Andere voordelen van het Geïntegreerd Beveiligingsconcept:

  • Ervaring redt levens: Mercedes-Benz beschikt als uitvinder van de automobiel en pionier in bijzondere bescherming over een onvergelijkbare ervaring en knowhow.Deze ervaring komt in elk voertuig en in elke praktische oplossing van Mercedes-Benz Guard tot uiting.

  • Versterking met systeem: de veiligheidselementen belasten de koetswerkstructuur niet, maar versterken ze. Ook maakt de geïntegreerde opbouw het mogelijk om vooraf alle versterkingen in het koetswerk aan te brengen, die door de zwaardere constructie van de beveiligingselementen nodig zijn.

  • Discretie is bij ons prioritair: Aan de buitenkant is een Mercedes-Benz Guard nauwelijks van een seriemodel te onderscheiden. Alle beveiligingscomponenten zijn precies passende vormstukken die exact op de innerlijke contouren van het naakte koetswerk aansluiten en geen merkbare ruimte van het interieur innemen.

  • Comfort par excellence: het uitstekende rijcomfort en het superieure rijgedrag van de seriemodellen blijven behouden. Door de speciale afmetingen van de chassiscomponenten en de remmen ondervindt de bestuurder van een Mercedes-Benz Guard steeds het best mogelijke rijgevoel met grote dynamische reserves.

  • Veilig in het verkeer: De Mercedes-Benz Guard modellen zijn met dezelfde toonaangevende hulpsystemen en veiligheidstechnologieën uitgerust als hun in serie gebouwde tegenhangers. Systemen zoals ABS of ESP® worden daarbij consequent aan de zwaardere constructie van de wagen aangepast. Zo combineren Mercedes-Benz Guard voertuigen de best mogelijke bijzondere bescherming met de vertrouwde veiligheid in het dagelijkse verkeer.

  • Seriekwaliteit met bijzondere bescherming: onze voertuigen worden net als de seriemodellen van Mercedes-Benz aan de meest uiteenlopende voertuigtests onderworpen, zoals crashtests, koetswerkcontroles en duurzaamheidproeven. Alleen zo wordt het concept van Mercedes-Benz Guard al voor de start van de productie op topkwaliteit afgestemd.