Mercedes-Benz Guard.

Mercedes-Benz Guard.

The finest World of Protection.

The finest World of Protection.

Op en top veilig

Op en top veilig

Op en top veilig

Op en top veilig – geïntegreerde bescherming af fabriek

Op en top veilig – geïntegreerde bescherming af fabriek

Om een auto als de Mercedes Benz S-Guard te bouwen, is veel meer nodig dan enkel toonaangevende technologie en vernieuwende ideeën. Een dergelijke wagen is het resultaat van een filosofie die ook nu nog geldt en die we consequent volgen: geïntegreerde beveiliging af fabriek. Al acht decennia lang werken we nauw samen met internationale instanties om de Mercedes-Benz Guard modellen met het oog op de steeds toenemende dreigingen nog beter uit te rusten – om de inzittenden zo goed mogelijk te beschermen.

Traditie

Traditie

Traditie

Traditie – meer dan 80 jaar speciale bescherming af fabriek.

Traditie – meer dan 80 jaar speciale bescherming af fabriek.

Speciale voertuigen met bijzondere bescherming bouwen die hun tijd vooruit zijn, is bij Mercedes-Benz Guard al meer dan 80 jaar traditie. Als uitvinder van de auto voelen wij ons verplicht om de voertuigtechniek op het hoogste niveau verder te ontwikkelen en steeds weer nieuwe normen te stellen. Deze hoge eis geldt voor alle modellen van de Mercedes-Benz Guard productportfolio.

In 1928 wordt het idee van speciale bescherming in het huis Daimler geboren, via schetsen in een ontwerp gegoten en door precies handwerk geproduceerd. De eerste berline met bijzondere bescherming komt tot stand. Mercedes-Benz Guard is als pionier onder de autoconstructeurs in de mogelijkheid om deze veiligheid te certificeren.

Meer dan acht decennia van uitgebreide materiaaltesten en consequente ontwikkeling volgen waarin Mercedes-Benz op het vlak van speciale bescherming een bijzondere status geniet. Legendarische voertuigen zoals de Mercedes Nürburg beïnvloeden zowel de veiligheidsnormen als het design van hele generaties staatsberlines. 

Ongeveer 50 jaar geleden begon een intensieve samenwerking tussen Duitse overheden en Mercedes-Benz die aanzienlijk bijdroeg tot de ontwikkeling van nieuwe technische benaderingen. Als de op dat ogenblik enige Duitse autoconstructeur die af fabriek gepantserde voertuigen kon bouwen, genoten de berlines van Mercedes-Benz destijds net als vandaag een hoog aanzien bij veel regeringen wereldwijd.