Mercedes-Benz Guard.

The finest World of Protection.

Geïntegreerd beschermingspakket


Op en top veilig

Geïntegreerd beschermingspakket


Op en top veilig – geïntegreerde bescherming af fabriek

Om een auto als de Mercedes Benz S-Guard te bouwen, is veel meer nodig dan enkel toonaangevende technologie en vernieuwende ideeën. Een dergelijke wagen is het resultaat van een filosofie die ook nu nog geldt en die we consequent volgen: geïntegreerde beveiliging af fabriek. Al acht decennia lang werken we nauw samen met internationale instanties om de Mercedes-Benz Guard modellen met het oog op de steeds toenemende dreigingen nog beter uit te rusten – om de inzittenden zo goed mogelijk te beschermen.

  • Beschermingsconcepten op het hoogste niveau

    Alle voertuigen met bijzondere bescherming van Mercedes-Benz Guard zijn gebouwd volgens het concept van geïntegreerde speciale bescherming af fabriek: Elk Guard voertuig wordt eerst als datamodel ontworpen, nog tijdens de ontwikkelingsfase van het serievoertuig. Vervolgens wordt het als prototype aan uitgebreide tests onderworpen en op maximale belastbaarheid van koetswerk en chassis, op ballistische resistentie en op het functioneren van alle veiligheidssystemen bij een ongeval getest.

  • Specialisten leveren de beste resultaten

    Enkel door een eigen ontwikkelingsproces voor de speciaal op maat gemaakte beschermingselementen, en de manier waarop ze in het koetswerk van de wagen worden geïntegreerd, is een complete bescherming van de inzittenden gegarandeerd. De speciaal opgeleide vakmensen leveren steeds millimeterwerk om aan de hoge ballistische eisen te beantwoorden. Van het buigen en lassen van de stalen onderdelen voor de pantsering tot de rechtstreekse installatie in het koetswerk wordt elke stap in de productie nauwgezet uitgevoerd. Zo ontstaat uiteindelijk ultieme bescherming, ook op plaatsen die later nauwelijks nog bereikbaar zijn.

Traditie


Traditie

Traditie


Traditie – meer dan 80 jaar speciale bescherming af fabriek.

Speciale voertuigen met bijzondere bescherming bouwen die hun tijd vooruit zijn, is bij Mercedes-Benz Guard al meer dan 80 jaar traditie. Als uitvinder van de auto voelen wij ons verplicht om de voertuigtechniek op het hoogste niveau verder te ontwikkelen en steeds weer nieuwe normen te stellen. Deze hoge eis geldt voor alle modellen van de Mercedes-Benz Guard productportfolio.

In 1928 wordt het idee van speciale bescherming in het huis Daimler geboren, via schetsen in een ontwerp gegoten en door precies handwerk geproduceerd. De eerste berline met bijzondere bescherming komt tot stand. Mercedes-Benz Guard is als pionier onder de autoconstructeurs in de mogelijkheid om deze veiligheid te certificeren.

Meer dan acht decennia van uitgebreide materiaaltesten en consequente ontwikkeling volgen waarin Mercedes-Benz op het vlak van speciale bescherming een bijzondere status geniet. Legendarische voertuigen zoals de Mercedes Nürburg beïnvloeden zowel de veiligheidsnormen als het design van hele generaties staatsberlines. 

Ongeveer 50 jaar geleden begon een intensieve samenwerking tussen Duitse overheden en Mercedes-Benz die aanzienlijk bijdroeg tot de ontwikkeling van nieuwe technische benaderingen. Als de op dat ogenblik enige Duitse autoconstructeur die af fabriek gepantserde voertuigen kon bouwen, genoten de berlines van Mercedes-Benz destijds net als vandaag een hoog aanzien bij veel regeringen wereldwijd.