Exterieur


Esthetisch. Atletisch.

Exterieur


Esthetisch. Atletisch.

De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in schuin vooraanzicht tegen een stedelijke achtergrond met curbs.
De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in schuin vooraanzicht tegen een stedelijke achtergrond met curbs.

Energie. Geconcentreerd.

De Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door coupé kadert volledig binnen de design-filosofie van AMG: zintuiglijke helderheid, opvallende verhoudingen en een volumineus lichaam.

Meer ruimte, meer power, meer kippenvel – de nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door coupé levert rijervaringen in nieuwe dimensies. Het is duidelijk tot welke performance-familie deze sportwagen behoort. Het racesport-DNA zit de vierdeurs coupé in de genen en maakt hem tot een rasechte sportwagen.

De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in schuin achteraanzicht op een kustweg.

Geniale brute kracht.

Ook het achteraanzicht van de Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door coupé met gespierde schouders, de afgeronde achterzijde en de sterk naar buiten geplaatste wielkasten benadrukt dat hij tot de GT-familie behoort.

De extreem smalle led-achterlichten inclusief sequentiële richtingaanwijzers, de typische laaddrempellijn en de meervoudig uitschuifbare of optioneel vaste achterspoiler wekken emoties op – die nog versterkt worden wanneer het gaspedaal wordt ingedrukt. Dan weerklinkt de weergaloze sound van het inschakelbare AMG-Performance uitlaatsysteem. Het pure GT-gevoel.

De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in vooraanzicht tegen een stedelijke achtergrond.

Volgt zijn ideale lijn.

De voorkant van de nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door coupé laat geen twijfel bestaan over zijn oorsprong of prestaties. De verwantschap met de klassieke AMG GT is onmiskenbaar.

Smalle MULTIBEAM LED-koplampen, twee powerdomes op de motorkap, grote luchtinlaten en het specifieke AMG radiatorrooster zetten de barometer op storm. Zoals in de AMG GT R verbetert een radiatorscherm, het zogenaamde AIRPANEL, voor de centrale koelluchtinlaat de aerodynamische efficiëntie van het voertuig.

De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in zijaanzicht voor een huis.

Vrij. Stijl.

Elegantie ontmoet pure sportiviteit: de frameloze zijruiten en de vlakke, ver naar achteren hellende voorruit spelen met elementen van de klassieke coupé-architectuur.

De zetelrij achterin kadert bijna naadloos in de kenmerkende lijnvoering van de AMG GT-modellen. Met zijn getailleerde flanken, brede schouders en sterk naar buiten geplaatste achterste wielkasten maakt de Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door coupé een duidelijk statement: de nieuwe vorm van sportiviteit heeft vier deuren.

Interieur


Thuis in het grensgebied.

Interieur


Thuis in het grensgebied.

Op de foto is het interieur van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé te zien.
Op de foto is het interieur van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé te zien.

Op uw bestemming. Al bij het instappen.

Met de nieuwe bijkomende schakelaars op het AMG-Performance stuurwiel in nappaleder hebt u alles binnen handbereik: wijzig de diverse parameters van uw sportwagen en stel uw persoonlijke set-up in.

Dankzij het individueel configureerbare combi-instrument en de centrale mediaweergave met 12,3" kleurenbeeldscherm hebt u steeds een overzicht van alle relevantie gegevens. Nieuw en uniek: acht in de middenconsole geïntegreerde displaytoetsen en een schakelelement op het bedieningspaneel.

Op de foto is het interieur van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé te zien.

Thuis in het grensgebied.

De cockpit van de nieuwe Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door coupé overtuigt met extreem hoogwaardige materialen en afwerkingskwaliteit. De nieuwe geur levert bijkomende performance voor de zintuigen.

Veiligheid en comfort: de AMG zetels in hoogwaardig nappaleder Exclusive of de AMG-Performance zetels in een sportief DINAMICA met contrasterende siernaden bieden een uitstekende zijdelingse steun in bochten.

De foto toont het interieur van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in 360°-aanzicht.

Hoogwaardig op elke zitplaats.

Meer ruimte, meer power, meer kippenvel: de nieuwe Mercedes-AMG GT 4-Door biedt meer plaats en meer gebruiksmogelijkheden. Puur racesportgevoel met het comfort van een echte berline.

