Navigatie en actieradiusweergave

De afbeelding toont het mediadisplay van de Mercedes-Benz EQC.

Navigatie en actieradiusweergave

Onderweg moet u zonder meer kunnen vertrouwen op de planning. Navigatie met Electric Intelligence biedt daarbij de nodige ondersteuning. Hierbij wordt aan de hand van factoren als de oplaadtoestand, weersomstandigheden en verkeerssituatie steeds de optimale route berekend. Oplaadpauzes – indien nodig – worden in de planning opgenomen en aangegeven op het traject dat wordt afgelegd. Bij navigatie met Electric Intelligence wordt daarbij de voorkeur gegevens aan sneloplaadpunten.
Wanneer de routegeleiding niet is geactiveerd, kan op het mediadisplay en in de Mercedes me-app de maximale actieradius worden weergegeven. Aan de hand van de op de kaart aangegeven actieradius kunt u altijd direct zien of u uw bestemming zonder oplaadpauzes kunt bereiken.

Weergave oplaadpunten.

De afbeelding toont het mediadisplay van de Mercedes-Benz EQC.

Weergave oplaadpunten.

Op de Mercedes me-app of het mediadisplay in de auto kan worden weergegeven of zich publieke oplaadpunten bij u in de buurt of op uw bestemming bevinden. Voordat u een oplaadpauze inlast, kunt u al informatie bekijken over de beschikbaarheid van oplaadpunten, het laadvermogen, de kosten en het stekkertype.

Oplaadinstellingen en interieurvoorverwarming

De afbeelding toont een visualisatie van het instellen van de interieurvoorverwarming met behulp van de app.

Oplaadinstellingen en interieurvoorverwarming

Geniet van een aangename temperatuur zodra u instapt. Daarvoor stelt u van tevoren de gewenste temperatuur in met Mercedes me of de bedieningselementen. Wanneer de auto bezig is met opladen terwijl de interieurvoorverwarming is ingesteld, kunt u daarna wegrijden met een volledig opgeladen accu. Omdat het interieur dan al op de gewenste temperatuur is, wordt er tijdens de rit duidelijk minder energie verbruikt. Bovendien kunnen met de Mercedes me-app op elk willekeurig tijdstip uiteenlopende informatie en oplaadinstellingen worden opgevraagd en bewerkt, zoals het tijdstip waarop het opladen moet worden beëindigd of een begrenzing van de oplaadcapaciteit. Met de Mercedes me-app hebt u bovendien steeds een overzicht van de feitelijke oplaadtoestand van uw auto.