Dit gebeurt allemaal nog lang voordat de eerste voertuigen voor de klant worden gebouwd. Die worden dan in onze Mercedes-Benz Guard competentiecentra in een afzonderlijk productieproces gefabriceerd. Deze systematische werkwijze leidt tot het "geïntegreerde beveiligingsconcept" van Mercedes-Benz Guard.

 

Zo krijgt de hele passagiersruimte een efficiënte versterking tegen gevaren van buitenaf. Dit beveiligingsconcept maakt uiterst efficiënte en praktische oplossingen mogelijk. Potentieel zwakke plekken worden door specialisten opgespoord en systematisch weggewerkt. Zo onderscheiden Mercedes-Benz Guard modellen zich door hun omvangrijke, feilloze beveiliging.

 

De S-Guard wordt bijvoorbeeld van nul af, met alle veiligheidssystemen ontwikkeld en getest. In een productieproces dat parallel met de serieproductie verloopt, worden alle beveiligingscomponenten geïntegreerd. In een S-Guard van Mercedes-Benz wordt maximale veiligheid van de beschermingsklasse VR9 (conform BRV 2009) voor bestuurder en inzittenden gegarandeerd.