Mercedes-Benz Guard.

The finest World of Protection.

S-Guard


S-Guard

The finest World of Protection.

S-Guard


S-Guard

The finest World of Protection.

Merceds-Benz S-Guard

 

 

Met een hele reeks superlatieven stelt de S-Guard nieuwe normen. Uit de combinatie van bescherming en comfort ontstaat ongekende fascinatie. Aan de basis daarvan ligt het geïntegreerde beschermingssysteem: een volmaakt principe, dat doelgericht werd geoptimaliseerd zonder beperking in ruimte en design. Zo garandeert de nieuwe S-Guard dat u zich niet alleen veiliger, maar ook beter dan ooit voelt.

Glas en staal


Meer maakt het verschil.

Bescherming bij botsingen

Met ingebouwde versterking.

Bescherming tegen springstoffen

Weerstand rondom.

Complete bescherming

Het principe van ononderbrokenheid.

Rijgedrag

Standvastigheid op ieder ogenblik.

Comfort

Maximale bescherming in haar ultieme vorm.

S-Guard 500: in de stad/buiten de stad/gecombineerd: 11,8-11,4/7,1-6,4/8,9-8,2 l/100 km, CO2-emissies gecombineerd: 206-192 g/km; S-Guard 600: in de stad/buiten de stad/gecombineerd 16,9/8,7/11,7 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 274 g/km)<p>De opgegeven waarden zijn de gemeten NEDC CO<sub>2</sub>-waarden conform art. 2 nr. 2 uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153, zoals vastgesteld in overeenstemming met bijlage XII van verordening (EG) nr. 692/2008. De waarden met betrekking tot het brandstofverbruik zijn berekend op basis van deze waarden. Op grond van wettelijke aanpassingen in de van toepassing zijnde testprocedure kunnen in de voor de voertuigregistratie en eventuele motorrijtuigenbelasting van toepassing zijnde conformiteitsverklaring hogere waarden worden vermeld. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig. Ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen. De waarden kunnen variëren afhankelijk van de gekozen opties.</p>

VR = Vehicle Resistance

BRV = Bullet Resistant Vehicle (richtlijn om kogelwerende voertuigen te testen en certificeren)

Beschermingsklassen


Beschermingsklassen

Op elke vraag een passend antwoord.

Beschermingsklassen


Beschermingsklassen

Op elke vraag een passend antwoord.

Voor de verschillende behoeften aan bescherming biedt Mercedes-Benz Guard oplossingen op maat in twee beschermingsklassen aan. Onze voertuigen worden volgens de geldende BRV (BRV 2009) gecertificeerd. Mercedes-Benz Guard biedt de volgende beschermingsklassen aan: Hoge bescherming (VR4) en hoogste bescherming (VR6 tot VR9).

Hoge bescherming: Voertuigen die aan de Europese beschermingsklasse VR4 voldoen, zijn bestand tegen revolvermunitie van groot kaliber en beschermen de inzittenden bijvoorbeeld tegen steeds gewelddadiger optredende wegcriminelen.

 

Hoogste bescherming: Wagens van beschermingsklasse VR6 tot VR9 biedt een doeltreffende weerstand tegen de dreiging van terroristische aanslagen. Hun bescherming is ontworpen om bestand te zijn tegen projectielen uit militaire vuurwapens, die bijna twee keer zo snel vliegen als revolverkogels. Bovendien bieden ze weerstand tegen splinters van handgranaten en springstoffen.

 

Bovenop de norm biedt de S-Guard allesomvattende bescherming in transparante delen volgens weerstandsklassen 9 en 10.

VR = Vehicle Resistance

BRV = Bullet Resistant Vehicle (richtlijn voor de controle en certificatie van kogelwerende voertuigen)

Technologieën


Technologieën

Ons onderzoek voor uw veiligheid.

Technologieën


Technologieën

Ons onderzoek voor uw veiligheid.

Het basisprincipe van elk streven naar meer persoonlijke veiligheid heet geïntegreerde bescherming. Perfect verborgen onder het koetswerk dat eruitziet als het seriemodel, beschikt elke Mercedes-Benz Guard af fabriek over een dicht netwerk van talrijke beschermingscomponenten. Zo ontstaat een fundamenteel zelfstandige auto – bestand tegen bijzondere en extreme belastingen.

 

Concreet betekent dit: De wagen wordt rondom met efficiënte beschermende componenten uitgerust en versterkt. Ook en vooral op plaatsen die achteraf niet meer bereikbaar zijn. Stuk voor stuk en laag na laag ontstaat zo in de streng bewaakte fabriek op een eigen productielijn de stalen structuur die van de passagiersruimte van uw Mercedes-Benz Guard een beschermde ruimte maakt. Elk model is uitgerust met veiligheidstechniek van het hoogste niveau.