Surfen met LTE-snelheid is al even overtuigend als de comfortabele bediening via het infotainmentsysteem.


   De gesprekskwaliteit wordt verbeterd door de rechtstreekse verbinding met de voertuigantenne, alsof de gesprekspartner op de passagierszetel zit. Dankzij de inbouw af fabriek hoeft het systeem niet door de klant geactiveerd te worden. Om de smartphone met het voertuig te verbinden moet geen code ingegeven worden. Op die manier verloopt de koppeling nog sneller en comfortabeler.


   De werking van de simkaart wordt dankzij de geïntegreerde simkaartlezer ondersteund, net als de draadloze verbinding door het Bluetooth®-protocol SAP (SIM-Access-Profile).


   Telefoons waarvan de simkaart niet draadloos kan worden gelezen met SIM Access Profile (iPhones), kunnen nu optimaal worden gebruikt met de (multi-)simkaart van een voertuig.

   Burmester® High-End 3D-surround soundsystem

   Burmester® High-End 3D-surround soundsystem

   Daarvoor kunt u inkom vragen: 23 speciaal ontworpen luidsprekers, 25 versterkerkanalen met een totaal vermogen van 1520 watt en exclusief voor het voertuig ontwikkelde technologieën garanderen een ongewoon expressieve, ruimtelijke en fascinerende klank – de Burmester® "wellness-klank".

   Via de vipinstelling kan de klank individueel ingesteld worden voor de bestuurder, de passagier vooraan en de passagiers links en rechts achterin. Met de vier sound-presets "Pure", "Easy Listening", "Live" en "Surround" kunt u de klankbeleving volledig instellen volgens uw persoonlijke smaak.

   Overzicht van het Burmester® high-end 3D-Surround-Soundsystem:

   • 23 hoogwaardige luidsprekers inclusief subwoofer-bassbox voor een perfect op het interieur afgestemde muziekweergave.
   • 25 versterkerkanalen met een systeemvermogen van in totaal 1120 watt maken indruk met een uiterst zuivere en gedetailleerde klank.
   • Actieve analoge filters maken een veelzijdige, natuurlijke en ruimtevullende weergave van midden- en hoge tonen mogelijk voor de bijzondere Burmester ® "goedgevoelklank".
   • Actieve subwoofer-basluidspreker met geïntegreerde 400 watt-eindtrap in de koffer voor een indrukwekkende weergave van zelfs de allerdiepste geluiden.
   • De versterker ondersteunt de weergave van meerkanaals-audioformaten (tot 7.1 kanalen).
   • Frontbass-technologie met in het koetswerk geïntegreerde basluidsprekers voor een pompende basweergave.
   • Vier sound presets om de klankervaring te verbeteren: "Pure", "Easy Listening", "Live", "Surround".
   • VIP-zitplaatsfunctie voor de klankoptimalisatie voor aparte zitplaatsen.

   Digitale voertuigsleutel voor smartphone

   Digitale voertuigsleutel voor smartphone

   Uw smartphone als digitale voertuigsleutel: door het gebruik van Near Field Communication-technologie (NFC) is het mogelijk om functies van de voertuigsleutel, zoals het voertuig openen en sluiten, te vervangen door uw mobiele telefoon.


   De digitale voertuigsleutel kan de eerste 3 jaar gratis worden gebruikt.
   Deze dienst maakt deel uit van het aanbod van Mercedes me connect. Het gebruik ervan veronderstelt de aanvaarding van de gebruiksvoorwaarden en registratie van de klant in het klantenportaal “Mercedes me”. De dienst moet via mercedes me ontgrendeld worden. Na het 3e jaar zijn er bijkomende kosten.


   De digitale voertuigsleutel kan enkel gebruikt worden op een mobiel apparaat.

   Digitale radio

   Digitale radio

   De digitale radio biedt een uitmuntende ontvangstkwaliteit met ruisvrije klank in cd-kwaliteit en bijkomende programma-informatie, zoals bijvoorbeeld cover, weerkaarten, nieuws en visuele verkeersinformatie. Met de drie digitale tuners kunnen digitaal-terrestrisch uitgezonden radioprogramma's met de DAB- DAB+- en DMB-standaard ontvangen worden.

   Head-up-Display

   Head-up-Display

   De belangrijkste bestuurdersgegevens in een oogopslag, zonder de ogen van de weg te wenden – dat wordt mogelijk met het Head-up-Display. Het projecteert een virtueel beeld van circa 21 x 7 centimeter in het gezichtsveld van de bestuurder, dat door hem wordt waargenomen, zwevend op circa twee meter voor hem boven de motorkap.

   Multifunctionele telefonie

   Multifunctionele telefonie

   Deze uitrusting integreert de mobiele telefoon in het voertuig: ze verbindt het toestel met de buitenantenne en laadt de mobiele telefoon op – allebei draadloos en zonder houder De draadloze verbinding met de buitenantenne van het voertuig met LTE-functie kan door alle mobiele telefoons worden gebruikt. Het draadloze laadsysteem is geschikt voor alle mobiele toestellen, die de Qi-standaard ondersteunen .

