Een nieuwe vorm van performance.

Een nieuwe vorm van performance.

De nieuwe Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Cabrio opent een nieuwe blik op de wereld. Het uiterlijk van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Cabrio kenmerkt zich door opvallende proporties. Accenten in zilverchroom op de lamellen in de grote luchtinlaten en frontsplitter benadrukken het sportieve, autonome karakter van de Cabrio. De AMG-voorskirt met een speciale AMG-grille met dubbele lamel ondersteunt deze indruk, en wekt nieuwsgierigheid naar de prestaties van het model op.

 

De aerodynamisch geoptimaliseerde 20 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen, zwart, glansgedraaid, dragen pure performance naadloos over op het asfalt. De als optie leverbare fraai ogende AMG Performance-uitlaat, die met behulp van een knop in de middenconsole kan worden bediend, zorgt voor het typerende diepe geluid van AMG, dat als muziek in uw oren klinkt.

Het interieur. Verfijnde architectuur.

De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG E 53 4MATIC+.
De afbeelding toont de 3,0-liter zescilinder turbomotor met EQ Boost-startdynamo.

Het interieur. Verfijnde architectuur.

Ook het interieur kenmerkt zich door nieuwe vormen en het gebruik van nieuwe materialen, met onder andere het met nappaleder beklede AMG Performance-stuurwiel en de stoelen met speciaal AMG-dessin en opschrift 'AMG'. De verlichting van de luchtuitstroomopeningen verandert van rood naar blauw, afhankelijk van de ingestelde temperatuur. Maar waarom zou je een Mercedes-AMG Cabrio kopen als je er toch niet open mee kunt rijden? Dankzij het automatische windscherm AIRCAP en hoofdruimteverwarming AIRSCARF kan nu in alle seizoenen van optimaal open air-comfort worden genoten met een in drie standen instelbare temperatuurinstelling voor het interieur.

De nieuwe motor voor de modellen van de Mercedes-AMG 53, een 3,0-liter zescilinder turbomotor met een vermogen van 320 kW (435 pk), staat voor de drang naar vernieuwing.[1] Voor extra performance zorgt de elektrificatie van 48 volt en de geïntegreerde startdynamo met een maximumvermogen van 16 kW. Een extra elektrische compressor zorgt voor een uitstekend reactievermogen van de motor in het gehele toerentallenspectrum. Al deze voorzieningen zorgen voor een lager verbruik en dynamische acceleratie.