De consequente uitbreiding van de AMG GT-familie door de 4-Door coupé opent het sportwagensegment voor klanten die een voertuig voor dagelijks gebruik zoeken, maar zich de unieke prestaties van Mercedes-AMG niet willen ontzeggen. Individuele uitrustingspakketten maken het interieur compleet.

Achterin


Allen vooruit. Ook achterin.

Achterin


Allen vooruit. Ook achterin.

De foto toont de achterste zitplaatsen van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé.
De foto gunt u een blik op het display van de business console in de middenconsole achterin.

Drie verschillende varianten van de achterste zitplaatsen.

Drie verschillende varianten van de achterste zitplaatsen.

De achterste zitplaatsen van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé bieden hoogwaardig comfort. Naast individuele zetels en een doorlopende zitbank zijn ook twee afzonderlijk neerklapbare zetels met een functionele business-middenconsole mogelijk. De individuele comfortzetels bieden nog meer luxe en stralen een hoogwaardige sfeer uit. Op de achterste zitplaatsen hebben passagiers toegang tot uitgebreide entertainmentfuncties en comfortelementen. De optionele high-class achterste zitplaatsen bieden veelvuldige instellingsmogelijkheden en comfortelementen als bekerhouders, draadloos opladen en een aanraakscherm. De neerklapbare zetels vergroten het laadvolume nog meer. Op die manier maakt de vierdeurs coupé ook achterin aanspraak op de koppositie.

Aandrijflijn


Driving Performance op maat.

Aandrijflijn


Driving Performance op maat.

Kom meer te weten over de aandrijving van de Mercedes-AMG GT 4-deurs coupé.

Elektronisch AMG sperdifferentieel op de achteras.

Het elektronisch geregelde AMG sperdifferentieel op de achteras verbetert de tractie in alle rijsituaties, vooral bij een sportieve rijstijl. Dat maakt betere acceleraties uit bochten mogelijk.

AMG RIDE CONTROL+

Het specifiek op de GT afgestemde AMG chassis met luchtvering combineert praktisch twee chassis in een. Van comfortabel tot sportief: krachtige prestaties in elke situatie.

AMG SPEEDSHIFT MCT 9G

Optimaal voor een bijzonder dynamische rijstijl. Snelle, sportieve schakelovergangen of nauwelijks merkbaar schakelen naargelang de rijmodus:

dankzij de 9 versnellingen bevindt de motor zich bijna steeds in een optimaal toerentalgebied.

Meesturende AMG achteras

Meer wendbaarheid: tot 100 km/u stuurt de achteras in de tegengestelde richting en verkort op die manier virtueel de wielbasis. Meer veiligheid: vanaf 100 km/u stuurt de achteras in dezelfde richting en verlengt op die manier virtueel de wielbasis.

4MATIC+

De vierwielaandrijving verbindt de achteras variabel met de vooras en zorgt daardoor voor een optimale koppelverdeling. Daardoor kan traploos overgeschakeld worden tussen vierwiel- en achterwielaandrijving.

Dynamische AMG motorsteunen

Dynamische AMG motorsteunen zorgen in elke rijsituatie voor een optimale verbinding van de motor met het koetswerk. Via de rijprogramma's wordt het basiskarakter van de afstemming vastgelegd.

Foto's en video's


De galerij van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé.

Foto's en video's


De galerij van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé.

De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in schuin vooraanzicht voor een stadspanorama.
De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in schuin achteraanzicht op een racecircuit.
De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in zijaanzicht voor een villa.
Op de foto is het interieur van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé te zien.
De foto toont de vrijstaande AMG 4,0 liter V8-biturbomotor in een technische ruimte.
De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in zijaanzicht voor een glazen wand.
De foto toont een Mercedes-AMG GT 4-deurs coupé in schuin vooraanzicht voor een stadspanorama.
De foto toont de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé in schuin achteraanzicht tegen een stedelijke achtergrond.
Op de foto is het interieur van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé te zien.
De foto toont de aandrijflijn van de Mercedes-AMG GT 4-Door coupé.
De foto toont de vrijstaande AMG 3,0 liter R6-turbomotor in een technische ruimte.