   Tv-tuner

   Tv-tuner

   Televisie kijken met een grote programmakeuze in uitstekende beeldkwaliteit – dat kan ook in het voertuig dankzij de tv-tuner. Hij ondersteunt de ontvangst van digitale tv-kanalen, die via de DVB-T2-standaard worden uitgezonden. De weergave gebeurt nagenoeg in dvd-kwaliteit en in stereo. Daarnaast kan uitgebreid bijkomende informatie geraadpleegd worden, zoals elektronische tv-tijdschriften of teletekst.

   In metropolen staan vaak tot 30 verschillende zenders ter beschikking. Voor de ontvangst van versleutelde kanalen is een CI+-kaartlezer voor de plaatsing van de overeenkomstige CI+-kaart beschikbaar. De tv-tuner zoekt automatisch de beste kanalen en antennes voor het geselecteerde tv-programma.

   Voor de beeld- en klankweergave worden het Media Display en het soundsystem van de wagen gebruikt. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het tv-beeld uitgeschakeld bij een snelheid van meer dan ongeveer 6 km/u.

 • Airconditioning

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AIRSCARF

   AIRSCARF

   Deze hoofdruimteverwarming maakt van open rijden een waar genoegen, ook bij lagere temperaturen. Via luchtuitlaten in de hoofdsteunen wordt met aangenaam warme lucht een onzichtbare sjaal om de hals en de nek van de bestuurder en de passagier vooraan gelegd. De gewenste temperatuur kan in drie stappen ingesteld worden.


   De te verwarmen lucht stroomt over verwarmingslamellen, die door een PTC-verwarmingselement (PTC: Positive Temperature Coefficient) opgewarmd worden. Een ventilator zorgt vervolgens voor de nodige uitstroomsnelheid.


   Deze past zich tot op een rijsnelheid van 120 km/u automatisch aan. Zo wordt een optimale warmteverdeling bereikt, afhankelijk van de buitentemperatuur, van de stand van de kap (gesloten of open) en bij een geopende kap van de rijsnelheid. Boven die snelheid werkt het systeem met een constante instelling.

   Zetelverwarming achteraan

   Zetelverwarming achteraan

   Wie op koude dagen achterin plaatsneemt, zal met de zetelverwarming snel genieten van een individueel instelbare weldoende warmte. De passagiers op de beide buitenste plaatsen op de achterbank kunnen met een druk op de knop kiezen tussen drie standen. De verwarming wordt automatisch in- en uitgeschakeld.

   Zetelairconditioning voor bestuurder en passagier vooraan

   Zetelairconditioning voor bestuurder en passagier vooraan

   Door een actieve verluchting koelt de zetelairconditioning op hete dagen het oppervlak van de zetels snel tot een aangename temperatuur en creëert het een gebalanceerd zitklimaat. De inschakelbare zetelverwarming zorgt in de winter voor weldoende warmte op maat.

 • Kleuren en materialen

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Lederbekleding Nappa

   Lederbekleding Nappa

   De bekleding nappaleder bestaat uit zetels, armsteunen in de deuren en centrale armsteun in nappaleder met contrasterende siernaden, de bovenkant van het dashboard en de hoedenplank in kunstleder ARTICO, zetelmotief in buizendesign en voetmatten in velours.

   In combinatie met de kleurencombinatie zwart/zwart is de bekleding nappaleder in Cool Leather verkrijgbaar, met warmtewerende eigenschappen opdat de zetels minder warm zouden worden.


   De volgende bekledingen in nappaleder zijn verkrijgbaar voor de nieuwe S-Klasse Cabrio:

   • porselein/espressobruin
   • Zwart

   Effen lakkleur

   Effen lakkleur

   Voor de nieuwe S-Klasse Cabrio is de effen lakkleur in zwart verkrijgbaar.

   AMG sierelementen carbon/pianolak zwart

   AMG sierelementen carbon/pianolak zwart

   Voor de nieuwe S-Klasse Cabrio zijn AMG sierelementen in carbon/pianolak zwart verkrijgbaar. Het deksel van het opbergvak in de middenconsole vooraan en het rolscherm van het opbergvak achterin zijn in zwarte pianolak uitgevoerd, de andere uitrustingen in carbon.

   Houten sierelementen

   Houten sierelementen

   De volgende houten sierelementen zijn verkrijgbaar voor de nieuwe E-Klasse Cabrio:

   • Essenhout grijs zijdemat
   • Zwart glanzend populierenhout
 • Aandrijving & chassis

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   AMG keramisch high-performance compound-remsysteem

   AMG keramisch high-performance compound-remsysteem

   Uiterst korte remwegen, precies drukpunt en extreme stabiliteit zelfs in extreme omstandigheden – het high-performance AMG compound-remsysteem levert remprestaties zoals in de autosport met een gewichtsvoordeel van circa 40 procent tegenover conventionele composietremschijven.

 • Techniek

  Uitrusting weergeven voor
  Selecteer een motorversie
  Selecteer een motorversie
  S 560
  Mercedes-AMG S 63 4MATIC+
  Mercedes-AMG S 65

   Lader met functie laadbehoud

   Lader met functie laadbehoud

   Test en laadt de batterij en blaast ze nieuw leven in, ook als ze volledig ontladen is.