Performance.

Meer ruimte. Meer dynamiek. Meer kippenvel.

Aandrijflijn V8-modellen


Driving Performance op maat.

Aandrijflijn V8-modellen


Driving Performance op maat.

Ervaar meer over de aandrijflijn van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

Elektronisch geregeld AMG-sperdifferentieel achteras.

Het elektronisch geregelde AMG-sperdifferentieel op de achteras zorgt voor betere tractie in alle rijsituaties, vooral bij een sportieve rijstijl. Hierdoor kan bovendien beter uit bochten worden geaccelereerd.

AMG RIDE CONTROL+

Het speciaal op de GT afgestemde luchtgeveerd AMG-onderstel is feitelijk een combinatie van twee verschillende typen onderstel. Het AMG-onderstel kan van comfortabel tot sportief worden afgesteld, voor ijzersterke performance in alle mogelijke rijsituaties.

AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps automatische transmissie

Optimaal afgesteld voor een dynamische rijstijl. Afhankelijk van de rijstand kan er zowel snel en sportief of nauwelijks merkbaar worden geschakeld:

Dankzij de negen versnellingen draait de motor vrijwel altijd met optimale toerentallen.

AMG-achterasbesturing

Voor meer wendbaarheid worden de wielen van de achteras tot een snelheid van 100 km/h in tegengestelde richting van de voorwielen gestuurd, waardoor de wielbasis virtueel wordt verkort. Voor meer veiligheid worden de achterwielen echter vanaf 100 km/h in dezelfde richting als de voorwielen gestuurd, waardoor de wielbasis virtueel langer wordt.

4MATIC+

De vierwielaandrijving zorgt voor een variabele verbinding tussen de voor- en achteras, waardoor een ideale koppelverdeling ontstaat. Hierdoor kan traploos worden gewisseld tussen voor- en achterwielaandrijving.

Dynamische AMG-motorophanglagers

De dynamische AMG-motorophanglagers zorgen in elke rijsituatie voor een uitstekende verbinding tussen de motor en de carrosserie. Het karakter van de afstemming wordt vastgelegd met behulp van de rijprogramma's.

AMG-opties


Nog meer Driving Performance. Nog meer GT feeling.

AMG-opties


Nog meer Driving Performance. Nog meer GT feeling.

  AMG DYNAMIC PLUS-pakket

  De afbeelding toont de cockpit van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

  Het AMG DYNAMIC PLUS-pakket staat voor maximaal rijplezier en sublieme wendbaarheid. Hierbij wordt een aantal high-performance componenten gebundeld in een aantrekkelijk pakket, voor nóg meer rijdynamiek en emotie.

  AMG-stuurwieltoetsen

  De afbeelding toont de AMG-stuurwieltoetsen in de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

  Met de AMG-stuurwieltoetsen kunt u een aantal rijdynamische functies snel en doelgericht bedienen. Voor een geconcentreerd en op prestaties gericht rijgevoel, en voor de authentieke atmosfeer van een racewagen in de cockpit.

  AMG TRACK PACE

  De afbeelding toont de cockpit van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

  AMG TRACK PACE verandert uw AMG-model in een virtuele race-ingenieur. Met behulp van ronde-, sector- en acceleratietijden, alsmede live telemetrische gegevens, kunt u uw rijvaardigheden op afgezette trajecten doelgericht analyseren en verbeteren.

  MBUX augmented reality voor navigatie

  De afbeelding toont de cockpit van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

  Om ervoor te zorgen dat u in complexe verkeerssituaties heer en meester blijft, wordt met behulp van MBUX augmented reality voor navigatie de virtuele wereld aan de realiteit gekoppeld. Met behulp van deze technologie worden grafische navigatie- en verkeersaanwijzingen in live beelden weergegeven. U komt snel, veilig en ontspannen op uw bestemming aan.

  MBUX-interieurassistent

  De afbeelding toont de cockpit van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé.

  Geniet van contactloos bedieningscomfort. Dit innovatieve systeem neemt bewegingen die u met uw handen en armen maakt waar, en interpreteert deze vervolgens. Een aantal functies kunt u dus letterlijk in een handomdraai bedienen. Bovendien kan het systeem onderscheid maken tussen de bestuurder en voorpassagier, zodat alle menu's die u wilt bedienen zich binnen handbereik bevinden.

  Mercedes-AMG brand


  The World of Driving Performance.

  Mercedes-AMG brand


  The World of Driving Performance.

  De afbeelding toont het Mercedes-AMG schildje op de motor.

  Ervaar de grote verscheidenheid aan Mercedes-AMG modellen en laat u meeslepen door de samengebalde power van Driving Performance.